Bebelusi de mai-iunie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Mai fetelor voi ati auzit de urmatoarea chestie. Cum ca mama nu trebuie sa participe la botez sau ca poate sta, dar sa stea mai in spate, undeva? cica asta mai spun unii preoti! Ziceti-mi si mie ce si cum!

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

am trimis la cornelia si tzumpiloi.
Beatriced, inainte de botez iti citeste popa si poti sa stai.
eu am stat exact in spatele nasilor si am tinut si miinile cind l-a scos din cazan ca mi-era frica ca il scapa. 14 ani! nasa.

Matei 21.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Lactoza: se gaseste in farmacie Humana Milchzucker. Eu ii dau Anei cate 1-2 lingurite pe zi si chiar si asa face kk numai la 3-5 zile.

Menstruatie: si pe mine m-a pacalit de vreo doua ori, dar de pe la sfarsitul lui iulie nimic. Mi-a trecut si mie prin minte sa fac un test de sarcina, dar am lasat-o balta si sunt fericita daca nu imi vine deloc pe perioada alaptarii.

Lucas, ce m-ai "incurajat" cu serviciul! La 1 oct incep si eu, si, ca sa fiu sincera, abia astept, ca m-am saturat sa lucrez de acasa numai pe bucatele sau printre urlete sau cu Alina pe genunghi sau noaptea...

Cornelia, am vrut si eu sa o dau pe Alina la gradinita din toamna asta, dar dr Culcer mi-a interzis categoric, pt ca aduce acasa toate bolile de acolo (chiar daca nu se imbolnaveste ea) si Ana e prea mica si nevaccinata. Si tine seama de faptul ca dr Culcer e o tipa f relaxata, dar mi-a spus ca poate aduce acasa rubeola sau asemanatoare, chiar daca ea e vaccinata. Asa ca pana implineste Ana un an sta si Alina acasa, asta este!

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Beatriced la botez itradevar mama nu afce nimic totul face nasa dica ea il tine il imbraca, tu poti doar sa fi atenta sa-l imbrace bine sa nu raceasca.Mie preotul nu mi-a spus nimic de stat mai in spate dar nu am stat in rand cu nasi ci pe langa sau in spatele lor.C
ce absurditate cum adica sa nu particip la botez? Drum bun si petrecere frumoasa la botez. La fel si pentru anky

Si eu il mai scot pe Stefan cu termometrul cand nu a facut de 3 zile dar nu mi s-a parut ca nu putea face singur. Si de atunci face cam in fiecare zi si oricum nu ma mai alarmez ca am citit ca atata timp cat mananca de la san se considera bine si daca face la 7-10 zile.

Lucas cateodata imi vine si mie sa plec la servici dar dupa ce citesc cum iti petreci tu timpul +ca la mine nici nu e o atmosfera prea placuta la servici(adica cam in fiecare zi ma enervez)cred ca o las balta si ma limitez la mai putine cheltuieli si raman acasa.

Stiti reclama aia la Pagini aurii cu sotul care ajunge sa caute pana la urma arme si munitii? As fac si eu cand plange de se inroseste si nu mai stiu ca sa-i mai fac. Incep sa caut pe net colici, costipatie, calma baby pana la urma am ajuns la bonedesi dupa cele auzite aici cred ca o sa angazej numai recomandata de cineva cand o fi sa ma duc la servici.

Poze cu Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Dragi mamici, vad ca toate va framantati ca bebeii nu mai mananca cum mancau inainte. Nu va mai framantati, bebeii nu se lasa sa moara de foame, au o perioada in care isi schimba ritmul, care poate dura de la cateva zile la cateva saptamani, dupa care o sa-si dea iar drumul, moment in care se poate incepe diversificarea. E f normal ca dupa ce in primele trei luni au crescut exponential sa faca o mica pauza sa isi traga sufletul. Red rose, si a mea era micuta la nastere si am urmarit-o pana la o luna jumate, dupa care m-am oprit si am zis ca n-o mai cantaresc decat cand vedem doctorul, atata timp cat e vioaie. La trei luni jumate imi lua din biberon 60-70 ml si nu am panicat, am lasat-o in pace, acum papa 140 ml si trecem la 180 in curand. are 6 kile la 4 luni si eu zic ca totul e ok, nu uita ca bebelina ta avea 6 kile la trei luni jumate, e ff bine!!! Ai rabdare, isi schimba ritmul. Dupa trei luni oricum bebeii iau mai putin in greutate, la 6 luni trebuie sa aiba in mod normal intre 6 si 7 kile, in timp ce la trei luni greutatea medie se situeaza intre 5 si 6 kile. Aici bebeii care au fie in minus, fie in plus de cifrele astea sunt supravegheati. Mie doctorul mi-a zis ca greutatea e bine si nu e nevoie sa-i dau cereale pana nu face 5 luni. Mamicilor, nu va grabiti cu diversificarea ca am intrebat si colegele mele de la servici si mi-au spus ca au inceput diversificarea chiar spre 6 luni si ca bebeii au acceptat f bine si fara capricii. Diversificarea incepute prea devreme poate conduce la alergii, riscul este mare daca sunt antecedente in familie si in mediu cu poluare ridicata (oras). Problema e ca nu se vede din prima, ci o alergie poate sa apara mai tarziu (de exemplu nu atunci cand mananca un aliment nou prima oara, dar cand il mananca a cincea sau a sasea oara. ) Simptomele pot fi usoare (iritatii) sau puternice (voma, ameteli, probleme cu respiratia)

Cornelia, galmele de la vaccin pot persista 2-3 saptamani (noi aici facel pentavac, tot branza aia e); ptr febra da-i dolipran (paracetamol) la 6 ore timp de 2 zile (asa ne-a spus pediatrul aici).

Mygirl, mie mi-a venit ciclul la o luna dupa ce am oprit alaptatul (doctorul mi-a zis ca in general revine intre 4-6 saptamani dupa opritul alaptatului). Daca in continuare alaptati, e posibil sa nu vina chiar 7-8 luni. Asa ca nu mai visati bebei, ca probabilitatea e extrem de mica…

Beatrice, eu la botez am tinut-o aproape tot timpul in brate pe aia mica sa nu planga, cred ca depinde de preot, el mi-a zis s-o tin in brate si la un moment dat s-o dau la nasa si dupa aia am luat-o inapoi.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Popa de la biserica unde l-am botezat pe Andrei n-a avut nici o treaba cu mine, sa-mi zica unde sa stau si cum, mai in fata, mai in spate M-am fatzait peste tot, ca eu eram pozarul. Tanti de la lumanari m-a intrebat doar daca am citita molifta si m-a crezut pe cuvint. Si singura data cind a avut treaba preotul cu mine a fost cind mi l-a pus in brate la iesirea din altar. Si eu l-am pasat sora-mii, care e nasa lui Andrei. Eu l-am imbracat/dezbracat, ca sora-ma avea asa emotii ca-i tremurau mainile.

Menstruatia nu mi-a venit pina acum, am si uitat cum este. Poate pentru ca inca alaptez, plus Exlutonul, o fi de vina pentru asta.

Cind Andrei nu iese afara 2-3 zile ii dau Lass Baby, sau ii fac masaj pe burtica, cum am citit aici pe babycenter: http://www.babycenter.com/refcap/baby/babyills/babyconstipation/79.html
E un articol despre constipatia la bebelusi.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna ziua mamicutze,

Azi sunt cheauna rau de tot...Copilul meu s-a insanatosit pe deplin ( asa pare !) si are o energie debordanta...doarme din ce in ce mai putin si iar mananca de ma sperie...
Azi noapte s-a trezit de 3 ori cu chef de ras si nu avea pic de somn...Sunt zomby! Dar bine ca e sanatoasa, altceva nu mai conteaza.

Lucas, multumim pentru carticica!

Androix, ii poti pune lui Filip si un supozitor intreg ( din acela pt copii) ca va face garantat.
la inceput puneam si eu cate un sfert, jumatate si nimic...cand i-am pus unul intreg a facut imediat...

Si m-as intoarce la serviciu dar am zis sa o alaptez pe bebe cel putin 6 luni si cum implineste in nov , in dec nu ma mai duc ca sunt si sarbatorile si ramane ...la anul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Lucas - multumesc frumos pentru carte
Loreen - sa stii ca si eu am evitat sa merg la spital desi med pediatru mi a spus de la bun inceput ca s ar putea sa nu scapam fara incizie - bine noi am avut alta problema - criza genitala la unul dintre sani. La fel chirurgul mi a dat un pic peste nas- altadata ( sper sa nu mai am ocazia) sa nu stau atat acasa - deci in concluzie cred ca ar fi bine sa mergi sa vezi ce se poate face -
Excluzi posibilitatea ca orificiul tetinei sa fie prea mare?

Eu voi incepe serviciul in prima sapt din octombrie....mai am asa de putin... in mine se da o lupta pe de o parte as vrea sa raman acasa cu bebe-ul pe de alta parte la servici
Va doresc un wekeend placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Scuze nu stiu ce s-a intamplat cu pagina asta goala- probabil sunt prea obosita
Poate ma ajutati cumva sa o sterg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

Buna tuturor!
Deabia am reusit sa intru si eu pe forum ..imi pare rau ca nu am timp sa citesc tot ce ati sris....
Noi suntem bine.....bunica a plecat acum trei saptamani si deabia ne-am obisnuit impreuna....cam greu dar incercam sa facem fata
Ben este constipat imediat dupa ce l-am adus acasa degeaba ii dau sa bea multe lichide ca tot asa face,i-am schimbat si laptele am fost si la doctor i-au facut clisma ....dar apoi ne-a spus ca daca nu iese la doaua zile afara sa-i pun spozitor......nu pot sa-l vad cum se chinuie si plange pt ca nu poate sa faca cacutza....voi stiti vreun remediu?
In rest Ben este vioi si tare jucaus incat deabia tin pasul cu el.
A inceput sa doarma noaptea si asta e un lucru bun ,daca nu ar fi constipatia asta ar fi si mai bine.Va doresc tuturor sanatate si sper sa mai apuc sa scriu cat de curand....
Pupici din partea noastra

ANDRA si BEN STEFAN DNP15.06.2005

Mergi la inceput