Viata in Japonia (30)

Viata in Japonia (30) | Autor: devylla

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12263&whichpage=1" target="_blank">Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13097&whichpage=1" target="_blank">Despre Japonia 2 /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13102" target="_blank">cetatenie japoneza /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13885" target="_blank">Clubul japoneze(i)lor /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15334&whichpage=1" target="_blank">Permis conducere ptr Japan /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=18949&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20191" target="_blank">Viata si legile din Japonia!!! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20420&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (2) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21088&whichpage=1" target="_blank">(3) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22665" target="_blank"> (4) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23283" target="_blank">(5) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23618" target="_blank"> (6) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24042" target="_blank"> (7) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24352" target="_blank"> (8) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24860" target="_blank"> Sa vorbim limba japoneza /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24996" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (9) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25109" target="_blank">formalitati la nasterea in Japonia /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26182&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (10) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26654&whichpage=1" target="_blank">(11) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27411" target="_blank">(12) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28363" target="_blank">(13) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28882" target="_blank">(14) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29243" target="_blank">(15) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29657" target="_blank">(16) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29911" target="_blank">(17)/ www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30214" target="_blank">IN Japan, educatia Tokyota! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30339" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (18) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30458" target="_blank">Cum ne-am cunoscut iubitii nostri japonezi?? /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30533" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (19) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30739" target="_blank">Limba japoneza - HELP /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31103" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (20) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32582" target="_blank"> (21) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32969" target="_blank">Arte traditionale japoneze /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33335" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (22) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34799" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (23) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36880" target="_blank">Ce masina sa cumpar ??? In Japan /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37198" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (24) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39709" target="_blank"> (25) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40880" target="_blank">conducere cu permis expirat in japonia /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38057" target="_blank">Limba japoneza....la incepatori / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40709" target="_blank">Limba japoneza - HELP (2) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42608&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (26) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44887" target="_blank">(27) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45850&whichpage=1" target="_blank">Mamici din Japonia(1) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47573" target="_blank">Mamici din Japonia(2) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46826" target="_blank">cum obtinem viza definitiva in japonia pt parinti /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46881" target="_blank">stiti sa faceti mincare japoneza? / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48317" target="_blank">Viata in Japonia (28) / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52334&whichpage=1" target="_blank">Viata in Japonia (29)

Japan
aiko2004-Komachi
aiko-diana
Akuma
aychian
Boogie
carmenica
Cristina Bianca
Cristina-Adriana
Degetzica
eli26
gabelstefan
Lia
Marinica
n.adi
ninichan
pineapple
Sara.N
sheall
Yiana

Hokkaido Island
Hokkaido Region
Abashiri-EDDY

Kushiro-Aliada
Kushiro-remy

Oshima-Hakodate-shi -dnielaaaaa

Honshu Island
Tohoku Region
Aomori ken-Hachinohe shi-iga
Aomori ken-Conny
Aomori ken-yoni

Yamagata ken-Murayama shi-chibi

Kanto Region
Chiba ken-Eryka, de Ayumi (3 Iunie 2004)
Chiba ken-Ichikawa shi-csylla
Chiba ken-Ichikawa shi-fujiko
Chiba ken-Isumi gun-Onjuku machi-azumi
Chiba ken-Urayasu shi-gara Shin-Urayasu-ninaM

Gunma ken-Kiryu shi-cine
Gunma ken-Oura gun-Oizumi machi-Japonel
Gunma ken-Takasaki shi-Leea

Ibaraki ken-Ishioka shi- kikuchi

Kanagawa ken-Chigasaki shi-criss27
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Inadatsutsumi-hanako
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Takatsu ku-Mizonokuchi-Misilicu
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Tama ku-Noborito-Samuray-lady
Kanagawa ken-odawara shi-mamaluidavid
Kanagawa ken-Sagamihara shi-Pantera28jp
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Takatsu-ku-Kajigayaadrianes
Kanagawa ken-Yokohama shi-bibos
Kanagawa ken-Yokohama shi-bits
Kanagawa ken-Yokohama shi-Dana Claudia
Kanagawa ken-Yokohama shi-Dan_jp
Kanagawa ken-Yokohama shi-jojo
Kanagawa ken-Yokohama shi-Hide
Kanagawa ken-Yokohama shi-lorycika.s
Kanagawa ken-Yokohama shi-Kannai-mihaela imai
Kanagawa ken-Yokohama shi-soma
Kanagawa ken-Yokosuka shi-Anna B
Kanagawa ken-Zama shi-yashi

Saitama ken-ionela roxana
Saitama ken-Kawaguchi shi-bubu
Saitama ken-Kumagaya shi-michiyan

Tokyo-CorneliaG.T.
Tokyo-crimir
Tokyo-danakaneko
Tokyo-Lovely
Tokyo-mayumi
Tokyo-mir
Tokyo-puputi
Tokyo-shian
Tokyo-stropinela
Tokyo-Edogawa ku-eli, lui Stefan Takeshi
Tokyo-Edogawa ku-Funabori-suzana81jp
Tokyo-Edogawa ku-Higashi Ojima-monicar (Toei-Shinjuku Line)
Tokyo-Edogawa ku-Naka kasai-OtiliaLia
Tokyo-Itabashi ku-niponel
Tokyo-Koganei shi-slaurentiu
Tokyo-Komae shi-Adellita
Tokyo-Koto ku-Toyocho-kainumag
Tokyo-Koto ku-Toyocho-yurika
Tokyo-Minato ku-Mita-Lunna
Tokyo-Minato ku-Odaiba-Kaane
Tokyo-Minato ku-Roppongi-eellya
Tokyo-Musashino shi-eliza y
Tokyo-Nishitama gun-tdgabi

Chubu Region
Aichi ken-Eliana
Aichi ken-Nagoya shi-dolphin9913
Aichi ken-Nagoya shi-kameea
Aichi ken-Nagoya shi-maystar
Aichi ken-Owariasahi shi-hanako2004
Aichi ken-Seto shi-takacamelia
Aichi ken-Toyohashi shi-pika-pika
Aichi ken-Toyokawa shi-nshiro

Fukui ken-Camilla

Gifu ken-pengunica
Gifu ken-Hashima gun-Yanaizu cho-saory
Gifu ken-Tajimi shi-naomi_ioana
Gifu ken-Tajimi shi-ren

Niigata ken-Nagaoka shi-sandra20

Shizuoka ken-Mhunia
Shizuoka ken-ruby
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-AYUMI
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-Christian
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-mirahana
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-Ninutza
Shizuoka ken-Numazu shi-kawaichan
Shizuoka ken-Ogasa gun-mary08
Shizuoka ken-Shizuoka shi-sora2001

Kinki Region
Osaka fu-alina-roxana
Osaka fu-Irimell
Osaka fu-kelly
Osaka fu-Mirelaro
Osaka fu-Ikeda shi-Medeea
Osaka fu-Osaka shi-Chuo ken-Shinsaibashi-angel_jp, mamica unei fetite dragute, Loredana Andreea

Chugoku Region
Hiroshima ken-Fukuyama shi-ami21
Hiroshima ken-Hiroshima shi-aiko
Hiroshima ken-Hiroshima shi-mizu

Shimane ken-Matsue shi-Jiulia
Shimane ken-Matsue shi-raluca@

Yamaguchi ken-Shunan shi-devylla

Shikoku Island
Shikoku Region
Kochi ken-Kochi shi-hosen
Kochi ken-Kochi shi-Lory_k

Kyushu Island
Kyushu-Okinawa Region
Kumamoto ken-Kumamoto shi-Ishimoto
Kumamoto ken-Kumamoto shi-Ozy
Kumamoto ken-Kumamoto shi-shrotar@yahoo.com

Miyazaki ken-Nobeoka shi-hiroral

Nagasaki ken-Sasebo shi-nanatigru , mamica lui Kuraudo Antony

Oita ken-Oita gun-Yufuin cho-RIARA
Oita ken-Oita shi-diana526

http://web-jpn.org/region/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Prefectures_of_Japan
http://www.jnto.go.jp/mapindex/E/mapindex.html
Daca vreti sa faceti modificari, completari sau sunteti nemultumiti/te, scrieti-mi pe PM si voi face modificarile/completarile necesare pe listuta.

iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Tocmai a fost o prietena la politie zilele trecute pentru a cere informatii legate de permisul japonez, ea avand permis romanesc. Neavand experienta deloc in Romania (imediat cum a luat carnetul a venit aici) i s-a spus ca NU POATE da examenul de schimbare a carnetului romanesc/ international in carnet japonez fara 3 luni de experienta in tara, solutiile ramanand ori sa mai faca scoala inca o data aici, ori sa se duca in Romania si sa stea 3 luni. La fel e si cu carnetul international. El trebuie validat/ inscris la sectia de politie de care apartii. daca nu ai cele 3 luni state in tara de la obtinerea carnetului romanesc nu ti-l valideaza, deci nu e valabil...

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Akuma vezi ca au mai fost cel putin doua subiecte despre permisul de conducere pentru Jp(le gasesti anexate la primul mesaj postat de Eli). Si in subiectele din urma vei gasi si link-uri cu legislatie, conditiile/actele necesare pt obtinerea unui permis etc.
Intr-adevar permisul international il primesti la 1 an dupa ce ai obtinut permisul de conducere. Anul trecut eu am platit 3.700.000 si asta pt ca m-au incarcat cu fel de fel de prostii: am devenit mebru ACR, mi-au dat o harta rutiera a Ro, un carnetel cu fel de fel de reduceri pt membrii ACR si la final bucata de carton : permisul international. Anul asta nu am idee cat te-ar putea ajunge caci eu mi-am luat permisul japonez acum cateva luni.
Ceea ce ti-a scris Rocsana e corect (aceleasi chestii mi s-au spus si mie in urma cu doar cateva luni cand m-am pregatit de preschimbarea permisului). Vin doar cu o completare: poti sa ai cele 3 luni prin cumulare .
In Ro eu am terminat scoala de soferi + examenul cu politia + eliberarea permisului in 2 luni. Ideea e sa iti programezi rapid orele de conducere si examenul de iesire din scoala .

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Akuma spune:

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sper sa ma hotarasc pina la iarna.Va raman datoare..

Mergi la inceput

Fetelor, voi ati cumparat de pe amazon.com? Cum ati procedat cu plata? Sunt seriosi?

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Rocsana eu am cumparat de pe amazon-jp niste carti. Plata am facut-o la livrare (in ultima vreme ma incanta mai mult genul asta de plata decat cel cu card) si mie mi s-au parut OK. Mai cunosc persoane care au cumparat de la ei si alte produse (lucruri pt bebelusi, electronice) si au fost multumite, cu toate ca termenul de livrare e destul de marisor. Cel putin in cazul meu a fost de vreo 3-4 sapt.

Intrebare: ce reviste/ziare/ cititi aici? Este cineva abonat la vre-o revista din Ro-si daca da, cat dureaza pana ajunge aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Rocsana eu am cumparat de pe amazon-jp niste carti. Plata am facut-o la livrare (in ultima vreme ma incanta mai mult genul asta de plata decat cel cu card) si mie mi s-au parut OK. Mai cunosc persoane care au cumparat de la ei si alte produse (lucruri pt bebelusi, electronice) si au fost multumite, cu toate ca termenul de livrare e destul de marisor. Cel putin in cazul meu a fost de vreo 3-4 sapt.

Intrebare: ce reviste/ziare/ cititi aici? Este cineva abonat la vre-o revista din Ro-si daca da, cat dureaza pana ajunge aici?

editia in engleza a ziarelor japoneze,reviste americane.
la reviste romanesti nu mi-am facut abonament pana acum.
Rocsana,de pe amazon.com am cumparat niste DVD-uri,toate au fost OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ralucami,eu am fost abonata prin Rodipet la cateva reviste din Romania.Unica,Povestea mea,...
Au fost foarte seriosi si revistele imi ajungeau in 5 zile(cele saptamanale).
Chiar luna aceasta as dori sa ma abonez din nou.

Roxana,de la Amazon.com nu am comandat niciodata;doar de la Amazon.jp

Bianca 22+
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Fetele va multumesc pentru info. Eu vreau sa-mi comand niste haine de graviduta ca ce vad pe aici in magazine nu prea imi place... Burtica inca nu se cunoaste deci as putea sa astept.
Raluca eu sunt abonata la Hiragana@Times. E o revista bilingva (engl si japo) si e draguta... Faza faina e ca partea in japoneza e citibila caci deasupra la kanji scrie si in hiragana, iar unde nu intelegi te uiti la varianta in engleza. Eu m-am abonat mai mult pt a-mi imbunatati japoneza dar obosesc repede si imediat citesc partea in engleza... dupa care nu mai revin la japoneza...

rocsana si bebe chan

Mergi la inceput

Multumesc pt raspunsuri!
Da Lia, la ziarele in engleza ma gandisem si eu. Pana la urma m-am hotarat sa imi fac abonament la "The Japan Times" (am vazut ca e vreo 3800/luna).
Rocsana intr-o vreme cumparam si eu Hiragana Times si chiar mi se parea destul de interesanta (erau lunar fel de fel de articole, Q&A despre legislatia pt straini etc). Tu cum faci plata? Intrasem ieri pe site-ul lor si am vazut ca se poate face la livrare( a devenit o obsesie pt mine modul asta de plata)
Ayumi ieri ma uitasem pe site-ul de la Rodipet si am vazut ca nu livreaza decat in Ro. O sa le scriu azi un mail in care o sa ii intreb mai multe detalii. Pe mine ma intereseaza niste reviste de design interior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ralucami va trebui sa te adresezi sectiei import-export.
Trimite un mail la export@rodipet.ro
Eu am fost multumita de ei.

Bianca 22+
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput