Ati vazut emisiunea...

Ati vazut emisiunea... | Autor: Briantis

Link direct la acest mesaj

Am deschis din intamplare televizorul acum o jumate de ora .S-a deschis pe Prima unde era emisiunea Monica .O emisiune proasta de altfel,dar azi cu un subiect care a facut sa se zbarleasca parul pe mine .Era vorba de un cuplu care a adoptat o fetita ,cu toate actele in regula ,inclusiv cu consimtamantul mamei ,si care dupa ce instanta a incuviintat adoptia ,a facut recurs in cele 15 zile ,recurs pe care l-a si castigat .Dumnezeule ,cum se poate?
Acuma mama naturala afirma ca dpc nu i-a dat decat doua alternative -sa o ia acasa sau s-o dea spre adoptie si ca de aia a dat-o,ca nu a stiut de cele 30 zile in care se poate revoca consimtamantul.Cu alte cuvinte nici usturoi n-a mancat,nici gura nu-i miroase ,dar cum i s-a desteptat instinctul matern abia la un an dupa ce a abandonat-o asta nu spune.Dar afirma sus si tare ca nu renunta la copil nicicum .Acuma.
M-a umplut de groaza povestea asta .
Nu s-a terminat inca emisiunea .Poate va uitati si voi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Exact asta imi lipsea sa vad acum cand mai avem cateva zile pana la recurs!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns o mamica fericita spune:

nu am vazut emisiunea. cred ca as avea multe de spus dar as fi subiectiva si nu vreau sa incep sa judec pe nimeni. de fapt ar fi multe intrebari din partea mea pentru o femeie care vrea dupa 1 an sa fie mama. nu as vrea sa fiu in situatia acelei familii care a crescut si iubit acel copil. sper ca totul sa fie bine pentru ei pana la urma.

Briantis sunt alaturi de tine cred ca va fi bine.iti tin pumnii.

Lorelei si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Briantis, iti tin pumnii si ma rog la Doamne Doamne sa reusesti pe data de 6 septembrie. Simt ca Dumnezeu va fi alaturi de tine, Astept vesti
Pupici la mamici si bebici
PS: Dumnezeu este alaturi de toate mamicile, actuale si viitoare asa ca nu va lasati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bine ca nu ai vazut-o pe aia de ieri....ca a fost cu aceeasi tema. Ieri erau 2 tiganci care vroiau sa stie unde e copilul uneia ca vezi doamne auzise ca a fost vandut pt.organe si altele asemenea si o alta care a zis ca ei i-au spus ca e copilul mort dar ca ea crede ca i l-a luat una din alt oras care nascuse pe copilul mort si ca ea totusi primeste de 7 ani alocatie pentru un copil pe care nu il are fizic dar are certificat de nastere si nu are de deces.
Era o mama adoptiva care nu a scos un cuvant si una de la DPC care le-a zis la toate sa vina la centru sa afle ce e de aflat, ca ea considera ca mamele naturale au dreptul sa stie ce s-a intamplat cu copiii lor (pe care ele i-au vizitat o perioada dar dupa aia chiar nu au mai putut....asta fiind citat) dar a si zis ca nu a plecat din emisiune din respect pt.telespectatori. Si ca tot ce se prezinta sunt povesti.
Daca tin eu bine minte, emisiunea de care spui (sau una cu aceeasi tema) se difuza chiar in ziua cand am avut eu prima intalnire cu asistenta. Era vorba de un cuplu care adoptase si apoi venisera sa i-l ia inapoi si ei l-au dat pe geam copilul sa il ascunda de executor (cel putin asa afirma mama naturala).
Eu zic sa nu te mai gnadesti la rele, iar ce vezi la Monica...nici nu e de dezbatut. Stiu ca iti fac rau, e si normal, dar retine ca ce spun aia acolo e un talmes-balmes.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Cred ca era acelasi caz Cristina ,dar nu zicea ca e o reluare .In fine dupa cum am spus ,am deschis tv la intamplare .Stiu ca emisiunea e o porcarie .Dar nu despre asta voiam sa vorbim ,ci despre faptul ca un tribunal i-a dat castig de cauza mamei naturale ,dupa un an de zile ,si dupa ce le aprobase oamenilor aia adoptia.

Asta daca o fi adevarat ce ziceau aia de acolo si daca nu erau actori cu totii.
Pe mine ce m-a dat peste cap ,ca si asa sunt cu nervii intinsi la maxim .Si sincer ,cred ca e posibil sa se intample asa ceva in Romania.Nu m-ar mira chiar deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Stati putin! Naturala nu poate face recurs daca nu este parte in proces (cred!, sper?!). Nu stiu pe legea noua cum este, dar noi, de ex, pe legea veche, in proces am fost 5 implicati: eu, Mihai, DPC-ul, ORA si procuratura. Din cate imi inchipui eu (dar Liliana, daca ne citeste, precis stie mai bine), din moment ce altii decat cei 5 nu stiu despre rezultatul procesului (la noi a fost sala de consiliu, nu am fost decat noi, partile implicate, in sala) nu are cum sa faca altcineva recurs. Doar partile implicate!!

Mergi la inceput

ma rog n-o fi fost recurs ,ideea era ca aia ziceau ca in cele 15 zile dupa ce li s-a aprobat adoptia ,deci inainte ca hotararea sa devina irevocabila ,mama naturala i-a dat in judecata si si-a revendicat copilul.Spuneau ca au fost mai multe etape probabil proces ,recurs si ca mama naturala a castigat copilul.
In fine,poate era mai bine sa nu deschid subiectul ,nu poti sti daca nu tot ce zic aia acolo n-o fi 100% inventie .Sper sa nu fie adevarat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valiburu spune:

noua ne-a spus asa la DPC: daca mama nu a depus in termen de o luna de zile recurs la sentinta judecatoreasca prin care copilul este dat spre adoptie nu mai are nici o putere dupa cum arata legea noua. Poate ea sa faca tot felul de presiuni dar copilul nu il mai poate lua. Chiar ne spunea juristul ca la acest punct legea noua este mai bine pusa la punct.
necazuri poate vor fi, cine stie, (sper sa nu cobesc) dar cu Dumnezeu inainte!
Oricum la noi se sare peste perioada de incredintare in vederea adoptiei si il primim direct in adoptie, asta pt ca il avem deja in plasament de aprox 3 luni si cu formalitatile care mai dureaza inca vreo 2 si vine finalul fericit care poate va fi pana in decembrie (luna cadourilor)

Mergi la inceput

Am crezut ca povestea asta e cusuta cu ata alba ,asa ca sa fie subiect bun de vazut la televizor.Din pacate nu e asa .Am vazut si eu ca si voi aseara emisiunea de pe B1 tv .Te ingrozesti pur si simplu .Nu inteleg cum un consimtamant irevocabil poate deveni re vocabil ,cum poate cineva sa ii dea castig de cauza naturalei si sa spuna ca e interesul copiluli sa traiasca cu mama naturala ,dupa ce 3 ani junmate a fost crescuta de familia adopativa .Nu inteleg de asemenea de ce ,cele doua familii s-au intalnit la notar si de ce familia adoptiva a dat declaratia ca doreste sa adopte copilul in aceeasi zi cu consimtamantul mamei ,desi trebuiau sa treaca cele 30 zile sa devina irevocabil .Si mai de neinteles e de ce a fost citata mama la tribunal la incuviintarea adoptiei ,odata ce-si daduse acordul.
Cum poate cineva sa ii dea castig de cauza naturalei?Parintii adoptivi chiar nu au nici un fel de drepturi?Presupunand ca dpc a indus-o in eroare pe naturala ,asa cum spune ea ca i-au expus doar doua variante o ia acasa sau o da spre adoptie ,ca nu a stiut ca semneaza consimtamant de adoptie (desi e foarte greu de crezut),prostia se plateste nu e asa? Cine a pus-o sa nu citeasca ce semneaza?Si daca prostia se plateste ,de ce sa plateasca copilul ,ca el e prejudiciat din toate astea?
Vai de capul parintilor adoptivi .Sa stai de ani de zile prin tribunale si sa mori cu dreptatea in mana .Tipic pt Romania.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Nu am vazut emisiunea dar din ceea ce spui tu Corina se pare ca exista un viciu de procedura. Cea care a gresit, din cate imi dau seama, este asistenta sociala care s-a ocupat atat de copil cat si de parinti.
Toate acestea s-au intamplat acum trei ani. Cum adica nu a stiut ce semneaza ? Notarul care a intocmit actul ce a pazit ? Este vorba de o declaratie pe propria raspundere data in fata notarului.
Eu cred ca adevarul e undeva la mijloc si ca asistenta sociala este direct implicata.

carmen
Otilia

Mergi la inceput