Crinuta-noi pina la 8 luni am avut un alt medic pediatru,care nu mi-a zis niciodata nimic,dar am avut destule probleme din cauza ei si nu pun prea multa baza in medicina ei.Cind mi-am schimbat medicul mi-a spus de suflu la prima vizita,asa ca nu pot spune cu certitudine daca a fost si inainte sau a aparut atunci.Oricum ecografia Dopller este destul de sigura asa ca am facut-o,si o s-o mai repetam in curind.
Alina
Da, dar in cazul nostru nu a fost 1 medic, ci 3 care l-au ascultat de fiecare data si nu au spus nimic de suflu sistolic, de aceea am dubii.
Crinuta si
Rayan
Crinuta, probabil ca fiul tau are un suflu functional asa cu am scris ca am citi in dr. spock... asta nu e din nastere din cate am inteles eu, apare mai tarziu si pana in adolescenta ar trebui sa dispara. nici fiului meu nu i l-a descoperit nimeni pana la un an si trei luni si acum.... il are . cand a aparut si cum nu stiu!!? ideea e ca nu e nimic grav dar ca sa te linistesti poti sa mergi la un cardiolog!!! MULTA SANATATE!!!
mama lui bebita
Flavia ,fiica mea are suflu sistolic congenital.Citeva gaurici pe acolo.Desi nu se mai aude nimic la consult, la ecografie se vede.
Ma intrebai de carii.Da are leg. cu suflu sistolic pentru ca daca baiatul tau face o carie ,infectia ajunge la inima si de aici nu mai stiu, dar nu e de bine.
Nu stiu daca suflu sistolic fiziologic e mai putin grav decit cel congenital.Probabil ca se vindeca mai repede nefiind malformatie,na.Habar nu am.
Si cum a zis si ANCA Tanasica ,ai grija de infectii.Bine, nu toate ajung la inima ,dar ai grija.