Caria de biberon

Am un baietel de 3 ani si de la un an au aparut 2 carii la dintii de sus. De atunci un dinte deja nu mai este s-a ros efectiv. Problema este ca si ceilalti dinti de sus au ceva [pete galbene de carii. Ce as putea folosi oare sa mai stopez evolutia cariilor. Cariile au aparut cred din cauza biberonului pe care la ros noaptea. Mi s-a spus ca nu se pot scoate dintii de lapte trebuie sa cada singuri.astept pareri din experienta altora. Pa
http://www.desprecopii.com/forum/rules.asp
Te rog sa nu folosesti numai LITERE MARI in mesajele tale.
Cu respect,
Joxy
Raspunsuri

gangurici_licurici spune:
Cu un stomatolog ai vorbit? Asa e, si eu stiam ca dintii de lapte nu se scot, probabil extragerea lor ar influenta negativ dezvoltarea dintilor permanenti. Totusi, doar un stomatolog poate sa-ti dea un sfat avizat.

mamica dulce spune:
in primul rand renunta la sticla,ia eventual una cu cioc tare..dar continutul e cel care roade dintii,daca ar fi baut apa n-ar fi avut nimic.Nu tin nici o teorie,spun doar concluziile la care am ajuns pt ca si lui fi-meu ii aparuse o carie mica la 1 an jumate,am fost la dentist si apoi i-am dat numai apa.Vara asta,cu marea,concediu etc am neglijat si i-au mai aparut doua puncte,pana la Craciun sunt cu el la dentist.
Chiar,de ce nu ai fost la dentist la prima carie
Tot e bine ca numai un dinte s-a ros,eu am vazut copii care nu mai aveau NICI un dinte sus,de la canin la canin numai cioturi negre in gingie..implicit aia de jos nu s-au mai tocit si arata ciudat,asa lungi.Si tot de la biberon sau de la deget.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

gangurici_licurici spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
in primul rand renunta la sticla,ia eventual una cu cioc tare..dar continutul e cel care roade dintii,daca ar fi baut apa n-ar fi avut nimic.Nu tin nici o teorie,spun doar concluziile la care am ajuns pt ca si lui fi-meu ii aparuse o carie mica la 1 an jumate,am fost la dentist si apoi i-am dat numai apa.Vara asta,cu marea,concediu etc am neglijat si i-au mai aparut doua puncte,pana la Craciun sunt cu el la dentist.
Chiar,de ce nu ai fost la dentist la prima carie![]()
Tot e bine ca numai un dinte s-a ros,eu am vazut copii care nu mai aveau NICI un dinte sus,de la canin la canin numai cioturi negre in gingie..implicit aia de jos nu s-au mai tocit si arata ciudat,asa lungi.Si tot de la biberon sau de la deget.
Mamicadulce, pai daca zici ca de la continut -lapte, in speta- apar cariile (asa stiam si eu) ce are degetul cu asta?? De la rosul degetului i se potate deforma dantura, dar asta daca isi roade degetele pe la 2-3 ani, dar nu stiam ca apar si carii

Nicoleta spune:
Salut.
Eu cred ca problema este mai complexa de atat. Aici trebuie luata in calcul si zestrea genetica. Giteamm, du-te la un stomatolog cu experienta in domeniul "copii" si intreaba-l si despre suplimente de fluor. Asta pentru dentitia definitiva.
Nicoleta.

GITEAMM spune:
SALUT
MULTUMESC PENTRU MESAJE.IN CE PRIVESTE MOSTENIREA GENETICA ,NOI NU AVEM PROBLEME MARI CU DINTII.LA STOMATOLOG BINE INTELES CA AM FOST SI INCA A INCERCAT SA PLOMBEZE DINTELE DAR PLOMBA TOT CADEA.PANA LA URMA IA SCOS NERVUL PENTRU CA IL DUREA.VA DATI SEAMA CE A INSEMNAT ASTA.DE ADMINISTRAT FLOR NU STIU CE SA FAC AM AUZIT CA ESTE CACERIGEN.PRIN LUME CE SE AUDE DESPRE ASTA?

mamica dulce spune:
gangurici nu stiu zau ce ti se pare asa amuzant.Sa mai explic odata-am vazut multi copii la care dintii de sus sunt foarte tociti si aia de jos mai lungi decat normal.Fenomenu' cu pricina se intalneste si la copiii care sug non stop din biberon lapte/ceaiuri indulcite etc dar SI la copiii care stau cu degetul in gura.Dintii de jos mai lungi adica! ok

laura radulescu spune:
Giteamm, tie nu ti-a spus pediatrul sa-i dai fluor copilului? Eu ii dau de la 14 zile fluor-vigantolleten cate una pe zi. Si nici nu am auzit ca este cancerigen. Intreaba pediatrul si fa ceva sa nu aiba astfel de probleme si cu dentitia definitiva.
Laura si bebe Cristina

Cristina_C spune:
Excesul de fluor se pare ca este cancerigen - dar doza de fluor din pastilute e departe de a fi in exces. Eu i-am dat lui Robert fluor de la cateva saptamani pana la 2 ani si in timpul asta l-am spalat cu pasta de dinti fara fluor. Nu mai primea fluor din alte surse (ex.sare) ca sa fie prea mult. De la 2 ani am intrerupt (am intrebat si doctorul, si-a zis ca se poate) si-l spal cu pasta normala. Are acusi 3 ani si n-are nici un dintisor stricat.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

lorelaim spune:
Uite un articol legat de cariile bb-lusilor... din pacate îl am numai în franceza...
Bébé : des caries avant même d’avoir des dents
Le sucre favorise la carie dentaire, mais l’éviter dès le plus jeune âge ne suffit pas. Car la carie est une «maladie infectieuse» qui se transmet par la salive. Quelques mesures préventives peuvent protéger les futures dents de Bébé.
Et ceci avant même leur apparition. Quelle maman n’a jamais goûté la purée de son enfant, avant de la lui donner, à même la cuillère ? Mais il y a encore pire, comme de « nettoyer » avec sa propre salive une tétine tombée à terre ! Des gestes qui peuvent avoir des conséquences insoupçonnées sur la santé buccodentaire de l’enfant. Car la bouche d’un adulte « sain » contient environ 60 variétés différentes de bactéries. Sans oublier que la salive est très acide, et donc corrosive pour l’émail dentaire. Tout cela vous l’aurez compris, contribue à modifier le pH de la bouche de l’enfant dans le sens d’une plus grande acidité, préparant une attaque massive dès la percée de la première dent !
Pour tester la chaleur du biberon, préférez le dos si sensible de l’avant-bras. Pour la purée, prenez une autre cuillère que celle de l’enfant. Et après l’avoir portée à votre bouche, ne la remettez pas dans son assiette ! Autre pratique à éviter : les baisers sur la bouche de l’enfant qui favorisent la contamination. De même, ne léchez pas ses doigts pour jouer, puisqu’il passe le plus clair de son temps avec ses mains à la bouche…
Quant au biberon de lait donné le soir dans son lit, veillez à ce qu’il ne s’endorme pas avec. Les sucres se transformant en acides durant la nuit, ils attaqueraient l’émail des dents dès leur apparition : c’est la « carie du nourrisson », que trop de pédiatres et de dentistes connaissent. Reste un dernier sujet qui fâche, c’est la sucette, la fameuse « tototte ». Si vous vous préoccupez d’éviter les caries à Bébé, évitez qu’il ne la garde en bouche toute la journée car elle entretient les sécrétions salivaires. Mieux vaut prévenir que guérir !
D’autant plus que d’après une étude finlandaise publiée voici déjà quelques années les tétines, sucettes et autres totottes seraient à l’origine de 25% des otites diagnostiquées en crèche. Pas moins ! Et les auteurs sont formels : comparés aux autres, les enfants « suceurs » avaient une moyenne de 5,4 otites contre 3,6 avant 2 ans, et 2,7 contre 1,9 entre 2 et 3 ans ! S’ils recommandent la suppression des sucettes après l’âge de 10 mois, c’est parce que ce dernier semble marquer le début des épisodes infectieux...

Siminaf spune:
Bleahhh
!!! Ce scirbos, sa lingi tetina scapata pe jos, ca si cum ai dezinfecta-o! Sau tzucatul pe gura! Chiar si gustatul cu aceeasi lingurita. Daca ar fi invers sau dupa alta persoana, oare cite mame ar folosi aceeasi lingurita?
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities