SUFLU SISTOLIC

SUFLU SISTOLIC | Autor: flavia maria

Link direct la acest mesaj

bebita al meu are un an si trei luni... azi am fost cu el la control si ...toate bune si frumoase pana cand doctorita la ascultat la inimioara si ... plictisita parca de atatia pacienti mi-a zis : se aude parca un suflu usor... eu sa paralizez...!!! cred ca ma intelegeti cel mai bine... cand e vorba de sanatatea copilului ai face orice sa fie bine. bineinteles ca, disperata am pus-o sa-l mai asculte o data... la fel se aude ceva...si inceaca sa ma linisteasca spunandu-mi ca poate e ceva fiziologic...POATE!!! mi-a zis ca daca pana acum nu a avut nimic probabil ca nu e cava serios!!!maine merg cu el la cardiolog, sa vad cat e de grav...dar pana maine simt ca innebunesc de frica sa nu fie ceva mai grav??? e nascut si prematur la 34 de saptamani si, desi a fost consultat de mai multi medici pana acum(2 sapt am stat in spital pana a facut greutatea)nimeni nu mi-a zis nimic pana azi!!! e posibil sa fii aparut acest suflu sistolic mai tarziu? nu apare el de la nastere? sunt cauze genetice? poate mai e cineva care se confrunta cu aceeasi problema??? eu oricum va multumesc anticipat!!!
va pup si va doresc sanatate la bbii vostri!!!

mama lui bebita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si Robert al nostru a avut suflu sistolic,descoperit la 2 luni,dar pana la 5 luni a disparut.Asa ca noi am rasuflat usurati.Acuma...nu stiu daca el poate aparea mai tarziu,cert e ca cel mai bine e sa mergi la cardiolog sa faceti o ecocardiograma si atunci o sa stiti ce aveti de facut.Sper din suflet sa fie o alarma falsa,stiu prin ce chinuri treci....Va pupam si va tinem pumnii.Asteptam vesti,neaparat!

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costin spune:

Aceeasi problema am avut-o si noi la 8 luni,asa ca am fost la cardiologie,am facut radiografie si electrocardiograma,dar dr.a fost nelamurita asa ca am facut ecografia Doppler(sper ca asa se scrie)si atunci sa confirmat ca e o dezlipire intre doi pereti ai inimii,lucru care nu este grav(dezlipirea fiind mica),dar care daca nu se lipeste pina la 1-1,5 ani trebuie ajutat cu un tratament usor.
Cred ca cel mai bine este sa faci aceste consultatii,pentru linistea ta si sanatatea copilului.
Nu cred ca este grav,ca s-ar fi auzit suflul pina acum,si mai este si acel suflu fiziologic,fara inplicatii patologice,care apare la unii copii intre 1 si 3 ani.
Multa sanatate puiutului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu stiam ca suflul sistolic nu apare pe parcurs ci este de la inceput.
Si noua ne-a spus o pediatra ca ar avea suflu sistolic fizioligic, dar eu nu sunt convinsa, avand in vedere ca ceilalti nu au auzit nimic.
Alina, spui ca aceeasi problema ati avut-o la 8 luni, dar pana atunci nu a spus nici un dr nimic?
Acum sunt si eu speriata.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

va mutumesc tuturor pentru mesaje si pentru incurajari si va scriu maine cum a fost la medic!!!!
crinuta imi pare rau daca te-am speriat!!! nu asta a fost intentia mea!!
va doresc multa sanatate si va pup pe toti!!!!

mama lui bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

Din cite stiu eu poate sa treaca neobservat la consult(asta se intimpla la unii medici care nu-si dau interesul ) si este din nastere.LA unii se inchide mai repede ,la altii nu.DACa pin acum nu avut nimic nu o sa aiba nici de acum in colo.Nu trebuie medicatie sau operatie ,stai linistita.Doar inima o sa alerge mai mult decit e obisnuit.
SA ai grija sa nu faca carii ,atita tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

eu am suflu sistolic pe care mi l-a descoperit actuala dr.de fam.pe la 25 ani (adica atunci cand m-am inscris la ea...), m-a trimis la cardiolog si cardiologul mi-a zis ca dc nu am avut nimic pana acu...slabe sperante sa mai am ceva in viitor...e fiziologic, multi il au si n-au nici o treaba...dr.de fam.mi-a zis totusi sa am grija la infectii sa nu se aciueze pe acolo vreo bacterie ca atunci e de rau...in rest...sa fiu eu sanatoasa...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Referitor la suflu sistolic, multi doctori bat campii. Si eu si multi cunoscuti de-ai mei am fost diagnosticati astfel, fara sa fie adevarat. Asa ca...

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Am fost azi cu bebita la cardiolog... l-a cosultat i-a facut si o electrocardiograma si mi-a zis ca nu este nimic grav... este un suflu sistolic dar fiziologic...pana acum nu s-a manifestat in nici un fel. totusi trebuie sa-l vada din nou peste 6 luni cand va observa cum evolueaza... cum se dezvolta inimioara...
tot dr. mi-a zis ca suflul acesta poate aparea si in caz de anemie ...!? nici nu stiu ce sa mai cred ...deci poate sa apara si mai tarziu , nu e din nastere!?in fine, cred ca am mai multe dileme acum decat inainte sa merg la dr.!!! important este ca nu e nimic grav!!!
Sorana spune-mi te rog ce ai vrut sa spui in legatura cu cariile? exista vreo legatura cu suflu sitolic?
multumesc tuturor pt incurajari!!1

mama lui bebita

Mergi la inceput

Mai am cateva informatii din dr. spock...m-am mai "luminat" putin...
suflurile cardiace sunt de trei feluri:functionale, organice si congenitale.
cele functionale nu sunt cauzate de boala si se intalnesc frecvent in copilarie avand tendinta sa dispara in adolescenta...
cele organice apar in copilarie in majoritatea cazurilor datorita reumatismului articular, cand valvele inimii sunt inflamate si dupa vindecare pot ramane cicatrice ...si apar semne de infectie:febra, puls rapid,modificarea nr de leococite...
cele datorate malformatiilor congenitale sunt descoperite la nastere...
un pic m-am mai linistit .. sper sa fie niste informatii utile si pentru alti parinti care trec prin aceeasi problema cu bb-ii.
va dorim multa sanatate!!!!

mama lui bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Flavia, mie mi-a spus pediatra ca la fiul meu e fiziologic.
Ma intreb, e posibil ca unui dr sa i se para ca ar bb ar avea suflu sistoloc? Intreb asta deoarece in cazul nostru niciunul dintru medici nu a spus asa ceva. Putea sa apara dintr-o data???

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput