de ce sunteti atei?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Adrienne, ai sa rizi. Nu tragediile ma fac sa cred

La fel e si la mine. Lucrurile minunate pe care le-am intalnit/experimentat in viata m-au facut sa cred ca Dumnezeu exista. Pana acum aproape 7 ani, cand s-a nascut baietelul nostru, eram agnostica (de fapt, aproape atee). Nasterea lui mi-a pus capac (in sensul bun) si pur si simplu am inceput sa cred...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Pregatisem un raspuns lung si alambicat la intrebarea initiala. Dar dupa ce am citit tot subiectul, datorita lui doruletz, mi-am dat seama ca de fapt raspunsul este altul.
Am o lipsa de serotonina.
Am descoperit asta acum vreo cativa ani cand doctorul mi-a recomandat sa mananc ciocolata ca sa fiu mai fericita! Pe atunci stiam doar ca serotonina joaca un rol in fericire, nu stiam ca imi afecteaza si credinta!

Hai sa pun totusi si raspunsul initial daca tot l-am scris.

Eu sunt atee, cel putin prin educatie si formatie.

Dar daca as presupune ca Dumnezeu exista, in fata lui suntem toti egali, credinciosi sau necredinciosi.
Iar Iadul sau Raiul sunt un fel de bau-bau pentru copii.
Asa cum atunci cand faci educatia unui copil mic se poarta/se purta ideea de a-l impiedica sau a-l stimula sa faca ceva vorbindu-i fie de bau-bau, fie promitandu-i o recompensa, asa mi se pare si mie ca e cu Raiul si cu Iadul.
Au un rol educativ. NUmai ca devenind adulti nu mai credem in bau-bau. Probabil ca e nevoie si de o anumita maturitate "religioasa" sa ii zicem, ca sa ajungi sa nu mai crezi in Iad si in Rai.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Asta nu inseamna ca unii sunt mai evoluati decat altii sau mai stiu eu ce, doar ca unii sunt la o alta varsta a credintei.
Un copil de 5 ani nu are de ce sa se simta inferior unuia de 12 ani, pentru ca va ajunge si el acolo.
Cred ca si forma in care e prezentat Dumnezeu e tot una educationala. Are rolul unui invatator.

Nu cred in Dumnezeu. Mai ales nu in forma in care il prezinta religiile.
Dar cred ca atat biblia cat si coranul si tora si toate celelalte scrieri religioase sunt o foarte mare sursa de informatii. Bineinteles deformate de trecerea timpului si fabulatia oamenilor, dar avand un sambure de adevar la baza.

Pana la urma nu cred ca are intradevar importanta in ce crezi, atata timp cat iti traiesti viata fara sa faci rau celorlalti sau tie insuti si esti fericit.
Fiecare are nevoie de altceva ca sa fie fericit si implinit si nu vad de ce adevarul unuia ar fi mai adevarat decat al altuia. Cred ca e important de inteles ca nu exista adevar universal, ci fiecare il are pe al lui. Iar aceasta acceptare inseamna toleranta.

Dar nu regasesc aceasta toleranta in afirmatii de genul ca: "doar cei credinciosi vor castiga viata vesnica, iar ceilalti vor pierii in iad!".
Chiar daca ar exista, refuz sa cred ca Dumnezeu poate fi atat de meschin. Astea sunt vorbe puse in gura lui de catre oameni.

Mi-a placut o replica a unui preot pe care cineva l-a intrebat cum e cu lumea de apoi.
I-a spus:"Lumea de aici e cum o vezi, lumea de dupa cum o crezi!" Adica fiecare are dreptul sa creada ce vrea!

De fapt eu cred ca fiecare poate descoperi in el iubirea, bunatatea, curajul, forta si toate celelalte lucruri necesare ca sa faca din aceasta lume in loc mai bun.
Este o farama de divinitate in fiecare din noi care ne leaga unii de altii? Exista Dumnezeu ? Exista reincarnare ? Exista viata dupa moarte ? Exista lumi paralele ?
NU cred ca toate aceste afirmatii se exclud unele pe altele. Adevarul cred ca este undeva la mijloc si fiecare ia partea care ii convine si il ajuta sa traiasca.

Lucrul cu care nu sunt insa de acord e sa incerci sa iti impui propriul adevar altora (daca se poate cu forta!). Despre asta e vorba mai totdeauna in conflictele umane.

Ce iti pasa daca cel de langa tine crede in ingeri sau in extraterestri daca amandoi ii spun acelasi lucru: "Iubeste-ti aproapele ca pe sine insusi" ?

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

abia acum am descoperit sub asta ...citind pe diagonala vad ca sub deja a facut "ramurele" in toate directiile...dar mai bine raspund la "nedumerirea" lui michelle "cum pot alte persoane sa nu creada in Dumnezu si sa creada in Nimic?"Dupa cum au raspuns si altii..si eu , atee fiind, sunt la fel de nedumerita cum pot altii sa creada cu atata patos..nu conteaza in ce(allah, d zeu, buda)
eu una cred in dreptate, corectitudine, bunatate etc , cam asta ar fi "NIMIC"ul in care cred eu.Nu ma intereseaza si nici nu vad rostul "sa ma inrolez" in vreo credinta(tu de ce esti ortodoxa si nu catolica sau papistasa sau "d zeu " stie ce altceva...doar pentru ca asta erau parintii tai si toti de langa tine??
eu am ales sa trec prin viata asta fara suportul vreunei religii...pai ce inseamna ptr mine religie...ura, extremism, razboaie nenorocite duse in numele minunatei credinte, iar de parerea mea despre "preoti" nu mai amintesc...
si am mai ales sa nu fiu conformista si sa imi botez copilul...pai unde mai e liberul arbitru??

si citind pe aici ideile "mirabolante" ale unor "credinciosi"... "nu exista morala fara credinta" imi intaresc convigerea ca decat asa credinta mai bine lipsa si prefer sa fiu Om pentru ca asa am ales eu nu "de frica lui d zeu"

si referitor la raiul ala la care eu nu o sa am acces...daca esti bun ca sa ajungi in rai asta inseamna materialism.Daca faci ceva bun, doar gindindu te la rasplata, esti un negustor.Bunatatea asta e o valoare intrinseca , ce izvoraste din tine...daca esti bun ca asa te a invatat mama, bunica, religia e nasol

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

pt ca tot s-a resuscitat cel mai interesant subiect citit de mine pe DC, pt cele nou venite postez link-urile cu partea a doua si a treia a discutiei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58112&SearchTerms=de,ce,sunteti
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58399&SearchTerms=de,ce,sunteti

spor la lecturat.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

chiar iti multumesc, am de cetit nu gluma

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77

Mergi la inceput