Invatator -barbat -ce pareri aveti?
Raspunsuri - Pagina 3
cataghe spune:
Baietelul meu a apucat sa mearga o luna la scoala in anul scolar trecut, pentru ca noi am ajuns aici abia in martie. Cum aici copiii merg la scoala de la 6 ani si el avea deja aproape 7, aici a mers la scoala, chiar daca in Romania ar fi mers abia in toamna asta. Au o invatatoare tinerica si foarte draguta, Vlad e topit dupa ea, numai ca acum a nascut si va lipsi o perioada... iar in locul ei a venit Mr McDonald, care nu numai ca e barbat, dar e si foarte negru Chestia draguta e ca faptul ca e negru l-am constatat doar la sedinta cu parintii, ca fiu-meu nu a parut sa observe chestia asta ca sa mi-o comunice ca pe ceva deosebit
Nu stiu cum e cu fetitele, daca eu am baiat, insa cred ca copiii in general au o capacitate de adaptare extraordinara si in plus, cred ca simt ei cum e omul din spatele "ambalajului", indiferent ca e barbat, femeie, alb, negru sau albastru In plus, imi amintesc ca noi eram in clasa a 5-a si eram pur si simplu indragostiti toata clasa de profesorul de istorie. E drept, un pic mai maricei, insa in primul an cu profesori, dupa ce avusesem invatatoare. Deci, nu cred ca conteaza, asa ca curaj si succes la scoala tuturor copilasilor!
_
In God we trust, all others bring data.
rory76 spune:
Cataghe draga, ai pus punctul pe i!!! Ce conteaza ce sex are invatatorul??? Daca e omenos si calm, fetita il va iubi! Asta e cel mai important. Eu am avut invatator pentru ca mama a vrut sa ma mai scoata din timiditatea mea innascuta. Dar el era foarte dur si, ma rog, ne mai ciufulea din cand in cand...Mi-era o frica teribila de el, mi-era groaza sa merg la scoala...Acum vremurile s-au mai schimbat, nu se mai aplica pedepse corporale, oamenii s-au adaptat...si fetita se va adapta!
Si pentru ca ma simt ranita in orgoliul meu de invatatoare, vreau sa va spun ca sunt uimita ca plecati din nou in discutie de la o prejudecata: aceea ca barbatii sunt mai capabili decat femeile!!! Pai daca ne dam singure cu firma'n cap, sa nu ne mai miram ca suntel platite mai putin decat barbatii, ca nici un patron din lume nu ne va da un job executiv! Ne autoconditionam la un esec!!! Cred ca niciodata un barbat nu poate fi la fel de sensibil si de universal valabil ca o femeie!!! Un barbat invatator va fi mai exigent, mai sportiv, mai haios, de ce? Pentru ca are acasa o femeie care il sustine,. care ii face menajul fara sa comenteze, ce treaba mai are el? Sa fie un ionvatator bun!!! Noi femeile trebuie sa fim bune si la scoala, si acasa, si mame si iubite si surori si de toate...in acelasi timp!!! Vi se pare echitabil???
Imi pare rau daca par dura, dar asa simt eu acum...
Camelia 72, abia astept sa ne comunici primele impresii ale fetitei despre noul ei domn invatator!!! Succes in noul an scolar!!!
pestoaica visatoare
cori spune:
eu am avut invatator si este omul ce m-a pus pe calea dreapta. a fost minunat. era mai in varsta...se numea Lambert Nicolae (soala nr 86) si nu il voi uita toata viata. nu stiu daca mai este printre noi, nu am mai auzit nimic de dansul de cativa ani, dar va fi viu in sufletul meu atat cat voi trai.
am cunoscut si generatia urmatoare a dansului. copiii il iubeau! a fost un adevarat model pt noi. el ne spunea mereu.."esti un om copilul meu..
numai bine,
bb Bia, mami Cori si cavalerul din burtica
oLo spune:
Dar de educator ce zicetzi???
Anaïs e in grupa foarte mica (abia a inceput gradinitza) si are un educator. E tare simpatic si tinerel. Si Anaïs in fiecare dimineatza ma intreaba daca merge la gradinitza!!!
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
casandra spune:
--------------
Si pentru ca ma simt ranita in orgoliul meu de invatatoare, vreau sa va spun ca sunt uimita ca plecati din nou in discutie de la o prejudecata: aceea ca barbatii sunt mai capabili decat femeile!!! Pai daca ne dam singure cu firma'n cap, sa nu ne mai miram ca suntel platite mai putin decat barbatii, ca nici un patron din lume nu ne va da un job executiv! Ne autoconditionam la un esec!!! Cred ca niciodata un barbat nu poate fi la fel de sensibil si de universal valabil ca o femeie!!! Un barbat invatator va fi mai exigent, mai sportiv, mai haios, de ce? Pentru ca are acasa o femeie care il sustine,. care ii face menajul fara sa comenteze, ce treaba mai are el? Sa fie un ionvatator bun!!! Noi femeile trebuie sa fim bune si la scoala, si acasa, si mame si iubite si surori si de toate...in acelasi timp!!! Vi se pare echitabil???
----------------
Draga mea, tu tocmai ai argumentat ca e preferabil un invatator barbat...
Ce e mai important pentru un parinte? Sa cunoasca viata personala si prblemele celei/celui de la catedra sau sa stie ca acesta/aceasta este capabil/a sa faca om din copilul sau?
furni spune:
Eu am avut invatator (toti cei 4 ani ) - Dl. Rusu il chema (am invatat la Lic. Ion Creanga - Buc.). Imi dau lacrimile acum! A fost un PEDAGOG DEOSEBIT, mi-a influentat toata viata, el m-a invatat sa invat, sa fiu ordonata, sa-mi fac temele, sa pretuiesc timpul. A fost un adevarat D-nul Trandafir. In clasa a VIII-a, desi nu mai invatam acolo, m-am pregatit la gramatica cu el pt. treapta I. Era f. bine pregatit. Un invatator cu adevarat valoros, specie disparuta din scolile de azi. Fi-miu este in clasa a II-a dar, din pacate, invatatoarea lui nu are nici o legatura cu fostul meu invatator.
Va pup
camelia72 spune:
Va multumesc pt.sfaturi,chiar mi-ati luat o piatra de pe inima!Asa cum am scris la inceput,fetita mea va merge anul viitor la scoala dar trebuie sa ma orientez unde sa o inscriu,preferabil ar fi cat mai aproape de casa iar aici cele mai bune rezultate si recomandari le are acest domn invatator pe care sper ca-l va indragi si fetita mea.La gradi a mers de la inceput cu mare drag,astepta cu nerabdare sa inceapa gradinita si acest lucru i se datoreaza d-rei educatoare care a stiut sa-i apropie,sa le vorbeasca calm si mereu cu zambetul pe buze,ne-a intrat tuturor in suflet,este un OM deosebit.Imi doresc tare mult ca si la scoala sa mearga cu aceeasi bucurie,sa invete de placere si nu de frica,ca orice parinte imi doresc tot ce este bun pt.copilul meu,nu am vrut sa jignesc pe nimeni,d-nele invatatoare sa nu se supere,am cerut doar sfaturi de la parinti cu experienta.
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
camelia72 spune:
MARE DEZAMAGIRE,aseara am aflat de la o mamica ce are baietelul in clasa faimosului domn invatator ca acest renumit dascal ii cam ciufuleste pe elevi,mi-a zis ca baietelul invata de frica pt.ca d-nul inv ii "sanctioneaza" tragandu-i de par sau de urechi.
Mamicute de scolarei,vi s-a intamplat sa va vina copilul acasa plangandu-se ca inv.le mai aplica si cateva corecturi,vi se pare normal?Sau credeti ca este bine sa-i mai "corecteze"din cand in cand?
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
rory76 spune:
Nu consider sub nici o forma normal sa se aplice pedepse corporale in scoala!!! Parintele este cel care ar trebui sa decida cum isi pedepseste odorul...Violenta nu se justifica in nici un fel, si cu atat mai mult cu cat copilul nu poate riposta!!! Dupa cum v-am spus, asta era si problema invatatorului meu: ne ciufulea cam des, prea des pentru niste copii de 7-8 ani. In cazul unui copil timid, in special, pedepsele astea au un efect devastator...
pestoaica visatoare
bruxinha spune:
Doamnelor, imi fac mea culpa cu umilinta: Vlad al meu tocmai a inceput clasa I iar in prima zi de scoala am aflat cu stupoare la cancelarie ca va avea un domn invatator despre care nu stiam nimic. Drept pentru care l-am transferat la urgenta in clasa unei doamne invatoare pe care o cunosc, este exceptionala ca om si pedagog, si a scos cea mai buna clasa a IV-a (din 4) anul trecut.
Asa am considerat ca-i cel mai bine pentru copilul meu, iar daca o fi fost si discriminare subconstienta, nu stiu. Da' nici nu-mi pasa prea tare...