repartitoare de caldura

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Fetelor, ca sa montezi repartitoare in casa, trebuie sa fie un repartitor si jos la subsolul blocului? Eu stau intr-un bloc cu centrala proprie-la subsol, iar iarna trecuta am avut 27 de grade in casa! De am stat toata iarna cu geamul deschis ziua la bucatarie,ziua, iar noaptea ne inveleam cu o patura ca daca ne inveleam cu plapuma ...lesinam de cald.Mai inchideam din calorifere...As fi si eu interesata de asa ceva.Catutza 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Eu nu inteleg ceva la problema repartitorelor.
Caldura care se plateste la nivel de bloc e aceiasi? Si cu, si fara repartitoare? Daca toata lumea si-ar seta caloriferele la un consum minim, iar eu as tine la maxim ca sunt mai friguroasa si nu vreau sa dardai in casa, nu ajung sa platesc mai mult decat fara repartitoare?
Plus ca taxa aia de citire in fiecare luna mi se pare cam mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Si eu sunt de curand "fericita" posesoare de repartitoare la un apartament de 3 camere. Nu pentru ca am tinut mortis, eu sunt mare friguroasa si pt mine e OK cu toate caloriferele pe maxim, dar pt ca majoritatea de pe scara si-au montat, si mi-a fost teama sa nu fie ca la apometre, sa platesc eu si pierderile din retea.

Totusi, nici mie nu-mi sunt clare urmatoarele:

1. adica daca eu consum mai multa caldura in casa, platesc mai mult si pt caldura din subsol, casa scarii, etc (asa am inteles, ca se va lua in calcul procentual cu consumul individual)?

2. la bucatarie am caloriferul (si deci repartitorul) la cca 15 cm de aragaz. Cand o sa utilizez aragazul, repartitorul va inregistra si caldura de la el, pe care o voi plati de 2 ori? Intreb asta pt ca nenea care a montat repartitorul mi-a zis sa mut aragazul sau sa pun o placa de azbest .

3. daca las caloriferele tot la maxim toata iarna, voi plati oricum mai mult ca iarna trecuta, pt ca la costul caldurii se va aduga costul citirii repartitoarelor, deci, ce afacere am facut?

4. e adevarat ca atunci cand aerisesc in camera tre' sa opresc caloriferul, altfel inregistreaza ca la balamuc?

5. sa presupunem ca afara sunt 20 grade si RADETUL da caldura in continuare, daca toti locatarii opresc caloriferele, ce se intampla cu caldura furnizata? Cine o plateste, pt ca ea vine pe teava pana la bloc, da' acolo nimeni nu o vrea? Sau o platesc, chiar daca n-o am , ca RADETUL nu e firma de binefacere?

Cam atat deocamdata, daca cineva e mai "destupat" in problema repartitoarelor, luminati-ma si pe mine, plsss, ca tare mi-e teama ca e cea mai proasta afacere pe care am facut-o pana acum si ca, pe langa cele 6 milioane date pe ele, o sa platesc mai mult si la iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

quote:
Originally posted by V. Erica

Badjoke, ti-au montat repartitoarele?

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Vineri ne-au montat robinetii (marca Heimeier) si astazi au terminat de montat si repartitoarele (marca Doprimo picco). Firma se numeste ista si au si pagina de web.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by catutza

Fetelor, ca sa montezi repartitoare in casa, trebuie sa fie un repartitor si jos la subsolul blocului? Eu stau intr-un bloc cu centrala proprie-la subsol, iar iarna trecuta am avut 27 de grade in casa! De am stat toata iarna cu geamul deschis ziua la bucatarie,ziua, iar noaptea ne inveleam cu o patura ca daca ne inveleam cu plapuma ...lesinam de cald.Mai inchideam din calorifere...As fi si eu interesata de asa ceva.Catutza 31+

Da, exista un repartitor central, la subsol.
De exemplu, la mine, in baia de serviciu, nu exista calorifer, decat doua tevi groase. Acolo n-au avut cum sa-mi puna repartitor. Caldura de acolo se va imparti la toti locatarii care au aceste tevi, in urma citirii repartitorului central. Bineinteles, cred ca si cu pierderile aferente.

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by catutza

Da, exista un repartitor central, la subsol.
De exemplu, la mine, in baia de serviciu, nu exista calorifer, decat doua tevi groase. Acolo n-au avut cum sa-mi puna repartitor. Caldura de acolo se va imparti la toti locatarii care au aceste tevi, in urma citirii repartitorului central. Bineinteles, cred ca si cu pierderile aferente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Merci, Badjoke.
Madic si eu mi-am pus pb asa... Poate stie cineva sa ne lamureasca.
Sau hai sa-ntreb si alfel: pot sa nu-mi pun repartitoare daca majoritatea isi pun? Platesc pierderile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

Erica, daca majoritatea isi instaleaza repartitoare de cost, adica cel putin 80% din locatari, iar tu nu vrei sa-ti instalezi, cred ca vei plati integral diferenta dintre cei contorizati si valoarea totala, sau vei imparti diferenta de cost necontorizata cu ceilalti locatari necontorizati.

oricum, calculul e complex, ptr. fiecare calorifer, functie material, marime, putere calorica radianta, orientare camera, pereti exteriori - interiori, izolatii pereti, tavane etc. - am enumerat citeva, dar va intreb altceva f. important:

vom cunoaste vreodata exact modul de calcul al facturii ?
avand in vedere faptul ca aceste repartitoare sunt fabricate de firme serioase, ar trebui sa existe la vedere modul de calcul cu toti parametrii.
am lecturat pliantul de un astfel de rapartitor, dar nu prea e convingator... nu ptr. romanii nostri, care probabil vor gasi modalitati de pacalire a repartitorului, sau poate fi o provocare ptr. unii administratori de a-si demonstra cum pot fi geniali... la modul de repartizare a costurilor.
mi se pregateste si mie asa ceva, dar ptr. ca stau in bloc cu majoritatea pensionari, va trece si iarna asta fara "minunatiile" de repartitoare de cost. mai sunt discutii pe net despre asa ceva.
am cautat site web de la ista, dar nu apare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Pai asta e interesant de aflat: daca e cineva care NU si-a pus iar ceilalti (80%) DA, cat a platit concret, cum se calculeaza...

Mergi la inceput

quote:

am cautat site web de la ista, dar nu apare.

Dai ista.ro si este al doilea pe pagina de google sub forma ista Romania.

Mergi la inceput