Bebelusi de iulie-august 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
acusor spune:
Salutare mamici!
In sfarsit, am reusit si eu sa dorm mai bine azi-noapte. Sper sa fi gasit formula de a-l face pe bebe sa se culce inainte de 12 noaptea. Aseara l-am sculat pe la 7.30 sa-i facem baita. Dupa baie a mancat din ambii sani mai cu scanceli si scos aerul afara. In plus tati a dormit cu noi si l-a mai leganat putin. L-am mai lasat sa si planga vreo 10 minute. Intr-un final a adormit la 11 si s-a trezit pe la 4. Dupa ce a papat juma' de ora a dormit iar pana la 7.30. Azi sunt mai fresh . Sa vedem azi cum merge treaba.
Corbioana, saru'mana. O sa incerc si cu Activia. Cred ca sunt constipata si de frica. Mi-e teama sa nu ma fortez si sa rup si mai mult epiziotomia.
Cam cat au avut bebeii vostri, hraniti exclusiv la san, la o luna? Dr. mi-a zis ca ar fi multumit daca la o luna ar avea 4.200. Sper sa ajunga la kg astea in 2 saptamani. Acum cred ca are vreo 3800-3900.
Pupici
acusor si bebe Teo
Poze
caterina71 spune:
Albinutza, mercic, cred c-o sa dau o fuga in Unirea, n-am fost acolo nici in timpul sarcinii pentru ca ieseam foarte rar din casa, si atunci le preferam pe celelalte pentru ca faceam si piata. Da au primit chiar foarte multe, am luat vineri din Selgros 2 costume cu pantalon si jachetele, foarte haioase si colorate, altceva decat roz, de care m-am cam plictisit.
Acusor, Alexia avea la o luna 3,850 kg, dupa ce la o saptamana am iesit din spital cu 2,800 kg. In maternitate a baut doar formula, cand am iesit am mai completat la 2 mese cu formula si de atunci doar san. La nastere a avut 3,000 kg. A luat in 3 saptamani 1,050 kg.
Pupici,
Cati si Alexia (24.07.2005)
Katink spune:
Am venit si de la pediatru, totul este bine, i-a facut eco la sold si oasele bazinului si sunt in regula!!! Ce fericita sunt!!
Acusor, Emma mea la 3 sapt. si 4 zile (deci acu fix 2 sapt. in urma) avea 4600g - s-a nascut cu 3510g.
Bea numai de la san, nu ii dau absonul nimic altceva - nici lapte praf, nici apa, nici ceai... doar san.
multumim pentru aprecieri!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
Fotografii cu noi
geaninaelena spune:
Salutare!
ieri ne laudam ca suntem tare cumintei noaptea...ei bine de aseara bebe e agitat, nu prea a mancat si a adormit un pic dimineata...ne-am speriat rau de tot...duminica mie mi-a venit menstruatia; am sunat-o pe dr si mi-a recomandat sa ii dau lapte praf sa vedem daca se mai linisteste...zis si facut la masa de la ora 13 i-am dat laptic la bibe dupa care a adormit cam o ora...acum este din nou agitat...ce sa fac... voua v-au venit rushii??
Acusor bebe al meu s-a nascut cu 3.600kg, la iesirea din maternitate avea 3.450 iar la o luna 5.300..
Gia si bebe Mihai
Irda spune:
Salutare fetele!
Ne laudam si noi....la 2 luni implinite azi Daria mea are 4.350gr si 55 de cm inaltime, de la 2.000 gr si 44 cm la nastere!
La o luna avea 3.210gr si 50 cm.
Am facut vaccinul azi si e tare suparata si amarata.....suspina in somn! Mi-e tare mila de ea si nu stiu ce sa-i fac in afara de Panadol Baby, Baby Calm (ceai pe care l-a acceptat foarte bine si neindulcit) si comprese cu apa rece.
Voi ce stiti....cum as putea sa-mi mai alin puiutul?
Pupici
Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005
http://community.webshots.com/user/irdaria
gabirus spune:
Si eu sunt pro ceai neindulcit, insa zaharului ii prefer clar mierea ... totusi, sa fim seriosi, botulismul este o chestie cam eradicata deja ... mi se pare un risc atat de mic incat nu cred ca ma voi impiedica in el. Mai tare mi-e frica de cariile dentare.
Eu ii dau foarte rar ceai lui Lucas, si atunci il indulcesc cu putina miere. In genere in zilele calde cand transpira mult. Introduc acum si cateva picaturi de lamaie, ca sa ne pregatim pentru toamna/iarna. Mai ales ca el saracul nu mai primeste anticorpii din laptele matern.
Gabi, mamik de Eva si Lucas
POZE
pisi_ella spune:
Buna, bebelusi si mamici!!!!
Dupa un car de ani, ma mai primiti printre voi? Mai, e taarree greu cu 2 copii! Intru pe net mai mult cand dorm ei...Si cum rareori se intampla sa doarma amandoi odata ...va dati seama...
In prima luna am fost zombie, nu m-a ajutat nimeni, numai eu am stat cu copiii...Sotzul meu venea seara tarziu...bunicii stau in provincie....Ei vin si pleaca. Ce sa zic...colici, nopti nedormite ...au trecut primele 2 luni! Avem 2 luni si o saptamana, ne-am botezat si pot spune ca am scapat de colici, dormim mai bine.
Papam numai san, mami are lapte la greu, si la Emma am avut pana la 1 an si 8 luni , oi avea si acum macar 8-9 luni....Am luat 1 kg pe luna...E super.
Emma il iubeste la nebunie, toata ziua sta calare pe el, abia o temperez sa nu-l ia si sa plece cu el.
Matei gangureste, ma urmareste cu privirea, rade cu toata gura, vrea numai in brate...
De cateva zile am racit cu totii...viroza asta de sezon ne da de furca. Nu e ceva f grav...mai nasol am fost eu...doua zile nu am putut vorbi deloc. Matei are mucisori si tuseste putin, dar ne tratam. Marimer si Vibrocil in nasuc, iar pentru tuse, Ambroxol. La fel si Emma.
Vad ca discutati despre ceaiuri. Noi luam numai ceaiuri speciale pentru bb. Baby Drink, Milutee, Hipp....
IRDA, e bun supozitorul Novocalmin. La noi asta a functionat cel mai bine. La Emma, ca lui Matei inca nu i-am facut vaccinul, ca e racit...A ramas pe martea viitoare. E bine sa-i dai se la noapte ceva , supozitor, sirop....chiar daca nu a facut febra, ca sa treaca noaptea cu bine. Reactia o poate face in primele 24 de ore. Compresele e bine sa fie de la congelator, foarte reci. Tii tu compresa in mana putin pana se topeste gheata un pic si apoi i-o pui.
GEANINAELENA, NU SE INTRERUPE ALAPTATUL cand esti la ciclu, mai!!! Scrie in toate cartile! Intr-adevar, unii sugari pot fi mai agitati, insa nu se da lapte praf in locul laptelui matern!! Insa eu cred ca a fost agitata din alte cauze...mai ales ca zici ca si cu lapte praf e agitata! Eu cred ca sunt colicile de vina! Da-i ceva de colici si nu mai intrerupe alaptatul!
Va pupam si mai vorbim...
_Ella, Emma & Matei
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Giana spune:
dupa multe "absente"! Pup toate mamicile si toti bebelusii si imi este foarte dor de voi,de discutiile si de ajutorul vostru.Dar foarte curand voi avea internet si acasa asa ca-mi va fi mai usor sa intru pe Dc f des.
Micutul meu este bine,creste frumos pt ca din fericire laptic am destul.Avem aceleasi probleme ca si voi cu kk care ne da mari batai de cap ca il chinuie pa mititel...dar trec si astea si vin dintisorii...alte probleme.
Nu am reusit sa citesc tot ce ati scris dar va ajung eu din urma.Botezul inca nu l-am stabilit.Si noi vrem sa facem si cununia religioasa odata cu botezul.
Va pup dulce si pe voi si pe bebei.
Am pus POZE cu Dany ca noi am ramas ultimii fara pozici!!!
http://photos.yahoo.com/gianadedu
pisi_ella spune:
GIANINA, scuze ca l-am facut fetita pe Mihai! "agitat" nu "agitata"! Multa, multa sanatate si sa treaca problemele!
_Ella, Emma & Matei
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
sorel spune:
Am aparut si noi pe aici .... dupa f. mult timp, timp in care ne-am invatat cu noua cariera ... cea de ... MAMICA. Este mai creu ca la servici dar munca e mult mai placuta, chiar daca ne solicita 24 de ore din 24. Dupa cum s-a vazut in listuta, am nascut pe 4 iulie (parca Aidan era asteptat pe 4 iulie), un baietel PERFECT, RADU, 3.200 kg, cezariana, anestezie totala. Totul a decurs perfect si pot spune, folosind expresia unei fete din mamici iulie-august, ca am nascut ca o doamna. Ne simtim foarte bine amandoi. Eu ma pot lauda ca am un baietel cuminte, doarme noaptea 6-7 ore, dupa care manaca si mai doarme ore. Ziua manaca la ore, iar daca e afara la plimbare doarme aproape tot timpul, nici mancare nu cere. Il hranesc exclusiv la san. Probleme cu colicii foarte rar, iar aunci le rezolvam cu Debridat - efect in 5 min. Sta si singur in patut si gangureste, astfel imi pot rezolva si eu treburile. Cel mai mult ii place sa ne jucam impreuna si sa asculte cantece de copii (CD - cutiute muzicale).
Am crescut in 2 luni 9 cm si 2.100 kg. Aratam foarte bine. Bem si ceai din cand in cand. Referitor la indulcitor, recomand zaharul fiert in prealabil in apa (5 min) apoi adaug fructele pt. ceai (anason, fenicol, chimen) si mai fier 3 min. Adaug la sf cateva frunze de menta si tei pt. gust. II place la nebunie. Vigantol-ul il picur direct in gura, debridatul cu lingurita.
Cam asta e prezentarea noastra. Poate va vom trimite si poze data viitoare.