revelion Paris sau Praga?
Raspunsuri - Pagina 2
liliana csaki spune:
Eu am fost si colo si dincolo. La Praga am fost si de Revelion, la Paris doar vara. Superbe amandoua. Revelionul la Praga, pe strada, a fost ceva senzational. Oameni din toate colturile lumii, veseli si prietenosi, toti se pupau si-si urau, carciumioare micute in care puteai sa intri sa mai bei sau chiar sa mananci(desi ar fi de preferat sa-ti rezervi ceva cu o zi doua inainte). Orasul e minunat, mi-ar placea sa merg din nou.
Pozele noastre
Poze noi
anemona spune:
Liliana, am o intrebare: sunt petarde si pocnitori ca si in Bucuresti? Eu as vrea sa merg (sunt doar la stadiul de vis deocamdata) dar trebuie sa luam si fetita de un an si ceva cu noi si ma tem ca petardele ar fi periculoase si ar speria-o.
Laura, pana la urma voi mergeti la Praga? Noi am vrea sa mergem si sa petrecem pe strada, eventual rezervare la o carciuma mica pana in 12 noaptea, ca la masa festiva nu avem cum sa stam cu fetita dupa noi.
Eu am contactat agentia aia si mi-au trimis si o oferta de Viena interesanta, la 270 euro. Dar avand in vedere ca e mai aproape si se poate face drumul intr-o zi (cu masina, ca noi asa am vrea sa mergem), cred ca e o varianta si asta.
Chiar, a facut cineva revelionul la Viena? Cum e?
Anemona
http://community.webshots.com/user/anemona112
http://community.webshots.com/user/denim1213
geliza spune:
multumesc tuturor pentru impresii...ne-am decis: mergem la Praga...mai asteptam o saptamana, doua sa vedem ce oferte apar pe la agentii si deja o sa rezervam ceva...o sa mergem cu masina si o sa stam in Praga 3-4 nopti...am alta problema...am inteles ca pe-acolo nu prea se vorbeste engleza...asa e?
Eliza si Mara (24.01.2002)
Laura T spune:
Anemona, deocamdata nu stiu sa-ti spun sigur daca mergem sau nu, deoarece nasii nostri, cu care ne gandeam sa mergem, au mai fost in Praga si vor in alta parte. In Viena am fost de mai multe ori, e frumos (nu am fost de Revelion), dar as prefera unde nu am mai fost. Eliza, cand ai ofertele pt Praga, spune-mi si mie, te rog, poate ne strangem o gashca mai mare (vrei, Anemona?) si petrecem pe strada, ce zici? La agentia aceea au zis ca nu asigura si cina festiva de Revelion. Nu stiu cum am putea rezerva, poate gasesti tu ceva convenabil, Eliza!!! Noi nu cred ca putem lua si copiii cu noi, ar fi cam obositor cu masina pt ele, un drum asa lung..., si-apoi nu cred ca le-am putea tine noaptea pe strada.
Astept propuneri!!!
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 5 luni) si Ramona (3 ani si 4 luni)
poze_cu_fetele_mele
liliana csaki spune:
Da, Anemona, sunt artificii, petarde, pocnitori, tot ce vrei, e super dar nu stiu ce sa-ti zic in legatura cu fetita ta. Depinde si de copil, fiu-meu, anul trecut avea 1 an si 2 luni si nu s-a speriat deloc, chir le privea f. curios si tot arata cu mana spre artificii, in schimb Laura care avea 5 ani jumate isi acoperea urechile si se-nghesuia in noi.
Daca ajungeti acolo cu doua zile inainte, n-o sa aveti nici o problema sa rezervati ceva intr-o carciumioara, toate au afisate meniul si preturile, cu putin noroc chiar si-n noaptea aia mai gasesti cate ceva. Noi am avut cina festiva asigurata, ne-am dus, am vazut, media de varsta era, cu bunavointa, 60 de ani, asa ca am plecat repede in oras. Poate noi n-am avut noroc cu cina dar in oras a fost super.
Geliza, ei vorbesc mai mult pe limba lor dar te descurci, mai gasesti destui vorbitori de germana sau engleza, indeosebi cei tineri.
Pozele noastre
Poze noi
anemona spune:
Liliana, multumesc pentru info, ma incurajeaza faptul ca si voi ati luat copiii cu voi si mai ales baietelul asa mic. Fetita noastra va avea un an si 5 luni atunci. Voi la ce hotel ati stat anul trecut?
Laura, da, sigur ca daca vom merge si noi mi-ar face placere sa ne intalnim si sa petrecem in gasca. Noi sigur nu vom lua cina festiva pentru ca ar fi bani dati aiurea si nu am putea sta (o fi fiica-mea de gasca, dar nici chiar asa) si nici nu ne-am simti bine sa stam la masa toata noaptea, ca la nunta, cu necunoscuti. Exact cum spunea si Liliana, am vrea sa intram sa mancam ceva la o carciuma pana in miezul noptii, apoi sa iesim pe strada cu o sampanie si sa gustam atmosfera, ca dupa 1:00-1:30 sigur va trebui sa ne retragem.
Dar mai am o sarcina grea: sa-l conving pe sotul meu. E el incantat, dar nu e hotarat.
Daca mai gasiti oferte nu ezitati sa ne anuntati si pe noi !!!
Anemona
helbi spune:
Fetele, v-am urmarit subiectul si intru scurt sa va spun celor care nu va luati si masa festiva (nici eu nu as lua) ca, imediat ce ajungeti in Praga sa va orientati unde veti minca in noaptea dintre ani. Spun asta pt ca noi am fost a doua zi de Paste si f. greu am gasit ceva deschis la 11 noaptea...in final am mincat ciar in Piata centrala, dar ATENTIE mare!!!! (desi va fi iarna is terasele nu cred sa functioneze). ..daca mincati afara, datorita privelistii, platiti cu 60% mai mult decat ati lua masa inauntru- Scrie mare cu rosu pe fiecare pagina a meniului, undeva sus. Noi earm insa morti de foame si daca nu dadeam peste un chelner dragut, care ne-a atras atentia, ne "frigeam". Asa ca, ne-am mutat frumusel inauntru....
Acum, fiind iarna, e posibil sa nu se poata minca afara, dar mai bine sa stiti la ce va asteptati.
Fiti iar atente la schimbul valutar. In general, cel mai bun e cel de la banci. Desi initial ti se pare mic, in final, datorita comisionului, e cel mai bun.......Noi am schimbat si la case de schimb. Eram incintati de ce curs bun am gasit, dar nu am vazut ca acel curs e valabil daca schimbi peste 15 000 de coroane (parca asta le e moneda). Si scrie pe tabelele lor, dar vezi dupa ce te trezesti cu mult mai putini bani decat te-ai fi asteptat........
E un oras f. frumos, superb am inteles mai ales de sarbatori. Preturile sunt insa maricele.
Eventual luati printr-o agentie cazarea. Noi am rezervat de pe net si hotelul nu a fost nici pe departe ce am vazut in poze. Noroc ca am dormit nuami o noapte de la 1.30 noaptea la 8 dimineata, cind, frinti de oboseala, nu am mai simtit cit de tari erau saltelele.
Micul dejun, stil bufet suedez, a fost f. bun.
Cu masina e un calvar prin oras. Strazile sunt inguste si daca intri intr-un ambuteiaj, pierzi f. mult timp. Asa ca, daca mergeti cu masina, cel mai bine acolo umblati cu transp. in comun.
Stiam ca undeva, pe linga Carrefour parca, e o parca gratis.daca imi amintes, va zic. Noi ne-am plimbat cu masina, si grteu am gasit locuri de parcare pe linga obiectivele turistice.