Belgia

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Fetelor, sa va zic cum a fost cu botezul fiicei mele ;am cautat pe aici (Eindhoven) un preot catolic, dar nu am gasit in timp util;noi vroiam de Pastele catolic (27 martie 2005) pt ca sora mea care era gravida s-a oferit sa fie nasa si putea doar in weekendul respectiv sa vina la noi(sta in Ulm in Germania).Deci l-am abordat pe parintele Dura care s-a aratat f amabil a face botezul chiar daca l-am anuntat cu doar 3 sapt inainte.Norocul nostru a fost cred ca in duminica respectiva avea chiar slujba in Antwerpen(o duminica in Rotterdam, una in Antwerpen);deci mi-a trimis prin fax o lista cu ce avem nevoie si preturile;trebuia sa achit taxa de membru(desi nu am mai fost niciodata acolo si nu ne vom mai duce) de 50 euro parca si taxa de 35 euro pt ca-mi citea ceva inainte de botez (restul plateau nasii 150 euro parca)si o taxa pt emiterea certificatului de botez pe care nu l-am primit nici in ziua de azi pt ca nu am platit cei 35 euro; nu ca ar fi asa mult insa m-a enervat faptul ca dupa botez am intrebat cand primesc certificatul si nu mi-a zis nimic de bani; am intrebat si pe sotia lui(care canta si ea pe acolo-ea e in loc de cor)si nici ea nu a mai zis nimic de bani ;deci am tras concluzia ca cei 50 euro au fost de ajuns avand in vedere ca nu beneficiem de alte servicii din partea lor.Cand am trimis email peste vreo 3 sapt de la botez sa intreb de ce nu primesc certificatul mi-a raspuns f dur pt ca nu am dat banii; i-am zis sa fie sanatos ca nu va vedea nici un ban si copilul poate trai si fara o hartie.Insa sotul meu care e olandez si nu crede in biserica (el asigura partea financiara in casa) nu stie ca am dat si cei 50 euro ca altfel nici botez nu facea;ca sa nu zic ca fata de masa din biserica era rupta si jerpelita, iar biserica e un container din portul Antwerpen.Asa imagini debordante avem de la botez ca imi vine sa plang.Iar eu ca fraiera i-am trimis poze de la botez pt ca asa promisesem(el ceruse sa puna in albumul bisericii); daca stiam ca e asa snapan asteptam si o botezam in Rom ca pe baiatul meu(si el tot intr-o zi de Pasti insa ortodox a fost botezat).Asa am botezat-o prea devreme...la 6 saptamani.Iar pe fiul meu la 9 luni.
Anca, Miruna si Vladimir

http://community.webshots.com/user/daria1802

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Eu am spus ca fiica noastra este catolica,asa am decis noi sa o botezam.Sa va povestesc botezul nostru:am luat legatura cu maicuta de la biserica noastra si ea a vorbit cu preotul ,ia spus ca vrem sa botezam copilul si ca atare el ne-a sunat fixind o intilnire.A trecut pe la noi,am fixat data si ne-a explicat ce avem de facut.Nasii ,unul trebuie sa fie neaparat catolic.Am ales pe prietena noastra ,ortodoxa si pe nepotul nostru ,catolic.Botezul este gratis,luminarea de botez tot gratis,doar daca vrei ceva special ,cu numele copilului sau cu floricele,o cumperi tu si o donatie de cit vrei tu.Daca vrei dai,daca nu nu.Nu esti obligat.La botez ,mama tine copilul iar tata luminarea care la un momend dat se muta de la tata la nasi dupa care se pune intr-un sfesnic.Preotul ii citeste slujba ii toarna apa pe frunte si cam atita.Parintii si nasii trebuie sa semneze in cartea bisericii.La sfirsit cid se termina botezul se trag clopotele pentru cel botezat.Asa sa petrecut botezul fiicei noastre.Noi am botezat-o la aproape 2 luni.Si la botez mai primeste doua iconite legate cu un snur pe care sa le pastreze.Apoi a urmat bautele la restaurant cu neamurile si prietenii.La anul in februarie pe la inceput cred,este o slujba si atunci putem primi canita cu ulei sfintit de la botez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Neatza fetele ...

country girlsarut mana de informatii ..asta chiar nu o stiam ...respectivul ( cu greu imi vine sa ii zic preot )ne-a spus ca el e singurul si cel belgian la fel Noi sa fim sanatosi si fericiti ca ei or sa isi ia pedeapsa pe lumea ailanta ...Daca stiam de el pai nu ne duceam si acolo?!

...uite ca nu sunt singura patita(Ancade..sarut mana ca ne-ai impartasit si experienta ta )
..si m-am elucidat si de ce ne-a refuzat ...Doamne fereste de lacomia popilor
Pai acu inteleg eu de ce a luat foc si a inceput sa ma faca cu ou si cu otet ca nu sunt membra si ca bla bla bla...asta a facut-o ptr ca am indraznit sa ma duc intai si intai la nenea celalant in EEklo ...care e un fel de sef al tuturor preotilor ortodoxi (e cam aiurea spus dar nu stiu cum sa ii spun ,el ii pastoreste ..in sensul ca le face programari de slujbe sa nu se intersecteze si sa nu se certe, ii ajuta cu treburile administrative , cu statul ...ma rog sa fie acolo la ei)
Ala belgian ne-a spus ca botezul este GRATUIT ..si ca daca vrem cu tot sufletul putem face o donatie bisericii ...si tot de la el am inteles de la el ca biserica ortodoxa se gaseste undeva prin centru pe langa Gara Centrala (Zoo)....(a explicat la tel dar nu am retinut decat ceva de Gara Centrala)
Iar romanasul nu mai avea cum sa o de-a la intors si ca ceara atatia bani , nasa era din Ro si au instat ca trebuie sa se intoarca acasa ca incep lucrul ( deci clar ne-a catalogat sarantoci)si daca m-ar fi pus sa il fac si intr-o baraca sa vezi ce il strangeam de gat ...Vezi tot raul spre bine ..acum ma gandesc serios sa ii botez pe amandoi catolic ,cand o sa vina in iarna Sebi in vacanta o sa ii iau pe amandoi si o sa ii botez catolic si cand s-or face mari si nu le convine pot sa aleaga ce credinta sa impartaseasca!Eu am vrut de foarte mult timp (cred ca decand eram eleva de liceu ) sa fac pasul asta dar m-am gandit ca dee e credinta tarii mele si ca nu pot sa fac nota discordanta ! Noi sa fim santosi ca D-zeu e sus ,vede si el ne judeca nu niste popi rai si cu ideei de avaritie

mieke cred ca a fost super botezul ..f civilizat si paraca ti-e mai mare dragul sa iti botezi copilul ...

danyelana iti dau pe Pm numele lui nenea din Eeklo poate va poate ajuta cumva

Ma duc sa ii caut lui Dl Benny ...pantalonii ca a inceput sa se tarasca prin casa in patru labe si acum a venit fara pantaloni |(de mici incep sa isi piarda pantalonii te miri pe unde)

Dragele mele eu va doresc O duminica super frumoasa !!! Vremea inca tine cu noi!!!!!!

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Neatza fetelor,

si sa aveti o duminica superba, la noi deja a aparut soarele.

Am citit mesajele voastre si va multumesc la toate pt ca sunteti sincere si impartasiti cu noi experientele voastre.

Ancade, sincer nu ma asteptam la asa ceva, un container in loc de biserica. Si in plus sa va ceara atatia bani pt un botez.

country girl , poate ca tu l-ai prins intr-o pasa buna pe Palade si de aia s-a purtat frumos cu tine caci altfel...

Si apropos de preotul Palade sa va arat ce am gasit pe net. Este o ancheta a celor de la Academia Catavencu despre implantarea securistilor in Belgia si afacerile lor:http://securitatea.idilis.ro/anchete/anchete-2.htm

Istoria cresterii si descresterii placii turnante belgiene, asa cum a fost ea
Pledoarie pentru cel de-al saptelea simt
In ancheta Dare de seama despre firmele mai mult sau mai putin acoperite ale SRI am incercat sa va cream o imagine despre imperfectiunile Legii de organizare si functionare a Serviciului Roman de Informatii, care permite autoritatii de informatii interne sa-si deschida societati comerciale. Abuzand de prerogativele functiei de prim-adjunct al directorului SRI, generalul Victor Marcu isi face firma SC Macons & Co S.A., inregistrata pe numele fiicei sale si al unui fost ofiter de securitate, Stefan Misu. La scurta vreme, firma isi extinde activitatile in Belgia, cooptand o serie de clienti, proveniti, in majoritate, din structurile spionajului ceausist. Deoarece exista riscul sa deconspiram o retea activa a SIE, am recurs la etica Armatei Republicane Irlandeze, anuntand responsabilii spionajului romanesc ca vom pune de-o bomba, in Academia Catavencu. Asta se intampla in 1995 si, in acest moment, ne consideram degrevati de orice resposabilitate.
Nostalgiile lui Marcu
Am luat pana la urma hotararea de-a publica materialul si de-al reactualiza, abia dupa ce am apreciat ca activitatea retelei Marcu este total ineficienta si aduce grave deservicii imaginii Romaniei. Marcu recupereaza o parte din fostii sai subalterni, de pe vremea cand activa in DIE. Nostalgiile sale de fost spion se convertesc intr-o aventura primejdioasa, in care va prejudicia impardonabil credibilitatea, si asa destul de fragila, a SRI. Dupa ce va absolvi scoala militara de ofiteri M.I., profilul informativ-operativ, Marcu va fi promovat dupa un stagiu la Directia Securitatii Municipiului Bucuresti, in Centrul de Informatii Externe, din subordinea DIE. Dupa fuga lui Pacepa, va activa in cadrul UM 0103 -- emigratie, compartimentul legionari. Ajungand seful unitatii de emigratie, va conduce planul de lichidare a lui Paul Goma -- abandonat ulterior de conducerea DIE -- sub numele conspirativ "NITA VICTOR". Nefacand exceptie de la stilul de casa, instapanit in centrala de spionaj, va sustrage fondul CIS, din care va cumpara cadouri pentru Plesita si Postelnicu.
Popa pupa poala mea
Un client cert al fostei retele DIE este preotul Vasile Palade, parohul bisericii ortodoxe romane din Bruxelles, implementat in Belgia in 1978 si ramas la datorie pana in ziua de astazi. Se pare ca a fost recrutat in DIE prin intermediul lui Dumitru Soare, pe vremea aceea consilier patriarhal, insurat cu verisoara lui Nenciu, in acel moment vicepresedinte al Departamentului Culte. Dupa revolutie, Palade s-a implicat profund in asa-zisa actiune de ajutorare a Romaniei, sub acoperirea fundatiei "Speranta & Fiii", in care Speranta este numele de cod al lui C.V. Tudor, iar fiii au mama din Caracal. Incepand din toamna anului 1994, fiul lui Palade, George, a primit o bursa in Belgia, cu sprijinul ambasadei de la Bruxelles, in fruntea careia se afla atunci vechiul lucrator DIE Aurel Sanislav, mutat ulterior la Tel Aviv.
Afaceri uitate si-napoi la lume date
Palade tatal & fiul s-au ocupat, in timpul liber, cu transportul de masini in tara, unde erau inmatriculate de bunul lor prieten Corneliu Diamandescu, un general cu cantec al politiei romane. In afara de de fundatia "Speranta & Fiii", Palade este actionar la doua firme: Robel Transexpress SRL, asociat cu cetatenii belgieni Claude Emile Ivan G. si Noohenry Rene si cu cetateanul roman Dobrota C. Popa, firma inregistrata in Romania, cu sediul in Bulevardul Unirii nr. 6, bloc 8C, ap. 16; CO/S.P.R.L. Grandhenry, firma inregistrata in Belgia, cu sediul in Bastogne. In tara mai are doua firme, din care la una este asociat cu Mitropolia Moldovei, iar in cealalta cu Arhiepiscopia Sucevei si a Radautilor. Dintre inaltele fete bisericesti, este intr-o relatie apropiata cu Mitropolitul Daniel, impus pe scaunul Moldovei de Ioan Talpes, pe vremea cand era consilier prezidential, si de Gelu V. Voiculescu, cand era prim-vice-prim-ministru, in guvernul provizoriu. Dintre preotii bucuresteni, este prieten cu diaconul conf. univ. Petru David, si cu Gheorghe Bogdan, actual consilier al Patriarhiei Romane pentru comunitatile ortodoxe de peste hotare, ambii in relatii stranse cu C.V. Tudor.
Pila de la Patriarhie
Din cauza comportamentului incalificabil, preotul Palade a fost avertizat, in repetate randuri de Jean-Marie Van Cang, profesor la Universitatea Catolica Louvain Laneuve, sa inceteze cu betiile, sa nu mai sparga usile imobilului in care locuia, si sa-si plateasca chiria. Pana la urma, Van Cang va trimite o sesizare pe adresa Patriarhiei Romane, care a fost facuta pierduta de seful administratiei Patriarhale, Gheorghe Vasilescu. Fost secretar organizatoric la comitetul UTC pe Centrul Universitar Bucuresti, Vasilescu este intr-o relatie stransa cu Palade. Va reamintim ca Palade face parte din reteaua colonelului Misu, co-patron al societatii Macons. Din cauza problemelor generate de Palade, preotul Dura, parohul bisericii ortodoxe din Antwerpen, face demersurile necesare pentru a se rupe de Patriarhia Romana, intentionand sa treaca sub jurisdictia Bisericii Ortodoxe Americane.
Un securist de marca al actualei puteri
Din vechea retea DIE pe spatiul belgian, recuperata de generalul Marcu, prin Misu, face parte si Liviu Hagiu, actualmente secretar de stat in Ministerul Comertului. Iata ce scrie revista de limba franceza Breves/Hebdo in numarul din 19 iulie 1992: "Un agent roman al securitatii a reusit sa se infiltreze in anturajul a numeroase personalitati belgiene, printre care F. Noti Omb, presedintele Camerei, si bineinteles in mediile emigratiei romane. Hagiu Liviu, 45 de ani, si-a inceput cariera ca economist la misiunea din Belgia, din 1976 pana la sfarsitul anului 1978, dupa care a lucrat la Confex din Bucuresti. (...) Revine in Belgia din 1980 pana in 1982 in postul de consilier al Ambasadei Romane." Aceeasi sursa mentioneaza ca in 1989 Hagiu a cerut, fara succes, azil politic in Austria, si apoi in Germania. Se reintoarce in Belgia, trecand prin Luxemburg, pentru a lucra ca receptioner la Hotel Metropol. Isi cumpara apoi o farmacie, impreuna cu doi asociati, de care scapa curand, simuland ca a dat faliment. Astazi, Hagiu este membru de vaza al PNTCD si unul dintre secretarii de stat ai actualei puteri.

Pupici la toate si duminica insorita.

Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Buna fetelor,eu nu stiu nimic despre biserica romaneasca,am fost o singura data acum 6-7 ani,de pasti la Antwerpen la biserica,dar am auzit ca sunt numai securisti.Am auzit si eu de la diferite eprsoane ca nu prea le place sa se duca la biserica pentru ca in loc ca lumea sa asculte slujba se uita in biserica cine a mai venit,cum sunt ceilalti imbracati si alte birfe.Aici in Kortrijk,nu departe de noi este o biserica ortodoxa,dar preotul este flamand,slujba se tine in flamanda.Noi aici ne ducem in special de Pasti .Eu am fost de Pastele catolic la biserica catolica cu fiica mea si incerc ca in fiecare an sa o duc pe Anna de pasti si poate de Craciun la biserica catolica.De Pastele ei nu avea decit 3 luni a fost cuminte si la sfirsitul slujbei cind fiecare se duce sa ii dea preotul cu apa sfintiita si sa paste,preotul ia facut cruce cu apa sfintita si a binecuvintat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Draga Doina eu il cunosc pe Palade de sapte ani de zile si daca la inceput se arata amabil sa stii ca nu dureaza mult.

Poti sa crezi ce vrei dar decat sa merg acolo si sa aud aceleasi slujbe pe care le spune in fiecare duminica aproape cuvant cu cuvant, mai bine stau acasa sau merg la o alta biserica. Cere de 12 ani de zile bani pt asa zisa biserica pe care o va construi si nu apare nimic. In schimb, in tara, la Suceava, si-a facut o vila enorma, cu aproape douazeci de camere. Si anul trecut la Paste l-a inchis pe un preot venit din tara in altar ca sa nu cumva sa-i ia din spaga.

Ce sa mai, ar fi multe de povestit despre el dar nu vreau sa-mi stric aceasta superba zi de duminica.

Pupici la toate

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Buna dimineata,am auzit ca sunt ultimele zile frumoase,apoi se schimba vremea ,se face frig si va fi vreme schimbatoare asa ca vom profita.Astazi mergem in piata,la noi este in fiecare luni.Anneoprea ai spus ca faci brinzica dulce in casa.Imi dai si mie reteta te rog?Eu ii dau Annei brinza de la kiri-kiri si vreau sa incer sa fac brinzica proaspata poate ii place.Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anneoprea spune:

Salut fetele
Intr-adevar e atit de frumos afara iar prognoza pentru zilele viitoare destul de ploioasa….Eu am iesit in ultima vreme la plimbare ca o apucata, de teama ca nu mai prind soare….Mai ales ca seara ne uitam la stirile din Ro la inundatii, asa ca ma mobilizam si mai dihai…

Alessia – am vazut ca esti preocupata de kg. Eu la sarcina am luat +25 si cei din jur incercau deja sa ma consoleze…Iar cit am alaptat in loc sa slabesc mai tare ma rotunjeam! Ei bine, in 5 luni cu dieta si mers pe jos citiva km zilnic prin parcuri am revenit exact la forma initiala. Asa ca eu zic sa te mobilizezi un pic, la dieta e mai greu in prima saptamina – dupa aia dispare senzatia de foame, pentru ca te obisnuiesti cu noul stil de viata…Iar ca motivatie la mine a tinut destul de bine faptul ca de fiecare data cind pofteam la ceva interzis puneam in balanta: <Daca mananc o sa fiu satisfacuta 5min dar dupa aia o sa regret de fiecare data cind ma uit in oglinda…>. Trebuie sa o iei usor, metodic, fara sa disperi la gindul ca e drumul lung, si o sa vezi ca fiecare kg in minus e o victorie care-ti intareste si mai mult convingerea ca o sa reusesti….

Mieke – eu ii fac brinza dulce din lapte integral Campina (cel care se tine la frigider, nu din alea UHT). Mie mi-a iesit din prima, nu stiu daca reteta mea e cea mai buna, dar pentru ca mi-a reusit n-am mai stat sa caut alta…Asadar pun la 1litru de lapte zeama de la jumatate de lamiie si le fierb la foc foarte mic, fara sa amestec si le las sa clocoteasca asa usor pina incepe sa scada zerul ....Nu stiu sa-ti explic momentul in care e gata – oricum ideea e ca o strecor imediat, asa fierbinte prin strecuratoarea dublata cu tifon (mie-mi iese cam o cana mare de brinza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Gata , am culcat copilul, am pregatit cafeaua ptr papi si m-am pus sa va scriu..
Doamne ce vreme e afara , azi nici nu am iesit din pijamale ca tot mi se pare ca ar trebui sa ma duc in pat la nani pui....

mieke si anneoprea sper ca ati profitat de ultimele raze de soare cine stie cand o sa il mai vedem pe nenea Soare ......si cand te gandesti ca e abia inceputul de toamana

Despre ideea mea traznita .......

Doctorul mi-a indicat aceasta ptr a spus ca nimeni nu imi garanteaza ca voi slabi mai mult de 35 de kg intr-un maxim un an(ideal ar fi in 6 luni) si ptr ca eu am probleme cu greutatea sanilor care sunt mari si f grei ..am 105 D la sutien ..iar un san are in jur de 2-3 kg daca nu mai mult ca sincer nu i-am cantarit ..iar de la alaptat si dupa au devenit grei si a inceput sa ma doara infiorator spatele ..si in mod normal ar trebui sa fac o reductie de sani cu o corectie musculara (sincer va spun ca am ajuns sa prefer ca acasa sa nu port sutien ca sa mai scap de dureri ...nu sunt insuportabile dar foarte inconfortabile...)dar trebuie sa ajung la o anumita greutate inainte ....Cu cat mai repede cau atat mai bine !
Am gresit cand am spus ca cunostinta mea si-a pus inel ...aseara am aflat ca de fapt a facut (mieke tu parca stiai numele operatiei ) i-au taiat din intestin sau stomac ( mi-a spus aseara o prietena buna a ei ,dar ea spunea la toata lumea ca si-a pus inel ...anyway ...asta chiar nu as face ptr ca am inteles ca sunt super probleme daca iti tai o parte de intestin ...cica acum tipa a ajuns sa faca kk la fiecare 15 min dupa masa ...pai decat asa bolnava zilnic mai bine ca mine si cu sani enormi...
Inca nu m-am decis ..deocamdata fac cam 15-20 km zilnic de dar de casa ca pe aia normala nu am permis si incerc o dieta ..dar in 2 luni am dat 1.5 kg jos ( dar nu ma mir ptr ca eu niciodata nu am avut rezultate la dieta ).
Noi sa fim sanatosi ca o-m depasit totul daca e sanatate ....

Voi ce faceti pe o vreme asa cainoasa ??...ca eu ma joc cu bb si cand doarme si nu numai ( ca vreau sa se obisnuiasca sa se mai joaca si el singurel )...stau pe ....si abia astept sa vina papi acasa

Va pup si abia astept sa am ceva vesti de la voi

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

Poze de pitici voinici

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Mergi la inceput

Buna seara fetelor ,sa terminat cu vremea frumoasa.Pacat!Astazi si la noi a fost zi de pijamale,fiica-mea nu a dormit astazi asa ca a trebuit sa stau mai mult linga ea,atunci cind este obosita nici la wc.nu ma lasa sa ma duc.Alessia ti-am spus ca prietena mea a facut operatia,a slabit 36 kg.cred ca intr-un an si a continuat sa slabeasca.Avea 130 kg. si a ajuns la 60-65.Asta in '99 .In prima luna sa simtit rau,nu avea voie sa manince ciocolata sa bea lapte dar minca cite 2 hamburgari si apoi vomita.In timpul sarcinii sa ingrasat 3 kg.Si eu trebuie sa dau citeva kg.jos,nu stiu cum ca ma apuca foamea exact cind zic ca tin cura.Sa va povestesc:prietena noastra si nasa fiicei mele a venit din tara,din vacanta si mi-a adus o buc.de slanina.Asta-seara mi-am facut omleta cu slanina ,am mincat cu mamaliga si cu ceapa pina nu am mai putut.Sa nu faceti ca mine!O seara buna in continuare.

Mergi la inceput