Aproape de casa sau de servici?

Aproape de casa sau de servici? | Autor: Calinescu Lucia

Link direct la acest mesaj

Unde ati vrea sa fie gradinita copilului? Aproape de casa sau aproape de servici? Sau mai bine zis, a fost acesta un criteriu dupa care ati ales gradinita? Ce argumente ati avut? Caut si eu gradi si chiar nu stiu cum e mai bine

Cristina

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Nu stiu daca are relevanta, dat fiind locul unde stau, insa ti-as recomanda sa alegi gradi mai aproape de casa, daca ai in vedere ca ar putea fi luat de la gradi si de alte persoane decit tine-vecina, bunici, prieteni, si ar fi incomod sa vina pina la sv tau sa ia copilul...Acum depinde si de gradi, ce ofera, cost...Spuneam ca nu are relevanta pt. ca al meu a mers la gradi undeva la mijlocul distantei intre casa noastra si cea a bonei, care il lua la ea pina veneam eu de la sv, aici fiind sistemul de family day care, asemanator cu o bona la care se duce copilul si ea il duce/ia de la gradi, scoala, eu numai il iau acasa pe la 5:30-6 si eu conduc masina intotdeauna, nu folosesc transportul in comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna, Lucia,

Eu am ales o gradinita langa serviciu, pentru ca pe langa casa nu era nici una suficient de aproape ca sa se poata merge pe jos la/de la gradi. Tot asa, eu avand bunici la indemana, ar fi fost mult mai bine sa fi fost gradi langa casa pentru ca:
- copiii ar fi putut dormi mai mult dimineata - asa ajungem printre primii, ca sa pot eu ajunge la serviciu;
- in cele cateva cazuri in care m-au sunat ca sunt bolnavi, oricum a trebuit sa-i duc acasa, si tot distanta aia era.
- daca (mai ales la inceput sau macar din cand in cand)vreau sa plece la pranz, n-are cine sa-i duca acasa;
- acum ca sunt mai mari, daca vreau sa le fac un program alternativ (mers la dansuri, profa de germana acasa etc.) - le este tare greu bunicilor sa vina sa-i ia de la gradi si sa-i duca de colo-colo, asa ca trebuie sa fac si asta tot eu.

Pe de alta parte, daca tu n-ai alternativa bunicilor, cred ca nu mai conteaza unde este gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Cristina,la mine a fost alegerea prompta din start:aproape de servici.Pe Alex nu prea am avut cu cine sa-l las,el a tot migrat prin familie pana am reusit sa-l inscriu la gradi la grupa mica...Si atunci am facut in asa fel incat sa fie aproape de servici....Noi stateam departe de locul de munca,mergeam cu doua mijloace de transport in comun,masina mica aveam ,dar era pe butuci in curte...si in general,dupa ce ieseam de la munca dadeam o tura prin piata....
Acum cu Luana,pentru ca e prea micuta pentru grupa mica si la cresa nu am gasit loc si,sincer,nici nu prea m-am zbatut sa gasesc(am gasit o bona),am cautat o gradinita cat mai aproape de servici,pentru anul viitor,cand va merge la grupa mica...Aici,in Timisoara,chiar ca nu am nici o ruda si atunci asa mi se pare cel mai convenabil...E adevarat ca se va trezi mai devreme,dar asta sa fie necazul...Va merge la o gradi cu orar prelungit...
Multa bafta!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Calinescu Lucia spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri

Cristina si bebe Maria

bebe Maria

www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

Dar... daca iti schimbi serviciul, ce faci schimbi gradinita copilului unde de-abia s-a obisnuit? Cred (sau cel putin din punctul meu de vedere) casa este un punct mai stabil, avand in vedere dinamica de pe piata muncii...
In general femeile dupa ce au stat 2 ani acasa se intorc la acelasi serviciu, dar statistic exista alte asteptari de la acesta... si incep sa-si caute in alta parte.... Eu optez pentru aproape de casa!

Deni mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Dupa doi ani de gradi departe atit de casa cit si de servici (asta alegere! Jale!), pentru toamna asta am avut exact dilema ta. Am ales una mai aproape de casa pentru ca:
-cupilu' sa poata dormi un pic mai mult dimineata
-nu-i musai sa-l duc/iau numai eu, mai poate participa si fericitul tatic (acum, de luat il ia el, ca gradi asta se termina exact la ora cind se termina si serviciul meu; in caz de stejar-extrema-urgenta, ca sa iau eu copilul trebuie sa trag nitel chiulul. Daca sotul meu n-ar fi putut sa se ocupe de asta, as fi fost nevoita sa aleg o gradinita linga servici.)
-nu trambalez piticul de doua ori pe zi cite trei sferturi de ora pe drumurile patriei, ca sigur nu-i place. mai bine isi foloseste timpul asta la altceva.
-cumparaturile eu le fac de pe linga casa, nu de linga servici, deci asta nu ma-ncurca.
Succes!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aproape de casa, sa poata merge pe jos.aglomeratia de dimineata e cea mai nasoala.plus ca la 1.30 cand o iau acasa pica de somn, ce sa mai mergem juma de ora....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput