Sezatoarea canadiana (33)
Raspunsuri - Pagina 8
DanaMario spune:
Laurajr reducerea la gradi e valabila si-n Ontario nu stiu sa-ti dau detalii am auzit doar in parc o romanca povestea ca plateste foarte foarte putin ea nu avea job.
Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
irena26 spune:
Imi cer scuze insa acum doar experimentez in speranta ca astfel voi descoperi cum se foloseste acest forum; daca mi-ati da dv. cateva indicatii de baza v-as fi foarte recunoscatoare; va multumesc...
columbiana spune:
Buna Irena, bine-ai venit intre noi!
povesteste-ne cite ceva, cind ai venit, cum ti se pare Montrealul, etcv, daca ai intrebari posteaza!
numai bine,
Ana
myrrha spune:
Irena, experimentezi bine, ce alte indicatii-ti mai trebuie?
Bun venit la noi!
Ira,
Mortala faza! Mi-aduc aminte ce socanta a fost pentru mine dezinvoltura studentilor occidentali la cursuri.
Primul soc l-am avut anul trecut la Budapesta. In timpul unui curs o tipa, nonsalanta, isi scoate andrelele si ghemul de lina si incepe sa tricoteze un fular! Precizez ca era un curs de filozofie alexandrina si iudaism
In Canada, tot anu' trecut, pe rind: profa descaltindu-se in timp ce ne preda Tucidide. Colega cea mai faina si mai tare din grupa, montrealeza , curatindu-si urechile cu pixul in timp ce discutam Aristotel (si ea luase cuvintul). Colegul american (cu aspect usor gay) scotindu-si pila de unghii in timp ce traducea Platon
Acum hai sa va spun si bomba bombelor, pentru fanele Umberto Eco din Canada. Am avut vineri un curs de paleografie si ne-a plimbat proful la cea mai tare colectie de manuscrise din lume, aflata la U of T. Unde am cascat ochii la niste codexuri de pergamente cu ilustratii in aur (pe o editie Vergiliu de prin secolul 12, U of T a platit nici mai mult nici mai putin decit... 100.000$)
In fine. Plecam de-acolo, eu il asediez pe profesor pe drum cu intrebari, despre ce manuscrise s-au descoperit recent etc. Si, printre altele, imi spune ca s-a descoperit un manuscris in latina dupa o traducere araba a unui tratat despre comedie, fiind banuit a fi o continuare la Poetica lui Aristotel. Eu, de colo, cum, asta parca era o fictiune in romanul lui Umberto Eco!
Iar profu', citez: "Nu, manuscrisul e cit se poate de autentic, iar Umberto Eco a predat multi ani la U of T de altfel, si a folosit drept model pentru minastirea din Numele Trandafirului, Biblioteca Robarts!!!!"
Ira spune:
Myrrha, nu stiam ca aveti biblioteca - Robarts. Da, imi place Umberto Eco, dar n-am citit decat Numele Trandafirului, si asta in liceu, cand eram si eu mai....dezghetata. Ca de cand am copil n-am timp nici de ziare..
Ma bucur ca a predat la UdeT. Acum cat o fi avand, vreo 70 si de ani ? Sper sa-l tina Dumnezeu si sa mai scrie. In vacanta o sa m-apuc sa-l recitesc in franceza, mi-a placut mult.
Incerc sa-mi prelungesc perioadele de concentrare absoluta, reusesc sa stau cu mintea la invatat 3 sferturi de ora maxim. Dupa aia, am nevoie de apa, sau toaleta, si se duce naibii totul. Tu ce metode de invatat ai ? La mine functioneaza transcrierea cursurilor (mai invat si redactare in franceza) si, la cursurile pasionante - citire simpla, de preferat in liniste. Cand e Sofie acasa nu reusesc sa invat nimic, decat atunci cand doarme. Sarim amandoi in carti de numa' cum inchidem usa la camera. Si Sibin dezerteaza cam des, in sensul ca se duce la biblioteca si ma lasa singura cu Sofia. El e absolut pasionat de drept, parca a innebunit de cand a inceput. Cred ca stie codul civil al Qc par coeur .
Cateodata simt ca explodez de nervi ca nu pot face nimic altceva cand sunt cu ea, dar ....imi revin repede, ca e foarte draguta...Efectiv se suie pe mine, ma acapareaza, imi scrie pe carti, eventual le si rupe, si asta m-a disperat intotdeauna. Totul pana la carti...
Oare de la ce varsta copiii stau singuri, in camera lor, sa se joace ?
Ira spune:
Am o intrebare pentru mamicile cu copii de scoala din Qc....ce inseamna domne' papier russe, ca aud termenul asta la fac. deja de cateva ori, am cautat si in Le Petit Robert, si in Larousse, si trebuie neaparat sa inteleg ?
Va multumesc din suflet.
nelia spune:
quote:
Originally posted by Ira
Poate cind ???
Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com
Ira spune:
quote:
Originally posted by neliaquote:
Originally posted by Ira
Poate cind ???
Te referi la mine ? Ca ea va pleca dupa 20 sper...
Bai, te rog sa ma crezi ca de cand am nascut-o pe Sofie n-am mai putut sa studiez mai mult de 1 minut la pian, atat ii ia ei sa sara de unde e ea pana in bratele mele.... Dupa care incepe si ea sa studieze. E melomana rau. Si cand citesc ia markere din alea permanente si le indrepta amenintator catre mine si carte , in consecinta abandonez toute de suite.
Dar 911 pentru parinti exista ? Di ci-s numa' pentru odrasle ?
coral spune:
Buna seara.
Am o intrebare pentru cei care au facut certificat de nastere romanesc la copiii nascuti in Canada. Am depus la Consulat toate actele. Ne-au sunat si ne-au cerut in original certificatul de constatare a nasterii, poate suntem noi mai cu drobul de sare dar la ce ar trebui originalul statului roman? Oricum am platit legalizarea pentru traducerea lui, traducerea am facut-o noi.
Avem nevoie de un sfat, in viitor, la ce i-ar mai folosi baietului certificatul de iesire din spital?
mami de Aschiuta