Haideti sa ajutam o mama cu un copil
Buna ziua mamici!
Prietena mea Alina, care lucreaza ca asistent social , m-a rugat sa postez urmatorul mesaj.
Catre sufletele de mama,
o poveste de viata ce se doreste cu final fericit...
Pentru Lamia, o minune de 3 ani si un pic, 1 septembrie a insemnat prima zi de gradinita. Ea a fost pregatita cu grija pentru aceasta zi, mai ales ca era una din multele schimbari din viata ei in ultimul an. Una dintre cele mai bune, de data aceasta.
Lamia si Ioana (mama ei) au venit in Centrul Maternal « Crai Nou » in urma cu 5 luni deoarece nu aveau unde sa se duca: garsoniera in care stateau cu chirie fusese vanduta. Tatal fetitei nu le-a mai sprijinit si apoi a disparut.
S-au aflat astfel singure, fara vreo ruda sau prietena care sa le ajute cumva, fara vreo sursa de venit. Pentru o mama care isi doreste tot binele pentru copilul sau, a se afla intr-o asa situatie de NEPUTINTA e sfasietor.
De curand Centrul Maternal a trebuit sa se inchida pentru renovare (ce poate dura cateva luni), si toate mamele s-au reintegrat. Ioana si lamia au reusit cu greu sa gasesca o camera cu chirie, dar dupa 10 zile, proprietarul a vandut casa. Acum se afla intr-o mica anexa a centrului, unde inca nu s-a inceput renovarea, dar trebuie sa gaseasca URGENT un alt loc unde ea si Lamia sa poata regasi stabilitatea si siguranta unui camin.
Cred ca voi, care sunteti o comunitate mare si minunata de MAME puteti intelege mai bine cat de greu ii este Ioanei sa treaca prin aceasta experienta a nesigurantei zilei de maine.
Noi ii suntem alaturi, incercand impreuna sa gasim o rezolvare, dar ca orice serviciu social, nu putem face totul, si mai ales, intampinam dificultatile unui sistem de protectie putin coerent pentru familia monoparentala in dificultate.
Micuta Lamia si Ioana au nevoie si de VOI, o comunitate deschisa de mame care sa le poata inteleage dificultatile si care sa le acorde sprijinul: de la suport moral pana la oferirea oricarui tip de ajutor si solutie pentru gasirea unei camere de inchiriat (exista in acest moment resurse financiare pentru primele 2 luni de chirie-aprox.3 mil/luna).
Deasemenea, Ioana isi cauta si un loc de munca care sa o sprijine in a redeveni autonoma. Este specializata si are mai mai bine de 15 ani experienta in Transporturi si Expeditii Internationale, Vamuiri.Are cunostinte PC:MS-DOS, WINDOWS, WORD, EXCEL.A absolvti Universitatea Dimitrie Cantemir – Facultatea de Management Turism si Comert .Cunoaste limba engleza-nivel avansat si limba germana-nivel incepator.
Insa daca nu gaseste ceva in domeniu isi doreste ORICE slujba ce le poate asigura (ei si Lamiei) posibilitatea de a o lua de la capat, pe picioarele lor.
Va anexez la aceasta scrisoare si CV-ul Ioanei si va rog sa nu ocoliti strigatul nostru de ajutor. Sa nu le lasam singure in aceasta lupta pe care o au acum de dus cu viata.
Ioana isi doreste foarte mult sa isi sustina singura familia si stie ca poate sa faca acest lucru, dar ACUM are nevoie de AJUTORUL nostru, al tuturor, pentru a-i oferi Lamiei un mediu normal de viata.
Va rog pe toate: sa ii intindem Ioanei o mana de ajutor pentru ca aceasta sa nu mai intrebe niciodata « Mami, maine unde e casa noastra ? »
Pentru ele, orice ajutor in acest moment este o raza de speranta, O SANSA PENTRU VIATA !
Va multumim si asteptam pline de speranta sprijinul vostru! Oricat de mic!
Alina Gavriloiu, asistent social
alina.gavriloiu@gmail.com
0724.536.244
Tel. Centrul Maternal « Crai Nou » 252.56.35
Tel. Ioana 0724.150.772
ioana_chesnoiu@yahoo.com
poze cu Ioana si Lamia :http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1iana/album?.dir=3e6b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Va multumesc mult pentru ca ati citit mesajul nostru
Bella are nevoie de noi www.bella.netfirms.com
Raspunsuri
ralualexandrei spune:
Am citit povestea Lamiei si a mamicii sale,o poveste sfasietoare.Pentru moment nu am nici o solutie insa am sa intreb peste tot si cine stie ...
Andra ,mamica lui Robert si a Mariei album no1 album no2 albumul no3
roxana1974 spune:
Nu gasesc CV-ul Ioanei, as vrea sa-l trimit undeva...
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
cris1iana spune:
pt roxana1974
Am trimis cv-ul Ioanei pe mail..
multumesc mult !!
Ioana locuieste in Bucuresti.
roxana1974 spune:
Eu as vrea sa lansez un apel pentru cei care au ajutat in cazul Florescu, daca ne-am uni din nou, cred ca am putea sa le ajutam sa iasa din impas. Sunt asa de dragute, daca as locui in Bucuresti, va jur, le-as lua acasa la mine. Mi se rupe sufletul.
Roxana
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
ancuta06 spune:
Roxana, eu ma alatur din nou. Insa pana in octombrie nu pot face nimic concret (adica sa ajut financiar). Da, sunt tare dragute. Cu locuinta nu am cum sa ajut, si nici cu servici, din pacate.
pashosha spune:
eu ma gandesc ca daca ar avea un salariu bun, conform pregatirii, este posibil sa poata inchiria ceva sa stea cu fetita..intre timp, daca o ajuta, putem vorbi la parintele Tanase, care are un centru pentru mama si copilul langa Bucuresti...
http://bella.netfirms.com/ro.htm
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
anda141 spune:
Vad ca mama are ceva pregatire, cred ca un serviciu bunicel ar ajuta-o sa se intretina singura sa nu mai fie nevoita sa stea prin nu stiu ce centru. Asa ca ar trebui sa ii trimitem cv-ul , cine mai are vreun post liber pe la firma la care lucreaza...
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
cris1iana spune:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Ioana doreste foarte mult sa munceasca ,dar primordial este sa ii gasim o camera in chirie, sau o garsoniera foarte ieftina ..sa nu ajunga in strada :(:(:(:(..pentru primele 2 luni de chirie sunt bani, si speram ca intr-o luna isi va gasi un loc de munca, pentru ca viata lor sa intre in normal .
Inca o data va multumesc
pashosha spune:
Crisa, lamureste ma si pe mine un lucru ca sa inteleg..si nu mi o lua in nume de rau. Ceea ce faci tu merita tot respectul, dar ca eu sa dau CV ul ei mai departe tre sa inteleg anumite mici chestii. De exemplu, un om scolit, cu asemenea pregatire..cum de a ajuns in strada, cum a permis asha ceva? Apoi, lucrand in expeditii si transporturi, inseamna ca e fata descurcareata, cum de nu si-a gasit ea un job si o camera cu chirie? O camera cu chirie costa cam 1 milion pe luna, plus intretineresa zic ca da 2 milioane, plus 1 milion la gradi sa zic ..sunt 3 milioane. La ce pregatire are ea, oricine o angajeaza ca secretara cu un salariu de macar 4 milioane pe luna..Eu fereasca Domnul nu zic ca nu o ajut, dar vreau si eu sa inteleg...de ce nu si-a gasit de lucru pana acum? De ce a ajuns in starea in care este , cand stie engleza FLUENT, germana bine, atat experienta in vama, atat pc....
Ca secretara si maine se poate angaja...deci? poti sa imi spui si mie care este de fapt problema?
Eu pot sa iau CV ul ei si sa ii dau drumu, cat despre casa,pentru moment, ii gasim ceva unde sa stea, ca doar aici pe Forum e plin de fete inimoase, dar..ma gandesc....nu a fost si ea cam comoda?
un ziar costa 5 000 lei si sa dea tel ..nu cred ca e asha o problema..
Cat despre cea mica, este frumusica rau de tot...cred ca daca o da la gradi unde am inteles ca , costa 30 000 lei pe zi, ii va fi mult mai bine. Are copii, mancarica, calda, este ingrijita si va fi altfel
http://bella.netfirms.com/ro.htm
pashosha mami lui Luca si Maia
where is a will, there is a way !!!
mihaela73 spune:
ai dreptate Gabriela....probabil ca a intrat intr-un impas financiar care s-a agravat ci timpul...
Cum pot intra in posesia CV-ului ei? Incerc sa o ajut cu un job! Cristiana, tu ai cv-ul?
http://community.webshots.com/user/mihaela7373