Quebec

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Doamne, mare Ti-e gradina!!! Si asta chiar crede ca noi sintem mici gagautzi, sa inghitim toate ineptiile lui?!?

Pe un alt forum mai este un personaj ferm convins ca este urmarit de FBI in legatura cu ceva extrapedestrii, inca de cind a ajuns in US!

Ella, nu te lua dupa toti... puncte-puncte, ca sa nu scriu si eu injurii, ca poate ma da si pe mine in judecata la Strasbourg!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Draga Ella, daca sotului tau i-a intrat microbul emigrarii in singe, probabil ca in curind veti fi emigranti aterizati (landed) in Montreal. Pentru ca timpul inainte de venirea in Canada zboara, o sa vezi, (noi am aplicat in ianuarie 2002 si la sfirsit de august 2002 am fost aici, eu aplicantul principal, tot programator, ca si sotul tau, stapineam bine limba franceza) imi permit sa iti dau citeva sugestii:

1. Roaga-l pe sotul tau sa trimita 100 de rezumeuri la firme din Montreal si imprejurimi(prietenii care lucreaza in domeniu va pot trimite un model de rezume canadian) si sa indice adresa si telefonul unui prieten din Montreal (dupa ce ii cereti acceptul prietenului, desigur). Daca in termen de o luna nu are 5 raspunsuri, sfatul meu este sa cautati joburi bine platite in Romania. Daca primeste 5 raspunsuri, e un feedback destul de bun.

P.S. Sotul meu asa a procedat, fara sa fie in domeniul IT.

2. Extrem de important: de azi (nu de saptamina viitoare, nu dupa ce aplicati, nu inainte de interviu) incepeti sa vorbiti intre voi numai in franceza, cititi carti in franceza, iar televizorul sa va fie setat numai pe TV5 sau alte emisiuni in franceza. Cind am plecat noi se prindea TV5 in Romania. Asta iti spun tot din experienta proprie.
Iar sotul sa isi perfectioneze si engleza, lumea IT-istilor este totusi o limba anglofona.

3. Sa va pregatiti sufleteste cu faptul ca nivelul vostru de trai poate sa scada dramatic. Spun asta pentru ca am inteles ca acum aveti un trai decent. Si perioada asta pentru unii este de ordinul lunilor, in timp ce pentru altii este de ordinul anilor.

4. Mare atentie la numere in Canada, la salarii se afiseaza numai brutul, pe cind la tot ce vrei sa cumperi este afisat intotdeauna netul. Asta este o chestie psihologica, sa nu afiseze niciodata pretul unui produs cu taxe cu tot. Ca exemplu, eu la un salar de 52,000 CAD/an, am un net de aproximativ 36,000 Cad/an. Vezi, nici nu imi stiu netul exact, ca doar eu am semnat brutul. Eu nu am benefits (acoperire medicala, dentala s.a.m.d.) pentru ca lucrez pe contract.

5. In Canada ai nevoie de 2 lucruri: sa stapinesti bine limbile (enleza/franceza) si sa iti faci un networking foarte bune (sistemul pile/cunostinte/relatii). Este esential! Doamna Decan de la ceam mai prestigioasa Universitate din domeniul afacerilor din Canada (Ivey Scool of Business) a deschis anul scolar cu aceasta fraza: Important este nu ce cunosti, ci pe cine cunosti. Dar aici nu i se da conotatia negativa din Romania, de mici sunt educati sa se puna in valoare, pentru ca este esential sa cunosti cit mai multa lume si sa te cunoasca cit mai multi.

Si pot sa spun ca am intilnit romani fericiti in Canada (cei mai multi din aceasta categorie erau totusi cei veniti pina in 2000) dar am intilnit si romani nefericiti. Si am intilnit si romani care s-au intors sau se vor intoarce in Romania (noi suntem unii dintre ei).

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri! Da, am auzit si eu ca e greu si ca nu mai e perioada aia de glorie dinainte de 2000....insa sotzul meu vrea sa ne incercam norocul! Eu, sincera sa fiu, sper din tot sufletul sa se razgandeasca, mie imi place stabilitatea, siguranta...in plus, nu ma vad acomodandu-ma cu alta tara, alte obiceiuri, alti oameni, alta limba, alta cultura...Tot ma consolez cu gandul ca o sa-mi gasesc si eu un job bun si vom trai mai bine, chiar aici, in Romania. Mai, asa cum e, aici sunt prietenii nostri, cunostintele, parintii, locurile familiare...ar fi o adevarata drama sa ma rup de toate astea.
Avem niste prieteni care tocmai s-au casatorit, nu au o casa a lor, nu au copii...peste cateva luni vor pleca. La ei e alta situatie: iau totul de la 0. Aici nu au nimic si nu vor avea in urmatorii 10 ani. Asa ca -si permit sa riste. Mai rau nu are cum sa le fie! Insa, in ceea ce ne priveste....avem doi copii, avem un apartament cu 3 camere in care am bagat o groaza de bani ca sa-l renovam...sotzul meu are un job bunicel si un salariu peste mediu....care ar putea sa mai creasca pe viitor. Insa el nu-i multumit. Programatorii din Romania sunt foarte prost platiti fata de cei de afara.
Cam asta e. Va rog sa-mi mai impartasiti din experienta voastra!...

_Ella, Emma & Matei

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

pisi ella,

mai sunt forumurile cu si despre emigrare si emigranti:
escapefromromania
quebec.ro
montreal.ro
theban`s

e bine sa arunci pe toate cite o privire; sunt foarte multi romani in Canada, practic, la scara redusa, societatea romaneasca s-a reconstruit aici; ai sa gasesti toate tipurile de oameni: invingatori, looseri, smecheri, onesti, muncitori, bs-isiti, adaptabili sau neadaptabili...depinde de fiecare;
emigrarea este o experienta, care poate sa te imbogateasca spiritual, psihic, cultural si material.
material, daca sunteti doi adulti care vor stapini engleza si franceza si vor fi sanatosi- astea sunt cele mai importante atuuri, nu va impiedica nimic sa reusiti...Canada este uriasa, sanse, optiuni si loc este pentru toti.
in Quebec se ajunge cel mai repede, dar nu neglijati si celelalte variante: Ontario- in stil mult mai "americanesc" si "workoholic" decit Quebecul
British Columbia, unde poti trai in Vancouver intre ocean si munte, cu o clima si un relief superb;
Alberta- Calgary, unde este imposibil sa nu reusesti cu jobul- este o provincie in plina expansiune economica, inconjurati de munti, etc;

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Sfatul meu ar fi ca sotul tau sa apeleze la o firma care ofera contracte in Canada , munca de programator si sa plece el primul.
Daca ii place si se simte bine, implinit profesional,mergeti si voi cu actele mai departe pt emigrare .

Mie mi-e dor doar de familie ( si aici de varianta restransa ) si de cativa prieteni, in rest, fiecare avea familia lui, grijile lui...

Din pacate prietenia lor nu mi-a ridicat nivelul de trai si ma saturasem de neajunsuri in tara , nu neaparat de ordin material .

De ce eu nu pot sa-mi fac o casa si tiganii de peste drum, care au fost la spart bancomate in Anglia au cumparat 3 vile, sa stea tot clanul ?

De ce e atata coruptie, ca eu daca am rata la banca ma urmareste fiscul iar pe Nicolaiciuc il trimite in Austria ?

Chestii din astea...

Oricum, pe drumul asta trebuie sa fiti convinsi amandoi ca vreti sa-l incepeti, daca unul din voi are dubii, sa nu fie repercursiuni, reprosuri mai tarziu .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Draga Ella, sa nu iti fie frica sa incerci ceva nou.
Eu cred ca sotsul ar trebui sa mearga la inceput singur in Canada ca sa testeze piata ofertelor, sa se simta intre canadieni, sa vada daca e multumit si ca sa inteleaga daca e ceea ce ar dori el.
Insa pentru tine, daca va hotariti totusi sa veniti, ca sa-ti fie mai usor considera ca esti in vacanta si vizetezi o tara pe care ai dori s-o cunosti.
Stii, sa te intorci acasa nu-i o problema, insa daca iti va merge mult mai bine in Canada atunci iti va parea foarte bine ca ai luat o decizie corecta la timpul potrivit.

Multa bafta!

Crinia,
mama lui Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu zic ca Ella trebuie sa se convinga pe sine insasi ca e bine sau nu e bine sa plece. Dupa parerea mea ea mai are inca mult pina acolo. Toata sfaturile fetelor referitoare la cautarea unui job chiar inainte de a veni aici sint perfect valabile, la fel si practica limbii franceze/engleze. Ea trebuie sa fie pregatita sufleteste sa-i lipseasca la inceput (si in unele cazuri pt totdeauna) anumite lucruri care pt ea sint esentiale acuma (stabilitate, familie, prieteni). In exemplele pe care le-am cunoscut eu, nu a fost de bine cind numai unul din parteneri si-a dorit emigrarea. Celalalt a vazut numai negru o buna perioada si sint multe remuscari si de o parte si de alta. Eu vad decizia de emigrare numai ca o decizie de familie unde amii parteneri sint de acord si realizeaza care sint compromisurile pt pasul respectiv.

Multa bafta,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Sint perfect de acord cu mimitete.
Daca tu nu esti cu sufletul impacat si gata sa renunti la unele lucruri dupa ce vei veni aici chiar daca financiar o sa va fie foarte bine tot nemultumita o sa fi.O sa ai mereu senzatia ca mereu sensatia ca-ti lipseste ceva sa fi cu adevarat multumita

Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Initial creeata de pisi_ella

Buna! Pot spune ca avem ganduri mari...Adica sotzu' meu are: vrea sa emigram in Canada, mai precis in Quebec. Eu nu sunt prea hotarata, mi-e foarte frica de asa un pas decisiv...sunt mai conservatoare, mi-e frica de schimbare, de necunoscut. Avem prieteni plecati in Canada si toti ne zic ca am obtine ff usor viza: sotzul meu e programator, stie franceza, iar eu am facut facultate de limbi straine, franceza-engleza, suntem casatoriti, avem doi copii...Cica am putea emigra fara probleme. In ceea ce ma priveste, v-am zis, mi-e frica, parca n-as vrea. El insa e hotarat sa plecam in cel mult 2 ani. De fapt vrea sa plece mai intai el, sa testeze terenul, sa-si gaseasca de munca, iar apoi, dupa juma' de an, sa ne cheme si pe noi.
Aici ne e bine, insa nu foarte bine, avem rata la Banca pe 20 de ani, de multe ori ne abtinem sa cumparam una, alta...sunt cheltuieli si cu copiii...Sotzu' zice ca trece viata pe langa noi si ne complacem sa traim "in saracie" ca sa zic asa. Ca trebuie sa traim intr-o lume civilizata, noi si copiii nostri, ca trebuie sa le asiguram un viitor si in Romania nu avem nici o sansa...abia traim de la o zi la alta....sau de la o luna la alta, ca sa zic asa.
Pentru fetele din Canada...cum e? Cum ati plecat? V-ati acomodat? Vi s-au inselat sau nu asteptarile? Ce sa fac sa am mai mult curaj?? Mi-e tare frica de necunoscut!

Va pupam,

_Ella, Emma & Matei

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Iti raspund si eu, desi sunt mai noua in Toronto:am aterizat pe 7 august in To, sotul meu venise cu 2 luni mai devreme.Lucreaza in IT,dar are 8 ani experienta din care ultimii 5 in Germania, plus cursuri de specialitate urmate in Germania,si-a gasit un job din prima luna.Eu sunt filolog, am terminat franceza engleza in Ro,iar viza de emigrare am obtinut-o in Germania.Sunt nerabdatoare sa-mi caut un job dar avem un baietel de 9 luni si deocamdata stagnez.Ce pot sa-ti spun e ca noi suntem incantati de Canada,desi injurul nostru am intalnit destui nemultumiti unii s-au mirat grozav cand le-am spus ca am lasat Germania pt.Canada.Noua ne-a placut Germania,dar aveam incertitudini legate de viitorul nostru acolo,desi ne integraseram,plus ca suntem fani North America si putem avea modul de viata care ni se potriveste.Nu stiu ce va doriti voi ce asteptari aveti, depinde de fiecare.Noi ne simtim foarte bine aici,suntem obisnuiti cu strainatatea.E drept ca si faptul ca sotul meu si-a gasit un job promitator in domeniu asa de repede-de care e si multumit-a contribuit la atitudinea noastra optimista vis-a-vis de viitorul nostru aici.Mult succes,desi noi locuim in Toronto, nu Quebec, despre care nu stiu nimic, noi de la inceput am ales partea engleza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Sotul tau nu poate emigra de unul singur!Sunteti o familie si decizia trebuie luata din ambele parti!

La noi sotul meu a fost cu ideea si apoi am fost si eu deacord...m-am gandit ffff mult pana am luat aceasta decizie.Avem o situatie destul de buna materiala in Romania...dar ce folos daca ne lipsesc altele?!?

M-am saturat de coruptia din tara noastra scumpa si draga!Sper ca,copilul meu sa nu traiasca printre bisnitari si tigani!

Gabi si Moni 3 ani si 10 luni.

Mergi la inceput