pentru cele maritate...
Raspunsuri - Pagina 14
andabrro spune:
cu prima transa de socri eram la "dvs", acum cu astia americani ei ii spun pe nume iar lui nicicum, iar cind vorbesc cu soacra-mea despre socru-meu ii spun ceva de genul "auzi, dar barbat-tu ce zice de asta?". motivul e ca si-au botezat fiul (sota-miu) ca pe ta-su, si iese incurcala daca folosesc numele.
daca ar incerca sa-mi impuna careva cum sa-l numesc, nu i-as mai zice nicicum si nici la fata nu ne-am mai vedea cu anii - ca nu-s deloc maleabila la "sugestii". iar mama am doar una si gata. daca soacra-mea e de treaba putem fi prietene, mama-fiica no way. asta e - si cui nu-i place "sa scrie acasa", cum spuneam pe vremea scolii.
arghirmonica spune:
Eu de 6 ani sunt maritata,vb cu dvs si cand nu se poate altfel nu zic
.De 5 ani le zic bunica si bunica si gata.,Monica si cei 2 baietei
anyc79 spune:
Suuuuuuuuuuuuper subiect! Fetelor, ce-am mai ras, unele raspunsuri sunt chiar comice. Cum am mai vazut raspunsuri: le zic mama si tata ca nu ma doare gura. Mama mea e mami iar tata e tati. Socrii mei nici nu mi-ar trece prin fata, nici da-te mai incolo nu mi-ar zice, sunt tare cumsecade si nu jignesc pe nimeni, nici nu avem noi treaba unii cu altii, sotul meu a venit la mine in apartament iar ei zic multumesc ca a "nimerit" baiatul lor bine. Socrii mei sunt tare "blanzi" si daca le zici ceva care te supara la ei tot nu riposteaza. Nu mi-au cerut niciodata sa le zic intr-un anumit fel. Sotul meu in schimb a lucrat in firma noastra 4 ani inainte de a ne casatori si era obisnuit sa ii zica tatalui meu "Sefu'" sau "Cif". A fost greu sa treaca la "tata", a fost mai inainte "tata sefu'". Dar nici ai mei nu l-au stresat! Acum e mai usor, mamaie si tataie la toti 4! Mai exact mamaie si tatile ca asa poate Bianca sa zica!
Am in schimb o cunostinta care ii zice soacrei, cred ca mai mult in gluma, "tanti mama". E primul caz si cred ca si singurul!
Dana M. spune:
Hai ca merge readus pe prima pagina, dupa inca un an (a mai fost o pauza intre sept 2005 si sept 2006
Mi s-a parut un subiect haios asa ca vreau sa-l bifez si eu, so: nici eu nici sotul n-avem tati (that`s it...:( ), asa ca raman cele doo mame... pai sa vedem, io cu a lui ma-nteleg...ok, sa zic, nici prea-prea nici foarte-foarte (destul de tanara dar cu multe conceptii destul de oldies), evit s-o strig, incep cu un timid 'auziti? ce ziceti de ....' stiu, suna ca naiba da` nu-mi vine altfel ! ce e culmea e ca sotul ii spune pe nume si s-a obisnuit asa de mic; chiar si fiica noastra a observat ca lui Buni-S.... (cum si vorbesc despre ea cand e ea de fata) tati nu-i spune mama ci pe nume ! Deci - 'dumneavoastra' cat cuprinde. De partea ailalta, mamei ii spun mama, dar sotul meu a evitat aproape in totalitate vreo 'strigare', vreun apelativ direct - iarasi cu 'dumneavaostra'. Si intre noi, unul despre mama celuilalt, cu tot respectul cuvenit si cu zambetul pe buze, 'ma-ta' ![]()
Dana M. si Raluca (5 ani si 7 luni)
dumitrulaura spune:
Nici eu nu le pot spune mama si tata. Ma adresez cu dvs( cand nu am incotro) sau ma adresez dierct. Nici ei nu-mi spun mie "fata mea" sau "nora " cand ma striga, mi se adreseaza tot dierct caci ar fi chiar culmea sa mi se adreseze cu dvs. Iar pe nume ma striga f. rar. Cred ca sunt timizi.![]()
ada29 spune:
Buna fetelor,
Nici eu nu pot sa-i zic mama asa ca ma adresez cu "auziti?"sau de cele mai multe ori cu "dumneavoastra".
Noi ne respectam si atat,e suficient.
ada
ellinia spune:
Eu le zic mama si tata atunci cand ma adresez unuia dintre ei in legatura cu celalalt. De exemplu, daca il intreb pe socrul meu unde e soacra-mea ii spun "unde e mama?" si atat. In rest evit sa ma adresez direct. Si mie imi este greu sa le spun mama si tata. Chiar nu stiu de ce atatea persoane au problema asta...
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
mamica dulce spune:
Eu am numai soacra si e tare batrana.Cand m-am maritat a zis sa-i spun pe nume,dar nu pot,e mai batrana ca bunica.Mama nici atat nu puteam sa-i spun. Au trecut vreo 6 ani si ne intelegem atat de bine,e un om atat de bun,mi-e draga de nu mai pot si cu placere i-as spune mama,numai ca acum mi-e rusine sa incep,desi poate prea multe ocazii nu mai am.Nici pe nume nu pot sa-i zic.. Nu ne vedem atat de des dar cand mergem in vizita si trebuie sa vorbesc cu ea,nu o strig in nici un fel,ma postez in fata ei si o intreb una-alta,vorbim,ne intelegem tare bine.Imi pare sincer rau ca nu i-am spus mama de la inceput,cred ca primele dati era mai greu,apoi devenea rutina.Asa e mai greu,ca dupa atatia ani eu tot nu stiiu cum sa-i spun.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
tumpi spune:
Greu dom´le, greu
.
Nici eu nu ii pot spune soacrei mama, i-am si spus la un moment dat, sa nu se supere pe mine,dar nu am sa-i zic asa, fiinca eu consider ca numai o mama am si nu am sa o fac din obligatie ca sa se simta ea bine, nu pot fi lingusitoare si cu asta basta.
Cand mai sun si raspunde cumnatul meu intreb"mama soacra ce face",daca raspunde direct ea ii zic dumneavostra.
Nici sotul meu nu le zice parintilor mei mama si tata, ai mei i-au spus sa le zica pe nume,dar el tot cu dumneavostra se adreseaza.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)