prima zi de gradi? ce trebuie facut?

prima zi de gradi? ce trebuie facut? | Autor: cori

Link direct la acest mesaj

buna

luni pe 12vom avea prima zi de gradi...in bucuresti...la o gradinita destat dar mai cu mot...adica din aceea cu "sponsorizari" din partea parintilor...

ce trebuie facut? cum se procedeaza? merg cu flori? pt direct? pt educat? sau nu?

sa imi povestiti simie amintiri din prima zi de gradi la gradi se stat..plssss

pupici,
cori

bb Bia, mami Cori si cavalerul din burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Cori,chestia cu florile...eu zic ca e cum crezi tu ca e mai bine...oricum,pe parcursul anului vei avea multe cheltuieli si aici nu ma refer doar la sponsorizarile de care vorbeai,fondul de gradinita,Craciunul,1 si 8 martie si asa mai departe...Cheltuieli vor si pentru rechizitele pe care doamna educatoare le va cere:stiu eu?plastilina,creioane colorate si altele....
Poti merge sa dai flori si directoarei si educatoarei,banuiesc ca majoritatea vor proceda asa...dar ai putea face asta si un pic mai tarziu,peste 2-3 zile si atunci va fi altceva,caci (sa nu ma intelegi gresit)vei fi remarcata.In prima zi pe cine sa tina mai bine minte doamnele directoare si educatoare?Toti vor merge cu flori.
Eu zic ca,pana una alta,sa te inarmezi cu rabdare,caci oricat ar fi de curajoasa cea mica si oricat i-ai fi povestit despre gradinita si cum va fi acolo,tot va plange dupa tine si se va simti de parca ai abandona-o...vorbesc aici si din proprie experienta...
Mult succes studentei de grupa mica si mamicutei ei!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psxman spune:

Buna...

Sper ca nu am gresit.. sunt un tatic.. si intreb si eu..

Avem o fetita de 3 ani si 2 luni, la ce varsta ati dat copilul la aceasta gradinita ?

Si noi suntem in dilema.. cu gradinita..

Multumesc.

PSX|Man

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Cori, asa cum a zis si Ana-Maria e mai bine sa duci florile dupa cateva zile. Si eu o spun din proprie experienta.
Azi a fost prima zi de cresa a puiului meu de 1.4 ani si m-am dus blindata cu flori, cadouri si mi-am dat seama ca am facut o greseala.....CA educatoarea si ingrijitoarele n-o sa mai aiba habar de la cine si ce au primit.
Acum am facut-o asta e.....Noroc ca n-a plans copila dupa noi...ne-a zis scurt "pa" si gata, s-a dus in clasa....
si eu stau acum la servici ca o curca plouata, tot gandindu-ma ce face puiul meu....

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

e chiar o mare porcarie sa te duci din prima zi cu atentii pentru educatoare... pai asa le invatati asa le veti avea pe tot anul scolar, spun asta din experienta... cine vrea odata si vede ca ai iti cere mereu...

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Parerea mea: un buchet de flori in prima zi de scoala/gradinita/cresa nu este spaga! Este un gest frumos, care arata bucuria din sufletul tau pentru un nou inceput. Este o forma de salut, o forma de a face cunostinta cu educatoarea/invatatoarea copilului meu. O floare intotdeauna lasa loc unui zambet!

Indiferent daca ma tine minte sau nu ca i-am dus flori, eu n-as putea sa-mi duc copilul in prima zi de gradi sau de scoala, fara un buchet de flori in mana. Ganditi-va macar ca ii va fi rusine fata de ceilalti copii care toti au adus flori.

In afara de cazul in care un buchet de flori este intr-adevar o problema materiala (se stie ca in prima zi de scoala floraresele urca pretul!)

O virtuala pentru voi,
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Am intrat si eu in club... Stau cu stomacul ghem gandindu-ma ce face puiul meu acolo. La flori si alte chestii nici ca mi-a stat gandul. Raducu are 1 an si 10 luni, l-am dus la o gradi privata si sper sa se descurce desi chiar si aici unde sunt 2 educatoare la 10 copii nu prea mi-au convenit mie unele chestii. Oricum nu vreau sa fie nimeni in locul nostru astazi in prima zi. Raducu a intrat, s-a uitat a inceput sa se joace si se parea ca nu are nici o problema (cred ca am gresit topicul)Dupa 15 min. l-am auzit (eram in alta camera) cum striga: "mama mea...mami " si suspina. Am stat acolo ascultand si tremuarnd, spunandu-mi ca e spre binele lui dar a fost groaznic. Nu va zic ca a fost destul de complicat sa il luam la 12.00, ca l-am lasat doar 4 ore pentru acomodare. Acum plec de la servici, si parca a trecut o luna de cand nu l-am vazut. Va mai povestesc maine dar pe alt topic.
In privinta primei zile - ce trebuie facut chestia cu florile eu zic ca e bine mai tarziu cand deja stabilesti o relatie cu educatoarea. Pe mine m-a preocupat sincera sa fiu cum o sa fie pentru el si ce trebuie sa duc vis-a vis de hainute, prosopele, sapun, pampers etc..
Va pup pe toate!

Mergi la inceput