Viata in Germania ( 24 )
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Acum am o alta pb.
In iarna, de saarbatori vine prietena mea la mine. Si ne giundeam sa "iesim" undeva: München sau Berlin....Eu le-am vazut pe amindoua (Münchenul ce-i drept acum vreo 2-3 ani ultima data). Eu as vrea ceva care sa cuprinda si revelionul..........asa ca ma intereseaza cazare rezonabila......M agindeam la un moment dat la Garmisch, care cred ca arata f. bine iarna. Cum nu prea stiu unde pot afla info despre cazari ieftine (nu avem prea multi bani nici una din noi si nici nu suntem pretentioase la cazare), m-am gindit sa va intreb pe voi!!!
Imi puteti recomanda ceva? Poate fi eventual si Hamburg, ca pe-asta chiar nu l-am vazut deloc!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Valenka spune:
quote:
DidiAlex Posted - 21/09/2005 : 17:51:45
Dar, taratze ati auzit in DE. Ca de cateva luni imi fac singura borsul insa, tot depinde de taratzea din ro.
Hai ca io le intrec pe toate. ati mai auzit pana acu pe cineva sa isi aduca materie prima de bors din ro? Am vrut sa va intreb mai demult dar..
Alex
Incearca Weizenkleie- din cite stiu eu astea sunt taritze.
![](icon_smile_shy.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
quote:
Originally posted by Valenkaquote:
DidiAlex Posted - 21/09/2005 : 17:51:45
Dar, taratze ati auzit in DE. Ca de cateva luni imi fac singura borsul insa, tot depinde de taratzea din ro.
Hai ca io le intrec pe toate. ati mai auzit pana acu pe cineva sa isi aduca materie prima de bors din ro? Am vrut sa va intreb mai demult dar..
Alex
Incearca Weizenkleie- din cite stiu eu astea sunt taritze.
Da,exact!Le gasesti la orice drogherie(DM,Scheleker,Rossman)la raionul cu produse naturiste,unde au si Brottrunk,seminte de in si alte chestii din astea.
Alina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
Dani,
Sigur,o sa-l mai intreb pe sotul meu si va mai scriu.
Drept ii ca el e cam nemultumit de toate scolile de pe-aici dar una buna tot s-o gasi si pt fata noastra .
El vine din Niedersachsen,acolo a studiat in mare parte.Din cite stiu,sunt diferente destule intre sistemul de invatamint din landuri,e autonomie si cam fiecare face ce "vrea".
Nus'ce sa zic,nu am auzit lucururi f bune despre horturi .Oricum ma mai interesez,in urmatorii 3 ani sper sa devin toba de informatii
.Recent am cunoscut o doamna romanca,imi zise ca fiu ei a fost la hort dar l-a scos de-acolo,nu isi prea dadeau interesul,ritmul era lent si nu progresa.
Noapte buna va doresc!
Alina
AncaG spune:
Dragelor,
Am si eu nevoie sfaturi de la voi, cele cu copii de scoala sau cu soti nemti care pot avea o parere avizata. O sa ne mutam in curand si in zona respectiva sunt doua scoli: una mai aproape unde probabil ca ar am fi si noi arondati si una putin mai departe (<2km) dar care mi se pare mult mai buna (programa, dotari-pt sport in special-, pozitie fata de copii straini...). Cum as putea sa fac, ca sa reusesc din prima sa il inscriu pe baiatul nostru (clasa I-a, inceputa in august) la aceasta scoala? Cum sunt regulile cu admiterea in scoli, altele decat cele apropiate de locuinta? De exemplu ei scriu ca o sa faca limba engleza din clasa I-a ceea ce nu cred ca se face in toate scolile (voi cum stiti?) si as putea sa motivez ca el stie deja sa vorbeasca si vreau sa progreseze. Credeti ca o sa 'mearga' cu motivul asta? Ce argumente mi-ar mai fi de ajutor? Ar mai fi ca, cu limba germana nu sta la fel de bine ca si cu engleza si la o adica sa avem nevoie de programul lor de sprijin pentru copiii straini (in general, intelege ce i se spuna dar mai are mult de invatat). Ma tem insa ca acest argument sa nu imi aduca mai multe probleme decat sa ma ajute.
Deci, cine ma poate ajuta cu cateva sfaturi?
Drept recompensa: multi !
Anca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Anca, dinc e stiu sunt reglementari la nivel de Land. Personal nu cred ca ajunge motivatia asta dar... nu va puteti muta langa scoala respectiva? 2 km nu e mult si intra la sigur.
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Cristina sau Alina....help!!!
As vrea ca dupa Craciun sa vin in zona la voi. Acum, nu sunt sigura (depinde de cazare) daca chiar in MUnchen (dar sigur i-l voi vizita din nou si poate ne vedem, ce ziceti??), sau poate in Garmisch.......as vrea cam din 28 in 2 inauarie......Ma puteti ajuta cu ceva link-uri pt cazare. Am cautat eu pe net si ce am gasit f. dragut si convenabil ca pret, nu inchiriaza decat pt min. 14 zile in perioada respectiva..........
Ce stiti despre hotelurile Etap? Se merita? Sunt curate? E nevoie ca si la Jugendherberge sa-ti iei prosoape.....ai dus si WC in camera????
Sau poate stiti voi niste locuri dragute pe la munte........
Mercic anticipat!!!
PS oricine ma poate ajuta cu o info, poate sa o faca...am scris numele fetelor p ca din zona respectiva in ultima perioada, numai pe ele leam vazut mai active pe forum
dani_flor spune:
Buna fetelor!
da, Anca, are dreptate Cristina, eu iti pun cu placere cum e la noi in Berlin, dar nu stiu daca e valabil si pe la voi.
Deci, in primul rind eu nu stiu ce scoala e asta pe care v-o doriti voi, daca este bilingva sau normala, dar suna bilingva.
Dar sa iti zic cam ce stiu ....
La noi in Berlin, din clasa I se face lb nr. 2 numai la scolile bilingve, si evident, se fac materii in aceasta limba. Altfel, lb nr. 2 se face normal din clasa III.
Despre lb germana: copilul trebuie sa o cunoasca binisor, trebuie sa treaca oricum 2 teste de lb+capacitatzi. Nu stiu daca in anumite conditii poate fi scutit de astea .... aici in Berlin sunt si f. multi americani, exista si gradinite si scoli in exclusivitate pe engleza, banuiesc ca pe acolo o fi alt regim, de asta ziceam de scutire. Altfel, daca nu treci testele alea 2 nu primesti accept pentru INSCRIERE la scoala, esti redirectat spre scoli ajutatoare.
Criterii de selectie (la noi) la o scoala care NU este cea la care esti arondat:
-- limita nr de locuri, evident
-- pentru bilingve: ei zic ca jumate de locuri sunt ptr cei care cunosc deja lb2. si jumate pentru restul
-- un pct in plus daca ai frati / surori mai mari.
Dar cica s-ar trage la sorti ... dar cei pe care ii stiu eu si nu stiau lb2 au fost respinsi, iar cei care erau din familii de lb (de ex. jumate americani) au fost admisi. Asa ... ca noi nu ne-am mai agitat. Eu vb de lb2 ca fiind engleza, unde te bati cu copiii americanilor, lucru care nu stiu daca e valabil si la voi.
Copilul vostru se duce la gradi? Daca da, intrebi la gradi CITA GERMANA stie comparativ cu cita este necesara, ei trebuie sa iti evalueze acest lucru. Si la scoala la secretariat poti intreba, ca ei isi stiu cel mai bine criteriile. Dar: SIGUR nu poti sa stii niciodata daca te accepta sau nu, decit (in principiu) scoala de cartier. La noi si scoala de cartier: am depus inscrierea prin noiembrie si semi-acceptul a venit in martie cu Termin pentru testul 2 de limba. daca nu il lua....nu ar fi fost acceptata (probabil), dar Dr. cu care a facut testul a fost incintata, ne-a zis ca o sa-i placa la scoala, desi fi-mea este tare aiurita.
Dar sa stii ca info adevarate pentru cazul tau le primesti strict de la gradi copiluli si de la scolile unde vrei sa il inscrii.
A! Si mai vezi ca inscrierile se fac in noiembrie ac pentru la anul. La noi asa este.
Scuuuuuuze fetelor, sper sa nu va fi stresat cu limbaritza.
Va
Daniela
dani_flor spune:
Buna Andreiutz, eu cred ca te-ar aranja cel mai bine un FeWo! Eu zic ca te duce mai ieftin decit la hotel!!! Oricum, etapul nu e foarte confortabil, e cumplit de mic (nici nu stiu daca e in zona aia).
Daca te aranjeaza sa maninci "din traista", ma rog, de la supermarket ar fi foarte avantajos, astea au bucatarii utilate, altfel ... restaurante exista peste tot. Daca vrei, ma uit de likuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Andreia, Walchensee te-ar interesa? Nu e departe de München, noi mergem acolo cand vrem un weekend la munte. Daca vrei caut adresa de la hotelul unde stam noi, daca tin eu bine minte plateam 50€/noapte pe un Ferienwohnung cu 1 cam, baie si bucatarie. Hotelul e la Einsiedl, este si pe harta.
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o