Cum sunt gradinitele in Canada?
Buna fetelor!
Am un copilas micut (de numai 6 luni)si as vrea sa-l dau la gradinita insa am inteles ca conditiile in Canada difera de celea in Romania (sunt mult mai rele). Cine stie care esituatia va rog frumos sa scrie experienta sa.
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
mimitete spune:
Cred ca ar trebui sa postezi intrebarea la "sezatoarea canadiana" unde sint multe mamici in situatia ta. Eu nu mai am copiii la gradinita dar din experienta mea pot sa-ti spun ca eu am fost super multumita de gradinita aici si amindoi copiii mei au inceput-o la 6 luni deci de foarte mici.
Nu stiu cine ti-a spus ca e mai bine in Ro, eu nu am cum sa compar ca nu am avut copii in Ro dar eu nu am auzit decit de opinii contrarii de la parinti care au cnoscut cele doua sisteme. Fiecare cu parerile si experientele lui.
La un copil asa de mic de obicei ratio educatoare-copii este de o educatoare la 3-4 copii. Eu consider ca educatoarele de care au avut copiii mei noroc s-au purtat ca niste mame cu ei si eu le voi fii vesnic recunoscatoare. In fiecare zi primeam un raport foarte complet de ce a facut, ce a mincat, cit a dormit,scaune... Eu trebuia sa le spun cum s-a comportat copilul seara, cit a dormit, cit a mincat ca sa stie cit de "bine dispus" incepe ziua. Aveau foarte multe activitati educative, iesiri in parc si altele. Au niste carucioare mari cu mai mult escaune asa ca ii pot scoate la plimbare zilnic.
Evident asta este experienta mea, sint convinsa ca exista si persoane cu experiente mai putin pozitive. Problema est eca nu iti poti face o idee numai din postari, trebuie efectiv sa vizitezi destule gradinite si sa fii tu impacata cu alegerea ta desi uneori este dictata mai mult de unde gasesti loc liber si nu de o reala preferinta.
Iti doresc mult succes si sanatate,
Mihaela
codritu spune:
Depinde foarte mult de gradinita si de educatoare. Eu nu sunt foarte multumita. Tudor a inceput gradinta la un an si acum are 1 an jumate. Sunt doua educatoare la 10 copii, l-am adus de foarte multe ori cu pampersul plin de pipi si de kk. El este foarte sensibil si de cand a inceput gradinita este vesnic cu fundelul rosu, il vindec in weekend si luni dupa-amiaza e ca focul din nou. In rest nu stiu ce face acolo ca nu vorbeste inca si nu pot sa stiu, ii scoate in curte si ii lasa sa se joace intre ei. Activitati prea multe nu au la varsta asta. Asa cum a zis Mihaela, insa, depinde foarte mult de experienta fiecaruia.
Bafta multa!
Tudorel
Mia. spune:
Eu l-am avut la cresa in Romania si s-a imbolnavit mai mereu,educatoarele pareau vesnic nemultumite,probabil ca nu le dau cadouri..Macar aici am scapat de obiceiul alatimpit..cu plocoanele..Nu mi s-a imbolnavit niciodata(la gradinita),a invatat si ceva engleza si ceva franceza,cintece,ii scotea la piscina,in parc..Si in Montreal era doar 7$ pe zi...Aici inca nu i-am gasit dar voi spune impresii..
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze