pentru cele maritate...
Raspunsuri - Pagina 15
Rallu spune:
Recunosc...tare bun subiectul.
Si noi avem probleme cu adresarile si culmea e mai mult vina alor mei decat a soacrei.
Soacra, femeie cuminte, nu mi-a impus niciodata cum sa-i zic. I-o fi placut sau nu, poate mi-a sugerat cateodata finut dar n-a facut niciodata taraboi.
Cu ai mei insa...e alta poveste.
Oameni saritori, buni sa-i pui la rana dar au un fix.
Imediat dupa casatorie le spuneam tuturor..domnul, doamna.
Pana cand intamplator au ajuns mama mea si al meu sot la politie sa rezolve ceva si i-a intrebat politistul care e legatura dintre ei, dupa care naiba stie de ce (ca nu aveam nici o legatura cu subiectul) a vrut sa stie unde sunt eu.
Raspunsul sotului "A ramasa acasa cu sotul doamnei".
Politistul a izbucnit in ras iar mama s-a enervat instantaneu.
Ajunsi acasa...a izbucnit scandalul...mai mult in capul meu.
Sotul a trecut saracul la "mama-soacra", "tata-socru" ... evident nici asa n-a fost bine.
Degeaba am incercat sa le explic ca nici eu nu-i pot zice "mama" mamei soacre...daca n-ai cu cine sa te intelegi, n-ai si pace.
La varianta asta a avut si mama-soacra de comentat (spunandu-i sotului ca nu suna bine).
In final, ca sa incheiem galceava am facut noi doi sedinta si am hotarat ca ai mei sunt "mami" si "tati" si mama soacra "mamica" (adica exact cum le spunem noi separat).
El saracu s-a conformat (satul de atata cearta) dar mie parca imi stau vorbele in gat.
Mori de ras cand ma auzi "aaa....iiii...aaa...si mamica...aaa...ce face?"
Ar fi fost mai simplu cu "doamna" si "domnul" da' daca nu se admite...nu se admite.
Cateva poze de la nunta,
Diverse pentru nunta, Au inceput pregatirile
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
anca_vlad spune:
eu nu ii spun nici cum pentru ca ASA VREA DUMNEAEI, sa nu ii spun doamna X, ca EA NU E DOAMNA (asta a fost replica), mama nu se pune problema iese din calcul, ca sa ii spun mama sa se poate ca o MAMA si cu mine si de asa ceva nu e in stare, am vrut sa ii spun cum ii spune vladut MAMAIE dar nu vrea..............si atunci nu ii spun nicicum, ea vrea sa ma adresez ceva de genul ..."AUZITI!", "STITI!"

, caraghios grotesc dar asa VREA DUMNEAEI!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
amyarabella spune:
Super tare asta ![]()
![]()
.Nici eu nu ii zic nici cum soacrami .Dar cand ma adresez direct ii zic doamna ....pe nimele mic.
Mai rau e cand te pune sa ii zici mama.....hahahhahahahahahhahahahahahhahahahhah!!!!!!!!!!!!!
La mine a incercat si i-am taiat-o repede...asa ca bafta
mami Amy si bebe Stefan
Lili_B spune:
Nici eu nu am putut sa le spun mama si tata, desi asa ar fi vrut ei. Cind s-a nascut Bianca am crezut ca am gasit compromisul perfect: bunica si bunicul. Asta pina intr-o zi, cind fiind la noi in vizita pe o perioada mai lunga, de ne saturaseram unii de altii, si la o mica cearta din alt motiv mi-a trintit-o soacra-mea asa tam-nesam: "tie nu ti-e rusine sa imi spui mie bunica? eu nu sunt bunica ta! nici atita respect nu ai pentru mie?" Am ramas masca la faza asta, asa ca am continuat cu d-voastra si incerc sa evit sa ma adresez in vreun fel anume.
Ce nu inteleg eu este ca la rindul lor au fost si ei in situatia noastra, in care fie le-a fost greu, fie le-a fost rusine, fie pur si simplu nu au putut sa-i numeasca pe altii "mama" si "tata". Oare chiar au uitat??????
Cricor spune:
Asa m-ati bine-dispus... rad aici singura in puterea noptii...
Eu am scapat, ca la telefon e simplu, nu trebuie strigati in nici un fel si oricum feciorul lor vorbeste, eu sunt doar cu "sanatosi? cum e vremea?, copilul a facut aia si ailalta". Inainte sa plecam am stat cu ei in casa 2 ani si preferam sa ma duc sa ma postez in fata lor sa le zic ce vroiam decat sa-i stig intr-un fel, si le vorbeam numai cu dvs. Cumnata-mea le zis mami si tati ... nici nu ma mir ca ea conduce detasat in favoruri
.
Sotu' la fel, nu-i zice maica-mii in nici un fel. Vine femeia, sta aici cu lunile si el ma trimite pe mine s-o chem daca are nevoie.Nu vrea sa-i zica bunica ca cica e penibil...sa ma trimita pe mine nu-i penibil.
Avem un prieten care ii zice soacra-si 'doamna soacra'...
Corina
Pet spune:
15 pagini??? :) Nu am rabdare sa le citesc. Noi ne adresam cu "mama soacra" si "tata socru" si toata lumea e multumita.
Ninia81 spune:
Buna fetelor!
Eu am gasit un inlocuitor pt mama....Mamone...mi se pare ok
Ninia
http://tt.lilypie.com/TRdsp3.png
loremarian spune:
Buna fetelor, este cu adevarat un subiect interesant si bun de pus in discutie.
Nici eu nu le pot spune socrilor tata si mama, desi am stat cu ei jumatate de an. Am avut o tentativa ce-i drept, dar a fost super penibil. Eu o intrebam pe soacra-mea (la telefon) daca tata (socrul) a cumparat nu stiu ce si ea nu a inteles care tata.![]()
Ei si de atunci mi-a trecut, iar acum nu ma adresez direct si le vorbesc doar cu dumneavoastra. Nici sotul meu nu se adreseaza parintilor mei cu mama si tata, dar oricum relatia sotului meu cu parintii mei e mult mai buna decat a mea cu socrii. E drept ca am avut niste probleme, cam mari dar au trecut si au lasat urme. Asa ca nici in ruptul capului n-as putea sa le zic mama si tata.
sheherezada spune:
Nici eu nu le spun in nici un fel!Spre disperarea soacra-mi care ar vrea sa-i spun mama.Dar dupa fapta si rasplata...
Dupa 13 ani am invatat sa evit strategic cuvintele magice.De cand am nascut ,am incercat varianta timida de bunica/bunicul.
Sheherezada si
Maia-Iulia
Poze
latrishia spune:
Misto subiect...complicata treaba. Nici eu nu ma adresez nici cum, dar cand sun sa vb cu unu si mi raspunde celalat, cer cu soacra mea, dc raspunde cumnata, ii zic da mi o si mie pe maica ta si cand e pe la noi ii zic mamaie...de mama si tata nu e loc, desi cand m am maritat mi a zis de fata cu mama ca de acu tre sa i zic si ei mama...dar nu va spun ce a urmat...soacra,soacra poama acra....
Lori&Luanna(5.11.2005)