Belgia

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

tare greu mai se mai raspunde pe tema asta- belgia. vad ca alte tari discuta aprins. asta inseamna ca ati avut un week end super.

am fost si eu pentru prima dat al piata abatoait din bruxelles sa ma conving vis a vis de produsele din carne romanest. m-am linistit acum, de craciun, intr-adevar voi avea de toate. erau 3-4 magazine romanesti acolo. se vorbea romaneste in toi. m-am simtit f bine cand am cerut in limba mea juma din ala, 1 kg din ala . super!

cu ce va mai laudatzi?

pa si pusi

s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Buna dimineata,ce faceti?si noi am fost in Anderlecht la piata si am cumparat de la romani cirnati .Daca chiar au de toate poate dau si eu o fuga ,as vrea toba si caltabosi daca au.Varza nu ma mai duc sa iau de acolo,ne duceam special pentru varza murata pe care o luam de la niste greci,dar te si rupea la bani.am platit odata 15 euro pe o varza.acum am in congelator iar cind se termina ma duc in Gent si iau de la turci.va pup,o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bepii spune:

Bine v-am regasit fetelor,
Am si eu o intrebare: unde spuneati ca se gasesc produse din carne romanesti in Brussel? As vrea si eu sa trag o fuga pana acolo mai ales in preajma sarbatorilor de iarna.
Intr-adevar aici cu greu poti gasi materia prima pentru sarmale spre exemplu. Mie mi-a trebuit ceva timp pana am gasit frunzele de vita pentru sarmalute iar de varza murata nici pomeneala. Iar varza proaspata este cu frunze groase de nu poti face nici o sarma ca lumea.
Chiar asa, s-au terminat subiectele de discutie? unde sunt fetele noastre? Recunosc ca nici eu nu prea am postat in ultima vreme dar asteptam un subiect "fierbinte" iar eu sunt cam in criza de idei. Si pe deasupra sunt asa de stresata cu scoala asta....saptamna ce vine incep cu examenele la nederlands si la proba orala trebuie sa citesc un roman si sa-l povestesc. Am inceput eu sa-l citesc dar merge greu cu dictionarul in fata. Dar de intrat intru zilnic pe DC sa vad despre ce se mai discuta.
Hai ca acum ma duc la culcare ca sunt franta. Va pup si va doresc tot binele din lume.
Bepii

Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

buna!

Bepii: daca trebuie sa povestesti un roman, intra pe net si gasesti un rezumat, si doar rasfoiesti cartea respectiva, e mai usor.

si eu am test astazi la franceza, e primul, habar n-am ce-o sa fac.

produse romanesti gasiti la piata clemenceau , e ultima statie de metrou pe directia clemenceau, sunt mai multi romani care vand dar cica renumit e magazinul lui george. n-am vazut caltabosi, dar cu siguranta ca o sa aiba de sarbatori, doar e roman!

frunze de vita de vie se gasesc pe chausee de lovain la magazinele de legume fructe de turci , pe la madou, o statie de autobuz mai jos. varza murata inca n-am vazut, dar mi s-a spus ca tot acolo au. am vazut malai, branza telemea acolo. cautasem prin tot orasul si n-am gasit de-o mamaliga. tot acolo am gasit si goggosari murati pentru salata de boeuf. eu ma pregatesc de craciun!!! adicca sa stiu de unde o sa le cumpar!

va pup

s-auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Buna dimineata
Bepii eu am fost la Anderlecht,acolo este un abator si o piata foarte mare.Din piata mi-am luat foi de varza,era un grec cu butoaile de varza si brinza.Eu am auzit de la romanii care stau in Gent,ca exista acolo ,la turci poti gasi varza murata,numai foile vidate.Este pe drumul spre Drongen,pe Phoenixstraat.Bafta la examen.o zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Bepii, pai nu mai termini daca citesti cu dictionarul. Stii ce faceam eu cand am inceput sa citesc in engleza? Ma uitam in dictionar numai daca gaseam acelasi cuvant de mai multe ori, sau daca nu pricepeam de nici un fel ce se intampla pe pagina. Altfel nu. Ca oricum nu tii minte cuvintele daca nu le intalnesti de mai multe ori. Cum le spun elevilor mei: 'read for gist'
Subiecte fierbinti nici eu nu am. Poate ar trebui sa imprumutam de pe Femina Intim... Sau nu fierbinti din alea?

Bafta multa, fetele, la examen!!! Ma apuc si eu asta seara de un curs de franceza. E cam aiurea ca incepe abia la ora 18, si eu terminai cursurile mele de la 14. Tre sa stau caine sur la vanatoare p-aici patru ore. In loc sa ma duc acasa. Sa vad daca ma tine in fiecare marti si joi

Vergi si eu am cautat de mi s-a urat malai prin Belgia. Si n-am gasit la supermarchet. Astia n-au auzit de asa ceva. Sau branza Feta... Ce-o fi aia?
Da' au in Luxemburg de-amandoua din fericire. Mai trag cate-o mamaliguta cu feta si cu smantana si unt.... Ca la mama acasa.

Calc meu tot cateodata mai vrea sase aprinda da' e ca un babalac din ala cu toane: daca n-are chef n-are. Asa ca scriu cand apuc de pe la scoala mai mult.

Pupici

Mergi la inceput

Buna seara fetelor,
Va multumesc pentru raspunsurile prompte Vergi, Mieke si Echo.
Acum stiu pe unde sa caut cand am nevoie de ceva specific romanesc. Iar in ceea ce priveste malaiul, eu l-am gasit intotdeauna fara probleme in Delhaize. Uitati-va in raionul unde sunt conservele de mazare, fasole pastai, ciuperci etc. Acolo am gasit si fasole uscata (ca mi-era dor intr-o zi de-o ciorba de fasole) si desigur malaiul. Acuma nu stiu daca toate Delhaizurile au acelasi aranjament de marfa dar in Mechelen acolo il gasesc mereu. Si fasolea era de toate marimile si culorile.
Vergi, asa cum m-ai sfatuit, am intrat pe net si am gasit rezumatul cartii respective, este foarte bun atunci cand o sa prezint cartea dar de citit tot trebuie s-o citesc pentru ca voi avea intrebari despre continut si ma poate prinde usor.
Echo, sa sti ca asa fac cu cititul adica cum ai spus: nu stau sa caut fiecare cuvant necunoscut in dictionar ca ma apuca anul nou (sau poate mai mult) pana termin cartea, citesc mai departe chiar daca nu pricep totul dar ideea de baza o retin. Mersi pentru sfat.
Si voua va doresc bafta fetelor la examene si la cursuri in general.
Subiecte de discutii? uite niste sugestii luate tot de pe forum:
1. Aveti vreun hobby?
2. Aveti unele ciudatenii?
Despre punctul doi am sa va spun eu ce ciudatenie am: de cate ori merg pe strada nu conteaza pe jos sau cu masina, ma uit la toate numerele de masini adica la litere si mereu incerc sa gasesc un cuvant compus din acele litere. E ca un joc de care nu ma pot debarasa oricate eforturi fac sa nu ma mai uit la literele respective. Spre exemplu: un nr de masina olandez LD456JS. Eu am compus asa; "lada e jos". Alt nr.568BJO: in mintea mea e "banjo" si asa mai departe. La un moment dat e obositor dar nu ma las, automat fara sa realizez caut mereu si mereu alte numere. Oare e grav? Sa nu radeti de mine, da? Astept cu nerabdare sa aud despre alte ciudatenii daca nu de-ale voastre macar ale altora, macar sa stiu ca nu sunt singura "ciudata" de pe aceasta postare.
Va doresc tot binele din lume.
Pupici, Bepii

Bepii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Heheee.... Mare fericire, mare! Mi-a luat barbatu-meu alt calc ieri Ca eu daca nu aveam ce face, nu-l lasam nici pe el sa se joace pe calc lui. Si cred ca se si saturase saracul sa ma auda bodogonind prin casa. Ca, Bepii,apropos de ciudatenii, eu asa fac: vb singura prin casa. Ma cert singura, ma cert cu lucrurile, imi pun intrebari. Am auzit ca astia care vb singuri ajung sclerozati la batranete.
Da' ce e mai mishto e ca ma trezesc zicad doua cuvinte in romana, trei in engleza, doua in franceza....
Da' tot nu vb pe strada singura. Eu de cand am venit aici m-am crucit cati oameni vad pe strada vorbind singuri. Eram o data intr-un bar in Bruxel si ma uitam pe geam. Cred ca am numarat vreo 10 intr-o jumate de ora.
Barbatu-meu zice ca sunt ciudata ca ma dau cu Absinth pe la ochi Asta numai cand ma mananca si mi-e ca-mi iese vreun urcior. In mod normal se da cu spirt da' noi n-avem si uit mereu sa cumpar. Si Absinthul are 70% alcool
Si inca ceva. Nu stiu daca se pune la ciudate. Ma uit tot timpul la incaltarile oamenilor. Sau ma uitam, ca acuma m-am mai potolit. Si-mi faceam o impresie in functie de incaltari. De exemplu n-as iesi in veci (nici nu mai e cazul) cu un barbat care poarta ciocate sau pantofi din aia cu bot ascutit si intors in sus.
Ma mai gandesc poate mai gasesc.

Aici e un frig de mori. Si o ceata....de nu vezi in fata ochilor. Si eu am si probleme de la frig. Cu nasul. De-o viata sunt asa. Nu pot sa respir. Am mai facut si operatie. Nu stiu ce naiba am, ca facui radiografie azi si cica oasele si sinusurile sunt in regula. Nu stiu ce sa mai fac. Ma duc iar la doctor cu rezultatele sa vad ce-o zice.

Pe la voi cum e? Cred ca s-a stricat vremea peste tot.
Pupici

http://community.webshots.com/user/alinasimon

Mergi la inceput

Eu stau si ma gindesc daca am vreo ciudatenie,ca io sunt ciudata toata.si fiica-mea seamana cu taica-su la figura dar la caracter cu mine.E, nici nu trebuie sa va ginditi ce va fi la noi in casa peste citiva ani.La noi a fost urit dimineata ,spre dupamasa a iesit soarele.Mi-a venit in cap o ciudateni sau mai bine zis o tampenie:fiica-mea are doar 9 luni si eu ma trezesc intrebind-o de cutare sau cutare lucru.Intr-o zi a auzit si sotu' si mia zis ca sunt nebuna bine ,poate ca ar fi mai bine sa incep serviciul ca ma baga la balamuc.Va dati seama intrebind un copil de 9 luni daca a vazut crema de miini?

Mergi la inceput

Eckho, ti-ai facut vreodata test antialergic? eu am auzit de cateva cazuri in care pesoanele respective aveau tot timpul probleme cu nasul si au descoperit ca sunt alergice. Imi dau si eu cu parerea.....
Si eu sunt alergica dar intre timp s-a mai atenuat ca urmez un tratament ce tine intre 3 - 5 ani dar cu nasul am probleme nu de frig ci cu stranutul; daca uit intr-o seara sa-mi iau pastila antihistaminica apoi a doua zi stranut intruna.
Sa nu fi alergica la aerul rece.....stiu eu....
Oricum nu strica sa-ti faci un test.
Multa sanatate,
Bepii

Bepii

Mergi la inceput