colectie pt. scoala,ce anume?
copilul meu a inceput scoala ,este cls.I. la scoala step by step.trebuie sa faca o colectie de ce ar dori el ,timp de 100 zile,incepand de ieri.Trebuie ca timp de 100 zile sa colectioneze ceva.....dar ce?imi dati voi idei,va rog? invatatoarea ne-a dat ca exemplu..nasturi,servetele,dar ce am mai putea colectiona?
Raspunsuri
Freia spune:
de afara: frunze, flori, scoartza de copac, fire de iarba, pamant (il pui in pungutze)
din casa: un ac, atza, o linguritza, o poza, o hartie scrisa de voi si de care numai aveti nevoie, o carticica
acum depinde in ce trebuie sa le stranga.
Freia si Alexa
Iubika spune:
Incercati cu vederi.
Mai ales pe la rude/vecini/prieteni de varsta inaintata, bunici chiar, se pot gasi exemplare vechi si rare. (vorbesc din experienta)
Plus ca asa vede locuri noi si imagini ce ii pot deschide apetitul pentru calatorii.
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
Iubika spune:
Ar mai fi: banuti, timbre, si mai stiu si oameni care colectioneaza pliculete de ceai (ambalate individual) dar nu stiu cat succes poti avea in a le gasi...
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
qsar spune:
"trebuie sa faca o colectie de ce ar dori el, timp de 100 zile"
Cel mai simplu ar fi sa-l intrebi ce-si doreste si sa-l sprijini fara a-l influenta. Cel mult cumperi un album, o cutie sau... ce are el nevoie pentru a-si prezenta colectia. Aici nu doar originalitatea sau valoare colectiei conteaza, ci hotararea si dedicatia copilului de a se ocupa de ceva timp de 100 de zile. 100? Va dati seama? O vesnicie! :))
Parerea mea este ca trebuie sa-l lasi sa se hotarasca singur, chiar daca alegerea lui poate sa-ti para aiurea; chiar daca zice ca vrea sa adune pietricele, suruburi, muste moarte... este de-ajuns sa-i fii alaturi 100%.
Q
kiwwy spune:
va multumesc din suflet pentru mesaje.Ne-ati dat o gramada de sugestii....acuma va trebui sa aleaga el de unde stie,si ce poate.El a spus ca ar vrea frunze sau flori,la vederi nici nu m-am gandit,dar ar fi foarte interesant sa colectioneze vederi,mai ales ca bunicii sunt mari amatori de calatorii,deci am avea de unde colectiona....insa nu stiu daca chiar 100...
dori spune:
Peste 100 de zile sa faceti poze si sa ne aratati si noua colectia. Succes micului colectionar!
Miruna Enescu spune:
Sotul meu imi povestea ieri ca bunica-sa (invatatoare) i-a dat pe la 6-7 ani niste poze cu scriitori si l-a invatat sa-si faca un fel de album in care sa puna in ordine alfabetica pozele si in josul paginii sa scrie ce carti au scris etc. El zice ca l-a pasionat cu adevarat si i-a si folosit mult, si ca abordarea asta o are si acum cand se intereseaza de un subiect. (Probabil de la asta ni se trage colectia de CD-uri si de carti care dau pe dinafara.)
gabibarta spune:
sunt de acord cu qsar, lasa copilul sa-si faca el tema de casa!!!
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta