de ce sunteti atei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Extraordinar de bine spus Marius. Pina la urma d-zeu e in noi, asta e si concluzia ta. Eu mai am o nedumerire personala. Ma incearca de multa vreme ideea ca d-zeu e unul singur si doar e perceput diferit de alte popare. Fireste ca musulmanii imi vor sari in cap pt. ca religia lor e cea mai "noua" aparuta la citeva sute de ani dupa orthodoxism si catolicism si iudaism. In fine, am citit in biblie ca Abraham e parintele acestor 3 religii iar intiplarile descrise acolo sint povestite un pic diferit in toate cele 3 bibile, tora si coran. Inclin sa cred ca toate acestea se bazeaza la origine pe aceleasi intimplari si ca au circulat ca si legendele, de-a lungul vremii, fiidn adaptate de popoarele respectivelor tari. Personal cred ca biblia e o colectie de texte/legende bazate pe intimplari reale. Ritualul de a ingropa mortii la evrei si musulmani e acelasi. Circumcizia se face copiilor la botez si la evrei si la musulmani. Ma intreb daca s-ar putea dovedi acceptabil ca religiile astea au o baza comuna poate nu s-ar mai dusmani everii si muslimii atita si am avea pace in lume. Personal nu am auzit in zilele noastre de "minuni" ca cele descrise in biblie. Nu ma iau dupa ziarele din Ro, pt. ca ele nu verifica stirile, (cel putin pe vremea cind inca mai eram in tara). Iar exemplul personal al unui prieten care era cu barca la pescuit linga Constanta si era sa se inece sub ochii pazei de coasta,pina sa se adreseze lui D-zeu cu promisiunea ca daca il salveaza va fi vesnic credincios, nu ma satisface. Tirguri din acestea cu D-zeu oferite pe post de dovada ca exista, nu sint valide cel putin pt. mine.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Adrienne, am vrut sa postez si eu aici,dar am citit postarile tale ....Ma regasesc 100% in tot ceea ce ai scris...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu cred ca doar Dumnezeu stie raspunsul,de ce unii sunt atei si altii credinciosi.De exemplu,la mine in familie nu era nimeni credincios,nu se mergea la Biserica,n-am vazut icoane,etc.,ba chiar bunicul meu,Dumnezeu sa-l ierte,era ateu.De mica imi spunea ca nu exista Dumnezeu si imi citea din "manualul ateistului".Si eu nu credeam o iota,auzi,cum sa nu existe Dumnezeu.Imi placea sa merg la Biserica,sa citesc rugaciuni.Nu stiu de ce,asa am avut o inclinatie in suflet si in rest,m-a calauzit Dumnezeu.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

De mica imi spunea ca nu exista Dumnezeu si imi citea din "manualul ateistului"

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Nu cumva era "Biblia Hazlie" a lui Taxil?

adrienne12 se pare ca totusi dumnezeu este REAL cu exceptia cazului in care a fost declarat INTEGER

alin

*segmentation fault*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Nu,asa-i zicea,manualul ateistului,era ceva de propaganda ateista,dar nu-mi amintesc prea multe.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Mergi la inceput

Ha, ha, xeno, ca programator C++ iti raspund ca real poate fi convertit la int dar se pierde precizia :-) deci pe undeva ai fost corect.Bunicul meu din partea mamei a fost preot intr-un sat din Braila si ii placea sa manince si sa bea bine. De la el am mostenit o biblie si povesti hazlii de genul ca pe la 70 ani doctorul i-a spus ca trebuie sa se lase de bautura caci altfel se duce... La care el i-a raspuns soptind in barba "stiam eu ca trebuie sa trec pe bere." Si uite asa se duse si ma lasa pe mine cu nedumeriri existentiale...pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Eu cred ca doar Dumnezeu stie raspunsul,de ce unii sunt atei si altii credinciosi.De exemplu,la mine in familie nu era nimeni credincios,nu se mergea la Biserica,n-am vazut icoane,etc.,ba chiar bunicul meu,Dumnezeu sa-l ierte,era ateu.De mica imi spunea ca nu exista Dumnezeu si imi citea din "manualul ateistului".Si eu nu credeam o iota,auzi,cum sa nu existe Dumnezeu.Imi placea sa merg la Biserica,sa citesc rugaciuni.Nu stiu de ce,asa am avut o inclinatie in suflet si in rest,m-a calauzit Dumnezeu.

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
carti

Irina , este doar scris in Sfanta Scriptura ca:
"Deci, dar, Dumnezeu pe cine voieste îl miluieste, iar pe cine voieste îl împietreste. " (Romani 9:18)

"Adica pe noi, pe care ne-a si chemat, nu numai dintre iudei, ci si dintre pagani" (Romani 9:24)

"(cei alesi au dobandit, iar ceilalti s-au impietrit,
8. Precum este scris: "Dumnezeu le-a dat duh de amortire, ochi ca sa nu vada si urechi ca sa nu auda pana in ziua de azi"."
(Romani 11:7-8)
Amin!

Deci, nimic din ce se intampla pe lumea asta nu se face fara stirea si fara voia lui Dumnezeu.
Chiar si faptul ca unii dintre noi sunt (acum) atei, e cu voia Lui. Cine stie care sunt planurile LUI? Si cine suntem noi sa ii cerem LUI socoteala.
Pe de alta parte sa nu uitam ca EL a creat vase de slava si vase ale maniei..

Ma rog LUI sa aiba mila de sufletele noastre si sa nu trecem in vesnicie fara sa fim vrednici de EL.

" Dar ce zice Scriptura? "Aproape este de tine cuvantul, in gura ta si in inima ta", - adica cuvantul credintei pe care-l propovaduim.
9. Ca de vei marturisi cu gura ta ca Iisus este Domnul si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a înviat pe El din morti, te vei mantui.
10. Caci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se marturiseste spre mantuire.
11. Caci zice Scriptura: "Tot cel ce crede în El nu se va rusina".
(ROMANI 10: 8-11)

O seara frumoasa,

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Mai am ceva de spus la subiectul asta. Am senzatia ca pt. credinciosi totul e mai usor. Lovesc masina? Sint cu zombetul pe buze. Ii paraseste nevasta? Nu se agita. Dumnezeu e mare si vede. Isi pierd jobul? Dumnezeu va avea grija de ei. Eu ma dau de ceasul mortii, trec de la disperare la neputinta si invers, imi smulg parul din cap iar ei trec prin viata impacati. Pt. ei viata e mult mai usoara. Nu-si fac nervi, nu fac ulcer si nici nu cad prada depresiei. Uneori am senzatia ca asta e calea cea mai usoara de a trece prin viata. As vrea sa pot si eu cred... dar nu pot si motivele le-am enumerat.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Irina , este doar scris in Sfanta Scriptura ca:
"Deci, dar, Dumnezeu pe cine voieste îl miluieste, iar pe cine voieste îl împietreste. " (Romani 9:18)

Deci, nimic din ce se intampla pe lumea asta nu se face fara stirea si fara voia lui Dumnezeu.
Chiar si faptul ca unii dintre noi sunt (acum) atei, e cu voia Lui. Cine stie care sunt planurile LUI? Si cine suntem noi sa ii cerem LUI socoteala.

uite io asta nu pot s-o cred

daca nimic nu se face fara voia lui Dumnezeu atunci criminalii nu-s vinovati de faptele lor, deja destinul lor este trasat, nu?
iar oamenii deosebiti nu fac fapte bune decat ca Dumnezeu vrea asta.
io cred c-ati uitat un piculet de liberul arbitru

Fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

quote:
Originally posted by doruletz

hai ca pana vine Xeno inerc io un raspuns
In primul rand exista mai multe feluri de atei asa cum exista mai multe feluri de credinciosi, iar motivatiile lor sunt diferite. Pot fi impartiti in categorii in functie de raspunsul la intrebarea "Credeti ca Dumnezeu exista?"
- ateism pozitiv - raspuns: "D-zeu nu exista"
- ateism negativ - "Nu cred ca D-zeu exista"
- ateism agnostic: - "Nu stiu, nu pot sa raspund la intrebarea despre existenta lui D-zeu"
- ateism revolutionar sau stiintific: - "Stiinta si modernitatea vor invinge pana la urma credintele in D-zeu"
- ateism indiferent sau practic: " Existenta lui D-zeu nu face parte dintre preocuparile mele. Chestiunea nu ma intereseaza"
- ateism metodologic: "D-zeu este un concept inutil pentru a putea explica lumea"
... alte categorii?!lista ramane deschisa

Cateva dintre motivatiile ateilor din toate categoriile (fara pretentia de a le fi enumerat pe toate):
- ratiunea - nu pot crede in ceva irational, ilogic si inexplicabil stiintific
- inexistenta unei dovezi clare ca D-zeu exista
- faptul ca in atatea milenii D-zeu nu a dat nici un semn clar, nici o dovada ca ar exista in ciuda nenumaratelor rugi ale omenirii din toate timpurile si toate cultele => ineficienta rugaciunilor
- daca D-zeu exista de ce nu a trimis nici o dovada irevocabila pana acum? de ce se ascunde?
- admitand ca D-zeu exista dar se ascunde, pe ce criterii alegem o religie in favoarea alteia? de ce oamenii pastreaza in general religia in care s-au nascut?
- promisiunile religiilor sunt prea frumoase ca sa fie adevarate: eternitate, mantuire, intalnirea cu cei apropiati dincolo de moarte, cele 70 de fecioare la musulmani etc. Seamana prea mult cu dorintele omenesti ca sa nu dea de banuit ca vorba de o inventie umana
- D-zeu seamana prea mult cu omul ca sa nu se banuiasca ca a fost creat chiar de imaginatia lui
- D-zeu ramane indiferent la raul din lume (catastrofe, moartea copiilor inocenti etc)
- pentru a se simti liber, nesupus unor dogme inventate acum cateva mii de ani
- pentru ca refuza solutiile gata facute
- pentru ca nu simte nevoia sa fie 'salvat', 'iertat' de o forta superioara
- pentru ca religiile genereaza fanatism si intoleranta
- pentru ca religiile sunt conservatoare, se impotrivesc progresului
- pentru ca descoperirile stiintifice infirma din ce in ce mai multe atributii divine
- pentru ca dupa moarte nu mai urmeaza nimic
- pentru ca obtinerea unei salvari/mantuiri iluzorii in lumea de dincolo impiedica o apreciere a vietii actuale, probabil singura
- altele... ?!

Adusca are dreptate, corect ar fi sa spunem si care ar putea fi motivatiile credinciosilor, de ce oamenii au fost si sunt tentati sa creada atat de usor in 'ceva /cineva' superior. Unele din ele :
- nimic nu e intamplator => trebuie sa existe o entitate superioara care coordoneaza totul
- facilitatea: orice fenomen inexplicabil stiintific e pus automat pe seama unei 'forte superioare'
- promisiunile: o viata mai buna dupa viata terestra, mantuirea, paradisul
- teama: teama de moarte, de iad, de pedeapsa divina
- anturajul: daca toata lumea din jur crede in D-zeu inseamna ca ceva exista
- educatia religioasa primita in copilarie
- nevoia de a fi 'salvat', iertat, nevoia de un ghid moral in viata, absenta liberului arbitru
- moralitatea: credinta ca fara D-zeu nu ar exista principii morale, ca un ateu e un om imoral si rau (aici se poate pune intrebarea daca de fapt credinciosii si-ar masacra semenii, ar fura, ar minti si ar insela dar numai teama de pedeapsa divina ii impiedica s-o faca?! greu de crezut)
- revelatia: unii pretind ca s-au intalnit cu D-zeu (halucinatie sau adevar? era D-zeu sau Diavolul? imposibil de verificat)
- altele ... ?!

De fapt intrebarea de ce sunteti atei? este cam generala, am vrut sa o pun mai mult sub forma de ce nu credeti in Dumnezeu(Dumnezeul Bibliei). La urma, urmei fiecare are un dumnezeu al lui:banii, hainele, masini, serviciul, un star de cinema etc...
Dar referitor la motivatiile ateilor sunt lipsite de adevar si cultura.
Adica:
1. Nu crezi in ceva irational, ilogic etc...dar crezi ca pamantul si noi am evoluat din nimic Teoria Big bang (care nu e nici pe departe o explicatie stiintifica). Eu mai bine cred ca Dumnezeu m-a creat, e mult mai plauzibil.Universul, palneta noastra, noi cum suntem creati e prea perfect ca sa fie creat la intimplare.
Cum spunea un pastor, aratind spre ceasul de la mana. Crezi ca un ceas poate fi creat asa din nimic? ....dar gandeste-te numai la compexitatea a numai ochiului omenesc...crezi ca ochiul s-a format din nimic....ori poate crezi in:cu milioane si milioane de ani in urma....din nimic....s-a format ceva

2.Dovezi sunt si au fost multe dar tot multi sunt si orbi care refuza sa le vada.Tot ce e in Biblie poate fi justificat , a fost justificat ori va fi....doar nu va luati dupa alti care zic ca Biblia se contrazice singura....de unde stiti ati citit-o?
Cateva exemple justificate din pdvd. arheologic:trecerea Red Sea.

3.Citeste Biblia si vei vedea cum a raspuns oamenilor. Eu nu m-as bucura la cite din rugi mi-a raspuns dar ma bucur mai mult la cite rugi prostesti nu mi-a raspuns.

4.Dumnezeu nu se ascunde. Multi dintre noi nu vrem sa-l vedem, doar ca preferam lumea pacatoasa in care traim. Preferem intunericul ,luminii.Alegem religia cred ca din motive de comoditate....nu vrem sa ne batem capul cu argumente si preferam luate de-a gata. Eu m-am nascut in religie ortodoxa si mi-am dat seama dupa cercetarile facute de mine ca e gresita si ma duce la pierzanie.

5.Religiile sunt de fapt iscocirileoamenilor nu de la Dumnezeu.Isus a fost impotriva religiilor si a asupririi oamenilor prin religie. Cititi NT.

6.Dumnezeu nu e indiferent dar uneori oamenii au nevoie de lectii sa li se deschida ochii.
Vedeti Istoria Isrelului cum a fost trimis in robie ca sa fie vindecat de idolatrie.

7Dumnezeu nu este impotriva progresului(nu acelasi lucru pot sa-lspun de religii). Orice inventie este de la El.

8. As vrea sa fiu de acord macar cu asta: “pentru ca descoperirile stiintifice infirma din ce in ce mai multe atributii divine”...care sunt astea???

9. De unde stiti ca dupa moarte nu urmeaza nimic....v-a spus cineva care s-a intors???Sunt multi care dimpotriva fiind in coma, intre viata si moarte si au confirmat slav lui Dumnezeu.

10. Apreciez viata si o traiesc asa cum este...cu bucurii si cu tristeti....dar cu Dumnezeu alaturi de mine prin orice trec.Iar daca dupa moarte sufletul meu va fi salvat si voi fi o eternitate cu El....asta va fi mai mult decit merit si va vi doar datorita milei Lui,a credintei mele si nu pentru faptele mele. Atita timp cat nu ma impotrivesc planului LuiDumnezeu si ii pastrez poruncile , viata mea este buna. Nu-mi lipseste fun-ul adulterului, nici al bauturii, ori al furatului etc...daca la asta va referiti cind spuneti ca va traiti viata. Nu ,MULTUMESC...asta nu e viata care mi-o doresc si nu o doresc la nimeni pentru ca pretul este prea mare.

11. Anumite persoane nu stiu daca au intilnit diavolul sau pe Dumnezeu? Daca iti spune minciuni care ar fi impotriva caracterului lui Dummnezeu ....stii de unde vin...
Crezi ca o sa te puna Dumnezeu sa te omori, ori sa omori pe altcineva, ori sa violezi, ori sa furi???

Dragele mele, mi-e sincer mila de cei care nu-l au pe Dumnezeu si ma rog la El sa va deschida ochii, sa va mai dea o sansa sa vedeti adevarul. Nu trebuie sa ma credeti pe mine, convingeti-va singure de ce spuneti si de ce spun si eu.
Trebuie sa-l cunosti pe Dumnezeu ca sa-l crezi. E ca si cum cineva ti-ar cere 10 dolari. II DAI? Nu , daca nu-l cunosti, dar daca iti este cunostinta, prieten. Crede ca da. Ei, asa e si cu Dumnezeu!Nu poti sa-l cunosti daca nu te rogi pentru asta si sa citesti Biblia.

Acum mi-a mai venit in minte referitor la dovezi stiintifice si arheologice, foarte multe descoperiri au fost facute in urma studierii Bibliei. Cum ar fi faptul ca pamantul e rotund si e acolo in spatiu ....asa spunea Iov....dar nimeni nu l-a crezut atunci ....ok, s-a dovedit mult mai tirziu.

Ok, in final va pot spune ca indiferent de ce credeti mai devreme sau mai tirziu va veti convinge. Doar sa nu fie prea tirziu.

Dumnzeu sa fie cu voi!

michelle

Mergi la inceput