Fibrom uterin (9)
Raspunsuri - Pagina 5
arinna spune:
Mada,
Maryd,
..ma bucur pentru vestile bune,iti doresc sa te refaci repede si sa faci un bb cat de curand!Si eu sunt cam in aceeasi situatie, am facut embolizare,am cateva fibroame si ceva chisturi mici pe un ovar...Nu stiu daca raman insarcinata ca nu am incercat inca, vreau sa vad intai ce spune o noua eco si medicul...
Cris,
...nu e prea placut sa stii ca urmeaza operatia in curand dar iti doresc mult succes, daca te hotarasti, multe din noi suntem oarecum in aceeasi situatie, ni s-a propus acelasi lucru de n ori...
Fibromul tau e mare, te impiedica sa ai o sarcina?
maryd spune:
Rachel,
Ce pozici frumoase!Cu asa puiut,nu poti fi decat cea mai fericita mama din lume!Te pup si iti urez multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi.
Margot,
Felicitari pentru puiut!Ma bucur mult pentru tine.Stii, fiecare puiut care apare ne face si pe noi sa speram ca intr-o zi vom avea si noi puiutul nostru...
Kim,
Felicitari pentru reusita!
maryd spune:
Madas,
Eu m-am internat martea trecuta si externarea a fost miercurea aceasta.Dar sa stii ca putea sa dureze mult mai putin,dar intrucat operatia a fost amanata cu o zi si iesirea la fel,in spital apar multe urgente,domnul profesor dr.Marinescu B.,este foarte ocupat.Sincera sa fiu nu stiu cum rezista in ritmul acela.Eu sant mai mult decat impresionata de dansul.Face atat de multe lucruri intr-o zi...Dumnezeu sa-i dea putere sa faca cat mai multa lume fericita!
Perioada de refacere:am concediu 21 zile de la externare.Dupa o luna de zile trebuie sa merg la consultatie.Mi-a spus ca peste trei luni sant gata ...,eu credeam ca dupa un an ,a spus ca "negociem" - m-a amuzat atat de tare...Trebuie sa precizez faptul ca mie nu mi-a deschis uterul, fibroamele fiind pe peretele uterului.
Madas,rezultatul "bizar" este asa cum am spus atunci...,pe scurt:
La aproape un an de la embolizare,cand m-am mai dus la control mi s-a propus histerosalpingografie intrucat in aceasta perioada nu ramasesem gravida si sa fac o desfundare de trompe,sa se vada ce ce intampla pe acolo...Se pare ca presiunea substantei introduse atunci la histerosalpingografie a dus la descapacirea fibromului ce statea cocotat chiar pe uterul meu, substanta patrunzand atunci spre fibrom,lucru care se vede in filmul de la histerosalpingografie.Stiu ca i s-a parut ciudat medicului care mi-a facut histero dar nu si-a dat seama ce s-a intamplat.Dupa aceasta vreu doua luni,la ciclu am avut sangerare mare,eu am crezut ca avand fibroame o fi normal in anormalitatea mea...,nu m-am dus atunci la nici un medic sa spun ca am emoragii foarte mari.Citind pe internet si nu numai de domnul profesor Marinescu Bogdanl,am hotarat sa merg la dansul.Am luat toate analizele...,care le-am facut pana atunci si am facut tot posibilul sa ajung la spitalul Panait Sarbu (fost Giulesti)si sa merg la consultatie la domnul profesor.Sant fericita ca am facut aceasta alegere.Cand a vazut filmul de la histerosalpingografie, mi-a spus sa fac histeroscopie, iar la histeroscopie s-a vazut cum fibromul care statea pe uterul meu se descapacise spre interiorul uterului iar continutul acestuia se scursese prin uter in afara...,de aceea am avut atunci aceste hemoragii....Acest lucru l-am vazut si eu pe ecran in timpul histeroscopiei,pentru ca intra o minicamera in uter si s-a vazut foarte bine interiorul uterului,deasupraera o gaura si din ea "dadeai" in interiorul sacului fibromului.Practic fibromul cel mare nu mai era ci numai sacul in care acesta statea...Stiu ca este ciudat,dar asa a fost nici pana acum nu am fost la sp.Universitar sa spun ca am scapat atunci de fibrom...,stiu ca mai demult citisem pe undeva ca o persoana eliminase in urma embolizarii un fibrom, dar era in interiorul uterului.Domnul profesor mi-a spus atunci ca l-am pus pe ganduri cu situatia mea...Cred ca i s-a parut interesant...
Cum a decurs operatia?
Foarte bine.Anestezia este generala,nu am simtit nimic,iar dupa mi-am revenit foarte repede,eu nu am avut stari de rau...Acum chiar ma amuz de ce gandeam atuni:eu adorm destul de greu...,sa nu fie zgomote,sa am conditii...,nu imi imaginam cum poti sa dormi ca o "valiza in gara" sa nu stii nimic,sa nu simti chiar nimic.Chiar nu trebuie sa va faceti probleme!
Cris 7,
Nu doctorul Marinescu mi-a recomandat embolizarea.Am inceput investigatiile acum aproximativ 1 an si jumatate cand,in timp ce stateam intinsa in pat m-am palpat pe burta instinctiv pot spune si am simtit un nudul tare in partea dreapta.Atunci mi-am pus intrebarea ce am in dreapta si nu am in stanga?Mentionez faptul ca dea lungul timpului eu mai facusem ecografii la policlinica unde trebuia sa afac analizele anuale din cauza serviciului...,si nu aparuse niciodata nimic.Nu are sens sa ma mai gandesc,dar aceste fibroame nu puteau apare peste noapte...Asta este .Daca m-ai ai intrebari?Despre embolizare vazusem si la televizor stiu ca mi se paruse interesant, dar atunci nu stiam de fibroame,apoi uitasem,mi-a spus despre embolizare o prietena care stia pe cineva care facuse embolizare.Atunci m-am dus la sp. Universitar si am inceput investigatiile.
Va pup pe toate !
Maryd
cris7 spune:

maryd,
please, please...Zi-ne, daca poti, ceva mai mult despre operatie.
pupici 
arinna,
pai am amanat cat am putut. Am facut diverse tratamente naturale, homeopatice... Fibromul e destul de mare, are 12/10/8 si am discutat deja cu dr. Tutunaru si mi-a explicat ca nu este posibila sarcina asa. Trebuie sa ma programez zilele astea pentru o data ( dupa 23 oct. cand vine el ) te pup
Monica-Elena spune:
Fetele frumoasele ce pot eu sa va spun referitor la fibrom ca in sarcina a crescut putin in primul trimstru si apoi pe tot parcursul sarcinii a ramas constant si acum dupa 3 luni jumate de la nastere este la aceleasi dimensiuni. Depinde f mult si de pozitionarea lui si a fatului.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos
arinna spune:
Cris,
...asa e, trebuie sa scapi de el...inteleg ca e pe afara si nu ridica mari probleme din moment ce Dr considera ca poate fi operat...eu aveam cateva mai mici si credeau ca e unul mare si au vrut sa-mi scoata uterul cu ovare cu tot - ma amuzam cand mi-a zis unul chestia asta prima idee a fost ce bine i-ar sta sa-i dau o palma, cred ca am fost socata- eu care nu-s agresiva de fel, si o musca incerc s-o scot din camera decat s-o omor,
cum sa ma " eviscerez" daca nu am cancer sau hemoragii sa cad din picioare- altul mi-a spus sa scot tot uterul, nu partial ca sa nu mai existe riscul de cancer al colului- ce motiv!Desigur, toate astea presupuneau si ovare la cos - si asa am ceva chisturi pe acolo asa ca la gunoi cu el!pana la urma am avut ceva hemoragii, dupa cativa ani,in iarna, doua luni am sangerat zilnic, dar usor,ciclurile erau foarte abundente de mult timp, da am preferat sa fac embolizare, de capul meu, a fost alegera mea si chiar m-au consierat potrivita pentru asta pentru ca cel mai mare nodul avea 4 cm...
Iti doresc mult succes, sa ne spui cand te programeaza, sa nu-ti fie teama ca nu vor fi probleme, daca era ceva riscant nu s-ar fi bagat medicul, si am inteles ca e foarte bun...
Maryd
...ecografiile uneori nu prea respecta realitatea, mie la fel mi-au zis ca um un fibrom de 9 cm si erau mai multe si mici...apoi am facut la un centru renumit,inainte si dupa embolizare, e bine sa faci in acelasi loc,dar chiar si acolo nu mi-avazut ovarele, din cauza fibroamelor cica, apoi mi-au gasit chisturi mici pe unul din ele...atunci cum se vad ovarele daca ai probleme cu ele, ca la eco e relativa treaba...ca si cu fibroamele tale...
Mi se pare cam ciudata histerosalpingografia, tu ce parere ai, mi s-a propus si mie, e riscanta, e dureroasa? Am citit ceva despre asta dar ma interesa si parerea cuiva care a facut...
Interesanta povestirea ta cu fibromul...pana la urma la cat s-a ajuns cu negocierea?![]()
Monica,
ce vesti bune, sa-ti traiasca globuletzul si sa fiti fericiti!
Laura Takacs spune:
Sa ma bag si eu intre voi. Am trei fibroame cu dimensiuni de la 5cm pana la 3cm, localizate in diferite parti ale uterului. Am doi copii, doua sarcini cu iminenta de avort pe tot parcursul, ultima cu repaos partial din luna a sasea- contractii pre-termen, iminenta de nastere prematura. Anual merg la ecografii (anul asta le-am "scapat") dar cum zicea cineva, doar in sarcina au crescut, apoi au revenit la dimensiunile pre-sarcina. De-alungul anilor (stiu de existenta lor de vreo 15 ani) s-au mai micsorat, dar nu mult. Nu m-au deranjat niciodata, doar in sarcina au fost factori iritanti, cauza iminentei de avort si a contractiilor premature.
maryd spune:
Arinna,
Histerosalpingografia se face pentru desfundarea trompelor.Am vazut ca multe fete vin in spital sa faca asa ceva...Se fac "radiografii" care o sa-ti ramana tie pentru a vedea cum sant trompele.Practic se introduce o substanta de contrast.Pentru mine aceasta procedura a fost suportabila.M-a durut foarte putin burtica;a fost ca la ciclu.Pe altele le-a durut putin mai tare ( se pare ca te doare daca ai trompele infundate).Eu pana acum nu am avut ac.problema.
La histeroscopie nu iti face "radiografie" ci se introduce o minicamera cu ajutorul careia pe monitor se poate vedea interiorul uterului si interiorul trompelor.De asemenea atunci mi s-a facut o curatire cu o substanta.Si aceasta procedura pentru mine a fost suportabila.
Ce sa facem,noi femeile trebuie sa suportam toate aceste proceduri,chiar daca nu sant prea placute.Si cand ma gandesc ce am patimit cu sotul meu pentru o banala analiza pana a facut-o!Eu vreau sa fac tot ce se poate,chiar daca ma doare.Am sa strang din dinti si am sa merg mai departe!
Mary
maryd spune:
Fetelor, in special cele care ati facut operatie clasica de fibrom( cu deschiderea sau nu a uterului ),as vrea sa stiu ce produse naturiste s-au medicamente ati folosit pentru refacerea uterului.Mi-a spus cineva ca vitamina E si un set de 10 polidine ar face bine.Mie nu mi s-a prescris nici un tratament dupa operatie.
Maryd