Viata in Germania ( 24 )

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

osolita,preturile astea sunt dus intors,pe perioada fixa
sau numai dus si te intorci cu altceva

sfarsitoarea.m-am uitat pe anabin,am gasit geografia-specializarea meaintr-o lista lunga,dar nimic despre cat recunosc,unde si ce pasi sunt de urmat,adresa,nr de tel ceva..Unde ai vazut tu toate astea
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mamica dulce, incerca sa cauti asta pe google (sau pe alte site-uri) : "Bewertung ausländischer Bildungsnachweise".

Iti trimit si un link, numai ca informare, in speranta c-o sa te ajute la ceva.

http://fhh.hamburg.de/stadt/Aktuell/behoerden/bildung-sport/bildung-schule/beratung/schulinformationszentrum/service/team-b/bewertungs-auslaendischer-bildungsnachweise.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Mamica dulce, pentru recunoasterea diplomei de bac iti recomand sa suni la Ministerium für Wissenschaft und Kunst din landul in care locuiesti. Mie mi-am recunoscut diploma (am terminat ase-ul) insa nu mi-au schimbat titlul. Pe hartia de la ei nu scrie diplom kauffrau (asta ar fi echivalentul din germana) ci Lizentiatin der Wirtschaftswissenschaften. Mie mi-au spus ca daca vrei titlul pe care il da o facultate din germania as putea sa merg direct la facultate. Asta am si facut. Mi-au spus ca intr-adevar imi recunosc primii doi ani (pentru asta iti tb diploma, foaia matricola traduse plus o scrisoare adresata nu stiu carei comisii) urmand ca sa mai fac cinci semestre la ei. Apoi pot primi diploma cu titlul "diplom kauffrau".Intre timp mi-am gasit de munca numai cu hartiuta care am primit-o si m-am gandit ca n-are rost sa repet ce am facut in ro dar m-am apucat de cursuri (weiterbildung)la distanta. Imi aprofundez cunostintele in domeniu si invat si germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Mamica dulce, sincer nu stiu daca preturile sunt dus/intors sau nu, daca vrei mai multe detalii intra pe site/ul lor: www.intertouring.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

multumesc de info fetele,o sa studiez toate linkurile si daca mai am nelamuriri ..intreb:)
acum stie sa.mi spuna cineva care-i amt-ul care poate sa-mi spuna unde sunt gradinite private in zona mea
La o cautare pe net la orasul meu am gasit numai catolice ,evanghelice si de stat.
Marc e la una catolica..dar mi s-a facut lehamite,poate ati vazut ultimele pagini de la subiectul meu de la gradinite,crese..

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tinatache

Fetele din München, stie cineva un medic oftalmolog bun (neamt sau roman, nu conteaza)?

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Cristina,
Hai ca stiu eu un oftalmolog bun,chiar aici linga mine ,pe Münchenerstrasse.E ungur,a terminat facultatea la Tg Mures,vorbeste in cele 3 limbi.Noi am fost foarte multumiti de el.

Hai ca iti scriu miine un mail cu adresa si tel lui.Acum is ametita si obositaaaaaa,de vreo doua ore ne-am intors din conced.
Pupici.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Buna seara!
Vreau sa va intreb si eu ceva, pe fetele care au trecut prin experienta mutarii/plecarii dintr-o locuinta inchiriata (DE). Cand ati plecat ati avut probleme cu gaurile facute in ramele geamurilor (facute pentru montarea jaluzelelor)? Poate suna cam fara importanta dar nu stim pana unde poate merge pretentia proprietarului de a primi casa inapoi asa cum a dat-o.
Astept ceva pareri!
Pupici!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

anca draga eu sunt in al doilea oras si la a 3 a locuinta de cand stam in germania.numai cu primul proprietar am avut ceva problema dar atunci eram la inceput si nu am prea stiut.
gaurile in geamuri nu erau facute de noi dar el ne-a pus sa platim,plus ca la baie era inundatia de la vecin nu de la noi si cand am plecat ne-a pus sa zugravim si pe deasupra sa-i mai scoatem si mocheta afara.

la a doua locuinta a fost un dragut nenea.noi ne-am mutat si din oras acum 3 luni iar cand am predat locuinta a facut numai cateva poze si gata.iar gaurile de la jallzele i-am spus de ele dar nu ne-a spus nimik. ne-a spus ca se pot acoperi cu un chit special.

http://community.webshots.com/user/svetlana_79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cat spune:

Salutare!
Va multumesc mult pt raspunsuri si incurajari Aschiutzasi Alina Luchian , Cristina si mamica dulce !

Ieri am fost in München la o clinica de medicina prenatala si genetica unde mi s-au facut o gramada de teste (sonografie transabdominala, Farbdoppler, ecocardiografie fetala si pW-doppler).
Slava Domnului pana acum e totul ok cu bb (nu are nici un semn de boala) iar medicul care m-a consultat (prof de docent) mi-a spus ca se pare ca am avut noroc si ca desi riscul de infectie la bb nu a trecut se reduce mult pt urmatoarele saptamani. Mi s-a luat o piatra de pe inima dar mai am una pentru ca tb sa mai merg la ei la un control tot asa amanuntit peste 5 saptamani iar pana atunci tb sa fac ecografie saptamanala la medicul meu. In cazul in care medicul meu observa ceva tb sa merg de urgenta la München pt o eventuala transfuzie de sange intrauterina. Stau cuminte si astept, dar parca am prins ceva curaj.
Alina Luchian si eu gasisem discutiile de care ai pomenit tu, multumesc!
Sunt f speriata pt ca la mine infectia s-a produs in prima jumatate a sarcinii cand riscul de infectie la bb e mare.
Cristina, dupa cum s-a scris e vorba de eritem infectios (the fifth disease). In Ro nu e prea cunoscut, dar aici e raspandit mai ales la copiii de gradinitza. Boala( provocata de ParvovirusB19)in sine nu e grea, nu necesita nici un tratament, dupa eruptie copilul nu mai este contagios, eczemele nu produc mancarimi (nu lasa semne). Daria nu s-a simtit deloc bolnavioara, i-a aparut doar eruptia pe fata (pete mari rosii ca si cum ar fi fost palmuita), apoi pe maini si picioare. A trecut de la sine intr-o saptamana.Nu exista deci tratament si nici vaccin. Riscul e la mine(caci am fost infectata) pentru ca se poate transmite la fat.

Va pupam!

Catrinel 15+ si Daria Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Catrinel, ma bucur ca ai plecat cu vesti bune din München. O sa fie bine, ai sa vezi, pericolul cel mare a trecut si nici nu cred ca mai vine de-acuma.
Sanatate multa!

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Cat

Salutare!
Va multumesc mult pt raspunsuri si incurajari Aschiutzasi Alina Luchian , Cristina si mamica dulce !

Ieri am fost in München la o clinica de medicina prenatala si genetica unde mi s-au facut o gramada de teste (sonografie transabdominala, Farbdoppler, ecocardiografie fetala si pW-doppler).
Slava Domnului pana acum e totul ok cu bb (nu are nici un semn de boala) iar medicul care m-a consultat (prof de docent) mi-a spus ca se pare ca am avut noroc si ca desi riscul de infectie la bb nu a trecut se reduce mult pt urmatoarele saptamani) pentru ca se poate transmite la fat.

Va pupam!

Catrinel 15+ si Daria Maria

Catrinel,
Scuze,iti scriu acum,am fost in concediu pina acum.
La ce clinica ai fost la München?
Eu am avut o experienta fff urita cu o profa univ,dr in genetica(Heide Seidel),etc.
Mi-am facut un consult genetic cind eram gravida(aveam 10 saptamini)si pe linga ca m-a speriat ingrozitor,mi-a luat singe sa-mi faca analize genetice.Ei,mi-a zis ca raspunsul vine in 10 zile.Dupa vreo 4 saptamini in care n-am primit nimic de la ei,a sunat sotul meu si tipa i-a zis ca defapt dureaza 6 luni.Te rog sa ma crezi ca rezultatele la analize au sosit in septembrie 2003,cind fetita mea avea un an si 5 luni deja.
In fine,atunci eram prea calma,prea preocupata de sarcina si maternitate ca as fi putut sa o dau pe tipa asta in judecata pt ce mi-a facut si as fi putut sa iau atitia bani incit sa nu trebuiasca sa mai muncesc niciodata .
Printre altele,mi-a mai zis ca si ce ma consum atita(plingeam),daca fac un copil handicapat,aici suntem intr-o tara civilizata(eu veneam dintr-o tara mai putin civilizata...)si copiii cu handicap se integreaza mai bine,au scoli speciale iar eu ca parinte ingrijitor primesc si salariu,etc.In fine,tipa mi s-a parut de o incompetenta crasa.
Dupa ce am nascut,i-am povestit moasei despre patania cu doctora si mi-a zis ca o stie,e cam dusa de-acasa .Moasa imi zicea ca chiar ar fi bine sa merg cu fetita mea la ea sa vada ca e perfecta si sanatoasa si sa nu mai sperie si alte gravide dar sotul meu nu a fost de-acord sa mai dam ochii cu ea,a zis ca nu si-a putut imagina sa existe asa un doctor incompetent in cadrul univ.

Apoi doppler mi-am facut tot la un prof,in cadrul univ,de data asta ma informasem fff bine care-i cel mai bun medic in doppler de sarcina si a fost ok.Nu imi mai amintesc cum il cheama dar pot sa caut.
Asa ca ai grija la ce medici mergi.Ca peste tot,si aici poti avea surprize neplacute.

Alina

Mergi la inceput