de ce sunteti atei?
Raspunsuri - Pagina 3
aschiutza spune:
quote:
Originally posted by michelle-usa
Dar referitor la motivatiile ateilor sunt lipsite de adevar si cultura.
michelle
Fara suparare... dar aici gresesti cu mult cind ii bagi pe toti intr-o oala...
Iar apoi CREDINTA nu inseamna STIINTA. Nici o credinta nu se poate demonstra, deci si credinta ca nu exista Dumnezeu nu se poate demonstra. Asa ca motivatiile unora dintr-o credinta vor fi pt ceilalti din alta credinta de neinteles. Bine ar fi sa le accepti si nu sa iti fie mila.
Mie imi este absolut egal ce credinta are vecinul meu, atita timp cit religia lui nu il impinge la acte teroriste, de violenta si intoleranta. Iar mila? Pentru ce trebuie sa imi fie mila? Daca as sti ca eu detin adevarul absolut, poate. Dar nici unui om, muritor de rind , nu poate dovedi ca il detine. Ascundeti mila cind vorbesti cu oameni care nu cred ca tine...s-ar putea sa jignesti astfel.
Orice om e mindru de el si de ce crede.
------------------------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by aschiutzaquote:
Dar referitor la motivatiile ateilor sunt lipsite de adevar si cultura.
michelle
Fara suparare... dar aici gresesti cu mult cind ii bagi pe toti intr-o oala...
Iar apoi CREDINTA nu inseamna STIINTA. Nici o credinta nu se poate demonstra, deci si credinta ca nu exista Dumnezeu nu se poate demonstra. Asa ca motivatiile unora dintr-o credinta vor fi pt ceilalti din alta credinta de neinteles. Bine ar fi sa le accepti si nu sa iti fie mila.
Mie imi este absolut egal ce credinta are vecinul meu, atita timp cit religia lui nu il impinge la acte teroriste, de violenta si intoleranta. Iar mila? Pentru ce trebuie sa imi fie mila? Daca as sti ca eu detin adevarul absolut, poate. Dar nici unui om, muritor de rind , nu poate dovedi ca il detine. Ascundeti mila cind vorbesti cu oameni care nu cred ca tine...s-ar putea sa jignesti astfel.
Orice om e mindru de el si de ce crede.
------------------------------------
Iti mai raspunsesem o data dar m-am grabit si nu stiu unde am trimis mesajul...oricum ce vreau sa-ti spun este:
1.deja sunt cu toti intr-o oala daca nu cred in Dumnezeu
2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
Ateisti nu cred in propria existenta a lui Dumnezeu?Cum pot deci sa creada in El?
Eu am vrut sa le spun ca Dumnzeu exista; si pentru asta sunt dovezi.
3.cind am spus ca-mi este mila nu am spus-o in fel de badjocura ori jignire.Imi este cu adevarat mila, ca stiu cum e, si eu am fost asa.
4.daca vezi un copil pe marginea unei prapastii, ce faci? il lasi sa cada....ca doar nu iti face tie nimic rau? asta e lasitate din partea unui crestin. Isus Christos a zis sa vorbim celorlati de salvarea sufletelor ,nu sa stam cu mainile incrucisate vazind cum Satana a mai luat un suflet.
De la cei necredinciosi nu am pretentii.
Plus ca mai sunt si cei ignoranti, care nu stiu ca, chiar religia ii duce la pierzanie. considera ca daca au fost botezati la 2 luni,dar pacatuiesc o viata vor ajunge in rai. Biblia, si nu eu, spune ca nu e asa.Dar cati citesc Biblia sa se convinga?
michelle
michelle-usa spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Ei bine povestea optiunii mele nu e "mare". Adica as vrea sa spun : "La 5 ani cand parintii mei erau la coada la butelii am descoperit in sura Dictionarul Filozofic al lui Voltaire si asa a inceput totul"
Raman doar varsta si faptul ca nu'mi placea sa mananc. De la balcon hraneam cu prastia cu chiftelute toate potaile din cartier. Vazandu'le consumate mama a dedus ca'mi plac si le suplimenta zilnic cu 30%.
...pina nici cainii nu au mai suportat si au refuzat sa mai apara (rusine Pavlov!). Am hotarat ad-hoc ca cel mai bun loc de ascuns muntele de chiftelute ar fi in spatele frigiderului unde le-am indesat una cate una.
Intimplarea(!?!) a facut ca in aceeasi zi jucandu'ma prin blocurile in constructie sa "zbor" printr'o foaie de geam de 4x2m si sa'mi fac o rotula cam harcea-parcea.
Adus acasa de la spital sub privirele admirative ale colegilor de joaca mama mi'a spus: "Vezi daca n'ai fost cuminte si ai aruncat mancarea dupa frigider ? Te'a vazut Dumnezeu!"
Imi aduc aminte ca am spus (nu foarte printre dinti) : "Bagamiashi picioarele in barba ta de bosorog alta treaba n'ai avut decat sa te uiti la mine dupa frigider"
Eh dragii mei ...si asa a inceput totul.
*segmentation fault*
Eu cred ca nu trebuie sa ne influenteze la 20,30 etc de ani ce am crezut la 5 ani...and atunci ni-l imaginam pe Dumnzeu ca Mos Craciun ori invers....
chiar intimplarea asta iti influenteaza toata gindirea care o ai despre Dumnezeu? Mi-e tare greu sa accept de la o persoana matura.
michelle
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Ha, ha, xeno, ca programator C++ iti raspund ca real poate fi convertit la int dar se pierde precizia :-) deci pe undeva ai fost corect.
In C++ nu exista "real" exista "float" sau "double".
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
Jazz spune:
Michelle
Te intreb si eu in ignoranta mea... Sa zicem ca te-ai fi nascut inainte de a se fi scris Biblia in ce credeai?
adrienne12 spune:
lucia cs, correct! Pacta ca nu esti mai aproape ca ti-as da o bere!michelle_usa, eu stiu persoane care ar fi in stare sa discute cu tine ore in sir de ce religia ortodoxa e cea mai buna din lume. Personal daca eu apartin unei religii nu vad de ce as avea mai putin respect fata de alta persoana apartinind altei religii. La urma urmei si eu puteam sa ma nasc in alta religie si atunci poate mi s-ar fi parut ortodoxia bizara. sincera sa fiu mie scrierile lui Dalai Lama mi se par cele mai sincere si candide cu putinta din ce am citit pina acum. mi-au placut mai mult decit biblia. am inceput sa citesc coranul dar e scris in acelasi stil ca biblia.Cit despre explicatiile stiintifice ale misterlor lumii, nu uita ca si scientologia are explicatiile ei, e la latitudinea fiecaruia sa aleaga religia care i se potriveste cel mai bine sau niciuna.Exact intrebarea lui Darel "de ce" ma impiedica pe mine sa cred. Inteleg ca razboaiele sint facute de oameni dar zecile sau sutele de copii nevinovati care mor, vorba Aduscai... eu ma gindesc numai la saracia din Africa si la aids... cu ce au gresit copiii aceia care nu au nici macar mincare? De ce sint uitati la D-zeu?pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
lucia_cs spune:
quote:
lucia cs, correct! Pacta ca nu esti mai aproape ca ti-as da o bere!
M-am dat si eu mare, sotu' e iespertu'.
quote:
michelle_usa, eu stiu persoane care ar fi in stare sa discute cu tine ore in sir de ce religia ortodoxa e cea mai buna din lume.
Maare dreptate.
Personal cred intr-o religie, dar nu denominatie, eu cred in Crestinism. Am multe argumente care pe mine m-au convins, dar, greu mi-a fost sa recunosc, pana la urma tot credinta este, nu poti ajunge Crestin pentru ca ti se poate dovedi negru pe alb ca asta este Adevarata Cale.
quote:
Exact intrebarea lui Darel "de ce" ma impiedica pe mine sa cred. Inteleg ca razboaiele sint facute de oameni dar zecile sau sutele de copii nevinovati care mor, vorba Aduscai... eu ma gindesc numai la saracia din Africa si la aids... cu ce au gresit copiii aceia care nu au nici macar mincare? De ce sint uitati la D-zeu?
Ti-as putea spune niste concluzii la care am ajuns eu, trecand printr-o mare suferinta mi-am pus si eu intrebarea "De ce permite Dumnezeu suferinta/raul?", raspunsul pe care-l am eu este unul Crestin si ma linistit pe mine, dar nu e garantat ca va linisti si satisface pe toata lumea, din pacate..
_
La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!
Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!
Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny
irina.c. spune:
quote:Exista dovezi,dar acele dovezi s-ar putea sa nu fie credibile decat pentru tine ,nu si pentru altii.Nu religia ii duce la pierzanie,ci necredinta.Nu stiu unde ai intalnit la ortodocsi ideea ca daca esti botezat,dar apoi pacatuiesti o viata intreaga te duci in rai.Sau ca ortodocsii n-au voie sa citeasca Biblia.Macar daca vreti sa combateti ortodoxia,faceti-o cu argumente ,nu cu aberatii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by michelle-usa2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
Ateisti nu cred in propria existenta a lui Dumnezeu?Cum pot deci sa creada in El?
Plus ca mai sunt si cei ignoranti, care nu stiu ca, chiar religia ii duce la pierzanie. considera ca daca au fost botezati la 2 luni,dar pacatuiesc o viata vor ajunge in rai. Biblia, si nu eu, spune ca nu e asa.Dar cati citesc Biblia sa se convinga?
michelle
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti
adrienne12 spune:
Dragilor, imi dau seama ca poate unii dintre voi ati ajuns la credinta in urma unor evenimente tragice. Daca credinta v-a fost de folos nu pot decit sa ma bucur pt. voi. Imi mai dau seama ca daca eu as fi trecut prin ce ati fi trecut voi poate ca as fi devenit credincioasa si eu. Poate nu. Poate as fi ramas aceeasi agnostica si doar mi-as fi spus ca de-acum inainte existenta mea va fi sa ajut oameni, copii, batrini, saraci napastuiti de soarta. De altfel sint convinsa ca inaintind in virsta asta voi face, ma voi implica in actiuni umanitare. Darel, nu pot sa-ti raspund la intrebarea de ce dar pot sa-ti raspund la intrebarea cum. Cred ca atunci cind cineva simte ca traieste degeaba trebuie sa se gindeasca la cei care traiesc si sint mai disperati ca noi, la napastuitii soartei si la faptul ca traim macar sa facem bine semenilor nostri.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
aschiutza spune:
quote:
[quoteIti mai raspunsesem o data dar m-am grabit si nu stiu unde am trimis mesajul...oricum ce vreau sa-ti spun este:
1.deja sunt cu toti intr-o oala daca nu cred in Dumnezeu
2. nu intelg prin ce vrei sa spui ca nu se poate demonstra credinta??
3.cind am spus ca-mi este mila nu am spus-o in fel de badjocura ori jignire.Imi este cu adevarat mila, ca stiu cum e, si eu am fost asa.
4.daca vezi un copil pe marginea unei prapastii, ce faci? il lasi sa cada....ca doar nu iti face tie nimic rau? asta e lasitate din partea unui crestin. Isus Christos a zis sa vorbim celorlati de salvarea sufletelor ,nu sa stam cu mainile incrucisate vazind cum Satana a mai luat un suflet.
De la cei necredinciosi nu am pretentii.
michelle
La punctul 2: cind cineva spune: eu nu cred ca exista Dumnezeu= eu cred ca nu exista Dumnezeu= CREDINTA. Eu iau cuvintul credinta in sensul lui larg si original, credinta nu inseamna numai credinta in Dumnezeu,, cuvintul credinta poate sa includa si "eu cred in lumi paralele" de exemplu. E tot o credinta.
Dovada ca Dumnezeu exista e deasemenea valabila numai pt cei care cred ca el exista si nu e universal valabila. Tot asa poate un budist sa iti dovedeasca ca exista reincarnare.
Iar din ultimul tau paragraf reiese ca tu ti-ai asumat de fapt cu acest topic sa converteste ateii de pe forum, sa ii scoti de pe marginea prapastie? Hmmmm, eu chiar credeam ca vrei sa discuti si sa ii intelegi.
Si eu pot sa discut ore in sir de ce fiecare om are dreptul la optiunea lui religioasa si de intelegerea si acceptul celor din jur.
-------------------------------