de ce sunteti atei?
Raspunsuri - Pagina 11
hannen spune:
hai ca uitai,cine poate sa-mi zica si mie cam cite maimutze transformindu-se in om a vazut?
Sau evolutia s-a oprit la stadiul de om?De ce nu evoluam in nu stiu ce alte forme ,de ce am stagnat asa de citeva mii de ani?De ce nu ne cresc 2-4 capete,vreo pereche de aripi ,mai stiu eu ce accesorii pe acolo.
Sau ati vazut cumva un nou "prototip" si tzinetzi secret?
Printesele mamii
Pozici
irina.c. spune:
Adevarul e ca vazandu-i pe unii dintre concetatenii nostri in diverse situatii,nu pot sa gandesc decat ca ei sigur se trag din maimuta. Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
tata lu Toma spune:
Hannen si irina.c., sunteti sigure ca vreti sa ne mutam pe terenul mistocarelilor ?! Mirati-va dupa accea ca subiectele astea ajung la zeze sau la gunoi ...
"asta e un test pe care eu nu m-as grabi sa-l pierd"
Arata-mi si mie unde am zis eu ca s-a grabit cineva sa-l piarda ...
_
Sunt moderator dar ma tratez
xenocid spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Adevarul e ca vazandu-i pe unii dintre concetatenii nostri in diverse situatii,nu pot sa gandesc decat ca ei sigur se trag din maimuta.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Huxley, "cainele lui Darwin" a spus candva "mai bine o maimuta evoluata decat copii degenerati ai lui Adam si Eva"
*segmentation fault*
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by irina.c.
Adevarul e ca vazandu-i pe unii dintre concetatenii nostri in diverse situatii,nu pot sa gandesc decat ca ei sigur se trag din maimuta.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA
Huxley, "cainele lui Darwin" a spus candva "mai bine o maimuta evoluata decat copii degenerati ai lui Adam si Eva"
*segmentation fault*
Uneori as zice la fel, dar ideea biblica, a crestinilor e tocmai aceea ca pamantul va fi recreat iar oamenii care il vor locui vor fi facuti desavarsiti asa cum au fost Adam si Eva inainte de caderea in pacat. Deci eu as zice mai bine un om cu speranta de transformare si atingerea perfectiunii decat o maimuta evoluata.
"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."
hannen spune:
Tata lui Toma,nu stiu de ce ai interpretat mesajul meu ca o mistocareala.Poate doar o gluma,nicidecum misto.
Si ce ma rog a fost mistocareala,faptul ca am intrebat daca ati vazut vreo maimutza preschimbindu-se in om?
Mi se pare o intrebare de bun simt atita timp cit se vorbeste aici despre dovezi.
Daca din cauza ca nu exista dovezi ai existentei lui Dumnezeu ii contestati existenta ,atunci am presuspus ca ati avut dovada teoriei evolutioniste
Printesele mamii
Pozici
tata lu Toma spune:
Ma tem ca nu e diferenta prea mare intre "gluma" si "misto" in momentul in care ma intrebi de ce nu ne cresc mai multe capete, aripi sau alte accesorii.
Oricum, imi pare rau ca nu m-am putut abtine si m-am bagat in discutia asta inutila asa ca o sa inchei aici.
Stimata autoare si onorata audienta credincioasa , aveti perfecta dreptate, ateii sunt niste ignoranti demni de toata mila dvs.
Rugati-va si pentru ei.
_
Sunt moderator dar ma tratez
xenocid spune:
quote:
am intrebat daca ati vazut vreo maimutza preschimbindu-se in om?
Intrebarea este puerila. Ce intelegi tu prin maimuta? Urangutan, cimpanzeu gorila? Omul nu a evoluat din nici una din aceste maimute antropoide!
Au avut doar stramosi comuni acum 10 milioane de ani.
Am mai spus celor ce se simt jigniti cand afla ca se trag din _maimuta_. Adevarul este ca mergand pe linia evolutiei aflam ca am evoluat dintr'un mic mamifer nu mai mare decat un sobolan de astazi ce asista terorizat la dominatia dinozaurilor sau, mai inapoi, din micul amfibian slinos ce iesit din mare in devonian, sau si mai devreme din spuma baloasa de unicelulare ce scalda tarmurile Pangeei.
Cu adevarat fascinant este ca fiecare atom din noi a fost candva in inima unei stele din universul timpuriu care a ars violent. Nu sintem altceva decat praf de stele*.
Alin
====
* Carl Sagan / serialul COSMOS
*segmentation fault*
doruletz spune:
Marius si tata_lu_toma, Michelle nu e agresiva, ea e credincioasa cu idei integriste, atata tot. Se intampla sa fie crestina dar putea la fel de bine sa fie musulmana sau sa creada in Rael sau in strumfii albastrii tot la fel ar fi reactionat. Intentiile ei sunt bune, vrea sa ne 'salveze' si ca sa o poata face are nevoie sa stie cam pe unde se situeaza celalalt interlocutor. Daca e de partea stiintei atunci va spune ca Biblia (sau Coranul sau scrierile scientologice sau alte carti religioase) este 'dovedita stiintific', daca interlocutorul crede in alte divinitati (zei egipteni, Allahi, Budha etc) va incerca sa-l convinga ca toti sunt unul si acelasi, ca D-zeu e unul singur indiferent cum il numim dar cel mai nimerit ar fi sa crezi in D-zeul ei pentru ca... si aici vor urma alte argumente. E clasic, nu e nimic neobisnuit. Eu chiar prefer o astfel de atitudine desi e deranjanta prin intoleranta macar nu e rauvoitoare. Insa cel putin incearca sa 'dovedeasca' ceva cu argumente in timp ce atitudinea mistocareasca din lipsa de alta argumentatie logica imi face greata.
Si ca sa raspund (altfel s-ar putea crede ca ma tem de aparitia vreunui argument coplesitor ):
1. Nu consider ca Biblia (Coranul sau vreo alta carte scrisa acum cateva sute bune de ani) e un tratat de stiinta sau vreun manual de istorie. In privinta asta sunt perfect de acord cu tata_lu_toma, nu mai repet. Stiinta si religia n-au nimic de-a face una cu alta.
2. La intrebarea : ce divinitate cred eu ca exista? o sa raspund ca la testele de logica. Nu am suficiente date/elemente/dovezi ca sa raspund la aceasta intrebare.
Hannen, ma intrebam cand o sa apara si musulmanii sa incerce sa ne converteasca, sau macar sa arate ca de fapt religia lor e cea mai tare.
Nu e cazul sa discutam aici despre situatia femeilor in tarile islamice ca asta o cunosc multi si nu e tema subiectului. Daca vrei sa afli pararile celorlati pe tema asta sau sa-i convingi ce model de democratie si egalitate femeie / barbat e o societate islamica, n-ai decat sa deschizi un subiect separat. Iti doresc mult succes!
quote:
Originally posted by hannen
hai ca uitai,cine poate sa-mi zica si mie cam cite maimutze transformindu-se in om a vazut?
Sau evolutia s-a oprit la stadiul de om?De ce nu evoluam in nu stiu ce alte forme ,de ce am stagnat asa de citeva mii de ani?De ce nu ne cresc 2-4 capete,vreo pereche de aripi ,mai stiu eu ce accesorii pe acolo.
Sau ati vazut cumva un nou "prototip" si tzinetzi secret?
Ah, iata si 'dovada' mult asteptata, ce simplu era, cum de nu ne-a trecut si noua prin cap!! In timp ce noi n-am vazut nici o maimuta transformata in om, hannen trece in fiecare dimineata pe langa un batranel cu barba alba care ia un pumn de tarâna, sufla peste el si gata ditamai barbatul! Gol-golut pe deasupra! Data viitoare fa bine si filmeaza scena, in felul asta o sa avem cu totii dovada mult-cautata, ne convertim cu mic cu mare la islam si subiectul de fata va fi definitiv inchis.
Daca totusi te intereseaza un raspuns serios (desi ma indoiesc) afla ca Darwin n-a spus niciodata ca maimutele se transforma un oameni ci doar ca omul si primatele au un stramos comun. Ceea ce e cu totul altceva.
Imi cer scuze celorlalti pentru mistoul ieftin de mai sus, parea sa fie o discutie serioasa pâna cand au aparut hlizelile pe post de argumente ale unora dintre credinciosi (insa o intelegem si p'asta, stim ca nu e usor sa argumentezi atunci cand nu ai cu ce).
myrrha spune:
Teoria evolutiei per se nu contrazice dogma crestina - asta e ceea ce sustin catolicii. Ca omul/lumea evolueaza neincetat este evident . Cartea Genezei insasi nu e un tratat de stiinte naturale (care existau din belsug in antichitate). La Biserica nu te invata ca pamintul e rotund, sau ca exista forta gravitationala, corpurile sint create din atomi, iar pe Luna nu traiesc oameni. Acestea sint adevaruri stiintifice, cucerite de oameni, si sint evidente. Religia e ceva ce transcende civilizatia, de aceea e una din putinele lucruri cu adevarat durabile pe care le avem noi, oamenii.
Punctul in care crestinismul si evolutionismul se contrazic este atunci cind acesta din urma promoveaza o filozofie materialista. Deci nu evolutia este punctul cu probleme, ci negarea existentei sufletului. Un alt punct slab al teoriei evolutioniste este de ordin teleologic, adica care este sensul, rostul, scopul evolutiei.
In scolile catolice se preda fara probleme de multa vreme teoria evolutionista. In anii '50 Papa Pius al XII a declarat ca ccc credinciosii trebuie sa ramina ferm ancorati in ideea ca stiinta nu poate contrazice adevarurile de credinta. Adica sa nu devina schizofrenici, una sa invete acasa si alta la biserica. Au invatat in urma istoriei cu Galileo Galilei si Giordano Bruno
In America, la ora actuala exista probleme in scoli cu predarea/nepredarea teoriei evolutioniste in cazul protestantilor americani, care citesc ad literam textul biblic, considerindu-l si text stiintific.
Uitati citeva linkuri:
http://www.catholic.com/thisrock/1998/9801fea1.asp
http://www.catholic.net/rcc/Periodicals/Issues/Darwin.html
http://atheism.about.com/od/popejohnpaulii/a/evolution.htm
Si aici o explicatie a existentei unei Darwin Day la o universitate catolica in care se spune precis: Stiinta nu este dogma, ci este o cale de cunostere.
"The Catholic Church is not at odds with science, even evolutionary biology.
This fact may come as a surprise to most people, including many Catholics. Catholics are not fundamentalists. It is the Catholic position that “truth cannot contradict truth”, meaning that faith and reason are not in conflict, even if we don’t completely understand how to reconcile everything between them."