am depus dosar pt atestare
feteleor,
am depus dosarul pt atestare vineri... nu este complet - mai lipseste cazierul etc- dar incurind va fi complet. Mi s-a spus ca o sa fim sunati si prob ca vom fixa o intilnire. Va intreb pe voi care stiti.. ce se va discuta ? Cum va tb sa ne comportam? Acea evaluare psihologica de care vorbeau fetele in ce consta? multumesc
Raspunsuri
aissa spune:
Stai linistita, discutia va fi una amicala. Te vor intreba de ce vrei sa adopti, daca rudele stiu, daca mai aveti prieteni/cunostinte care au adoptat, ce va doriti baiat/fata si ca varsta, cine va sta cu copilul, daca ati anuntat la serviciu ca urmeaza sa stati acasa si ce reactie au (in caz ca intri in CIC)...chestii de genul acesta. Cel putin asa a fost la noi. Trebuie sa te comporti natural si firesc, beti un suc/apa/cafea mancati un fursec si vorbiti ca niste prieteni. Despre evaluare psihologica poate te lamuresc celelalte fete.
Succes si un drum cat mai scurt!
PS: te-am trecut in lista aspirantelor noastre!
irina_g spune:
Pepsica,
la noi, in afara de ce ti-a spus aissa au fost doua seturi de teste (un set cu 200 intrebari si unul cu 80 intrebari)
Apoi a fost desenuul familiei, apoi desenul unui copac si apoi 10 cartonase colorate diferit pe care sa le pui in ordinea simpatiei adica de la cele care iti plac cel mai mult la cele care iti plac cel mai putin
De doua ori s-a repetat testul cu cartonasele (la interval de 15 minute)
Daca mai ai nelamuriri, scrie
Succes in continuare
Iubika spune:
Ma bag si eu k musca`n lapte: dosarul ala ce trebuie sa contina de fapt?
De mult ma gandesc si eu ca trebuie sa adopt cel putin un copil, dar deocamdata doar ce am iesit din facultate iar de maritat nici nu se pune problema. Dar vreau sa stiu asa, pentru viitor la ce sa ma astept.
Mi se pare strigator la cer ca oricine poate face un copil si apoi il abandoneaza prin spitale (in cel mai bun caz), iar cei care isi doresc sa ofere unui astfel de copil o viata mai buna trebuie sa treaca de tot felul de obstacole!....
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
irina_g spune:
Iubika,
sa-ti spun pe scurt ce tb sa contina dosarul desi pana te vei hotara sa adopti sa poate as fie schimbari atat in actele solicitate cat si in legea adoptiilor.
Mie de la DPC mi s-a spus ca este posibil sa mai fie ceva modificari in legea adoptiilor(nu stiu cind si ce se va modifica,insa orice este posibil).
Deci iti dau lista:
1. copie buletine identitate pt tine si sot
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit de la tine si sot (cind te vei marita)
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar (acum are valabilitate 6 luni)
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare).
9. declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)
In plus, se pare ca in unele localitati, se mai face si un curs pt parintii adoptatori (nu este obligatoriu, insa depinde de fiecare DPC din localitate cum hotaraste)
Iti tinem pumnii cand te vei hotari
Iubika spune:
quote:
Originally posted by irina_g
Iubika,
sa-ti spun pe scurt ce tb sa contina dosarul desi pana te vei hotara sa adopti sa poate as fie schimbari atat in actele solicitate cat si in legea adoptiilor.
Mie de la DPC mi s-a spus ca este posibil sa mai fie ceva modificari in legea adoptiilor(nu stiu cind si ce se va modifica,insa orice este posibil).
Deci iti dau lista:
1. copie buletine identitate pt tine si sot
2. copie legalizata dupa certificatul de nastere si casatorie pt amandoi
3. copie legalizata dupa actul casei (proprietate sau contract de inchiriere)
4. adeverinta de venit de la tine si sot (cind te vei marita)
5. certificat medical format A5 cu semnatura si parafa urmatorilor medici: internist, psihiatru, directorul spitalului/policlinicii)
6. acelasi certificat medical si pentru persoanele care locuiesc cu voi (daca este cazul)
7. cazier judicar (acum are valabilitate 6 luni)
8. caracterizari de la ultimul loc de munca (cate doua pentru fiecare).
9. declaratie pe proprie raspundere data in fata notarului ca nu ati fost decazuti din drepturile parintesti (chiar daca nu ati mai fost niciodata parinti). Cei de la DPC au cerut cate o declaratie pentru fiecare insa noi am facut una pentru amandoi si au acceptat-o
10. declaratie privind motivatia de a adopta si asteptarile persoanelor/familiei in legatura cu varsta, sexul si situatia psihosociomedicala a copilului ce il veti adopta
11. cazier judiciar si pentru persoanele ce locuiesc cu voi (daca este cazul)
In plus, se pare ca in unele localitati, se mai face si un curs pt parintii adoptatori (nu este obligatoriu, insa depinde de fiecare DPC din localitate cum hotaraste)
Iti tinem pumnii cand te vei hotari
Multzam fain, irina_g!
Cam mare lista... Deja m`a descurajat, dar sper sa`mi revin si sa`mi fac curaj pentru atunci cand va fi cazul sa ma "lupt" cu ea!
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
irina_g spune:
Iubika, nu te descuraja
Desi pare mare lista, te duci la notar si dintr-un foc faci copie legalizata dupa acte+declaratia ca nu ati fost decazuti din drepturi
Asta inseamna 1-2 zile maxim.
Cam o saptamana dureaza pana ai rezultate medicale (la noi HIV-ul ni l-a dat dupa 5 zile pt ca tb sa aiba 8 probe ca sa utilizeze substanta care determina daca ai sau nu HIV)
Pana s-au strins 8 a mai durat
Iar cazierul este ultimul pe care-l faci
Daca te tii tare, in 2 saptamni ai toate actele sau macar o parte si poti depunde dosarul
Din acel moment se numara 60 zile pana la obtinrea atestatului
Se completeaza o cerere tipsi din acel moment cronometrezi
Succez si daca mai ai nelamuriri, scrie-ne
Toate te putem sfatui pentru aa, toate am trecut prin asta
nely2 spune:
Buna!Nu prea am fost pe aici dar v-am citit destul de des!Am mai stat de vorba cu Patri care a fost tare draguta sa-mi raspunda la niste intrebari...
Indraznesc sa intreb si eu ceva ca nu mai pot de nerabdare....
Ne-am depus dosarul de curand si ni s-a spus ca trebuie sa aducem niste prieteni cunostinte cu care respectivele asistente sociale sa vorbeasca despre noi...Intrebarea mea este la voi a fost la fel?Cati prieteni a trebuit sa aduceti?Ce ia intrebat?
Iubika spune:
quote:
Originally posted by irina_g
Iubika, nu te descuraja
Desi pare mare lista, te duci la notar si dintr-un foc faci copie legalizata dupa acte+declaratia ca nu ati fost decazuti din drepturi
Asta inseamna 1-2 zile maxim.
Cam o saptamana dureaza pana ai rezultate medicale (la noi HIV-ul ni l-a dat dupa 5 zile pt ca tb sa aiba 8 probe ca sa utilizeze substanta care determina daca ai sau nu HIV)
Pana s-au strins 8 a mai durat
Iar cazierul este ultimul pe care-l faci
Daca te tii tare, in 2 saptamni ai toate actele sau macar o parte si poti depunde dosarul
Din acel moment se numara 60 zile pana la obtinrea atestatului
Se completeaza o cerere tipsi din acel moment cronometrezi
Succez si daca mai ai nelamuriri, scrie-ne
Toate te putem sfatui pentru aa, toate am trecut prin asta
Sa fac un pic haz de necaz pe tema asta: pana obtinem toata hartzogaraia necesara, ajunge copilu` la majorat!...
Iubika spune:
... si daca tot am intrat pe subiect, sa pun si o intrebare cu bataie lunga.
Dupa cum am mai spus, pentru o adoptie este MULT MULT prea devreme acum. Poate peste 6-7 ani, cine stie? Deocamdata doar ce am iesit din facultate, nu e cazul.
Dar ma gandeam asa, ca m`am ingrozit de lista aia mare de tot... prietenul meu (daca totul merge cum speram noi, viitor sot in 2-3 ani) va fi navigator. Adica se preupune ca va fi plecat o buna parte din an. Ar putea fi asta un dezavantaj in momentul in care ne vom decide sa facem pasul spre adoptie?
Multumesc!
Iubika spune:
quote:
Initial creeata de pepsica
feteleor,
am depus dosarul pt atestare vineri... nu este complet - mai lipseste cazierul etc- dar incurind va fi complet. Mi s-a spus ca o sa fim sunati si prob ca vom fixa o intilnire. Va intreb pe voi care stiti.. ce se va discuta ? Cum va tb sa ne comportam? Acea evaluare psihologica de care vorbeau fetele in ce consta? multumesc
pepsica
cuma evoluat situatia, pepsica?