APENDICITA SI SARCINA

Va roooog, vreau si eu un raspuns.![]()
Am 30 de ani.Vreau sa raman insarcinata.
Pana la varsta asta nu mi-am scos apendicele
.Ma mai deranjeaza uneori.Cateodata ma doare mai tare. Nu sunt dese perioadele astea..dar oricum...sunt.Uneori trec luni intregi fara sa-l mai simt, alteori imi da mici semne de viata...ca inca mai este acolo
. De fapt cred ca e apendicul ca altceva nu banuiesc sa fie.Am fost la o ecografie mai demult si medicul cand a ajuns cu aparatul in partea dreapta...ma tot apasa (fara sa ma doara)...il vedeam ca staruie in acel loc si mi-a zis "Ai aici ceva dar nu stiu ce e".
..i-am spus ca ma mai jeneaza locul acela si probabil ca este apendicele, dupa care a incuviintat din cap in semn ca am dreptate.La ovare nu am probleme.Au dimensiuni normale, deci asta ar fi singura posibilitate...apendicele.
Intrebarea mea este urmatoarea : daca raman insarcinata, pe masura ce avanseaza sarcina si uterul se mareste, poate efectua presiune asupra lui ? Ati mai fost careva in situatia asta ? Daca totusi sarcina evolueaza fara probleme si ajung la momentul nasterii si daca presupun ca o sa nasc normal, din cauza travaliului,a fortarii, se poate sa imi creeze neplaceri ?
Multumesc mult de tot.
Va pupic.
![]()
![]()
Raspunsuri
martha78 spune:
Cred ca ar fi bine sa mai intrebi si un alt medic daca e nevoie sa scoti apendicele sau nu pt ca in timpul sarcinii se exercita o presiune o asupra multor organe
Daca nu il scoti si ramai insarcinata si vei avea pe parcursul sarcinii probleme, se poate scoate si atunci fara sa-l afecteze pe bb, exista si niste riscuri, depinde de mai multe aspecte, dar eu stiu ca au mai fost astfel de cazuri si s-au finalizat cu bine
Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.
inni spune:
Multumesc mult Martha pentru raspuns.Daa, o sa ma duc la medic,o sa vad ce parere are.Drept sa-ti spun, daca se poate rezolva, in cazul in care apar probleme, as prefera sa o fac atunci pe moment, nu prea ma incanta ideea operatiei dinainte.Poate e si teama, nu stiu.Si ma mai gandesc ca sunt sanse sa fie bine si sa nu se deranjeze una pe alta.....sper din tot sufletul...dar de mers la medic voi merge cu siguranta.
nonna spune:
Eu ani de zile am avut simtomele tale si ma durea suportabil dar uneori mai tare.avand prieteni chirurgi au hotarat sa-mi scoata apendicele pt.ca la ovarul drept nu aveam nimic si totul eraOK in rest.Cand l-au scos era intr-o pozitie ciudata si strangulat,chiar daca nu era deloc inflamat.A fost o operatie usoara cu durei ff aceptabile.Dupa 5 ani am nascut si prima intrebare a ginecologului a fost daca mai am apendice.Nu stiu de ce dar s-a bucurat ca eram rezolvata.numai bine iti doresc!