Sa skriu si io despre Liban:):)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Am citit si eu ce-ati scris despre Liban. Curiozitatea pentru viata musulmanilor - mai mult sau mai putin adaptati la Occident - mi-a deschis-o CLONA. Lumea asta ma fascineaza !!!
Multumim ca ne-ati impartasit si noua din minunile lumii arabe !
Sanatate si numai bine !

Floriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Cumnata mea e casatorita cu un medic libanez si sta chiar in Beirut.Si eu credem la fel ca femeile de acolo sunt acoperite din cap pana in picioare dar nu este asa.Cele batrane mai poarta val, putoaicele insa poarta fuste scurte, blugi stramti si bluze din care se vede buricul.In vara asta s-ar putea sa ajung si eu pe acolo si atunci o sa fiu in masura sa port o conversatie mai aprinsa pe aceasta tema.Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Sa va spun cu ce viteza am fugit la alimentara sa cumpar baclava dupa ce-am citit ce-ati tot scris voi aicea? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Vacantele copiilor,mai ales ale celor micuti se lungesc in fiecare an pana in jur de 1 0octombrie.Verile deosebit de calduroase, ii alunga pe cei mai multi oraseni la munte,unde temperatura este mai scazuta cu 2-3 grade decat in orase. Doar temerarii sau cei care au un motiv bine intemeiat mai raman pe timpul verii jos,la oras.
Trecerea de la vara la toamna se face incet si abia perceptibil.Cateva indicii imi arata clar ca ar cam trebui sa pun mana si sa incep curatenia de toamna.
.In primul rand forfota din oraselele de munte sau din chalet-urile inchiriate pe malul marii se muta treptat la oras.Incep cumparaturile pentru noul an scolar:de la flanele,maieuri,pantaloni,sosete,helanci,jachete,pantofiori,ghetute si pana la rechizitele scolare,manuale,bidonase pentru apa,surfetase pentru sandvisuri,ghiozdanase,genti cu preturi de la cele acceptabile si pana la cele de la 20-30 $ in sus,cu Scooby-Doo,Mickey-Mouse,Winnie the Pooh si pana la exclusivista Barbie sau cele simple pentru elevii mai mari,intr-un cuvant absolut tot ce-si pot dori un elev silitor si parintii lui grijulii.Produsele sunt expuse cu generozitate in fata magazinelor randuite pe ambele parti ale strazilor destinate shoppingului. Oferta e mare si preturile sunt pentru toate buzunarele.
Se simte in aer acel ceva pe care-l simteam de fiecare data in Romania la inceperea scolii.Miroase a manuale noi si proaspat copertate.Creioanele sunt ascutite si aranjate frumos in penare.Ghetutele lustruite,uniforma apretata si calcata,ghiozdanelul asteapta cuminte in cuier,la loc de cinste, sa fie umplut cu manuale si rechizite.Simt un nod in gat si unul in stomac.Undeva in coltul ochilor o senzatie de fierbinteala.Ma frec pe furis cu dosul palmei,incercand sa indes lacrimile inapoi. Ma gandesc la prima mea zi de scoala si sunt emotionata.Maria in schimb e fericita.
Dimineata ma trezesc prima.Ii fac Mariei lapticul,apoi cafelele,pentru mine foarte dulce,pentru sot foarte amara.O trezesc pe Maria care,uimitor reuseste sa deschida ochii instantaneu.Isi bea lapticul cu paiul incetisor sorbind zgomotos ultimele picaturi.Apoi o imbrac cu uniforma,care e cu vreo doua numere mai mare ca sa o poata imbraca tot anul.Ii pieptan parul cu carare pe mijloc si i-l leg in doua codite. Ii pun ghiozdanelul Barbie in spate si bidonasul cu apa i-l atarn in jurul gatului.Arata a scolarita.Si parca a mai cresut putin de aseara.O sarut pe frunte si o rog sa-l trezeasca ea pe tati.Tati se trezeste buimacit.Constata ca trebuie sa se barbiereasca.Se barbiereste in graba si-si bea cafeaua din picioare.Plecam spre scoala.Ma intorc din drum ca sa iau aparatul de fotografiat pe care-l uitasem.
In mai putin de 5 minute ajungem la scoala.Ne ia inca vreo 10 minute ca sa gasim un loc de parcare.Intram pe usa scolii,iar acolo suntem opriti de invatatoare si directoare.Elevii sunt indreptati spre careu,deja ei stiu drumul ,asa ca nu e nici o problema.Apoi ni se spune politicos la revedere.Cum???Doar atat?Nici o festivitate de deschidere,nimic?Sunt dezamagita.Ma uit cu ochii aproape inlacrimati la aparatul foto care nu a apucat sa fie folosit .Ne intoarcem acasa.
La 14,45 autobuzul scolii este in fata casei.Maria coboara alene din el.E imbujorata la fata si vesela.Imi povesteste de noii colegi,de noua invatatoare pe care a uitat cum o cheama ,de faptul ca s-au mutat cu clasa la etaj,cum ca toate colegele ei au ghiozdane si bidonase cu Barbie si ca ce bine am facut ca am cumparat si noi tot cu Barbie si imi canta si primul cantecel invatat,un cantecel in franceza despre inceperea scolii si cum trebuie sa stea elevii cuminti in banci.Pare multumita.Iar eu rasuflu usurata ca prima zi de scoala a trecut atat de repede si fara probleme.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Mult succes Mariutei la scoala! Si tie, mami, curaj! Ai scris asa frumos....mi-am amintit de prima mea zi de scoala, dar si de prima zi de gradinita a Teodorei (anul trecut), mult mai emotionante pentru mine decat pentru ea... Asa, usor-usor, cresc puii nostri si isi desfac aripioarele si incep sa zboare. Si noi vrem sa ii lasam sa zboare, dar...daca s-ar putea nu prea departe de noi...
te imbratisez cu mult drag, Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Multa bafta la scoala, Mariutei, si noi am patit la fel anul asta la gradi, plecaseram inarmati cu de toate de-acasa si-am ajuns numai pana la poarta gradinitei. La noi e cumva explicabil pentru ca probabil vroiau sa evite strigatele de ajutor ale mititeilor de la grupa mica.
in alta ordine de idei, e fascinant ce povestiti voi despre Liban, vreau sa mai aud si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Ortansa.

Si la noi tot asa... nu ne-au lasat sa intram cu James in scoala sa-i vedem profesoarele...au zis ca de-acuma e mare si se descurca singur...noroc ca am apucat sa o vedem doua minute totusi.

Si cind te gindesti cum era la noi prima zi de scoala...cu parinti multi, flori multe, etc...

Si James a venit super incintat dupa prima zi de scoala!

Flory, James & Sarah Catherine

"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Ete ca veni si ziua de sambata.Afara e frumos.Soare.Cald as putea spune.In orice caz sunt mai mult de 20 gr.Majoritatea magazinelor sunt inchise,pt. ca azi e Ziua Independentei:-)
Deci ,taiem de pe lista activitatea ˇ§shoppingˇ¨.Mai ramane activitatea "vopsit parul".Se simte nevoia, pentru ca n-am mai facut-o cam de mult.Nu ca as avea de mascat mai mult de 3 fire de par castaniu uimitor de "decolorate":-),cat pentru faptul ca simt nevoia de o schimbare.O schimbare cuminitica totusi,pentru ca de data asta am ales un saten foarte comun. Cutia miraculoasa pe care scrie Natea Garnier ma asteapta pe raft de mai mult de o saptamana.Poate ca azi voi reusi s-o folosesc.Asta in cazul in care voi fi extrem de rapida si voi termina vraja in mai putin de jumatate de ora,timpul ramas pana la trezirea micului kamikaze:-)
Tot pe lista activitatilor mai avem si putina ordine prin casa,iar apoi plimbatul pe afara.eu si copiii.Acelasi traseu aproape in fiecare zi.Coltul casei,strada principala care trebuie traversata cu mare grija,benzinaria si apoi lantul de magazine.Care astazi sunt inchise .Ca punct final,minifantana arteziana si bancutele.Un maslin schilodit manual,pentru impresie artistica,in mijlocul bancutelor.Toate astea la un loc, nu depasesc mai mult de 50 m patrati.Pe acesti 50 m patrati iedutii mei pot sari in voie.Pericolul il reprezinta totusi fantana arteziana,care emana un magnetism special asupra juniorului.Nici senioara nu se lasa mai prejos si-si scufunda manutele cu voinicie pana la coate in apa galbuie si sarata.Stiu ca e sarata pt. ca am avut ocazia sa o gust,atunci cand juniorul a iscat mii de stropisori voiosi spre fata si pe buzele mele.Mmm,asta-I apa sarata,nici nu-I de mirare .daca faci un mic calcul,marea se afla la doar 200 m distanta.Iar apa dulce e prea scumpa ca sa poata fi risipita pt. o biata fantana arteziana.Gazonul verde din jurul fantanii este tavalit de piciorusele zburdalnice ale copiilor.Norocul meu este ca nu exista nici o placuta cu "Nu calcati pe iarba"asa ca, se intelege de la sine ca ne este permis topaitul prin iarba.Gazonul este insa f. ingrijit .O singura data nu ni s-a permis accesul pe gazon,atunci cand se pusesera niscai chimicale pt. inlaturarea insectelor.Zburdalnicia copiilor,desi ma incanta la inceput,la un moment dat ma oboseste.Nicolas uita de gazon si se arunca pe jumatate in fantana.Il prind la timp.Maria gaseste o sticla de plastic pe care o umple cu apa si incepe sa stropeasca iarba.Tavalitul prin iarba duce la patarea iremediabila a hainutelor.Insistenta cu care Nicolas vrea sa se scalde in fantana, ma face sa pun piciorul in prag.Hais!imi zic.Il culeg cu proteste de pe iarba,ii dau un ordin scurt Mariei sa lase sticla in plata Domnului iar apoi purced la ˇ§incatusareaˇ¨ micului monstru kamikaze in carucior.O operatie destul de anevoioasa,daca tinem cont de zvarcolelile lui protestatoare.Urnesc cu greutate carutul,si-mi dau seama ca n-am ridicat piedica.O ridic ,in timp ce cu o mana imping carutul,iar cu cealalta o trag pe Maria dupa mine.Micul nostru alai o ia catinel spre casa.Maria ma bazaie ca vrea suc,Nicolas da din picioare.E inca suparat pe mine.Ne intoarcem de data aceasta pe alt drum,care trece prin fata supermarketului.Facem cateva cumparaturi,printre care si sucul preferat al copiilor si ne indreptam vertiginos spre casa.Si pentru ca nu e inca ora de somn,ne mai oprim putin si la leaganele din spatele casei.Maria face acrobatii in leaganul ei de fetitza mare.Nicolas motaie in cel special pt. bebelusi.Ii cer voie Mariei sa ma dau si eu in leagan.Imi ofera cu generozitate locul ei si incepe sa ma impinga."Mami!te dau tare de tot ca sa ajungi pana la cer".Nicolas adoarme de-a binelea.Ii propun Mariei sa mergem in casa si sa desenam ceva frumos.Accepta bucuroasa.Il asez pe Nicolas in patutz si rasuflu usurata.Stiu ca mai e putin si va adormi si Maria.Si ca rasplata pentru o zi obositoare de munca ,imi voi permite si eu o baie relaxanta si foarte lunga .Apoi ma voi rasfata cu o farfurie mare de fructe si cu un film bun.Atat cat voi rezista.Noapte buna!

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput