Belgia
Raspunsuri - Pagina 6
alessia105 spune:
Buna fetelor ....
danyelana sincer ptr mine D-zeu e unul singur si ptr mine nu conteaza biserica ..cat despre biserica ortodoxa de aici ....pai sa va povestesc ce am patit in iunie ....mi-au venit prietenii din Ro special sa il boteze pe Benny ...nu a fost posibilm ....ne-am dus la biserica ortodoxa din Gent , ne-au chemat in Eeklo la parintele sef ( sau ce e) ..care nu a binevoit sa apara la intalnire si mai eram si cu 3 copii dupa noi ..apoi a zis ca trebuie sa vb cu popa romanesc si ca numai in Antwerp face slujbe il suna nasa si incepe sa ma ia tata popa de urechi ptr ca nu am fost o crestina buna si nu m-am inscris la Biserica Romanesca(care e langa Rotterdam) sa platesc o cotizatie de vreo 200-300 de euro anual si ca el nu are timp de asa ceva si ne mai si spune ca in ziua respectiva mai boteaza un roman in Antwerp ..l-am rugat cu frumosul ,cu bani cu orice vrea el si nu a vrut .I-am zis ca ne ducem dupa el la Brussel , la Amsterdam , la Rotterdam ..oriune ...Nu a vrut Uite asa a ramas Benny nebotezat ).Mai multe fete m-au intrebat daca nu l-am reclamat pe "tata popa" ei bine am facut-o si eu a sunat si mama din tara ( i-a spus ca e obraznica si ca cum isi permite ea sa ii ceara socoteala pe cine boteaza si pe cine nu....ma rog ) si am facut reclamatie la patriarhie ...reclamatii scrie nu se primesc decat cu super dovezi si in cazuri infractionale ...ei bine telefonic ( ca degeaba au domnii mail ca nu il folosesc ....)ni s-a spus ca ei nu cred si ca atat cat respectivul e episcop( sau ce puii lui e ..ca nu ma pricep ) pe Benelux e treaba lui ce face si ca daca nu ne-a primit suntem " niste ilegali nenorociti "(exact asat ii s-a spus la tel) degeaba am incercat sa spunem ca nici macar nu ne-a chemat sa ne verifice actele ( cel din Eeklo a zis ceva de actele si le aveam la noi cand ne-am dus la el ..dar daca nu a vrut sa vina .o fi zis ca Aardenburg unde avem noi domicilul e la 2 pasi de Eeklo si ca nu e nimic ca venim pana acolo) si ca tatal e olandez ... au spus ca nu ii intereseaza subiectul ....stiti cum e la romani "PANA LA D-ZEU TE MANACA SFINTII...de popi as adauga .... asa ca..... am vrut sa ne ducem la catolici dar am zis macar sa ramem patrioti ( desi nu merita catodata....) Asa ca deocamdata ma duc la biserica catolica ...biserici ortodoxe gasesti cxam prin toate orasele mari si slube romanesti numai in Antwerp si Brussel dar numai daca ai noroc sa afli cand e ..daca vrei iti dau nr de la parohia ortodoxa sa iti de-a ei detalii cand si unde sunt ...poate le-o fi venit mintea la cap...gata m-am racorit ..ca ma apuca ori de cate ori aud de biserica ortodoxa.
De lipsit imi lipseste Sebi dar trecem noi si peste asta ..ar mai fi si mama dar la mine cu mama totul e pe principul ..mai rarut e mai dragut ...in rest ma simt ACASA!!
simone_be si an-k WELCOME IN THE CLUB!!
mieke apropos de operatie ...am o prietena belgianca care s-a operat si au platit asigurarile operatie ...se tot plangea la medicul de famile ca o doare spatele si coloana ...si cum luase proportii dupa cele doua nasteri si fiind micuta de statura doctorul i-a recomandat operatia ( ultima sarcina fusese cezariana ) ...a facut-o anul trecut in aprilie si a dat jos 53 kg....a scapat ea gartis la operatia asta dar acu trebuie sa platesca operatii estetice ca i s-au lasat pieile
anneoprea si noi ne jucam cu bibe dar inca nu am renuntat la el ..dar mami asta are prea multe pretentii de la un bb de 6 luni jumate
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
Poze de pitici voinici
an-k spune:
alessia, vreau sa-ti spun ca eu am botezat-o pe Bia in RO dar, catolic, de ce?, ea va creste aici, va merge la scoala aici, aici se intreprind multe activitati extra scolare organizate de Biserica Catolica si nu vreau ca ea sa se simta pe dinafara, diferita sau mai stiu eu cum, apoi vine vremea cand se fac comuniunile, toti colegii ei vor face cu emotii si hanute noi si n-am vrut ca ea sa priveasca cu jind, apoi cum ai zis si tu Dumnezeu e Unul, iar noi si Catolicii credem in El
danyela, eu prin zona am gasit doar Biserica Ortodoxa Ucrainiana, caci tare as vrea si eu sa iau Lumina de Inviere, dar la anul de Paste suntem in Ro
pupici tuturor
anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca
mieke spune:
Buna dimineata fetelor,
Danyelana eu ma duc si aprind o luminare sau ma rog in biserica catolica pentru ca dupa mine nu conteaza unde te rogi ,Dumnezeu este acelasi.Noi suntem impliniti prin fiica noastra pe care ne-am dorit-o foarte mult(am facut-o la virsta frageda de 35 ani ,dupa tratament si inseminatii.Alessia ,Anna fiica mea este botezata catolic,aici in Kortrijk pentru ca noi am considerat ca aici va merge la scoala ,aici va trai si nu vrem sa se simta diferita.Va pup
alessia105 spune:
Neatza ...ne-am gandit si noi la posibilitatea de a-l boteza catolic dar parca nu ma indur e cam aiurea un copil botezat ortodox si unul catolic..cand s-or face mari unul va sarbatorii Pastele sa zicem pe 7 aprilie si unul pe 20 aprilie ...Sa termin odata cu actele sa iii gasesc scoala de muzica lui Sebi si cand o sa vina si el aici o sa ii botez pe amandoi catolic si poate ma botez si eu ...sotul meu e ateu ...desi provine dintr-o fam cu multi frati am inteles ca ei nu sunt botezati nici unul si nici nu am sanse sa il aduc pe calea bisericiiasa ca voi ramane doar eu cu copii ptr lucrul acesta.
Intrebare daca copilul are domiciliul in Olanda poate frecventa o scoala de muzica din Belgia? Ca nu ii gasesc in Olanda scoala de muzica pe aproape de noi ( am inteles ca cea mai aproape ar fi in Middelburg pe partea cealanta ) si sa faca mai mult de 100 km zilnic dus intors e cam greut ptr un copil de 7 ani,iar sa il iau de la scoala de muzica iar nu e in plan ptr ca el si-a dorit f f mult asta si a insitat ca vrea sa merga pe drumul asta .
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Poze de pitici voinici
alessia105 spune:
tot eu is ....
O ZI BUNA SI FRUMOASA !!!!
si azi e atat de frumos afara ........mmmmmm lekker warm!
Poze de pitici voinici
danyelana spune:
Buna fetelor,
Alessia merci pt urari si pt faptul ca ai fost sincera cand ai vorbit despre acel preot. Era vorba de parintele Dura de la Anvers sau de unul din Olanda?
Vreau sa-ti spun ca la Bxl preotul e si mai si dar in schimb daca l-ai fi ademenit cu bani ar fi acceptat.
Ce parere aveti despre infiintarea unei noi biserici in zona Bxl, cu un preot tanar si necorupt? Noi vrem acest lucru si asteptam sustinatori.
Astept raspunsuri.
Pupici
Dumnezeu sa ne ajute la toti
alessia105 spune:
Parca asa il chema Ioan ..parca.Dura ( nu mai stiu ) o sa o intreb pe prietena mea si pe mama ca eu m-am enervat si nu mai tin minte stiu sigur ca e Ioan ,,,, si ca e episcop sau ce pui lui e ...el ne-a spus la tel ca e singurul pe Benelux ..si ca are slujbe la Brussel ,la Antwerp si la biserica Romanesca de langa Rotterdam si in Luxemburg si ca orice am face el nu are timp decat peste n..... luni si ca altul nu mai e ( asa spusese si ala din Eeklo ...ala era belgian ...) sa te ferasca D-zeu sa ai nevoie de preot ortodox ,pai mai bine prefer sa spun in gand Doamne Ajuta si sa incerc sa fiu un bun crestin decat sa ma duc la biserica unde se cer bani ca sa vb cu Domnul ..e lasa ca vb cu el si acasa ...Gratis!!!
Nu stiu daca ati vazut Stigmata ....e acolo un fagment care mie una mi-a dat de gandit ...se spune ca Isus nu a lasat in testament nimic scris de el ..totul e scris de apostoli lui si ca s-ar fi desoperit ceva scris de insusi Isus Hristos ..scris cu sange ..dar biserica refuza sa recunoasca ( o fi film o fi realitate ..nu stiu ) el spune asa
"CAUTA-MA SUB O PIATRA SI MA VEI GASI , CAUTA-MA INTR-O FLOARE SI EU VOI FI ACOLO , NU MA CAUTA IN CHIPURI CIOPLITE SAU IN ASA ZISE CASE ALE MELE" ( any way ceva in genul asta dar ideea e perfecta ptr biserica ortodoxa ...ai naiba bani )
Cat despre initiativa ta eu sustin acesta idee , dar crezi ca mai marii bisericii or sa cepte alta biserica romanesca???? Eu daca vrei strang date si incerc sa iau legatura cu romani ( ca deee netul e mare )
Noi sa fim sanatosi ...ca vb lui fi-miu "Lasa iubita ca asta e viata!!""
Sa fi-ti iubite si sa aveti o zi buna!!!!
Poze de pitici voinici
anneoprea spune:
Eu nu m-am prins prea tare cum vine treaba pe aici cu religia dar bag seama ca majoritatea sint nebotezati, necununati si habar n-au de propria aniversare a numelui…Cind ii intrebi de ce divergentele intre flamanzi si olandezi dau vina in schimb pe diferentele religioase!
Oricum e clar ca daca ai chef sa aprinzi o luminare la biserica gasesti deschis daca e obiectiv turistic…
Senzatia mea e ca lipseste oferta pentru ca nu e cerere!
danyelana spune:
Alessia merci de sustinere.
Uite care este ideea: sotul meu este viitor preot (a facut seminarul in tara si acum termina facultatea de teologie) si vrea sa fie hirotonisit. Acum asteapta un raspuns de la Episcop de la Paris (la Paris e Episcopul si nu Dura asa cum s-a laudat) si apoi vrea sa gaseasca un spatiu in Bxl pt biserica. Noi vom incerca sa strangem semnaturi pt a da o greutate mai mare necesitatii de a crea o noua biserica. Tu ce crezi?
Astept parerile voastre.
Pupici
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
country girl spune:
La Bxl serviciul divin ortodox in limba romana are loc zilnic (atat liturghia cat si vecernia) la biserica din Place St Catherine. Oficiaza preotul Vasile Palade. Daca nu ma insel biserica are hramul Buneivestiri si este foarte frecventata de romanii din Bxl.
Iar parintele Palade este foarte ok. Nu stiu sa fi refuzat pe cineva vreodata pana acum. Vine si acasa pentru slujbe (sfintirea casei, rugaciuni) si fara sa conditioneze de bani sau altceva.
Luna viitoare vom face si noi botezul fetitei la aceasta biserica.