rog retete cruditati fara maioneza
![](images/user_woman.png)
buna fetelor
am rugamintea sa-mi spuneti si mie cateva retete de cruditati fara maioneza (mie imi plac teribil cu maioneza, dar sotul meu tine regim si...)
Raspunsuri
adriana15 spune:
uite o salata care mie imi place f mult cu maioneza dar este f buna si fara.:salata din telina,morcov si mar toate date pe razatoarea cu ochiuri mari,sare ,eventual piper dupa gust,si zeama de lamaie.incearca.e buna.:))si f f sanatoasa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria_alexia/maria_alexia.jpg)
maria_alexia spune:
Sonya, ai putea inlocui maioneza cu un amestec dintr-un iaurt si o lingurita de mustar, eventual sare, piper dupa gust.
Sau pui putin ulei de masline sa mai lege salatele. Merge si fara maioneza, odata ce te obisnuiesti
Clover spune:
Votez si eu pentru combinatia telina, morcov, mar, dar eu o cumpar gata facuta ca lenea este mare. Dar nu poti face salata in doua variante? cu si fara maioneza? Sau nu vrei sa-i provoci pofte sotului? Poti incerca cu o varianta light de maioneza, au cam 350 cal/100gr adica nu-i asa grav...
sonya spune:
da Clover, asta este principala problema, este un mare pofticios si mi-e mila de el sa-l vad cum saliveaza cind eu si copilul mincam ceea ce ar minca si el ... si in plus de asta nu pot risca sa pregatesc cu maioneza pentru ca ar minca pe ascuns, ceea ce nu i-ar face bine deloc (are colesterolul marit, trigliceridele marite...) asa ca si noi restul familiei, verind nevrind am renuntat la anumite meniuri (ceea ce pina la urma nu ne face rau)
va multumesc din suflet fetelor pentru ideile pe care mi le-ati dat, le voi incerca negresit
scarmanus spune:
Otel balsamic pun eu si nu-mi mai trebuie nici un alt sos. E sanatos si foarte gustos.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Valenka spune:
Sotul meu evita si el maioneza.Iata ce salate fac
1.morcov ras, ridichi feliate, boabe de porumb, otet de mere, putin ulei, coriandru, eventual sare si piper.
2. varza, ridichi feliate , ceapa pestisori, iaurt, sare, piper.
3. sfecla rosie rasa, ceapa, morcov ras, putin hrean ras, plus/minus smintina pt legare.
slakje spune:
Cum adica, eu nu pun maioneza in nici o salata.
Cea mai simpla salata e salata verde, o sanatate curata.
A doua salata e salata de varza cu putin otzet si piper, o bunatate.
A treia: tai ceapa, rosii, salata verde, gogosari, castraveti, tot ce ai in frigider, poti pune si porumb fiert daca iti place, adaugi sare, o tzar de ulei, o tzar de otet daca-ti place, , gata.
m_monique spune:
poti sa faci si salata a la russe, dar in loc de maioneza sa pui iaurt.
alta salata: varza, morcov si ridiche neagra.
http://photos.yahoo.com/micumonica
Simona73 spune:
Uite ce salata i-am pregatit eu astazi baietelului meu:
am tocat niste salata verde,o rosie,1/2ceapa,2 ciupercute,patrunjel,1 gratar piept pui(mic),branza rasa,ulei masline,sare,zeama lamaie.Am amestecat totul si apoi am arunca un pumn de nuci tocate .A fost un deliciu!
SIMONA