Viata in Japonia (30)
Raspunsuri - Pagina 2
nshiro spune:
Daca va uitati in seara asta la tv pe CBC la 22.15 e o emisiune despre Romania.
Raluca, eu iau Hiragana@times de la scoala de la distribuitorul de carti si manuale... deci platesc la livrare...
rocsana si bebe chan
ralucami spune:
Rocsana m-am uitat aseara la emisiunea despre Romania. A fost destul de simpatica tema reportajului si simpatica si japoneza care l-a realizat. Barbate-meu a fost foarte impresionat de cuptorul din curte si de covata imensa. Mai nou imi reprosa ca pe el nu l-am dus niciodata la cules de zmeura/ capsuni/cartofi si ca nu l-am "introdus " in muncile de la curte. Asa ca data aviatoare o sa il duc taman cand se strange recolta ca sa mai aiba si tata o mana de lucru in plus. Nu am inteles exact unde au fost facute filmarile, in ce sat, dar dupa accent + faptul ca le mai scapau vreo 3 cuvinte din 10 in ungureste am dedus ca o fi pe undeva pe langa Cluj/Mures/ Harghita -zona de prin imprejurimi. Mi-a placut faza cu "de la ce vine numele painicilor japoneze". Per total: mie mi-a placut, si ma bucur ca in ultima vreme apar tot mai des reportaje, concerte, nume de romani, in programele japoneze.
Ca tot vorbiram de concerte. Astazi ca tot imi citeam presa pe net am dat in The Japan Times de urmatorul articol: http://www.japantimes.co.jp/cgi-bin/getarticle.pl5?fm20050916l1.htm. M-a amuzat cum au scris "Taraf de haidouks" Deci cine doreste , cine pofteste poate sa mearga de pe 6 octombrie la concertele Fanfarei Ciocarlia (si nu numai). Cine reuseste sa ajunga sa vina si sa ne impartaseasca si noua impresiile.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
Tot io!
Ayumi multumesc pt adresa de mail. Le-am trimis si acolo un mesaj si sper ca astazi sa imi raspunda.
RIARA spune:
Scuzati ca sint off topic dar vroiam sa va spun ca s-au strins banii pt operatia Bellei.A fost data la emisiunea "Surprize" .Eu am trimis banii prin posta,cind ma anunta pashosa ca i-a primit,va scriu.Va multumesc mult ca ati ajutat-o pe Bella.Banii care i-am trimis eu sinr 84 000 yeni ( 612 euro).Va mai tin la curent si as vrea sa scriu si lista cu cele care mi-au trimis.Sinteti de acord?
nshiro spune:
Hehehe eu la emisiunea de aseara am tinut-o intr-un bocet de la inceput la sfarsit. Nici nu incepuse ca mie deja imi dadusera lacrimile si eram toata emotionata.. Nu ca mi-ar fi un dor nemaipomenit de Romania (e frate-meu aici si ma lecuieste el..) dar de cand cu sarcina asta... sufar de sesibilita acuta . Nu a spus despre ce sat e vorba, a zis doar ca e in tinutul Transilvania. Painea aia m-a terminat pur si simplu . Ceva mai bun pe lumea asta nu cred ca exista. In iarna chiar am fost prin Miercurea Ciuc si am mancat... iar aseara in timp ce ma uitam la emisiune si incepuse sa-mi ploua in gura mi-am facut un sandvis cu obosita de Pasco si imi imaginam ca mancam paine de aia . Si colacii unguresti, alta bunatate... Cat despre zmeura... nu mai zic nimic... Strabunicii mei aveau o gradina plina de zmeura si in fiecare vara se faceau cantitati imense de gem de zmeura pentru 3 familii (a mea, a bunicilor si a strabunicilor cu nepotii aferenti) acum ei nu mai sunt... . Ca sa nu mai spun ca visul meu e sa am casa cu gradina unde sa-mi cultiv cu manutele mele cartofii, rosiile, ardeii...
rocsana si bebe chan
angel_jp spune:
Salut fetelor!Eu sunt in Romania inca....am incercat sa rezolv unele probleme mai intai,apoi sa citesc si eu sa vad ce mai faceti,vad ca ne-am mai marit gasca cat de cat.Eu am stat de data asta mai mult pe aici ,am aproape 4 luni,am asteptat sa termine si Lory cu capacitatea,sa fiu macar acum cat de cat langa ea,merita un sprijin moral..A reusit sa intre la mate-info intensiv,sper sa se descurce si de acum incolo tot singurica,de intors in tara nu stiu cand o sa reusesc(jp)poate inainte de sarbatori,sa vedem cat imi permite si punguta deocamdata mai merge...Azi aici a si este frig rau..sper sa nu o tina tot asa O sa incerc sa intru mai des pe aici,gagica nu ma prea lasa ,trebuie sa plece ea la scoala ca sa pot face si eu cevaVa pup ,ma apuc de lectura acum
devylla spune:
nshiro pt emisiune,sa-l fi vazut pe sotul meu cu a zis el Okii paine hoshii,si a tinut-o cu okii paine tot timpul,si pe el l-a impresionat doamna 'plinuta'Maine mi-a dat tema de lucru,sa-i fac paine....okii paine si ii zic ca nu o sa iasa la fel ca nu avem cuptor sau vatra asa mare si ca o sa fie paine mai mica.Si el a zis ca vrea sa mearga la tara sa faca si sa dreaga!offf sa ma vedeti ce o s ma mai chinui cu painica aia!
Va pup si va doresc somnik pufos!
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
soma spune:
...daca s-a mai discutat, va rog sa-mi spuneti:
Stiti cumva cum se poate trimite un colet in tara cu diverse lucruri (de-ale copiilor)din Yokohama, 20-30kg?
Poate sa dureze si cateva luni. Ceva ieftin si sa..ajunga.
Merci
devylla spune:
quote:ceva ieftin sau sa zic altfel cel mai ieftin cred este sa il trimiti pe vapor si dureaza circa 3 luni.Asta stiu eu ca este mai ieftin.Prin posta sau avion te rupe la portofel.
Originally posted by soma
...daca s-a mai discutat, va rog sa-mi spuneti:
Stiti cumva cum se poate trimite un colet in tara cu diverse lucruri (de-ale copiilor)din Yokohama, 20-30kg?
Poate sa dureze si cateva luni. Ceva ieftin si sa..ajunga.
Merci
Dute la posta si intreaba cum si cat costa kg pe vapor!(cred ca la posta)
iubirea mea
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
ralucami spune:
quote:
Originally posted by soma
Vezi aici: http://www.post.japanpost.jp/english/fee/intel/sal.html#emssize
Angi bine ai revenit !Cum ti se pare vacanta in Ro? Astept sa ne povestesti mai multe cand te intorci acasa.