BookCrossingROmania

BookCrossingROmania | Autor: redNe

Link direct la acest mesaj

BookCrossing inseamna schimbul de carti printr-o metoda inedita ce se practica in afara Romaniei de foarte multa vreme si este un succes. Va invitam sa luati parte la acest proiect !

Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o carte sau doua din biblioteca personala pe care esti dispus/a sa o dai la altcineva in schimbul altei carti. Dupa ce termini de citit cartea respectiva o dai iarasi mai departe luand o alta carte.

Schimbul se va face in locuri publice...De exemplu poti "uita" cartea intr-o cafenea, pe o banca in parc, etc .. Locurile se vor alege de catre fiecare, dupa bunul plac sau se vor folosi locuri stabilite inainte pe site-ul nostru.

Tot mai multi tineri "uita" sa citeasca. Ce-ar fi sa schimbam acest lucru? Este pentru binele lor!

Pentru detalii despre acest proiect va rugam sa accesati adresa http://forum.cartionline.org/viewtopic.php?t=354

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

O idee f buna!
Subscriu.
Viata e atat de agitata si complexa azi, incat putini isi mai gasesc timp sa citeasca, fie maturi, fie copii. Si e mare pacat!
Off topic: esti faimosul redNe?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Eu as lasa cate o carte uitata... dar mi-e sa nu ajunga cornet de semintze.

Cu respect,
G.

Suntem urate... si ne tarim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Si daca iese bataie?
Uite vin eu sa o iau, dar mai bine o pui la posta.
Interesant acest proiect, dar va dura ceva timp aici in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redNe spune:

Da. Sunt redNe, dar nu sunt chiar asa faimos.

In legatura cu BCRO (BookCrossingROmania), sistemul este foarte simplu. Cel care vrea sa puna o carte in circuit, pune un biletel pe carte in care explica ceea ce voi explica in continuare:
Carte gratuita! Citeste si da mai departe. Dupa ce citesti cartea, da-o mai departe. Cartea va trebui lasata intr-un loc public sa poata fi luata si de altcineva. Poti adauga alte carti la adresa http://forum.cartionline.org/viewforum.php?f=19.

Cel care o gaseste stie astfel ce trebuie sa faca si poate mai pune in circulatie cateva carti...

Probabil ca o parte din carti se voi "uita" prin biblioteci, dar eu sper ca romanul sa fie mai cu bun simt. Vom vedea. Oricum, sprijin aceasta initiativa si sper sa o sprijine cat mai multa lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Da, am aflat si eu de asta, ieri, citind un email de la cartionline.

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Tot de la cartionline am aflat si eu. Foarte interesanta initiativa...

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Minunata initiativa !
Totusi, eu nu voi sta pe o banca asteptand ca cineva sa vina la ora X sa lase o minunata carte pe care eu sa o citesc.....

Iar pentru aceasta atitudine am 3 motive:
1. Exista biblioteci daca vreau sa citesc o carte, iar daca vreau sa o am forever exista librarii si siteuri online de cumparat carti.
2. Pot sa iau de pe net aproape orice carte scrisa vreodata..... doar timp sa am sa caut dupa ea.
3. Si mai este motivul principal: in Romania, pot astepta linistit langa o taraba de anticariat.... mai devreme sau mai tarziu, probabilistic, cartea voastra pusa intr-un scop minunat pe o banca va fi vanduta acolo, la acea taraba pentru 3 lei.......

Hm, ce frumos ar fi fost ca sistemul sa functioneze....

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Poate ca asta are succes in Europa. In SUA nu cred si nu am auzit nici macar in scoli sau biblioteci. In primul rind exista bookstores f. bune unde gasesti orice. In al doilea rind se poate cumpara on-line iar www.addall.com permite sa faci o comparatie de preturi si sa iei cartea care iti trebuie de unde e mai ieftin. In al treilea rind in SUA lumea nu are biblioteci! Cartile de specialitate sint tinute la servici iar restul ocupa citeva rafturi undeva in den sau in basement. Lumea nu mai citeste (fiction vreau sa spun). Ma uit in fiecare ziar de duminica la topul cartilor vindute si tot timpul in top 20 sint romance (Sandra brown, Nora Roberts etc), sau action sau mistery, ex The Da Vinci Code, si non-fiction ex. How to make most of your life etc... plus eternele best-selleruri gen Harry Potter...pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Adrienne, serios? In toata America?:)))) 'Ai mai intra si tu intr-o biblioteca publica sau la Barnes & Nobles sa vezi pe aia care citesc

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Minunata initiativa !
Totusi, eu nu voi sta pe o banca asteptand ca cineva sa vina la ora X sa lase o minunata carte pe care eu sa o citesc.....

Iar pentru aceasta atitudine am 3 motive:
1. Exista biblioteci daca vreau sa citesc o carte, iar daca vreau sa o am forever exista librarii si siteuri online de cumparat carti.
2. Pot sa iau de pe net aproape orice carte scrisa vreodata..... doar timp sa am sa caut dupa ea.
3. Si mai este motivul principal: in Romania, pot astepta linistit langa o taraba de anticariat.... mai devreme sau mai tarziu, probabilistic, cartea voastra pusa intr-un scop minunat pe o banca va fi vanduta acolo, la acea taraba pentru 3 lei.......

Hm, ce frumos ar fi fost ca sistemul sa functioneze....

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Darael ,ai pus punctul pe I.As adauga doar ca ,din punctul meu de vedere,initiativa asta e un fel de joc pt. copii. nu zic mai multe, decat ca ma induioseaza preocuparea lui redne pt. carti, dupa ce a sters un subiect de pe acest forum dedicat cartilor, subiect care nu a mai fost recuperat.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput