Mamici de noiembrie - decembrie 2005(44)
Raspunsuri - Pagina 5
dordia2000 spune:
Lavi, fii sigura ca nu vreau! De 2 luni merg numai cu sutien si imi mai pun si niste chestii de frica sa nu treaca prin sutien si sa se ude tricoul! Oricum ma bucur daca voi avea si lapte atat de mult si bun pe cat imi curg mie sanii acum!
Referitor la caini, eu am un caine mareeee si flocos de care nu ma pot desparti; asa ca o sa-l tin si o sa fac curatenie probabil zilnic ca sa nu fie vreo problema cu parul! Sper sa nu am probleme si sa ne descurcam!
Fetelor, de camd cu AMR-urile astea ma bagati in panica ca eu abia incep zugraveala! Daca nu termina sotul pana vine bb? Vaaaai ce ma fac? Hai ca mi-ati bagat un ghimpe! Tb. sa-mi zoresc sotul!
Diana 31
lavi02 spune:
Siminaf felicitari pentru fetita!!! Ce frumos, o sa ai pereche!
Dordia subscriu ca umblatul dupa materiale produce depresii si o gramada de neplaceri in sarcina! Spre deosebire de umblatul dupa hainute, jucarele si alte produse de bebici. Cred ca si anda e de acord aici! Pai eu am fost cu sotul intr-o sambata pe Valea Cascadelor (ca si noi tocmai am pus termopane si mai avem reparatiile de facut si ne trebuie materiale) si n-am rezistat acolo mai mult de jumate de ora - o ora, a trebuit sa ma duca de urgenta la Pizza Hut unde pe langa pizza am necesitat si inghetata ca sa-mi revin!
Corap s-ar putea sa ai contractii nedureroase si sa nu le simti. Eu sarcina trecuta n-am simtit picior de contractie si am nascut relativ repede si usor.
Aoleu ce nasol cu aia care cred ca iesirea la aer liber inseamna betie manga!
Corap, daca tot zici ca ai pitiku, poti sa zici ca mieluselul ti l-ai cumparat tie, ca ti-a placut!
Si eu as face multe plimbari (data trecuta faceam) daca m-ar tine colul. Ca acum ma doare burtica si simt ca-mi apasa cineva pe col dupa ce merg un pic, asa ca stau mai blanda, ce sa fac?!
Hai mai,Bic nu te lasa asa impresionata! Pasaricilea alea isi revin si ciripesc la fel de bine si dupa! Pai tu erai adepta nasterii naturale 100% fara nici o interventie doftoriceasca! Asculta-l pe sotul tau: e pur si simplu realitate, asa e natural sa se intample si asa se intampla de zeci de mii de ani! Tot aparatul genital feminin e conceput ca sa permita cresterea si nasterea bebicilor!
Tania aoleu! Pai la tine care e mai rezonabila, mama sau soacra? Greu de decis! Una iti spune ca esti lenesa, alta te pune sa aduni cainii de care se sperie tot familionul, strada si muncitorii!
Corap eu pana la urma am gasit un halat rezonabil, chiar dragut as zice, in Cocor la et 2 sau 3: de bumbac 100%, romanesc (alea turcesti ma dispera, sunt pline de briz-briz-uri), simplu, cu guler sal, fara nici o floricica, danteluta sau alte aberatii si cu buzunare - f important in maternitate, sa ai unde tine banii cand te duci la bb sau la toaleta, sa nu-i tii in mana. (Fetele americance NU astept scandal pt spaga, asta-i situatia la noi.)
Lipscaniul l-am parcurs si nimic - doar turcisme - nu merita!
Mirela Anca important e ca bb Cristian a crescut, la el nu conteaza pozitia si cordonul - oricum, faceai cezariana! Nu te mai stresa cu placenta! Bine ca a crescut bebitul! Ma bucur ca esti in linii mari bine!
Ripley in ceea ce priveste epidurala, cel mai importanta e opinia doctorului cu care nasti. Daca el/ea foloseste de ani de zile si majoritatea nasterilor au fost cu succes (fara forceps, fara travaliu prelungit din cauza ei, etc) atunci e OK. Daca dr oscileaza inseamna ca nu are f multa experienta cu epidurala si inseamna ca si sansele ca la tine sa fie OK sunt mai reduse. Epidurala e f buna atata timp cat e folosita bine! (Pusa la momentul oportun, in doze corespunzatoare, etc, ca sa nu blocheze/lungeasca travaliul si sa simti atata cat trebuie ca sa poti impinge). Eu zic sa te obisnuiesti cu ideea ca nasterea mai si doare dar ca e un fenomen natural si ca nu e o durere care sa te marcheze, SE TERMINA, o uiti si ca tot corpul e special construit (si al tau si al lui bb) ca totul sa mearga bine.
Va pup. (Mi-a luat muuuult sa citesc ce-ati scris in 2 zile, vreo ora si jumatate! )
Lavi02 31+
Morgano spune:
Lavi, doctorita mea are experienta destula, dupa 38 de ani de munca, si chiar a lucrat fte mult, la maternitate - deci nasteri kakalau, apoi din 90 are si cabinet privat si e full la ea, programarile se fac cu 1 luna inainte. Insa eu cred ca anestezistul e baza la faza cu epidurala pt ca in fond si la urma el dozeaza, evident la indicatiile medicului, doar ca ea este adepta nasterii naturale, nu cu orice risc, de aceea spuneam ca nu va cred ca va dori epidurala.
Eu sunt cea care oscilez, insa maine discutand cu ea, si am mare incredere in parerea ei, vom decide ce este mai bine pentru copil in primul rand. Si eu cred ca nasterea este ceva normal, ca cezariana este destinata cazurilor speciale, si nu ca cineva are chef sa i se faca (scuze, dc jignesc pe cineva, este o optiune personala de fapt, eu imi expun propria parere), dar epidurala o consider o optiune ok atata timp cat nu face rau, de ce sa te doara fte tare cand te poate durea mai putin?
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
lavi02 spune:
Ripley eu vorbeam de experienta strict in nasteri cu epidurala. Adica experienta in a spune cand si cat trebuie pus. Faptul ca are mare experienta in nasteri normale e cel mai important. Si eu zic ca de ce sa te doara cand poate sa nu te doara si sunt de acord cu cele care fac epidurala insa eu personal nu o vreau. La Silvia imi era frica de riscuri + plus piticul de pe creier cu intepatul sirii spinarii, iar acum nu-mi mai e asa frica de riscuri, insa piticul e super-prezent plus ca stiu cu ce se mananca nasterea, am vazut ca am suportat toata treaba fara probleme iar a doua nastere de regula e mai usoara si rapida decat prima, asa ca daca l-am nascut pe primul fara, l-oi putea naste si pe al doilea la fel.
xandra28 spune:
moaaamaa, da ce linishte azi pe-aici... mai aveam shi eu chef de o disctutzie, ceva...
xandra
pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png
tania-z spune:
Fetelor, am terminat si eu cu examenul!!!
Am fost tare indisciplinata si l-am tratat cam usor dar a trecut. ieri am fost cu fetele la cursul prenatal, care a tinut muuult (peste 2 ore) dar a fost interesant si, la final, in loc sa ma duc acasa, m-am dus pe terasa sa beau o limonada cu sotul. Am ajuns acasa pe la 20:30 si m-am uitat la Carcotasi, tot timpul fiind constienta ca trebuie sa si invat. M-am apucat... pe la 22:30! Nu m-a tinut mult, ca dupa o ora m-a luat un soooomn...
Azi m-am trezit la 7, sa mai repet, dar ma uitam la rezumatele alea ca la niste chestii pe care le vedeam pt prima oara!! Cand am ajuns la sala de examen, eram vreo 16 doctoranzi (unul mai galben ca altul), iar in comisie erau 9 persoane. Vine presedintele comisiei (care e si proful meu) si zice: doamne insarcina, intrati prima! Nod in gat! Ce sa fac, am intrat, am vorbit, am raspuns (cred eu la inbtrebari), cert este ca decretez: este examenul la care am avut CEA MAI SCAZUTA CONCENTRARE din viata mea! Trebuia sa fac un efort sa-mi dau seama unde sunt, ca trebuie sa vorbesc, ca e un examen. In fine, a trecut cu bine si a fost ULTIMUL!!!
Lavi02 sper sa reusesti sa scapi si tu cat mai repede de examen. Bine ca s-au terminat restantele, cred ca a fost super-obositor!
Mirela - vei fi prima noastra mamica! Abia astept sa ne mai dai vesti si ma bucur ca bb e bine.
Ina ce bine sa ai un AMR pentru soacre! A mea sta la 2 strazi de noi.
Cu privire la nasteri, ieri am avut ca instructor de curs o moasa-sefa, o tanti de 2 pe 2, hotarata si cu destul de mult umor. A spus multe chestii interesante, dar s-a declarat total impotriva epiduralei (si eu cochetam cu ideea sa nasc asa). Argumentele erau extreme, de genul "pericol de moarte".
La sfarsit ne-a pus o caseta cu doua nasteri. Erau insa mai interesante de urmarit fetele taticilor din sala (cei care rezistau sa se uite).
A, si sotul meu a facut un progres: a venit la curs, putin mai tarziu si, ce pacat, nu mai erau locuri pe scaune, asa ca a avut un motiv BETON sa plece
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 26+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
catutza spune:
De azi am intrat in prenatal!Doamne ce repede trece timpul si se apropie clipa.....dar deabia astept sa-mi tin bebele in brate!.Voi mergeti la Baby Expo? Eu o sa merg ca nu am mai fost pana acum(nu aveam motive)si cred ca ar trebui sa incep sa iau si eu cate ceva pentru bebe.Catutza 33+
lavi02 spune:
Taniuta, felicitari pentru examen! Eu inca tot la faza de cautat bibliografia sunt, am asteptat sa termin cu restantele. Va trebui sa ma apuc de treaba totusi. Oare imi ajunge maxim o luna pt el (in conditiile in care Silvia e la gradi pana la 4 - deci dupa 4 no way invatat, dar totusi nu mai am alta treaba)? In mod normal ar trebui sa ma mobilizez si sa pot. Asa ar fi cazul.
Lavinia
dordia2000 spune:
Fetelor, ce liniste azi!
Felicitari celor care au terminat cu examenele si bafta multa celor ca re mai au de dat examene!
Eu ma plictisesc azi ca nu prea am chef sa fac nimic!
Ce se mai aude cu intalnirea? Chiar nu e nici una interesata? Acum cand mai multe suntem in concedii si avem toata ziulica la dispozitie!
Diana 31+
coralia76 spune:
Tania felicitari ca ai scapat de examen,ti-a dat vreun rezultat?
Mirelama bucur ca bebe Cristian e bine,dezvoltat si eu cred ca vei fi prima mamica de pe la noi.
Azi ma durut capul toata ziua,acum parca mi-am mai revenit cate de cat dar oricum merge aerul conditionat..deci iar o sa ma apuce.
Varsta bebelica
Poze cu burtica