s-a lovit la nasuc

s-a lovit la nasuc | Autor: silvia_c

Link direct la acest mesaj

azi ioana a evadat pe gresie si a dar cu nasul intr-o jucarie sau un papuc. a facut asa, ca o dunga orizontala pe nasuc, rosie. nu i-a curs sange din nas, nu s-a umflat, nu s-a invinetit, am sunat la medic, si ne-a zis ca daca nu sunt simptomele astea nu s-a rupt nimic. oricum, maine suntem programati la pediatru, dar..eu sunt speriata. daca s-a intamplat ceva si ii va deforma nasucul? se poate sa fie rupt si sa se observe doar la radiografie?
acum este doar dunguta aia rosie, si atat. nu o doare cand o ating, cand pipai acolo. dar va dati seama ca sunt speriata. a mai trecut cineva prin asta?
precizez ca ioana are 10 luni jumatate.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_c spune:

hai fetelor...va rog frumos..chiar n-a avut nimeni o problema asemanatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Mi s-a intimplat mie cu un baietel de un an de care am grija, a alunecat pe gresie si a cazut peste suzeta. Nasucul s-a umflat nitel si s-a invinetit si i-a curs si sīnge din nas. I-a dat mama lui acasa cu putina "arnica" peste vīnataie si i-a trecut in doua zile. Nici nu m-am gīndit ca ar putea avea nasucul deformat!!! (si nu e deformat, desi nu e prima oara cind i se intimpla sa cada in nas ) Nu inteleg de ce esti asa ingrijorata daca n-are nici un semn???

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Si noua ni s-a intamplat si avem 6 luni ...eu zic sa nu te ingrijorezi daca nu are nimic si este vesela si jucausa si nu are nici unul din simptomele descrise de medic ....Pupa mama si trece !
Fi optimista ...vor mai urma si altele
Din cate am vazut eu tu esti o super mamica si trebuie sa fi tare ....

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Calinescu Lucia spune:

si noua ni s-a intamplat cand am cazut din patut, probabil ca a dat usor cu nasucul de podea. nu a avut nici un simptom dar a avut tot asa o dunga. nu s-a intamplat nimic

sanatate multa

cristina si bebe maria

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

Mergi la inceput

multumesc mult, aveam nevoie de raspunsurile voastre sa ma linistesc pana maine cand mergem la pediatra.
m-a speriat semnul ala, mai ales ca in perioada asta se formeaza si forma nasului...are un nasuc in vant si dulce si asa vreau sa il aiba mereu. in plus, zona aia, a septului e extrem de sensibila.
multumesc mult inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Sa ne dai de veste ce a spus pediatra......Noi va pupam dulce ...pe tine si pe micul nasuc in vant

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Silvia, nu e prima oara cand vad din mesajele tale ca te ingrijorezi degeaba, pt cele mai mici fleacuri. lasa copilul in pace, ca n-a patit nimic. Ce crezi c-o sa-i faca pediatrul? Doar nu vrei sa-i faca radiografie pt asa ceva. daca continui in ritmul asta, pana la 2 ani fetita ta va fi super iradiata.

Copilul meu a cazut din patul nostru, nu l-am auzit, l-am gasit dupa ceva timp sub pat, plin de sange (si-a spart buza). Normal ca am intrat in panica cand am vazut ca copilul nu e in pat. Avea sub un an. Cand l-am gasit si plin de sange, am inceput sa tremur toata. dar l-am luat, l-am spalat, am vazut ca nu s-a intamplat nimic, si l-am culcat. Buzita i-a trecut pana a doua zi.

Probabil ca dupa criteriile tale trebuia sa fug repede la urgenta . Si atunci, si cand a cazut de pe masa, la 4 luni, in scaunelul de masina in care era, si cand am cazut cu el pe scari si l-am dat cu capul de perete, si cand a cazut la cresa si si-a spart dintele, si cand a cazut, mergand de-a busilea, intr-o vizita, cu dintii de gresie, si cand a cazut pe topogan si i-a curs sange de la dintisori, si pot continua.

Ei bine, ca o mama denaturata ce sunt, afla ca singura vizita la doctor pe care am facut-o, datorata unei cazaturi, a fost cand si-a spart dintele la cresa, adica jumatate din dinte nu mai era. si chiar si atunci, n-am fost decat la dentist.

Nu mai exagera, ca nu-i sanatos.

Ancuta 17+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Mergi la inceput

ancuta, fiecare isi creste copilul cum vrea, si face ce crede ca e mai bine pentru el. unele mame si-i indoapa cu medicamente, altele fug la medic cu ei dupa fiecare cazatura. m-am ingrijorat din cauza nasului ca eu asa m-am ales cu deviatie de sept: de la o busitura in nas cand aveam 1 an.
acuza ca-mi voi iradia copilul pana la 2 ani este total aiurea, copilul meu a facut o singura radiografie pentru ca asa au recomandat medicii, si banuiesc ca au avut ei motive intemeiate sa faca asta. din fericire aici medicul nu face ce vrea parintele, nu pot sa ma duc sa spun:faceti radiografie copilului. si intotdeauna sunt sigura ca medicii au actionat cel mai corect.
programarea la pediatra este de o saptamana, aveam de facut controlul periodic dar am intarziat, asa ca nu ma duc special din cauza nasului. ce sa imi spuna? o sa imi explice la ce sa fiu precauta, la ce sa nu imi fac probleme, cat de moale este zona nasului.
nu te-am acuzat ca ai fi mama denaturata, de fapt nu cred asta decat despre mamele care isi abandoneaza copii, si nu e cazul nimanui de pe desprecopii. repet fiecare isi creste copilul cum vrea, in definitiv, nu e responsabilitatea mea nici un alt copil decat al meu, nu?
iar de exagerari...copilul meu n-a luat decat paracetamol o singura data in 11 luni, nu l-am indopat cu medicamente,nu l-am infofolit, nu l-am tinut ca pe un bibelou. ceea ce tu numesti exagerare este faptul ca eu consult medicul in absolut tot ce nu stiu, si ca nu fac nimic cum ma taie pe mine capul.
da, ma deranjaza ce ai scris, pentru ca asta dovedeste ca n-ai citit decat posturile mele referitoare la cazaturi,care nu au corespuns actiunilor tale, si pur si simplu, azi ti s-a pus pata sa la iei peste picior.era pe forum un post despre baita in apa fiarta, toate fetele au raspuns politicos si frumos, chiar daca intrebarea era...hai sa zicem usoara.
prefer sa cred ca n-ai fost in toane bune.
sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Silvia, scuze daca te-am jignit, dar, intr-adevar, parerea mea este ca exagerezi. Copiii cad de nu stiu cate ori cand sunt mici, si mai cad si cand cresc. Pot avea si probleme de la cazaturi, dar astea, de multe ori, nu se vad imediat, ci in timp.

In fine, m-am luat de tine acum, insa nu esti singura exagerata. mai vazusem subiecte de genul "cu ce dezinfectati cada inainte de baita?", in conditiile in care baita avea loc in fiecare zi. Si asta mi se pare exagerata.....sa vezi tu raspunsuri acolo, cu detartrant si alte alea. Nu mi se pare normal, in conditiile in care un copil de circa 1 an pune mainile pe tot ce prinde si baga in gurita. Nu zic sa se spele copilul in cada murdara. Dar curata e suficient. Dezinfectata la fiecare baita, mi se pare exagerat.

Alti parinti, cei din Romania mai ales, le dau copiilor antibiotice pt rosu in gat, si alte banalitati. Copiii aia nu vor ma avea in curand nici un pic de imunitate. Nu e vina parintilor, ci a doctorilor, care prescriu antibiotice ca pe aspirina. In fine, fiecare face ce stie si ce poate cu copilul lui, insa am si eu dreptul sa-mi dau cu parerea. Nu am dat in cap la nimeni.

Ancuta 17+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Mergi la inceput

am spus ca temerile mele legate de lovitura la nas sunt legate de faptul ca eu am suferit enorm din cauza unei deviatii a spetului, de la o busitura pe la 1 an si ceva. am facut si diprofox in nas pe la 15-16 ani, pentru ca aveam probleme cu respiratia...
referitor la cazaturi, tot ce am postat nu e doar ca asa mi-a venit mie, indicatiile sunt date de toti medicii de aici, cel puin aici cazaturile sunt luate foarte foarte in serios. cum ai zis si tu, urmarile unei cazaturi se vad in timp, dar un simplu test al urinii de exemplu ar putea depista leziuni ale rinichilor, o banala ecografie alt tip de leziune interna, iar la o lovitura seriosa la cap o tomografie sau o radiografie pot salva viata.
revenind la nas, teama mea cea mai mare era ca nu cumva si copilul meu sa se chinuie cum m-am chinuit eu din cauza septului.
in rest...desigur ca ai dreptul sa iti spui parerea. ma bucur sa "aud" pareri de la toata lumea, atata timp cat sunt "rostite" cu eleganta si respect.
multam fain.

Mergi la inceput