La France (41)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

ElenaPENTRU CARTEA DE 10 ANI
Acum poti sa arunci linistita pasaportul si alte alea ,cartea de resident este suficienta pentru orce "operatie" s-au "demostratie de a fi in drepturi"
singura diferenta intre ea si cea bleo(franceza) este ca nu poti vota cu ea si nu poti avea dreptul la suventii de invatamint de la Conseil Régionale,
ATIT!in rest nu-i nici o diferenta intre ea si carte d'identité française!
Sa o stapinesti sanatoasa !

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

'Neata,

Elena : la interviu te intreaba multe si marunte de genul: ce limba vorbesti acasa, ce limba vorbesti la munca, ce limba vorbesti pe strada,ce limba vorbesti când te intalnesti cu prietenii, ce nationalitate au prietenii tai, din ce asociatii faci parte (cu multi emigranti, doar cu francezi,..., copii tai (daca ai) ce fel de scolarizarea urmeaza, ce tip de mancare gatesti,... apoi trebuie sa spui toata povestea cu limba si cultura franceza,... atentie: chiar daca esti cu sotul tau si el stie tot dosarul p ede rost tu trebuie sa vorbesti (ca sa eviti intrebari de genul: 'Doamna vorbeste?'). Eu am avut surpriza sa fiu intrebata : 'Ce cred despre românii care cersesc in fata la Carrefour?".

Dia : eu sunt "enseignant-chercheur" la institutul politehnic iar sotul meu este "ingenieur CEA", ambele organisme sunt institutii publice. In momentul in care am dat concurs pe posturi avea doar o carte de sejur de tip stiintific. In cercetare si in invatamantul superior nu sunt restrictii legate de nationalitatea candidatilor asa se face ca suntem functionari.

Numai bine
Liliana 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mirunda, asta cu autobuzul e o veste excelenta. Merci.

Dia, ceea ce stii e adevarat, nu poti finctionar le stat daca nu ai nationalitatea. Cum spunea si Lili sunt exceptii : invatamintul superior sub tutela Ministerului Invatamintului, institutele de cercetare (INRIA, INRA, CEA, CNRS).

Duminica placuta.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Buna, fetele!
Reusesc si eu sa mai intru putin, nu stiu cumse face ca tot timpul e ceva de facut in casa.
Noi ne-am intrat in ritm. Dr a gasit ca e bine Anaïs. A luat in greutate si nu mai vomita; a invatat si ea sa ragaie:)! Singurul lucru de care nu sunt multumita este ca respira greu, nu tot timpul, dar respira cateodata ca si cand ar sforai. Dr a spus ca nu-i nimic. O curat in fiecare zi cu ser; sper sa-i treaca cu timpul.
In rest, ne-a tras si primul zambat(treaza) saptamana trecuta. Puteti sa o vedeti in album , in sapt3, mai la sf.

Crestem vazand cu ochii. Deja hainutele de o luna incep sa ne stranga! In schimb mami e feicita ca a inceput sa incapa in pantalonii de dinainte de sarcina, ca nu avea cu ce sa se imbrace!
A, cand am fost in maternitate m-a vizitat o pediatra romanca care lucreaza la spital. Stia deja de Anaïs,cum s-a nascut, prin ce a trecut la nastere. Am luat rdv la ea pt vaccinul de o luna. A parut de treaba, dar nu ma pronunt pana nu o cunosc mai bine.

Va pupam si va dorim o saptamana frumoasa!

http://www.picturetrail.com/anaisalexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Nadine, ma uit la poze si nu ma mai satur: aveti o fetita frumoasa, frumoasa, frumoasa!!!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Ce mai faceti frantuzoaicelor? nu prea mai aveti spor la scris sau poate timp..nici cele din sud vad k nu prea au timp..eu mai sunt ink in romania unde a inceput un frig de ma congelez si niste ploi.. ma bucur totusi k am prins 3 saptamani frumoase de tot k acum au inceput baltile prin tot orasul politicosii de soferi care te stropesc pana in cap, etc doar cunoasteti..
Va pup si o seara buna..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Si in Franta a venit toamna ... La noi e frig (10° dimineata si max 14°) si urat, dar inca nu ploua!!!

Activitatea mea principala e sa vehiculez copilul la scoala si sa astept contractiile, asa ca va las ca sunt f ocupata

didita

Mergi la inceput

Neata, tacutelor!
Ce mai faceti?
Cait, cat mai ramai prin cea Romanie?
Didita, vino pe la noi, e cald si bine, hai, vino pana incep si la noi ploile...
Restul, pe unde v-ati ascuns?!? Chiar nimic nou ?!?

Fetelor, am o mare intrebare mare.
O melodie: am auzit-o de cateva ori la radio si a fost pe gustul meu, fara sa retin cine-o canta.

Tema pentru acasa: e melodia din fundal de la reclama la Alice ADSL -furnizor de internet; poate se milostiveste cineva de mine si-mi spune cine-o canta, silvupleeeeeee !

Multumesc frumos...

Dragii de noi
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more
Fetelor, am o mare intrebare mare
O melodie: am auzit-o de cateva ori la radio si a fost pe gustul meu, fara sa retin cine-o canta.

Gata, am gasit-o!!!! Ce ti-e si cu forumurile astea!

Vocea (extraordinara, dupa parerea mea) este a lui K.T. Tunstall, iar melodia este Black Horse and Cherry Tree.

Cine mai stie, cine mai cunoaste, cui ii mai place?
Ma duc fuga sa piratez si restul albumului!!!

Yupi-tra-la-la

Dragii de noi
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetele cu Blue Air, eu va sfatuiesc, daca vreti sa plecati cu ei, sa va luati bilete din timp, ca se scumpesc pe zi ce trece...

De azi Telerabais nu mai are tarif local cu RO-mobile...

Otilia draga, un pupic special tie, si mii de scuze ca nu am apucat sa te mai sun, dupa incercarea nereusita de saptamina trecuta...abia astept sa mai povestim, iti promit sa imi "spal rusinea" azi sau maine...Am avut o saptamina groaznica, dar ...a trecut!Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput