Miresele anului 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 22
emilyjeuly spune:
'neata fetelor!!!!
sunt de acord cu dyadya . eu am un noroc chior ca sa zic asa. am o soacra super. ma inteleg super bine cu ea, ma place, stam de vorba ca de la femeie la femeie, nu incearca sa isi impuna pct de vedere, intr-adevar isi spune parerea despre un lucru (spre exemplu nunta) dar nu zice faceti ca mine sau chestii de genul asta.
nu trebuie sa priviti situatia atat de tragic. important este comportamentul iubitului vostru fata de situatii inm care este implicata mama lui. daca el ii da atentie exagerata asta nu este bine, daca el o ignora nu trebuie sa va faceti probleme. cel mai bine este sa studiati reactiile iuvitului vostru. el este important si nu mama lui. cu el trebuie voi sa va petreceti viata nu cu maica-sa.
va rog, nu va suparati pe mine, dar asta este parerea mea.
Emily
Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
http://photos.yahoo.com/emilyjeuly
http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1
ooana spune:
Vesnica problema cu soacrele!
Ei uite ca eu ma inteleg foarte bine cu soacra-mea! De ce? pentru ca iuby a avertizat-o ca eu nu ma las cu una cu doua si nu sunt persoana care sa accept "dorintele" cuiva doar ca sa ii fac pe plac! Si uite asa ea m-a acceptat asa cum sunt, ma place...a trecut si peste faptul ca baiatul ei s-a mutat in Tg-Mures, ba chiar mai mult sta in casa mamei mele!
La inceput ne-a propus sa ne ajute cu nunta si toate cele pentru nunta care o vom face la ei si ne-ar mai fi dat si bani la nunta!
Tot eu nu am fost de acord, si cu uimire am observat ca a acceptat ideea mea...si chiar nu a comentat atunci cand iuby i-a spus ca hotararea noastra e ca ambele nunti sa le facem singurei din banii nostrii iar ei sa ne dea la nunta! Femeia a intrebat politicos cam la ce suma ne-am gandit sa primim in cazul asta de la ei sa stie cat sa stranga iar iuby i-a explicat ca noi nu avem pretentii dar...daca tot a intrebat 3.000 euro!
A fost de acord imediat cu suma asta, ba chiar pe deasupra a zis ca de verighete se ocupa ea noi sa alegem modelul si marimea...pentru ca sustine ea ca e de datoria lui iuby sa se ocupe de verighete iar eu nu trebuie sa-mi bat capul! E ok!
Mama mea, e cu totul altfel! Sa stiti ca parca e deranjat si daca nu se baga deloc! Asa e mama...a zis ca ea va da la nunta exact cat vor da parintii lui iuby, daca am hotarat sa facem singurei tot...in rest sa facem cum vrem noi! Stam cu mama dar nu avem nici o problema! Chiar azi vom merge sa facem ceva demersuri pentru o garsoniera in blocurile ANL.
Asa ca nu am probleme cu soacra....dar am cu sora lui iuby, care e de o zgarcenie dusa la extreme, noroc ca sta in Bucuresti si nu ne prea vedem! Oricum intotdeauna s-a bagat in dicutii, ne-a dat sfaturi...si chiar a ajuns sa imi spuna ca stric banii pe masterat! Oricum e bine ca iuby imi tine partea asa ca tot eu castig de fiecare data...dar ma deranjeaza de fiecare data cu sfaturile ei si modul in care se baga si imi spune cum sa imi cheltui banii. De ex. mi-a spus ca marturiile sunt banii aruncati pe prostii iar eu nu am ce face cu banii in cazul asta! Oricum eu nu o prea bag in seama!
...sau ca sa va dau un ultim ex. de Pasti mi-a facut cadou o crema de corp Dove desfacuta, scuzandu-se ca a fost pe la ea o colega cu fetita care are 4 ani si ea a desfacut cutia! Acuma nu stiu ce sa zic...dar eu mai bine nu faceam cadou asa ceva decat sa ma afisez cu o cutie de crema care e desfacuta!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
dyadya spune:
Krelia, iubita, si eu sunt la fel de libertina, tocmai d-aia v-am impartasit din putul adanc al gandirii proprii Si eu am alergie la faze de genul: dar tb sa faceti asa, dar de ce nu ati facut inca etc. Si mie mi se ridica parul pe ceafa deoarece la mama acasa nu am avut parte de asa rechizitorii: ai mei m-au crescut intr-un mod foarte libertin: ai cap, foloseste-l: noi iti spunem parerea noastra, tu alegi dupa ce le cantaresti pe toate. In felul asta am trait cu senzatia unui control absolut aspra actiunilor mele desi de multe ori faceam exact cum spuneau ei. Doar ca era alegerea mea, nu era impus. Pe de alta parte, mama soacra, mama de doi baieti a fost obisnuita ca mereu sa le spuna ce sa faca, sa-i impinga de la spate(desi nu era intotdeauna necesar, dar asta a fost stilul ei)...si de...obisnuinta...si am sta si m-am gandit: de ce sa o condamn ca ma trateaza ca pe copii ei? nu e ilogic? In loc sa ma bucur ca nu face diferentieri? Bineinteles ca nici baietii nu accepta teoriile ei, din spirit de fronda de cele mai multe ori(mai ales cel mic) dar asta vine ca o reactie la decizii impuse. Si atunci, tot ce pot eu sa fac este sa o fac sa inteleaga ca eu nu am fost crescuta asa, ca mie nu trebuie sa mi se deseneze ce am de facut, si ca, pe scurt eu nu functionez impinsa de la spate, eu inaintez singura. Si incet, incet, ca in timp se convinge omul, cred ca a inceput sa inteleaga aceste lucruri. dar vechile naravuri nu dispar instantaneu. Si acum ne freaca la cap cu restaurantul: da de ce nu v-ati mai ocupat, da ce o sa faceti, dar daca nu mai gasiti?Si ma enerveaza la culme aceste intrebari dar partea funny este ca exact aceste intrebari mi le pun si eu mie insami!!! Oare ma enervez cand le aud de la ea pentru ca imi aud de fapt vocea constiintei? Al dracu lucru ca vocea constiintei sa coincida cu vocea soacrei!!!!
krelia spune:
Mah, acu' sa nu ma intelegeti gresit...femeia...in ansamblu este ok, e de treaba, saritoare..inimoasa...de sarbatori ne-a facut cadouri...atat cat a putut atunci, o mica atentie..nu e zgarcita....mancam la ea (cand nu maia vem acasa )...deci, e in regula..insa..are asrtea mici scapari...cu care eu ma obisnuiesc mai greu...oi fi io ipohondra, naiba stie...
De fapt...nici nus tiu ce vreau...sa dea bani..(dar sa se ridice cu pretenii)...sa nu dea bani (si sa ma trezesc ca sa lauda la rude ca nunta i-a facut ea lu' fi-su...asta ar fi cireasa dp tort )...eh, hai sa nu ma mai gandesc pana-ntr-acolo....
Astazi mergem acolo...doamne da-mi putere! (ca sigur va fi si "cumnatica"...care e zi-lumina acolo...de aprca s-ar fi mutat...io nu-nteleg, pe cuvantu' meu, ce fel de mama are si copila asta, de o lasa sa stea printre straini atata vreme, nu se intreseaza de soarta ei...o avea ce sa manance sau...o deranja oamenii din casa unde sta...si doarme si se spala si mananca....(hotel, ce sa mai)...zau de nu e mai desteapta decat mine......nici nu se streseaza si nici nuse gandeste la tampenii, ca mine...in schimb, il intreaba pe iuby daca este sigur ca vrea sa se insoare cu mine
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Ioana-Cristina spune:
Kreliutaa ta inca mai are ceva limite...da a mea....nu s-a simtit bine pana cand nu mi-a spus ca daca raman gravida sa ne descurcam singuri ca ea nu ne creste cupilul...de parca i l-ar pune cineva in brate ! Bineinteles ca a trebuit sa-mi mai zica ceva : "Sa nu pui botu' la tot ce spun aia la nunta si sa te fure ! " Da ce mama dracului , nici n-am intrat bine in neam si a si inceput cu ordinele ! Are impresia ca ce spune ea e lege ! Eu sunt satula , si deja a inceput cu ce nunta o sa-i faca ea lu' fiu-so ! Are tot felul de idei de genul ea e doamna si ce spune ea trebuie respectat ! Aha ! Asta la anu de Pasti ! Deja ne-a facut ea planul de bataie cum sa ne luam noi casa si sa facem bine sa ne imprumutam la banca , de parca n-ar sti ce inseamna credit pe 25 de ani...
Asa ma rog la Dumnezeu sa se intoarca roata , mai ales ca sunt la mijloc mai multe chestii dureroase despre care nu ma simt in stare sa discut...
Andita spune:
Eu am o bombonica de soacra. Mi-e tare drag de ea, si mi-e si mila, in acelasi timp, ca tare o mai chinuie socra-miu. Si uneori ii mai iau apararea si in fata lui iubitel, care o cam ia tare din cand in cand, ca de! asa a vazut el acasa.... Si saraca tace si inghite! Mama e cu totul altfl, e mult mai rece si pare indiferenta uneori. Din cauza asta am avut mari probleme cu ea in timpul liceului, discutii si scandaluri, mai ales ca ramasese singura cu mine si cu frate-miu, si simtea ca nu ne mai face fata. dar ne iubeste, si si-ar da si sufletul pentru noi, chiar daca nu a invatat, sau nu are capacitatea de a-si arata semntimentele pe fata. Am cea mai buna mamica din lume.... Hai ca ma apuca plansul acum... Sa schimbam subiectul!
Nunta noastra
krelia spune:
Mda...si eu am o bombonica...de mama ..si de tata ....
Cristina, unde ti-e fata tickerul??? dc l-ai scos?? iar se blokase???
Gata, hai sa skimbam sobectu' ca ne omoram neuronii cu lucruri inutile !!!!
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
Ioana-Cristina spune:
Da , Kreliuta , l-am scos ca se bloca mereu.Si cum nu ma duce capu' sa-l fac eu , mai bine asa decat sa te stresez toata ziua.
dyadya spune:
Fetelor, si eu am numai cuvinte de lauda la adresa soacrei, in relatia cu mine nu am ce sa-i reprosez. Treburile pe care le-am spus mai sus(intrebari, etc) NU SUNT PROBLEME REALE. Si tocmai am avut o revelatie: ma refer la noi, cele care nu avem probleme adevarate cu soacra dar ni se par enervante anumite..interventii: Cred ca totul ni se trage de la stresul in care am intrat cu nunta. Mie una nimic nu-mi convine, totul mi se pare ca stagneaza, ca nu gasim aia, ailalta..etc va suna cunoscut? Si in acest context, orice mica apasare pe butonas declanseaza o criza. Indiferent din partea cui vine. Ia ganditi-va, oare nu sunteti mai irascibile in relatia cu toata lumea atunci cand vine vorba despre subiectul nunta? Asa un fel de reactie defensiva: "eu stiu mai bine ce sa fac"!Stiti care cred ca-i explicatia: noi avem o intreaga telenovele legata de nunta, lucram la ea de ani de zile, si acum cand a venit momentul s-o punem in practica, hop si realitatea ne da tarcoale; si, vrem nu vrem, descoperim ca unele lucruri nu se pot face asa cum am visat noi. Ei, si cand auzim asta spusa de altcineva(recte, soacra) ne apuca dracii, ca ce se baga! De fapt ne enervam, de cele mai multe ori pentru ca au dreptate, dar noi nu suntem inca pregatite sa renuntam la nici o bucatica din fantezia noastra. Si atunci avem impresia ca are toata lumea ceva cu noi! Cred ca se cheama....mania persecutiei...si mai avem un an pana la nunta!!!
ooana spune:
Si daca am discutat de soacre/cumnate....sa va spun eu ce-a putut sa zica viitoarea mea cumnata cand a aflat ca facem nunta! S-a intos catre sotul ei si i-a spus "- Draga, nu putem sa facem un copil la anu', ca uite ei fac nunta si nu o sa stam prea bine cu banii si nici nu o sa avem cu cine sa lasam copilul"
Acu eu totusi mai sper ca a glumit...eu cel putin am luat-o ca pe o gluma ca daca o luam in serios cred ca m-as fi suparat rau de tot!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day