Coltul cu dileme
Raspunsuri - Pagina 2
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by adusca
poate a cautat raspuns la intrebarea de ce exista atata suferinta, de ce exista atatea razboaie, de ce mor copii nevinovati in chinuri cumplite si nu putem face nimic, de ce atata durere?
va intuiesc raspunsurile, insa va rog sa va-nchipuiti ca-i dati acest raspuns unei mame credincioase (merge regulat la biserica, si are un suflet de aur) care a reusit in sfarsit la 35 de ani sa-si vada visul cu ochii....adica sa aiba un copil....si i-a murit la doua luni si jumatate.
cat e ea de credincioasa, nu a putut sa nu-ntrebe: "de ce Doamne?"
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Ai o de la DARAEL !
Dar adusca, intrebarea corecta a femeii este:
Doamne Dumnezeul meu, de ce m-ai parasit ?
Doamne Dumnezeul meu, de ce ?
De ce ?
Cu o tristete infinita in suflet,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile. DEMOCRIT
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by aduscaquote:
Originally posted by DARAEL
Dilema mea este ca nu am gasit niciunde si sa stiti ca in Ratacirea mea am cautat, poate mai mult decat banuieste cineva ce inseamna ratacire un raspuns simplu la intrebarea: De ce ?quote:
Originally posted by irina.c.
De ce,ce?
poate a cautat raspuns la intrebarea de ce exista atata suferinta, de ce exista atatea razboaie, de ce mor copii nevinovati in chinuri cumplite si nu putem face nimic, de ce atata durere?
va intuiesc raspunsurile, insa va rog sa va-nchipuiti ca-i dati acest raspuns unei mame credincioase (merge regulat la biserica, si are un suflet de aur) care a reusit in sfarsit la 35 de ani sa-si vada visul cu ochii....adica sa aiba un copil....si i-a murit la doua luni si jumatate.
cat e ea de credincioasa, nu a putut sa nu-ntrebe: "de ce Doamne?"
Fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Adusca,
Raspuns nu am la intrebarile tale. Numai Dumnezeu stie asta. Incearca sa gasesti raspunsuri si mangaiere la alti care au trecut prin suferinte similare. Nu conteaza ca aceea mama a mers la biserica regulat si ca are suflet de aur....nu numai necredinciosii au parte de suferinta.
Daca citesti despre David-carui si lui ia murit un copil,si s-a pus aceasi intrebare, vei vedea ca in ce s-a gasit alinarea.
Sau citeste povestea lui Iov. Carui i-au murit 10 copii, i-au fost luate toate bogatiile, prietenii si rudele l-au parasit, cele mai rele boli i-au fost date.
Citeste din aceasta carte primele 2 capitole si ultimele3.
Vezi ca la inceput i s-au dat toate necazurile ca sa i se testeze credinta, si i-au fost date de diavol dar cu acceptul lui Dumnzeu. In ultimele cap. vei vedea intrebarile lui IOV catre D-zeu(intrebari de care ne lovinm si noi zilnic dupa 2000+ de ani)si citeste raspunsul LUI Dumnzeu si apoi consolarea lui IOV, dar mai ales rasplata pentru credinta lui Iov.
Inteleg si eu prin ce treci, din experienta proprie. Copii sunt dar de la Dumnezeu. El ni-i da, El ni-i ia. Noi nu avem nimic. Totul este datorita milei lui.
Daca ne cercetam constiinta vom vedea ca fiecare din noi mai mult sau mai putin suntem pacatosi si totusi Dumnezeu ne-a dat atitea fara sa fi facut nimic sa meritam.
Cand trecem prin suferinte, nu stim planul lui, dar nu cred ca sunt desarte.
Nimic din ce face Dumnezeu nu are cum sa fie fara rost.
Citeste Biblia si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale. Roag-te innainte de a citi ca D-zeu sa-ti deschida ochii, mintea si inima sa poti intelege si sa aprofundezi ce citesti.
In Biblie iti vei gasi linistea.
Dumnezeu sa fie cu tine!
michelle
cataghe spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
Dar adusca, intrebarea corecta este:
Doamne Dumnezeul meu, de ce m-ai parasit ?
Doamne Dumnezeul meu, de ce ?
De ce ?
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile. DEMOCRIT
Darael, am io o poveste preferata pe care am mai scris-o aici pe forum de vreo cateva ori, ca mosnegii aia care stiu ei una si buna Si atata-mi place povestea asta, ca iaca o mai scriu o data, poate ti-o prinde bine la ceva (din pacate nu o pot atribui cuiva, nu mai stiu unde am auzit-o prima data...)
Azi noapte am visat ca mergeam pe o plaja, si alaturi de mine mergea Dumnezeu. Si in urma noastra, pe masura ce inaintam, ramaneau doua perechi de urme de pasi. De la o vreme, am observat ca de cate ori imi era greu, eram obosit, trist, innegurat sau aveam necazuri, in urma mea ramanea o singura pereche de urme de pasi. Si atunci, m-am oprit, suparat, si am intrebat: "Doamne, pentru ce ma parasesti de fiecare data cand imi este greu?" Si Dumnezeu mi-a raspuns: "Fiule, tu vezi numai o pereche de urme inapoia ta cand ti-e greu nu pentru ca te-as parasi, ci pentru ca atunci eu te duc pe brate."
_
In God we trust, all others bring data.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by michelle-usa
Citeste Biblia si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale. Roag-te innainte de a citi ca D-zeu sa-ti deschida ochii, mintea si inima sa poti intelege si sa aprofundezi ce citesti.
Dumnezeu sa fie cu tine!
michelle
Fara sa fiu carcotas, te intreb simplu : Ai pierdut vreodata un copil ? Ai pierdut vreodata TOT ? Sa simti cum nu mai ai NIMIC ? Si ca nu mai are importanta daca traiesti sau nu ?
Daca ai pierdut, ai gasit apoi acea pace / liniste in Biblie ?
Iar daca nu, cum poti sa spui cum pot fi linistite trairile unui om ce a trecut prin asa ceva ???
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Dumnezeu sa fie cu tine!
michelle
Fara sa fiu carcotas, te intreb simplu : Ai pierdut vreodata un copil ? Ai pierdut vreodata TOT ? Sa simti cum nu mai ai NIMIC ? Si ca nu mai are importanta daca traiesti sau nu ?
Raspunsul este DA. Am pierdut si un copil si am pierdut si Totul. Am fost in situatia de a nu avea NIMIC. Deci ii spun din proprie experienta. Am fost in situatia: intr-o tara staina, sa nu cunosc limba, sa nu am familie, sa pierd un copil etc....dar Dumnzeu nu m-a lasat.Dimpotriva din toata asta m-am ales si cu CREDINTA si o noua si mai buna familie si material mai bine decit innainte.
Dumnezeule cat esti de mare si bun!
Iar daca nu, cum poti sa spui cum pot fi linistite trairile unui om ce a trecut prin asa ceva ???
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
michelle
michelle-usa spune:
quote:
Dumnezeu sa fie cu tine!
michelle
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
am mai trimis un raspuns dar nu stiu unde s-a dus....asa ca incerc sa scriu din nou...
Raspunsul este DA. Am pierdut si un copil si am fost dsi in situatia de a nu mai avea absolut nimic. Dar Dumnzeu e mare si mi-a dat CREDINTA. Acum totul e mai bine decit as fi visat.
Speranta si increderea e totul.
michelle
DARAEL spune:
quote:
am mai trimis un raspuns dar nu stiu unde s-a dus....asa ca incerc sa scriu din nou...
Raspunsul este DA. Am pierdut si un copil si am fost dsi in situatia de a nu mai avea absolut nimic. Dar Dumnzeu e mare si mi-a dat CREDINTA. Acum totul e mai bine decit as fi visat.
michelle
Inseamna ca esti o persoana fericita si ma bucur sincer pentru tine .
Cat despre raspunsul tau anterior, l-am citit si pe acesta, este ultimul raspuns de la pagina 1.
Cu o tristete infinita in suflet, cautand in continuare raspunsul acela simplu la intrebarea De ce ?
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
michelle-usa spune:
quote:
michelle
Inseamna ca esti o persoana fericita si ma bucur sincer pentru tine .
Cat despre raspunsul tau anterior, l-am citit si pe acesta, este ultimul raspuns de la pagina 1.
Cu o tristete infinita in suflet, cautand in continuare raspunsul acela simplu la intrebarea De ce ?
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Iti multumesc, pentru sinceritate.
Ai incercat sa citesti Iov, Proverbe ori Psalmi? Eu am eliminat multe din intrebarile cu "De ce?" din viata mea.
Va vorbesc din proprie experienta nu din auzite. Si nu vreau decit sa va convingeti singuri.
michelle
adrienne12 spune:
Cataghe une ai gasit decalogul? la blockboster ori in alta parte? Voiam de mult sa il revad. inclin sa cred ca a lua in ris numele lui D-zeu nu se refera la nume;e lui ci la existenta lui dar trebuie sa vad filmul.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
cataghe spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Cataghe une ai gasit decalogul? la blockboster ori in alta parte? Voiam de mult sa il revad. inclin sa cred ca a lua in ris numele lui D-zeu nu se refera la nume;e lui ci la existenta lui dar trebuie sa vad filmul.
pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
Adrienne, la Blockbuster. Tot de acolo am luat si trilogia lui Kieslowski ("Blue", "White", "Red"). Insa nu cred ca il gasesti in magazin, noi avem Blockbuster on line, unde gasesti cam tot ce vrei si ti le trimit ei prin posta (www.blockbuster.com)
_
In God we trust, all others bring data.