Belgia
Raspunsuri - Pagina 11
mieke spune:
Si eu fac tot bucatarie romaneasca,ca pe aici se maninca carne prajita,cartofi fierti si legume.Cind lucram ne intrebam in fiecare zi:tu ce gatesti?",raspunsul era :cotlete dau biefstuk cu groenten si cartofi,miercurea neaparat spaghetti si vinerea friet cu diferite.Eu maninc de toate mai putin fricadel ,am impresia ca maninci hirtie igienica.Eu nu gatesc in fiecare zi,fac mincare pentru 2-3 zile,doar pentru fiica-mea gatesc zilnic.
danyelana spune:
eu gatesc combinat romanesc si belgian dar trebuie sa gatesc la pranz si seara ca sotul nu mananca de doua ori din aceeasi mancare (cu ciorba il mai pacalesc si ii dau de doua ori). E obositor si nici nu prea am timp iar cateodata sunt in pana de idei.
Sa aveti o duminica placuta.
Daniela
Dumnezeu sa ne ajute la toti
ardeiash spune:
buna fetelor!
mi-am facut intrarea in acest forum intr-un moment neplacut al vietii mele , dupa cum o spune si nick-ul meu.
incerc acum sa scap de el, dar nu-mi dau voie cei din forum. nu stiu de ce nu accepta inregistrari noi.... in fine,
bine v-am gasit. eu locuiesc de 3 luni in bruxelles, si am vazut
ca sunt si pe acest forum fete de aici... ma bucur mult sa vorbesc in limba mea aici. imi lipseste totul din tara.
eckho - n-am inteles cui predai limba romana aici!?! si eu sunt profesoara... m-ar interesa un eventual raspuns...
sanatate si o saptamana frumoasa va doresc!
v
lena spune:
aoleuuuuu m-ati facut sa rad, dar nu prea...vad ca si belgienii ca si olandezii...eu cand ne-am casatorit aici, stiind cat am mai umblat dupa papadelile alea de acte in original cu apostile cu lugu-lugu...n-ati fi vrut sa ma vedeti ce fatza am facut la ala, de ne-a cerut actele la primarie... eu nu dau nici un original, ca altfel e legea in Romania si nu ma descurc fara ele, etc,etc...sa vedeti fetelor ce fata facuse saracul, dar s-a conformat, mi-a facut copii dupa ele si le-a pus la dosar ca eu tineam de acte, ca de sfintele moaste cred ca s-a socat ala...de ce nebuna paream eu!
eckho spune:
Eu nu sunt in Bruxel. Lucrez in Luxemburg pentru o scoala particulara, Inlingua. Romana predau unui tip care e insurat cu o romanca si vrea sa inceapa si ceva afaceri in Romania. Da' nu sunt multe cursuri de romana. Asta e singurul pe care il au in scoala de 5 ani. Eu in mod normal predau engleza. Ca altfel as muri de foame. Vorba vine, ca as muri de foame oricum daca n-ar fi barbatu-meu La salariul meu.... Doar asa sa ma tina ocupata ...
Nu mai scriu romane ca sunt la scoala si merg calculatoarele astea ca dracu'. Ca daca sunt in Luxemburg nu inseamna ca e vreo diferenta fata de conditiile dintr-o scoala in tara.
Al meu acasa face pauza saracul ca i-am dat reboot si acuma nu mai stiu parola pentru internet.
Pupici
Bepii spune:
Hello dragelor,
In primul rand bun venit printre noi Vergi !!! (Disperata)
Si eu am vrut sa-mi schimb numele de pe DC pe care care mi l-am ales din lipsa de inspiratie in acel moment dar vad ca nu se poate asa ca merg mai departe cu el. Poate ca aveti voi fetelor vreo idee cum sa fac. Dar daca nu se poate, no problem, merg asa cu el. Dar numele tau Vergi intr-adevar e ceva care nu se potriveste in orice moment si daca ai trecut de acel moment neplacut acum numele nu face decat sa-ti aminteasca de el.
Deci spuneati ceva de gatit? mie imi place sa mananc dar nu sa si gatesc desi sunt o bucatareasa buna adica ce gatesc (atunci cand gatesc) iese foarte bun.
Norocul meu este ca sotului mei ii place la nebunie sa gateasca si asta face aproape zilnic la cina. Nu mi-am facut niciodata probleme ce o sa mancam azi, ce o sa gatim, etc. El are grija de asta dar intotdeauna ma intreba daca mi-ar placea sau nu.
Uneori il alint cu mancare romaneasca care ii place foarte mult. Spre exepmlu in acest weekend am gatit sarmalute si ardei umpluti si am facut si-o mamaliguta de nu ne mai saturam. Iar cu o saptamana inainte am facut chiftelute in sos de rosii si in care imi place sa adaog mult usturoi si alaturi am facut si o ciorba de perisoare. Yummy!!!
De-acum incolo probabil ca voi mai gati ceva romanesc peste vreo luna, doua.
Azi e o zi super si dupa cate am auzit in curand se va schimba asa ca o sa ies putin in curte la soare sa ma bucur de el cat mai e timp.
Va pup pe toate si sa auzim de bine.
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
ardeiash spune:
buna ziua la toate fetele!
echko, acum am vazut , am facut o confuzie.... nu mai stiu cine era de pe forum din bruxelles, am sa verific.
mancare belgiana? ce stiti sa gatiti din Belgia, eu de cand am venit aici fac numai d-ale noastre + pizza+ spagheti , care-au devenit ale noastre , deja. aveti ceva care este reprezentativ?
eu n-am reusit sa fac nici-o cunostinta, inca, cu belgieni, get beget. vecinii nostri sunt turci, italieni... desi locuiesc intr-o parte mai "curata" de arabi si alte nationalitati in "cantitati imense". m-asteptam sa fie aici belgieni, doar.
in fine, vad ca sunt foarte reci cu noi, nu ne invita la ei, doar pe strada saluata si atat. pe italieni chiar i-am invitat la masa si.... noi romanii parca suntem mai populari, mai c-un barbecue, mai cu bere.... astia nu's ce D-zeu au! nu mai spun de copilul meu, nu se joaca cu niciunul de pe strada! cred ca le e frica, dar nu inteleg de ce...
e firesc intre vecini sa te cunosti? sau vorbesc eu aiurea?
am 3 luni, 4 aroape decand stau pe strada asta si nu am calcat in nici-o casa de vecin si nici nu cred ca voi calca prea curand.
n-ar fi cine stie ce.. dar asa mai incepi o discutie, nu?
pupici si astept , daca aveti timp ceva retete belgiene... sa-l incant pe barbati-miu cand vine de la serviciu...
s-auzim numai de bine!
eckho spune:
He! pai astia pe aici asa sunt. Nu se baga in seama asa una doua. Si mie mi-a fost greu la inceput. Ca, de, la noi revelionul cu vecinii, zile de nastere cu vecinii, cafeluta zilnic cu vecina, n-ai ulei imprumuti de la vecina.... Aici e fiecare cu a ma-sii. Da' m-am obisnuit si chiar imi place asa acum. Nu-si baga nimeni nasul in oala ta. Pai cand ma duc in Romania intr-o ora, vreau nu vreau, aflu toate barfele din lume. Radioshantul la rang inalt. Nu poti sa te scobesti in nas ca a doua zi stie tot blocul. Doar ii vezi precum cucuvelele la geam, fac cu randul. Sa nu cumva sa piarda vreo faza din ce se intampla pe la altii.
Si altceva diferit aici. Nu te duci la om la usa asa aiurea. Anunti dinainte ca altfel poate nici sa nu-ti deschida. Tare ciudat mi s-a parut. Da' acuma nici eu deschid. Ca, na, omul poate e sau sau sau sau poate n-are chef de tine. Suni sa spui ca vii intai. In fine. Oi fi devenit eu vreo snoaba Sa-mi dea cineva in cap daca e asa, sa ma trezesc la realitate
Eu aici in bloc doar ma salut cu vecinii. Da' pe aici te saluti cu toata lumea....
Pupici
ardeiash spune:
buna seara,
intr-adevar , n-am nevoie sa ma duc toata ziua buna ziua la ei, dar dom'le asa, cat de cat sa te cunosti, nu? ca am observat si eu ca e bine asa. eu si in romania nu prea aveam treaba cu vecinii, dar mai existau probleme... nu?
am ras cu lacrimi de smiles-ii ( !?!) pe care i-ai gasit in raspunsul tau. ai fost ff inspirata. eram chiar obosita cand am venit de la curs acasa si m-a bufnit un ras....
m-am inscris la cursuri de franceza, ca nu se mai poate. o sa mi-o ia inainte si fi-miu, m-a si intrebat: ca va bien?
bineinteles ca am facut ochii cat cepele, mi-am zis - asta se face belgian, daca si el ma-ntreaba!
astia pe aici toti zic intruna ca va ,,, ca va bien.. nu's ce-i obiceiul asta! e ca la noi cu ce mai faci, probabil, altfel nu-l inteleg.
pupici
ps. ce locuri sunt mai de vazut asa prin belgia, superspeciale si total diferite de romania, aveti idee?
s-auzim numai de bine!
mieke spune:
Buna dimineata fetele!ce mai faceti?Aseara am pus muraturi.Am cumparat de la un magazin pakistanez gogonele,conopida varza rosie si morcovi ,sunt aranjate in butoi,astazi mai adaug apa si ardeiul iute.Anul trecut am pus un borcanel si pina la craciun l-am dat gata.Apropos de mincare,mie imi place sa maninc ciulamaua cu cartofi prajiti si cu varza rosie,si piure cu cirnati si compot de mere.Chiar am facut pt.astazi ciulama de pui cu ciuperci si o supica de pui.Cu vecinii si noi ne salutam ,de vizitat citeodata doar cu vecinul din dreapta,foarte draguti sunt,genul romanesc,dar daca vrei sa afli ceva iesi seara la o tigara la doua case departare si afli tot.La mine pe strada sunt majoritatea trecuti de 45 ani si e birfa in floare.Ma duc ca au apucat-o pe fiica-mea nervii.Va pup