Clubul bebeilor cu greutate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Salutari !! ( in cazul in care mai posteaza cineva la cest subiect)
Luca-Mihnea al meu are 6 luni si 10 kg..Abia astept sa mearga in picioare sa vad daca o sa mai slabeasca, asa cum zice pediatrul...
In rest e vioi si zimbaret si dulce si sanatos si..

IOANA si Luca-Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna mamici de bebei grasunei.

Vin si eu cu noutati de la bebelina mea grasunea.

Face 2 ani saptamana asta, are 90 cm si 14 kg; la fel cum am spus acum cateva luni nu e grasa, nu e nici slaba, e maricica, caci asa a fost tot timpul si pentru ca seamana cu tat'su care are peste 1,90 m inaltime.

A luat brusc un kg cand am trecut-o pe lapte "normal" cu 3,5% grasime si din care tot cerea sa bea; acum bea lapte cu 1,8% grasime.

A fost - pana acum - racita de 2 ori, fara complicatii.

De saptamana trecuta a inceput gradinita; o sa va spun cum se "dezvolta" acolo; toata lumea imi spune ca o sa slabeasca.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Hop si eu! Mara la aproape 7 luni avea 9.600 kg si 73cm. Dar pe cuvant ca nu e grasa! Arata ca un luptator de sumo! Ma bucur ca manaca bine (noi evitam cerealele), doarme bine, e mereu vesela, nu avem inca nici un dintisor. I-a mai curs nasucul de cateva ori in iarna asta, pentru ca de fratiorul ei mai mare s-au lipit niste "raceli" usoare... dar atat.

Sa fie toti bebeii sanatosi, mancaciosi si voiosi!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Cred ca si locul nostru esste pe aici, L-am nascut pe Alain cu 3900 gr. si 58 de cm, era cel mai lung bebelas din maternitate. Se dezvolta foarte bine, acum are doua luni si jumatate si are 6400 gr si 65 cm. Abia astept sa-l vad mergand de-a busilea si cred ca nici nu mai am mult de asteptat, ca il pun pe burtica in patut si-l gasesc in 5 min cu capul ajuns in capatul lui.
Sanatate la toti bebelasii si sa creasca mari si frumosi,
Silvi si bebe Alain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Matei a avut la nastere 5,1 kg si 53 cm. Asistentele ii ziceau "ala mare" . Din pacate, oricit m-am straduit eu, nu am reusit sa nasc normal, pur si simplu nu avea pe unde sa iasa. Asa ca dupa 12 ore de travalui m-au bagat si pe mine la cezariana. Ce sa spun, in primele 6 luni a fost ok, chiar daca nu se omora cu mincatul. Apoi au inceput problemele: nu mai minca cum trebuie si chiar a stagnat vreo 2 luni cu greutatea, plus ca era sensibil cu gitul. In continuare ma chinui cu el cu mincarea dar in general se dezvolta bine si arata ceva mai mare decit virsta lui. La 1 an si 3 luni avea 12 kg si 88 cm iar pediatra a zis ca e ok. Nu a fost niciodata gras, mai degraba solid (asta e materialul genetic de la taica-su!), si numai eu stiu cum l-am mentinut asa. In rest este foarte energic si activ, nu sta o secunda in loc.
Am mai auzit si eu o torie de genul "cei nascuti mari sint mai sensibili" si inclinam sa fiu de acord, vazind evolutia lui Matei. Dar din ce spuneti voi despre grasunii vostri imi dau seama ca poate nu e chiar asa.

Multa sanatate la puisori.

nicoleta si matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

De ce sa nu fie si o super-bb? Bianca mea s-a nascut cu 4.400 g si 53 cm. Primele 45 luni a fost mancaciosa si a luat destul de bine in greutate dar acum la 1,5 ani are de abia 9 kg si ceva asa ca nueste o regula ca bb sa ramana gras. Se spune ca bb-ii superponderali la nastere trebuie supraveghiati in alimentatie pentru ca au predispozitie mai mare la diabet avand tendinta de obezitate. La noi nu este asa ce n-as da sieu sa aiba macar 10 kg si mananca dar degeaba darnici nu sta o secunda intr-un loc.
Si baiatul meu Mihai a fost un super bb 4100 g si 50 cm - la 1 an 14 kg . Pana la 3 ani am avut oarecum probleme pentru ca a fost grasut dar cand a mers la gradi si-a revenit si acum este normal.
Asa ca ca mare atentie daca ia in greutate lunar mai mult decat media normala atunci va fi un copil mai plinut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Pe Eva am nascut-o la 37 saptamini si a avut 3.530g si 50cm. Ginecoloaga si toti cunoscutii mi-au spus ca sint norocoasa ca s-a nascut asa devreme, ca daca mai statea inca 3 saptamini se facea mult mai mare.
A crescut normal pina la 1 luna, dar apoi si-a dat drumul fff repede, asa ca la 8 luni si 2 saptamini avea 11.5kg si 80.5cm. Acum, la 9 luni si 1 saptamina, cred ca are vreo 12kg si peste 81cm.
Este o fetita super-cuminte, vesela si sociabila, care nu plinge aproape deloc si doarme peste noapte de cind era bb mic.
De mincat, maninca normal, cit un bebe normal pt virsta ei, nu cit pt greutate.
La imbracaminte poarta marimea 18-24 luni, cu preponderenta 24 luni (poarta 18 luni numai la citeva bluzite, in rest, pantalonasi, fustite, rochite si alte alea, toate sint de 24 luni).
Sotul si soacra sint f inalti (si cei 3 frati ai lui), asa ca are cu cine sa semene .
Toata lumea face ochii cind aude ca are numai 9 luni.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

si al meu avea la nastere 4.300 si 55 cm....acum la 6 ani are 1,40 cm si atentie...34kg...am fost cu el la medic ca am crezut ca poate are ceva endocrin...dar nimic...se pare ca e genetic...si eu am fost foarte grasa cand eram mica...si tocmai din acest motiv sufar , as fi vrut sa fie mai slab, dar e un pofticios
am incercat sa-i reduc din dulciuri,paste etc.,a mers vreo luna pe urma e drept ca eu nu am mai putut rezista si i-am mai dat...avea ochisorii mereu lacrimosi...se uita la dulciuri si-mi cerea voie macar sa le atinga... e dureros...dar sper ca va slabii(vara slabeste ca alearga toata ziua)
am uitat sa spun si ca e foarte sensibil, se supara f repede daca cineva ii spune grasule...stiti cum sunt copii...dar ce ma deranjeaza e ca aud asta si din partea adultilor...cica il alinta...dar bineinteles ca intervin(mai finut)...sotul in schimb e ca un leu
Dar e cel mai scump copil din lume...nu am avut probleme cu el de nici un fel si e foarte ascultator...de istet nu mai spun...hai ca m-am intins...as ca SA VA TRAIASCA COPII INDIFERENT DE GREUTATE

de baieti Bogdan(10.01.2000)& Florin(16.04.1990)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Salutare mamici cu bebici XXL!
Eu am inceput saptamina aceaste diversificarea la buburuza mea(6 luni si vreo 10kg)si m-am gindit ca poate ma ajutati putin cu sfaturi
Diversificarea la ai nostri copii e putin diferita ca la ceilalti,nu?
Daca vreti si aveti timp, va rog sa-mi spuneti ce ati evitat, cum ati inceput, cum s-au comportat copiii,etc?
Multumesc si sa ne traiasca sanatosi dolofanii!

IOANA si Luca-Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ioana nu cred ca e mare diferenta intre diversificarea unui bb cu greutate mai mare la nastere si a altuia cu greutate mai mic. Eu am facut un sg lucru: am evitat cerealele. Nu ca i-ar fi placut prea tare, dar i-am dat f rar si in cantitati mici. Vreau sa le scot de tot.

Am gasit in "Mama si copilul" a lui Capraru niste valori medii, spune ca la 1 an, media e de 9.200kg la fete si 9.700-10000kg la baieti si respectiv 72 si 74 cm. Grasa mea e mai mare decat media la 1 an?!

Vad ca sunt altii "mai cu greutete" decat noi: Oana C si Ioana... Sanatosi sa fie!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput