Viata in Germania ( 24 )
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
inca o zi spune:
buna fetelor!! am din nou o intrebare la voi si va rog pe cele care aveti idee sa imi raspundeti: e o intrebare cu privire la ceea ce se cheama ´´contract de casatorie´´.in cazul unui asemenea contract prin care se are in vedere separarea de bunuri\averi se intelege ca in cazul in care unul decedeaza celalat pierde dreptul la mostenire?? am sa va citez exact din un asemena contract incheiat aici urmatorul paragraf :
``separarea de averi\bunuri are efecte aspura dreptului de succesiune si partii legale din mostenire,precum si eventual asupra impozitului pe mostenire´´.
va rog pe cele cu mai multe cunostiinte in domeniu , lamuriti-ma!!! eu asa pricep ca prin acest contract, conform aliniatului in cazul decesului unuia , celalalt pierde dreptul la succesiune,respectiv mostenire.astept raspunsurile voastre!! si va multumesc pt lamuriri!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
Inca o zi, contractele astea prenuptiale sunt mai variate nu stiu acum exact sa explic100% sigur, ceea ce scrie in contractul citit de tine. Insa la incheierea unui astfel de contract, stiu ca se ia fiecare paragraf de acolo si e citit de avocat pt amindoi, sunt intrebati amindoi daca au inteles si daca nu, se explica clar ce si cum si sunt intrebati amindoi in egala masura daca sunt de acord sau nu(in caz de asta mai sunt alte variante de ales). Si mai stiu ca un avocat recomanda prezenta unui translator oficial in cazul unui partener strain, pt ca asa contracul nu va putea fi atacat si pt ca asa e corect.Cit priveste decesul exista aici 2 posibilitati. Sa se incheie un contract de separare a bunurilor numai in caz de divortz ,iar in caz de deces bunurile sa fie considerate impreuna. asa e si mai fair play, ca doar un contract protejeaza respectivii in caz de separare, dar cind lucrurile sunt minunate in viata de cuplu si intrevine moartea, atunci nu vad necesitatea unei separari de bunuri stipulata printr-un contract. Doar in cazul unor averi cu adevarat fabuloase, in care nu se doresc alti actionari decit cei pe linie succesoriala(sa zicem, omul vrea sa protejeze firma si renumele creat, de un al doilea sotz, si doreste sa lase actiunile firmei numai copiilor). Plus ca mai exista un aspect: cel al taxelor. daca contractul de separare e facut in asa fel incit sa se aplice si in cazul divortzului si al decesului, chiar daca se face un testament care spune clar ca bunurile ajung la sotie si copii, ele vor ajunge, insa taxele sunt imense! si pe intreg, toata familia va pierde multi bani ..pe taxe.Normal in germania, in caz de deces, sotzia/ sotzul ramas in urma primeste 50% si copii chit ca-s unul sau mai multi primesc impreuna restul de 50%. La fel se intimpla in cazul unui contract de separare numai in caz de divortz.Din paragraful citit, inclin sa cred ca e vorba de celalalt tip de contract de separare care are efect nu numai in caz de divortz ci si in caz de deces. In urma unui astfel de contract trebuie sa existe neaparat si un testament. Sau mai bine zis, trebuie sa existe si un testament pt a asigura partenerul ramas in viata de o parte din avere. Ca altfel copii vor fi prioritari in defavoarea partiala sau totala a mamei/ tatalui ramasi in viata. si aici ajungem la acele taxe foarte mari in cazul aplicarii unui testament, la averi bineinteles mari. Insa testamentul este un act personal, nu poti avea control asupra acelui act, adica e intocmit numai de o parte si poate fi schimbat oricind la dorinta respectivului. Nu asigura cu adevarat partenerul ramas in viata, tocmai pt ca nu este un contract intre 2 persoane e un act intim la intocmirea caruia e admisa numai prezenta celui care il intocmeste. Ce vreau eu sa zic e ca nu ai de unde sti 100% ce srie in acel testament decit dupa moarte.Nu stiu daca am reusit sa-ti fiu de folosVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
osolita spune:
Fetelor tocmai am primit un newsletter de la agentia Intertouring cu zboruri ieftine spre tara in Septembrie, poate intereseaza pe cineva:
Restplatzbörse: CHARTERFLUG NACH CONSTANTA
ab Frankfurt am 13.09.2005 EUR 50,-
ab Frankfurt am 20.09.2005 EUR 75,-
ab Düsseldorf am 13.09.2005 EUR 50,-
ab Düsseldorf am 20.09.2005 EUR 75,-
sfarsitoarea spune:
Mamica dulce, de la 1 ianuarie 2005 diplomele de licentza de la Facultatile din Romania sunt recunoscute si aici.
http://www.anabin.de/
Aici gasesti toate facultatile recunoscute si titlurile recunoscute.
Succes si sanatate
inca o zi spune:
vikinga,iti multumesc mult pt raspuns!mi-ai fost de ajutor si am inteles cele scrise de tine.am primit lamuririle de care aveam nevoie!! multumesc inca o data!!
mamica dulce spune:
osolita,preturile astea sunt dus intors,pe perioada fixa
sau numai dus si te intorci cu altceva
sfarsitoarea.m-am uitat pe anabin,am gasit geografia-specializarea meaintr-o lista lunga,dar nimic despre cat recunosc,unde si ce pasi sunt de urmat,adresa,nr de tel ceva..Unde ai vazut tu toate astea
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
vikinga spune:
Inca o zi, ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor, insa trebuie sa subliniez faptul ca problemele legate de avocat sunt ca cele medicale Nu trebuie sa te iei dupa absolut nimeni inafara de avocat/ doctor! Serios! Difera foarte mult conditiile si aspecetele incit cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa nu-ti fie jena si sa intrebi avocatul ce si cum! Nu uita, e dreptul tau!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)TELEDONUL EUROPENCELOR INIMOASE PENTRU CEA MAI FRUMUSICA BEBELUSHA:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53837"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by Cat
Salutare!
Sa va spun si eu pentru cele interesate de obtinerea Niederlassungserlaubnis-ului dupa cei 5 ani cu green-card(60 de luni in septembrie). Astazi am aluat pasapoartele cu viza pe ele, dupa o saptamana si jumatate de la depunere la Landratsamt. Cu 2 luni inainte s-au depus actele pe Arbeitsamt. A mers repede si nu am avut nevoie de viza intermediara.Fetita mea a primit viza pana in 2009, urmand sa fie prelungita pana va implini 16 ani.
Livia, sper ca v-au ajutat si informatiile primite de la noi!Bafta!
Am si eu nevoie de AJUTOR!
O problema importanta, poate aveti idee, poate stiti pe cineva care s-a confruntat asa ceva...
Sunt insarcinata in 15 saptamani. Fetita mea(4 ani) a facut Ringelrötelln, bineinteles a luat de la gradinita.
Astazi (dupa 3 saptamani de plimbat de colo-colo, de la un medic la altul, e lunga povestea...) am aflat oficial ca am fost si eu infectata cu virusul care provoaca Ringelrötelln. Stiam ca va fi asa, am avut cateva semne de boala(dureri de articulatii, ganglioni umflati) la mijlocul lui august fara sa-mi apara eruptia.
Din ce am citit eu, caci medicul meu mi-a spus verde in fata ca nu a avut nici un caz ca asta toata activitatea lui si habar n-avea (si nu e un tinerel, are 50 si) e periculos pt fat( malformatii ale inimii, anemie severa,hydrops fetalis).
Aici e un articol f.bine documentat:
http://www.aerzteblatt.de/v4/archiv/artikel.asp?id=27694
Am luat legatura cu autoarea, o d-na prog.dr. la univ din Regensburg.
Va trebui sa fac doppler ultraschall saptamanal caci bb poate fi afectat pana aproape de sfasitul sarcinii, analiza sangelui fetal din cordonul ombilical si in caz de anemie transfuzie de sange intrauterin.
Mi-a recomandat unde sa ma duc in München si am programare pt marti.
Hai ca m-am lungit cam mult...
Intrebarea mea e daca ati auzit de asemenea problema si stiti cumva ce s-a intamplat cu bebe? In Ro, nu stie nimeni nimic...
Am nevoie de orice informatie, va rog mult!
Scuze ca m-am intins atat!
Numai bine!
Catrinel14+2 si
Daria Maria
Draga Cat,
Poate te ajuta informatiile de aici
http://www.netdoktor.at/kinder/neu/infektionen/ringelroeteln.shtml
Stiu ca s-a mai discutat despre "eritemul infectios" pe un alt forum cu mamici. Poti da o cautare pe Google.
Multa sanatate !
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi
helbi spune:
quote:
acum mai am o nelamurire,ma gandesc cum de n-am postat pana acum..fetele care sunteti cu viza in germania..puteti sa va deschideti cont in banca,sau sa faceti abonament la tel mobil
eu n-am putut face nici una din astea si de 3 ani stau si rabd fara mobil ca al meu sot nu poate face pe numele lui,din motive de punct schufa.,care nu mai este de actualitate de ani de zile dar nici nu si-a batut capul prea tare sa-l scoata,prin urmare nici rate la un tv macar nu putem face.
Bine v-am regasit!
Mamica dulce, eu am deschis cont NUMAI pe numele meu si nu lucrez si nu am lucrat vreodata. Nu am avut nici un fel de pb. la deschiderea lui. Ce nu am putut face la acest cont a fost limita de credit, si asta pt ca nu am intrari salariale lunare. Am reusit insa fara pb. sa am tot la aceeasi banca un Sparkonto, tot numai pe numele meu.
(La contul comun suntem co-proprietari, dar la cel de care ti-am zis mai sus sunt singura, nu am imputerniciti.)
Nua m avut pb. nici la cumpararea unui telefon mobil cu cartela.
Mai incearca, macar la telefon nu vad de ce nu ai putea sa-ti cumperi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Fetele din München, stie cineva un medic oftalmolog bun (neamt sau roman, nu conteaza)?
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o