Fibrom uterin (9)
Raspunsuri - Pagina 10
carmenus spune:
Draga Carmen,
N-am inteles prea bine cine face embolizare, tu sau sora ta, dar eu, care am facut in noiembrie anul trecut, te incurajez in sensul asta. Eu aveam un fibrom intramural foarte mare, de 9/6 cm care imi provoca niste cicluri abundente din cauza carora ajunsesem intr-un stadiu de anemie foarte avansat.
In urma embolizarii, ciclurile s-au redus cantitativ iar fibromul scazuse dupa 2 luni cu o treime. Ulterior, din cauza lipsei de timp si poate chiar a faptului ca m-am simtit bine, nu am mai repetat ecografia dar am motive sa cred ca fibromul a mai scazut.
Daca ai rabdare sa citesti pe forum la capitolele mai vechi despre fibrom uterin, vei gasi comentarii ale fetelor care au facut embolizare.
Ceea ce e de retinut totusi este ca nu am auzit pe nimeni care sa regrete ca a facut-o, fiecare a simtit o ameliorare - mai mare sau mai mica -sunt si cazuri cand fetele au ramas insarcinate imediat dupa embolizare (vezi cazul lui Rici, veterana forumului si deschizatoarea de drum care are acum un bebelus superb, in ciuda predictiilor medicilor).
Cat despre embolizare in sine, ca "operatie" sa zicem, desi e impropriu spus, nu trebuie sa te temi. Nu simti nimic in timpul procedurii; dupa vreo ora s-ar putea sa simti dureri de mijloc si de abdomen, mai intense ca la ciclu dar suportabile, care pot dura cateva ore. Am inteles ca nu e obligatoriu, insa. Eu am avut aceste dureri dar a stat cineva din familie cu mine si a avut grija sa cheme asistenta cand se intensificau. Oricum, vei primi calmante, inainte si dupa embolizare.
Cat despre "partea fincanciara" cum o numesti, nu-ti face griji. Nu-ti face nimeni nici o aluzie ca ar trebui sa "fii atenta", eu chiar nu am fost atenta inainte de embolizare si s-au ocupat de mine cu profesionalism. Deci, nu e cazul sa te preocupe aspectul asta. Dupa aceea, poti sa multumesti cum vrei si daca vrei.
Iti doresc succes si te asteptam cu vesti bune.
MadaS spune:
Carmenus, bine ai mai revenit printre noi, la aproape un an dupa embolizare.
de raspuns i-a mai raspuns si Arinna, careia ii urez si eu "casa de piatra", chit ca cele din CAnada sunt mai mult din prefabricate.
Eu as vrea sa intreb toate fetele care mai trec pe acest dite cu fibrome (in special externe, subseros am eu) daca le-au provocat dureri.Toata lumea scrie despre hemoragii, eu nu am avut niociodata, ciclu foarte regulat, dar iar a inceput sa ma doara.
Suportabil, nu iau calmate, dar aproape zilnic,apar si dispar durerile, si-l simt inflamat tare, ma palpez singura pe abdomen si gasesc un punct ff dureros si inflamat. Fiind in dreapta al meu, si avand in vedere cele doua crize pe care le-am avut,atipice zic unii, anumiti medici imi spun ca durerile ar putea fi...de la o apendicita cronicizata.
Cred ca saptamana asta ma voi apuca de investigatii, si daca e musai, ma decid si pt laparo, dar macar daca e si fibrom si apendicita, sa fac o operatie laparo 2 in 1, asa ca samponul cu balsam...adica sa scap de amandoua, daca e vorba sa fie si apendicita
va tin la curent...
carm3n spune:
Buna fetele!
Vin de la spital unde am facut programare pentru embolizare
pentru 21 Noiembrie.
Miorita, eu spun sa te duci sa vorbesti direct la spital cu doctorul despre embolizare ( daca nu ai facut-o deja ), iti va da toate lamuririle de care ai nevoie. Personal am vorbit cu dr.Dorobat care s-a intors din Franta saptamana trecuta,am ajuns la el fara nici o interventie doar cu un simplu telefon la spital.Daca ai si alte intrebari la care iti pot raspunde le astept.
Carmenus,multumesc pentru raspuns.Sora mea face embolizare, are 2 fibroame, 1 extern si altul intern,am citit toate comentariile de pe forum inca de anul trecut cand am aflat ca sora mea are probleme iar.Motivul pentru care scriu eu si nu ea este ca am avut si eu probleme si eu sunt in tara iar ea nu.Pentru ca in vara cat a fost in concediu in tara nu am reusit sa facem nimic m-am gandit ca poate tine de partea financiara pentru ca pana la urma aici e Romania si numai bolnav sa nu fii.Insa de data asta ai dreptate, am stat de vorba cu doctorul si nu s-a pus nici o clipa problema de ceva.
MadaS, fibromul meu era extern, foarte mare ( 180/100/166 mm ), nu am avut niciodata cicluri abundente sau neregulate, nici macar un cheag ceva, nu dureri, nimic.L-am descoperit la un control de rutina. Sora mea are 2 fibroame, dintre care unul extern, subseros,are menstruatie regulata fara dureri de nici un fel.
Multa sanatate la toata lumea!
mioritaus spune:
Carmen,am fost si am vorbit cu dr Dorobat inainte sa plece la specializare, insa nu imi putea face embolizarea din cauza unui chist pe ovarul drept care pe atunci era f mare (8 cm).Acum am multiple boseluri intramiometriale cu diametrul de pana la 1,5 cm, iar chistul a scazut si sa vedem ce se poate face, avand in vedere ca fibroamele sunt multiple iar menstruatia este abundenta.
Numai bine,
Miorita
carm3n spune:
Miorita,
OK, acum am inteles ( am citit si topicul celalalt ), nu stiam de chist si de celelalte probleme. Daca ai mers deja la doctor stii ca e un om minunat deci inca o discutie cu el cand vei considera ca e cazul iti va putea aduce macar o doza de optimism sau un zambet.
Iti tin pumnii pentru celelalte analize.
arinna spune:
Carm3n,
...mult succes sorei tale maine, probabil o sa fii langa ea, ai grija sa aiba liniste si sa poata dormi dupa ce ii ai trec durerile...in jurul meu s-a vorbit tot timpul si am fost rupta pana noaptea...
...sa ne spui in ce stare e uterul pana la urma, e intreg, nu e intreg, mai poate face copii?
prettysunshine spune:
As avea o intrebare,poate stie careva dintre voi,nu mai am rabdare pana poimaine cand merg la medic.Eu am uter fibromatos si mi s-au recomandat anticonceptionale de catre medicul endocrinolog.Eu am ramas cu impresia ca anticonceptionalele si fibroamele nu se prea impaca,fiindca estrogenul nu face bine la fibrom.Am dreptate sau e doar o impresie de-a mea?Medicul endocrinolog mi-a zis ca nu crede ca eu am uter fibromatos la 30 de ani si cum n-am avut ecografia sa i-o arat...Am inceput sa iau anticonceptionalele fiindca trebuie luate din prima zi a ciclului,dar ma simt cu inima indoita pana imi zice si ginecologul ca pot sa le iau linistita.Voi stiti ceva despre asta?
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
http://community.webshots.com/user/ingridmavru
arinna spune:
Rosa,
...ce sa zic, la noi in tara ( in rest nu stiu) medicina a devenit mai rau decat meteorologia...cred ca au aceleasi criterii...dupa cum bate vantul...
Am o prietena care era sa moara din cauza unei sarcini extrauterine nedepistate si confundate cu altceva...a facut hemoragie interna, i-au scos trompa acum cativa ani, luata cu salvarea de urgenta dupa ce i s-a spus ca e avort si sa astepte acasa sa sangereze ca sa i se faca chiuretajul...( "mare" Dr de la Municipal care vroia sa-mi scoata si mie tot- inclusiv ovare- din cauza fibroamelor acum un an)iar acum o saptamana i s-a spus ca are sangerari de la ovulatie si sa stea linistita...azi a fost consultata alt medic si cica are uterul marit ca in sarcina de 7 saptamani, se vede si ceva in el, dar prea mare ca sa fie copil, are adenomioza si hiperplazie endometriala, polipi si au trimis-o la biopsie...Sunt ceva de speriat...
Stie cineva ceva despre chestiile astea, sunt foarte grave? Nu prea imi dau seama de pe net...
Nu stiu ce sa zic, pacat ca nu ai asteptat si parerea ginecologului, de ce sa -ti dai organismul peste cap si sa intrerupi tratamentul in caz ca zice nu? Si ce endocrinolog e cel la care ai fost, sa ne ferim ? Ca nu a auzit de fibroame la femei tinere?
Am nervi, maine merg si eu la eco.![]()
Fanta spune:
Rosa chiar ieri am fost la doctor si intamplator am auzit de o problema asemanatoare "endocrinologul i-a prescris anticonceptionale persoanei in cauza si ea nu le-a luat, iar dr.gineco.i-a spus ca a facut foarte bine ! deci asa e, nu se impaca fibromul cu anticonceptionalele !
Nu crede ca poti avea fibrom la 30 de ani, dar ce sa mai spunem de fete la 20 de ani care au fibrom, cred ca-i venit de pe alta planeta dr. ala!
Exact la varsta de 30 de ani mi l-a descoperit mie !
Arinna - polipii nu-i bai ca-i scoate, dar hiperplazia endometriala poate duce la cancerul de col uterin, mai multe nu stiu.

oanalu spune:
Rosa, [Si mie mi-au dat anticonceptionale cindva, pentru uter fibromatos, dar erau doar pe baza de progesteron. Cele combinate, cu progesteron si estrogen nu fac bine fibroamelor deoarece fibroamele se formeaza de la un exces de estrogen in organism. Daca nu ai hemoragii sau alte simptome urate, parerea mea este ca-i mai bine fara hormoni.Oricum, vezi ce spune si ginecologul. Succes!