musical-uri

musical-uri | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

TNB monteaza Chicago:

Dupa lungi tergiversari, spectacolul "Chicago" iese la lumina. O investitie de 1,5 milioane de euro si o distributie de exceptie fac din muzical o promisiune care trebuie onorata.

Maia Morgenstern, Stefan Banica Jr, Ilinca Goia, Monica Davidescu – iata numai cateva din numele care joaca in cel mai ambitios proiect teatral de dupa Revolutie. Practic, "Chicago" este primul proiect "capitalist" din lumea teatrului, atat prin investitiile facute – circa 1,5 milioane de euro – prin obiectivele propuse, cat si prin pretul biletelor: intre 300.000 si 1.300.000 de lei.

MAMA MAIA. Dupa ce a fost mama lui Iisus in filmul "Patimile lui Hristos" de Mel Gibson, Maia Morgenstern va interpreta un rol opus in muzicalul "Chicago", care va avea premiera la Teatrul National Bucuresti la 25 septembrie. In spectacolul de teatru, actrita o va juca pe "matroana" Mama Morton, un personaj controversat, care se ghideaza dupa legea reciprocitatii: "Daca esti bun cu Mama, Mama e buna cu tine". De fapt, acest personaj a iesit mereu in evidenta in montarile sau ecranizarile celebrului muzical, fiind intruchipat de-a lungul timpului de nume ca Patti LaBelle, Carol Woods si Queen Latifah (nominalizata la Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar in 2002). O data cu acest muzical, Maia Morgenstern se intoarce la prima dragoste, ea debutand acum 26 de ani la Teatrul Evreiesc in spectacole de revista. Ion Caramitru, directorul TNB, a spus ca Maia Morgenstern este mereu nelinistita din punct de vedere profesional: "Maia reuseste sa fie mereu altfel cu fiecare rol, se cauta pe sine. Nelinistea cu care ea isi construieste rolurile este o conditie sine qua non a actorului, iar Maia e o nelinistita".

ECHIPA MIXTA. Rolul principal masculin este interpretat alternativ de Stefan Banica Jr si Andrei Duban. Este un rol greu, actorii avand de infruntat imaginea lui Richard Gere, care, in filmul distins cu 6 premii Oscar, a facut din rolul avocatului Billy Flynn un rol memorabil. In muzicalul care presupune o mare desfasurare de forte muzicale si coregrafice mai joaca Silviu Biris si Ioan Andrei Ionescu (Amos – Mr. Celophane), Radu Captari (Mary Sunshine). Anca Turcasiu a fost preferata regizorului in rolul maestrei de ceremonii: "O actrita frumoasa si talentata, care are in plus o voce foarte buna. Anca e perfecta pentru un muzical". Regia si coregrafia sunt semnate de doi artisti spanioli: Ricard Reguant Molinos, respectiv Ana Eva Cruellas. Dupa premiera de peste doua saptamani, reprezentatiile vor fi programate in zilele de marti si duminica.

Sursa: www.jurnalul.ro/articol_36546/premiera___chicago__hope.html" target="_blank">http://www.jurnalul.ro/articol_36546/premiera___chicago__hope.html

Tare sunt curioasa ce va iesi. Cred ca ma duc sa vad spectacolul, dar astept opinii inainte...

Dupa parerea mea, la un musical conteaza foarte mult si decorul, si costumele, si cred ca exact aici aceasta punere in scena va lasa de dorit...

Nu am vazut niciodata un musical pe scena. Am vazut ca filme Hair (bineinteles ), Jesus Christ Superstar a lui Andrew Lloyd Weber (care este mai degraba opera rock decat musical, dar care mi se pare geniala in orice interpretare). Si, de asemenea, Chicago cu Richard Gere (care m-a cam dezamagit, desi nu as putea spune exact de ce) si Moulin Rouge care mi=a placut in pofida asteptarilor .

Acum caut un musical care se numeste Cocosatul de la Notre-Dame dar nu stiu de cine este scris. Am auzit ocazional fragmente si mi-a placut, as vrea sa imi cumpar muzica dar pe Amazon cautarile ma duc numai la soundtrack-ul Disney .

Ce parere aveti de musical-uri? Mie imi plac mai mult decat opereta, cel putin ce am vazut eu... Ma intreb cum sunt pe Broadway, a fost cineva?

Luminous beings we are, not this crude matter.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mist spune:

quote:
Initial creeata de Kehleyr
Acum caut un musical care se numeste Cocosatul de la Notre-Dame dar nu stiu de cine este scris. Am auzit ocazional fragmente si mi-a placut, as vrea sa imi cumpar muzica dar pe Amazon cautarile ma duc numai la soundtrack-ul Disney .

A mai deschis cineva (gabry) acum cateva zile un subiect despre "Cocosat", il gasesti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57046" target="_blank">aici.

Eu l-am cautat intre timp, dar nu am gasit nicaieri ca muzica ar fi compusa de Lucio Dalla, asa cum zicea gabry in mesaj, ci de Riccardo Cocciante. Nu e nici o pierdere insa, Cocciante compune la fel de bine . www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/artist/glance/-/88943/102-0216180-3100941" target="_blank">Asta e link-ul de la amazon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mersi mist. Am vazut acel subiect dar nu am continuat acolo pentru ca ea spunea de o opera ceea ce m-a dus cu gandul la... opera adica ceva gen Verdi etc., iar eu cautam un musical.

Linkul de pe amazon pe care mi l-ai dat tu este ceea ce cautam , am recunoscut melodiile. Eu cautam dupa Cocosatul si era de fapt Notre Dame de Paris . Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Kehleyr, ai vazut "8 Femmes" ?
http://www.marsdistribution.com/site/8femmes/

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Nu. E vreo legatura cu musical-urile ca nu ma prind?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Pentru mine capodoperele tuturor timpurilor vor ramane “My Fair Lady” si “Sunetul muzicii” !

Cu stima ,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Daca-l vezi o sa te prinzi singura. Merita, zic eu.

_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Daca-l vezi o sa te prinzi singura. Merita, zic eu.

M-ai facut curioasa . OK, il trec pe lista...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

"Sunetul Muzicii" pe primul loc si locul doi "Les Miserables".

De ce sa nu recunosc, as merge cu drag sa vad si eu premiera de la TNB dar sunt prea departe sa pot face asta.

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Kehleyr, din "Notre Dame de Paris" cel mai mult mi-a placut "Belle". De fapt si acuma imi place foarte mult. In 99 era o adevarata isterie, auzeai melodia asta peste tot, aproape mai ceva ca "Lambada", cu 10 ani mai-nainte.

Tata lu' Toma, n-am inteles legatura cu "8 femmes". Sincera sa fiu, nu mi-a placut deloc filmul.

Iar dintre celelalte comedii muzicale, as adauga "West Side Story", am vazut-o si pe scena, la opereta, dar nu se compara cu filmul, bineinteles. Acu' ma bate gindul, daca-oi avea vreodata bani suficienti sa merg la Londra sa vad "My Fair Lady".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

West Side Story, Porgy and Bess, Hair, Cats

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput