APENDICITA SI SARCINA

APENDICITA SI SARCINA | Autor: inni

Link direct la acest mesaj

Va roooog, vreau si eu un raspuns.
Am 30 de ani.Vreau sa raman insarcinata. Pana la varsta asta nu mi-am scos apendicele .Ma mai deranjeaza uneori.Cateodata ma doare mai tare. Nu sunt dese perioadele astea..dar oricum...sunt.Uneori trec luni intregi fara sa-l mai simt, alteori imi da mici semne de viata...ca inca mai este acolo . De fapt cred ca e apendicul ca altceva nu banuiesc sa fie.Am fost la o ecografie mai demult si medicul cand a ajuns cu aparatul in partea dreapta...ma tot apasa (fara sa ma doara)...il vedeam ca staruie in acel loc si mi-a zis "Ai aici ceva dar nu stiu ce e"...i-am spus ca ma mai jeneaza locul acela si probabil ca este apendicele, dupa care a incuviintat din cap in semn ca am dreptate.La ovare nu am probleme.Au dimensiuni normale, deci asta ar fi singura posibilitate...apendicele.
Intrebarea mea este urmatoarea : daca raman insarcinata, pe masura ce avanseaza sarcina si uterul se mareste, poate efectua presiune asupra lui ? Ati mai fost careva in situatia asta ? Daca totusi sarcina evolueaza fara probleme si ajung la momentul nasterii si daca presupun ca o sa nasc normal, din cauza travaliului,a fortarii, se poate sa imi creeze neplaceri ?
Multumesc mult de tot.
Va pupic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Cred ca ar fi bine sa mai intrebi si un alt medic daca e nevoie sa scoti apendicele sau nu pt ca in timpul sarcinii se exercita o presiune o asupra multor organe
Daca nu il scoti si ramai insarcinata si vei avea pe parcursul sarcinii probleme, se poate scoate si atunci fara sa-l afecteze pe bb, exista si niste riscuri, depinde de mai multe aspecte, dar eu stiu ca au mai fost astfel de cazuri si s-au finalizat cu bine

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Multumesc mult Martha pentru raspuns.Daa, o sa ma duc la medic,o sa vad ce parere are.Drept sa-ti spun, daca se poate rezolva, in cazul in care apar probleme, as prefera sa o fac atunci pe moment, nu prea ma incanta ideea operatiei dinainte.Poate e si teama, nu stiu.Si ma mai gandesc ca sunt sanse sa fie bine si sa nu se deranjeze una pe alta.....sper din tot sufletul...dar de mers la medic voi merge cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Eu ani de zile am avut simtomele tale si ma durea suportabil dar uneori mai tare.avand prieteni chirurgi au hotarat sa-mi scoata apendicele pt.ca la ovarul drept nu aveam nimic si totul eraOK in rest.Cand l-au scos era intr-o pozitie ciudata si strangulat,chiar daca nu era deloc inflamat.A fost o operatie usoara cu durei ff aceptabile.Dupa 5 ani am nascut si prima intrebare a ginecologului a fost daca mai am apendice.Nu stiu de ce dar s-a bucurat ca eram rezolvata.numai bine iti doresc!

Mergi la inceput