Invatator -barbat -ce pareri aveti?
Dragele mele mamici,am si eu o dilema la care astept sfaturi!
Anul viitor fetita mea va merge la scoala iar unde vreau sa o inscriu (este aproape de casa)va avea un invatator si o invatatoare mai in varsta care este deja cam plictisita si dupa promotia lor va iesi la pensie.La gradi are o educatoare f.tanara si draguta de care s-a atasat si merge cu multa placere,va suferi mult cand se vor desparti iar la scoala nu stiu cum va reactiona si cat se va atasa de d-nul invatator care are vreo 50 de ani,destul de apreciat ca si pedagog.Oare trebuie sa ma orientez spre o alta scoala?Ce ma sfatuiti,ati avut copii la un invatator,ati fost multumiti,fetitele se pot atasa de un inv.barbat?
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
Raspunsuri
otau spune:
E cam ciudat sa ai invatator si nu invatatoare. Dar nu e neaparat un lucru rau. Nu suntem noi obisnuite cu ideea de invatator dar daca e un bun pedagog cred ca asta conteaza cel mai mult. Pot sa-ti spun ca verisoara mea care este profesoara o da pe fetita ei la scoala, anul acesta, desi de-abia a implinit 6 anisori acum 3 saptamani, tocmai pentru a prinde clasa unde va preda un invatator. Ea fiind profesoara la scoala respectiva stie exact cum sunt invatatorii si il prefera pe acesta.
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in ceea ce priveste acomodarea copilului cu invatatorul. Copiii au o capacitate uimitoare de adaptare.
In plus de asta, iti dai seama ca scapi de corvoada florilor duse la sedintele cu parintii, la 1 si 8 martie, la o eventuala zi onomastica, etc.
In ceea ce ma priveste pe mine, baietelul meu va avea invatatoare. Asa s-a nimerit, dar nu m-ar fi deranjat sa fi fost barbat.
otau spune:
E cam ciudat sa ai invatator si nu invatatoare. Dar nu e neaparat un lucru rau. Nu suntem noi obisnuite cu ideea de invatator dar daca e un bun pedagog cred ca asta conteaza cel mai mult. Pot sa-ti spun ca verisoara mea care este profesoara o da pe fetita ei la scoala, anul acesta, desi de-abia a implinit 6 anisori acum 3 saptamani, tocmai pentru a prinde clasa unde va preda un invatator. Ea fiind profesoara la scoala respectiva stie exact cum sunt invatatorii si il prefera pe acesta.
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in ceea ce priveste acomodarea copilului cu invatatorul. Copiii au o capacitate uimitoare de adaptare.
In plus de asta, iti dai seama ca scapi de corvoada florilor duse la sedintele cu parintii, la 1 si 8 martie, la o eventuala zi onomastica, etc.
In ceea ce ma priveste pe mine, baietelul meu va avea invatatoare. Asa s-a nimerit, dar nu m-ar fi deranjat sa fi fost barbat.
sinzi_ana spune:
Barbatii sunt mai intalegatori si mai calmi ...asa ca eu as opta pt un invatator!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri
Miruna Enescu spune:
La noi in scoala era un invatator la generatia mea, la una din cele trei clase bune (A, B si C din pana la I). Clasa lui a mers foarte bine, si noua celorlalti ni se parea ca mama ce chestie speciala este aia, ca cei de la A au invatator!
Cat despre relatia fetitei cu invatatorul, nu are de ce sa nu fie foarte buna, cred ca mai greu ar fi pentru un baietel decat pentru o fetita sa aibe invatator.
ghinetz spune:
Am avut colegi in liceu care sunt acum, cu siguranata, invatatori foarte buni. Asa ca...de ce nu? Intereseaza-te cum e ca om, ca pedagog, cum e pregatit (adica ce rezultate a avut cu celelate generatii) si incearca sa nu iei in calcl ca e barbat. Va fi bine, ai sa vezi
http://community.webshots.com/user/ghinetz
Oana si Stefanel
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Gaby spune:
Draga mea,
Sa-ti spun din experienta mea, poate te va ajuta intr-un fel... macar ca parere...
In clasa a 4 a am avut un invataotr, care, cei drept, era tanar, in jur de 30 de ani... Eram fetite destul de nebunatice dar el ne-a schimbat (de pe atunci)felul de a privi viata. Ne-am inteles excelent, proteja fetele, chiar excesiv spun eu... exista un pic de discriminare in clasa aia. Domnul Daniel era pentru noi exact ceea ce aveam nevoie in acele vremuri (pe timpul lui Ceau)ne punea sa ascultam "Anotimpurile" si sa pictam, lucruri pe care nu le facusem cu nimeni altcineva pana atunci... Eu care aveam anumite veleitati artistice (cantam destul de bine si mergea cu mine pe la diverse coruri, desenam extrem de futurist...))) eram destul de atasata de el... si am invata extrem de multe de la el. Ne mai intalnim si azi ,intamplator, si dupa atatia ani ma recunoste ( nici o profa din liceu nu o face!)si ma intreaba despre muzica si cat de mult mai desenez... A fost o relatie speciala... era un om deosebit! Cred ca depinde de "omul" invatator cum va fi relatia cu copiii, in special fetite...
Succes in alegere,
gaby
louisea spune:
eu am avut invatator in 2 din clasele primare si uite ca am supravietuit..
------------------------
Louisea si Bandit
Denii mic spune:
Sunt de acord cu fetele! Afla ce rezultate a avut, si nu aprecia dupa sex... apoi ... nu uita ca in literatura a existat un Domnu' Trandafir si nu d-na Trandafir....
Deni mic
RaluD spune:
Bunicul meu a fost invatator si apoi profesor.
Era foarte apreciat (unii dintre copiii de atunci isi mai amintesc inca de el) si f de treaba.
Bunica mea, tot invatatoare si la fel de apreciata.
Ca in orice domeniu, nu conteaza daca e femeie sau barbat.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica