febra dupa aproape 4 zile de antibiotic

De duminica am inceput sa-i dau Cefalexin la indicatia medicului care l-a vazut la urgente- Sp. Gr. Alexandrescu. Diagnosticul: larino-faringita. Cel mai mult a avut febra duminica seara, cam 39, 39 cu 2. I-a scazut, in timpul zilei chiar nu a mai facut, iar azi, dupa somnul de dupa-amiaza, s-a trezit cu o febra de 38,5. Seara la ora 21 avea 38. Acum doarme, si e fierbinte. Oare asta inseamna ca antibioticul nu face fata infectiei? Trebuie sa luam altul? (bineinteles, dupa sfatul medicului) Tocmai am citit un articol in care spune ca temperatura dureaza atata timp cat infectia inca exista, deci 2, 3 zile. La noi au trecut 3 zile jumate, si e drept, febra nu mai e asa de mare. Voi ce puteti sa-mi spuneti din experienta voastra? Nu vreau deloc sa-i mai dau antibiotic, dar nu vreau sa mai fac o greseala (deja am facut pentru ca nu am vrut sa-i dau antibiotic si am asteptat poate ii trece, dar asa s-a agravat, facand depozit de infectie in gat). Si inca ceva: pt tuse Humex e bun? A inceput sa tuseasca de azi noapte, cred ca se rup secretiile, dar e agasanta si dureroasa pentru el. Poate imi recomandati ceva ceaiuri...Toate cele bune si astept cu nerabdare un raspuns din partea voastra.
Raspunsuri

flavia maria spune:
Si baietelul meu a avut o viroza din acesta urata cu febra care nu scadea numai dupa supozitoare sau nurofen... a durat cam 3 zile febra..iar raceala l-a tinut 2 saptamani.. am crezut ca nu mai scapam niciodata de ea.. i-am Ospamox la indicatia medicului... pana s-a terminat sticluta.. aproximativ 5 zile.. la 8 ore cate 5 ml. pentru tuse eu i-am dat carbocisteina... e un produs romanesc dar a avut efect...antibiotic trebuie sa-i dai daca are febra si daca termini sticla si nu trece febra cred ca trebuie sa mergi din nou la dr. ceai eu i-am dat de tei indulcit cu miere.. e foarte bun pentru raceala ... si multa vitamina c din fructe si citrice
MULTA SANATATE!!!
mama lui bebita

Sabina spune:
antitermic i-ai dat? ca asta scade febra, nu antibioticul.
pt tuse cel mai bun e siropul de patlagina, de la fares,plantusin.
Sabina si

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

teresa spune:
I-am luat temperatura la ora 10:45 si avea 39,2. I-am dat 14 picaturi de algocalmin ca nu mai am supozitoare. Pentru febra i-am dat pana acum Nurofen de 2 ori pe zi (asa mi-a zis medicul) si supozitoare cu paracetamol. Ma asteptam ca pe masura ce inainteaza tratamentul sa scada febra si sa nu mai apara, daca intr-adevar este eficienta impotriva infectiei. El are 14 kg. I-am dat bine 14 pic. de agocalmin? Inca mai are febra, astept sa adoarma profund ca sa i-o iau. Sa vedem cum facem fata in noaptea asta, maine merge sigur la medic (inca nu m-am hotarat unde). Poate mai aveti ceva sfaturi.

bebe2004 spune:
Tot cam asa am patit si eu cu baietelul meu. Febra a scazut dupa vreo 3-4 zile. Tratamentul era cu Augmentin, sirop Ketof nu pt tuse, ci ceva gen antialergic, Salbutamol pt tuse, Nurofen, Panadol pt febra. Pt tuse stiu ca e bun ceaiul de flori de soc. I-am mai dat si vit C fiole, cate 2.5 ml pe zi. Dupa raceala a ramas cu o tuse ragusita si i-a trecut dupa 10 zile de aplicat tuica pe piept, pe o batista. O noapte pe piept, o noapte pe spate. Pt medicamente, mai intreaba medicul. Sanatate multa.
Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004) noi

mariussimiuc spune:
Sotul meu a avut o raceala urata care l-a tinut vreo 2 saptamani si uite asa s-a imbolnavit si puiul meu,oricat l-am ferit tot a luat-o pana la urma.La inceput parea ca ar fi facut o forma foarte usoara a bolii,dar care s-a dovedit a fi pana la urma foarte puternica.Avem deja o saptamana de tuse si parca nu mai trece.Totul a inceput cu o tuse slaba si febra care a juns la un moment dat si pana la 39.2,asta dupa 4 zile de antibiotic (Amoxicilina),antitusiv (Paxeladine) si antitermic (Nurofen).Dupa 4 zile,cand a inceput sa se "ingroase" treaba...am schimbat antibioticul ( Augumentin) si antitusiv (acetilcisteina ACC) plus o injectie cu algocalmin si diazepam daca am inteles bine,care m-a cam speriat,dar care si-a facut efectul,adica a scapat de febra.Pediatra m-a asigurat ca in 2-3 zile scapam cu totul de boala.Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam sfarsitul de saptamana.
Multa sanatate va dorim!
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

mariussimiuc spune:
Andreea,eu stiam ca Salbutamolul se da la copiii peste 2 ani.Tu i-ai dat asa?
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

dodo spune:
Eu cred ca l-ai "bombardat" cu prea multe medicamente:
1. Antibioticul isi face simtit efectul abia dupa min 3 zile de administrare, de aceea un tratament adecvat e de 7-10 zile
2. Antibioticul nu inlocuieste antitermicele, insa e periculos sa-i dai si paracetamol si nurofen in acelasi timp, chiar daca nu la aceleasi ore- ori unul, ori celalalt.
Spuneam prea multe medicamente pt. ca inteleg ca-i dai algocalmin, paracetamol, nurofen
3. Anititusivele sint CONTRAINDICATE, el nu are nevoie de ceva care sa-i opreasca tusea, ci de ceva care sa-l ajute sa expectoreze, sa elimine mucusul incarcat de "lighioane", antitusivele nu fac decit sa-i opreasca tusea si "lighioanele" ramin inauntru, focar pt. viitoarea infectie..Intreaba la farmacie care expectorant este indicat pt. virsta lui, Bisolvon stiu ca e, poate sint si expectorante din plante.
Deci, in cazul lui, un antibiotic, un antitermic si un expectorant sint medicamentele indicate. Multa sanatate!

Siminaf spune:
Pe linga antibiotic si ceva expectorant, poti sa-i dai linistita si Paracetamol si Nurofen, dar alternativ. Nu este periculos!!!
Daca-i dai la 4-6 ore cite unul dintre cele 2 antipirerice/antiinflamatoare, nu va mai fi nevoie de Algocalmin. Teoretic, ca fiecare caz este aparte.
Sanatate multa puiutzului!
Editat ca am uitat sa spun: daca nu-i dai minim 5 zile antibiotic, e ca si cum nu i l-ai fi dat! Adica tre s-o iei de la capat, si cu alt antibiotic, ca la ala deja germenii au dezvoltat rezistenta, si asta inca 5-7-10 zile, in functie de gravitatea infectiei! Nu-i de joaca cu antibioticele!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Donia spune:
Fetita mea in doua ocazii a facut febra destul timp sub tratament cu antibiotic, la amigdalite. Febra a inceput sa scada dupa ziua 4-5, nu mai stiu foarte exact. Medicul de familie mi-a spus sa continui cu acelasi antibiotic 10 zile si chiar catre sfarstiul curei a dat si fetita semne clare de vindecare.
Sigur ca nu e rau sa duci copilul din nou la medic daca esti ingrijorata, am vrut doar sa-ti scriu ca sa vezi ca se poate intampla si asa.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

teresa spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Algocalminul i l-am dat o singura data pentru ca nu mai avea supozitoare, iar nurofen ii dadusem deja cu vreo 3 ore inainte si nici nu mancare inainte sa adoarma. Oricum algocalminul nu l-a ajuta, a facut pana la urma 39, 5 si ne-am dus la spital. Acolo ni s-a zis ca infectia din gat a trecut, si sa continuam cu acest antibiotic. Febra poate sa tina 7 zile de la inceperea tratamentului. Ne-a dat si Paxeladin si Romergan. Acum e mai vioi si bine-dispus, cred ca e spre vindecare, desi ii curge nasul groaznic si stranuta, si tuseste din cand in cand. Va multumesc inca o data. Acum trebuie sa-mi fac curaj sa-l duc din nou la cresa. Cred ca de acolo a luat raceala.