Belgia
Raspunsuri - Pagina 3
mieke spune:
Se pare ca eu stau cel mai departe dintre voi.West-Vlaanderen ,cam departe.Dupa parerea mea flamanzii sunt mai constiinciosi,dar mult mai reci,iar aici fiecare isi face treaba lui ,nu se baga in treaba ta.Si la serviciu si in vecinatate.Cu ce nu m-am obisnuit eu,sau mai bine zis dupa atitia ani imi pare ciudat este spalatul trotuarului.Freaca vecinele mele trotoarul cu clor de zici ca este murdar de secolesi doar se intimpla in fiecare saptamina.Eu sunt mai comoda,de 4-5 ori pe ani este suficient ca doar este curat.Noi suntem bine aici unde suntem,intr-un orasel de provincie,linistit si dragut.Pupici
dyana spune:
Buna,
Am si eu niste amintiri frumoase, placute legate de Belgia.
Pe cand ma mai aflam inca cu sotul meu in Olanda, si fratele meu inca se mai afla in Belgia, am facut o excursie la fratele meu, in Belgia. Mi-a placut foarte mult.
Era primavara si am avut un mare noroc de vreme cu soare timp de o saptamana cat am stat in Lanaken.
O sa spun numai ce mi-a placut. Foarte mult casele, erau diverse, si diferite constructii.
M-am plimbat singura prin imprejurimi, fara bicicleta, m-am dus pana in centru.
Am fost cu fratele meu si in Mastricht , care a fost singurul oras din Olanda care mi-a placut foarte mult.
cateva ore am trecut si prin Bruselles si am fost incantata de acest oras. Cladirile si florile, gradinile publice.
Va pup,
cateva poze din Belgia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/diana_bostan/album?.dir=52b0&.src=ph
valer_01 spune:
Buna dimineata!
Si mie imi place Belgia, mai ales orasele din nord (Anvers, Gent, Brugess si statiunile de la mare), care sunt mai curate si mai frumoase decat celellate insa si in Wallonie mi-au placut Namur si Dinant. Bruxelles e preferatul meu dar, uneori, mi se pare cam murdar. Am avut si eu sentimentul ca in Olanda sunt cladirile mai bine intretinute, cum spunea cineva mai devreme. Iar belgienii mi se pare politicosi si amabili si e adevarat ca flamanzii sunt mai disciplinati si mai constinciosi iar valonii mai lenesi. Imi place foarte mult ca exista o viata culturala bogata in Bruxelles si Belgia. Tot timpul gasesti ceva de facut: expozitii,concerte, evenimente de tot felul..etc.
alessia105 spune:
Sincer va spun asa si sper sa nu jignesc pe nimeni ...mie mi se par belgienii fratii mai mari( nu ma refer la teritoriu ) si mai civilizati ai romanilor.
Cred ca "ura " asta a belgienilor si a olandezilor e cam ca a "romanilor " cu "ungurii"...parerea mea
Eu sincer iubesc Olanda ..dar asta e in viata nu poti avea totul.La belgieni ador Brugge ( partea veche) e romantic , are un are de mister si poti sa vezi istoria peste tot
Astea au fost parerile mele si va rog sa nu dati cu rosi !!!
Nu prea stiu eu diferenta despre flamanzi si valoni.... asa ca nu ma bag .Eu sunt suparata ..ca desi stiu franceza ..nu vreau sa o vb ca nu imi place ..pe cand olandeza/flamanda ..o ador dar nu pot inca sa o vb ..inteleg 90% m am inceput sa scriu ...dar imi e groaznic de greu sa o vb desi in cap imi fac eu propozitiile dar imi e frica sa nu ma fac de ras
Hai sa va spun una buna ...i-am trimis unui cumnat(olandez) un sms si il intreb :Hoe gaat het boer? ..eu vroiam sa ii spun broer...m-a sunat si m-a luat la misto a zis ca data viitoare cand ne ducem in vizita ma pune sa ii mulg vacile din curtea din spate ( ptr fetele care nu stiu olandeza/flamanda ..in loc sa ii zic frate l-am facut taran ( fermier )
Bepii am fost in Mechelen, cred ca acum vreo 2 luni ...imi pare rau ca nu stiam de tine ...next time
lena te pomenesti ca or fi frati ai nostrii soti ca prea seamana din descrierea ta ......are vreo 11 si inca nu ii cunosc pe toti ( mai sunt vreo 2 de cunoscut )..Ai vostrii tot ata de multa cafea beau ? Ca al meu daca nu bea cafea toata ziua nu e om.Cum mi se par belgienii ca oamnei ?!? Ok ..eu una sunt o fire super sociabila si cred ca si oriunde ma duc imi gasesc super repede prieteni
carmita_babyBenny s-a nascut in Olanda si a fost cea mai super zi din viata mea ...o sa va povestesc odata ce ""prostii"" am facut la nasterea lui Benny ..cert e ca la nici 5 min dupa nastere radeam in hohote de glumele asitentelor si ale nebunilor mei ..de dus ne ducem la Consultatie Bureau in Olanda ..chiar nu i-a interesat ca ne-am mutat in Belgia ne-au intrebat doar daca vrem sa mai venim la ei sau nu ..si doctorul nostru tot in Olanda e ..asa suntem noi cu popoul in 2 barci
mieke mult succes ..si salutari si sotului ( am inteles ca e roman )
anneoprea si valer_01 welcome in the club ...nu prea stiu eu multe de Brussel dar poate ne ajutati voi
Vroiam sa va spun mai multe dar mi-am pierdut sirul, ca de imi e gandul aiurea la nunta si la distractie ....( noroc ca nu stam mult decat vreo 3 -4 ore ca bia astept sa vin inapoi sa vb cu voi ...pupici
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
alessia105 spune:
Uite ca uitam ceva ....
am scos km distanta intre mine si voi ...
dyana cca 2200 km
Lena -233 km
danyelana -94 km
anneoprea si valer_01 - 79 km
mieke- 82 km ( am fost in Roselare acum vreo sampt ..pacat
bepii -51 km
carmita_baby 30 km
E hai ca nu sunt distante mari ..si unde mai pui ca cu pc-ul suntem si mai aproape una de cealanta
Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
http://community.webshots.com/user/alessia1055
mieke spune:
Alessia distracrie placuta la petrecere.Sotul meu este roman ca m-am gindit ca daca ma injura sa inteleg si eu ce zice,altfel imi trebuia citeva luni bune sa inteleg.Sa nu mai spun ca ne cunoastem de vreo 25 ani.Prieteni din copilarie ,de!Va pup
danyelana spune:
Salutare fetelor,
Imi pare rau ca am deschis subiectul si apoi nu am mai dat nici un semn de viata. Am inceput scoala si am fost cam ocupata si in plus nici nu m-am simtit foarte bine (am avut ceva la stomac).
Eu locuiesc in partea Wallona, cred ca sunt singura, si sincer imi place la nebunie. Intr-adevar sunt diferente intre flamanzi si walloni dar eu iubesc aceasta parte. In plus vobesc franceza caci flamanda nu stiu daca as fi digerat-o, mai ales ca al meu sot este roman, deci nu am cu cine sa fac lectii acasa.
Noi locuim in Louvain-la-Neuve, singurul oras nou de aici din Belgia. A fost construit tot din cauza diferentelor in momentul in care flamanzii i-au dat afara de la universitatea din Leuven pe francezi. Asa ca au construit noul centru universitar de aici. Noi suntem amandoi studenti si de aceea am ales sa locuim aici dar pot sa va spun ca e super. Plin de viata, de tineri din toate colturile lumii.
Va pupicesc pe toate si sper ca intelnirea noastra sa dureze cat mai mult
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
valer_01 spune:
Buna fetelor,
Sper ca aveti toate un week-end placut. Afara e foarte frumos si astazi, in Bruxelles, e ziua fara masina intr 9.00-19.00 si pot sa spun ca e super sa nu mai auzi zgomotul si sa nu mai "simti" traficul de fiecare zi. Probabil ca unele fete stiu de asta. E prima data cand vad acest lucru si sunt placut surprinsa sa vad strazile plin de familii cu copii pe bicilete, role, pe jos sau alergand....
As avea si eu o intrebare vizavi de echivalenta diplomelor- cine si-a echivalat diploma de bac si studtii superioare si daca a obtinut echivalenta. Eu am ASE-ul, dar din cate intrebari am pus pe ici pe colo se pare ca nu aveam sanse de a fi echivalata. Poate dupa ce Romania va fi membra UE.
Alessia ai dreptate, nu sunt mari distantele intre cele de aici, mai ales ca Belgia este mica. Eu si sotul meu iesim des din Brussel, prin Belgia. Asa ca, daca voi fi prin zona unde locuieste vreuna din voi, trec sa ne cunoastem si sa va salut.
danyelana, n-am fost prin Louvain la Neuve dar sotul meu imi spune ca e frumos. Am fost in Leuven, unde am auzit ca sunt multi studenti romani, dar doar in visita prin oras fiind, n-am intalnit romani. Insa mi-a placut foarte mult.
va pup si in continuare week-end frumos,
Vali
mieke spune:
Astazi a fost intredevar o zi superba,la noi a fost zi de leneveala si pijamale.Momentan noi ne facem programul dupa copil,asadar plimbarile lungi le-am lasat deoparte pentru citva timp.Vali chiar ma bucur ca esti foarte incintata de Belgia.Daca aveti vreodata drum prin Kortrijk,va primim pe la noi.Alessia asteptam vesti de la distractia.Va sarut ,o seara buna in contiunare