repartitoare de caldura

repartitoare de caldura | Autor: V. Erica

Link direct la acest mesaj

V-ati montat repartitoare de caldura? Cat au costat? Se simte diferenta? In cat timp credeti ca se amortizeaza investitia?
Administratora blocului meu a venit cu propunerea sa ne montam repartitoare Siemens cu nu-s` ce accesorii Danfoss (am scris bine?), in total 1.500.000 lei vechi per calorifer in niste rate (12 cred).
Multumesc.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Eu am montat anul trecut repartitoare. Avand in vedere ca pretul gigacaloriei creste mereu nu as putea sa-ti spun exact cat a fost diferenta. Ca sa-ti faci o idee pot sa-ti spun ca iarna trecuta la apartament cu 3 camere intretinerea nu a depasit 3 milioane lei. Este adevarat ca multi din vecinii mei (in blocul meu sunt numai apartamente cu 3 camere) au platit mai putin pentru ca si-au mai inchis din calorifere, dar eu nu am le-am inchis deloc. Copilul alearga prin toata casa si nu pot sa tin nici o camera neincalzita. Multi vecini inchid caloriferele din bucatarie sau din bai. Eu nu mi-am permis sa inchid nici macar calriferul din baia de serviciu caci se facea atat de frig!!!
Depinde foarte mult si de cat de friguroasa este iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

noi avem in casa repartitoare. la un ap cu 4 camere si 4 pers iarna trecuta am platit maxim 3 mil la intretinere. Eu cred ca sunt ok, isi merita banii. Plus ca poti sa-ti reglezi temperatura in casa....

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

si la noi a venit cu 27 euro fara TVa ... am vazut ca toata lumea isi pune din bloc am semnat dar nu stiu daca este intr-adevar util sau nu... poate ne lamureste cineva care are

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Mi se par f utile. Am facut un calcul si am constat ca la un apartament de 3 camere, cheltuiala cu repartitoarele se amortizeaza cam in 2-3 ani, maxim. Maica-mea si-a pus de anul trecut si este destul de multumita. Scaderile nu sunt uluitoare, dar exista!Depinde mult de pierderile care erau inainte, la nivel de bloc.
Si in plus, este avantajos ca fiecare locatar isi poate rationaliza singur consumul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Multumesc tuturor pt. raspunsuri.
Daca s-ar amortiza in 2-3 ani ar fi ok, ar merita intradevar...
CristinaT , platiti in rate suma asta sau cu banii jos?
Poti sa-mi dai si mie numele firmei pe privat? Merci anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Chiar astazi au venit sa ne monteze repartitoarele. Un repartitor costa cam 1.050.000. Noi la patru camere (sase repartitoare) vom plati aproape 6.300.000. Vom vedea cat de eficiente sunt tinand cont de faptul ca noi asta iarna nu am platit mai mult de 3 mil lei.
Si eu am copil mic si n-o sa opresc caldura ca sa fac economie. In plus se poate face si igrasie.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

uite un alt link unde s-a mai vb...
link

...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...

Mergi la inceput

Badjoke, vreau si eu numele firmei pls.
Merci, Dante. Acu ma duc sa citesc linku...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

In masura in care majoritatea locatarilor isi pun repartitoare, cred ca merita. Ele sunt inventate (la noi) de catre cei care, in loc sa se debranseze de la retea, stau cu robinetii la zero, sa faca economie. La servici, unde am repartitoare, tot cu robinetii pe maxim stau. Doar nu o sa stau in frig...
Cica daca pleci de acasa, inchizi robinetii. Pai stiti voi cat timp trebuie sa ajungi iar la 20 grade?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Badjoke, ti-au montat repartitoarele?

Mergi la inceput