Virusul herpetic
Daca am avut in copilarie rubeola, si Zona Zoster, atunci mai trebuie facuta analiza virusului herpetic si cea a rubeolei, inainte de sarcina? Nu stiu ce sa fac. Si daca grupa mea de sange este BIII pozitiv si cea a sotului este AII (nu stim rh-ul), este cumva incompatibilitate? Va intreb deoarece acum 2 ani am avut o sarcina de 24 de saptamani cu hydramnios acut(prea mult lichid amniotic), la care a trebuit sa renunt. Si nu stim nici acum cauza. cauza nu este genetica. Poate este cineva care poate sa ma lamureasca. Merci mult.
Raspunsuri
Lia spune:
Daca ai avut rubeola in copilarie,nu mai exista pericolul sa faci rubeola in timpul sarcinii.Virusul zosterian e virusul care produce si varicela(cei care au avut varicela,pot face Zona Zoster).Mai e sunt si herpes simplex I si II,care-s altii decat cei de mai sus.
Sanatate si numai bine!
Elisabeta G Makai spune:
Servus,Zina
Eu sunt din Cluj dar traiesc in SUA.Nici nu stiu daca e bine sa-ti scriu ce stiu sau mai bine sa nu stii,dar eu sunt pentru a stii decit de a nu fi informat.Mi-au murit deja 2 fetite din cauza bolii hydrops fetalis,care este o consecinta a faptului ca am fost polyhydramnios cu ambele.In ciuda nenumaratelor teste care mi s-au facut atit mie cit si sotului meu iar apoi fetitelor toata lumea pare sanatoasa numai copii mor.Si eu am 34 de ani si simt ca mi-e distrusa viata.Vreau sa spun ca acasa nu se stie de aceasta boala,am luat legatura cu mai multi doctori si tot ce stiu ei e aceasta boala poate sa apara din incompatibilitate de rh.Citind ce ai scris nu este cazul la tine.Daca tu ai rh pozitiv nu conteaza rh-ul sotului,nu exista acest risc.Acesta se numaste immune hydrops fetalis,in cazul incopatilitatii de rh.Dar mai este o alta categorie,nonimmune hydrops fetalis,care include nenumarate boli pentru care nici nu se fac teste in Romania pentru ca ar costa milioane de dolari.Eu le-am avut facute pe toate,trimise probe si in Franta,autopsia facuta la mii de km,si nu am nici un raspuns de ce copii mei mor.Oricum sansele de supravietuire sunt cam de 25% dar cind nu se stie cauza ca la mine ele sunt cam 0.Ar fi foarte bine sa iti poti face cit de multe teste poti si sa ai un raspuns ce cauzeaza sa ai prea mult lichid amniotic.Daca ai putea veni aici aici ti le face pe gratis daca nu ai asigurare medicala.Scuze ca te-am dezamagit,dar nu sunt doi oameni la fel pe pamint asa ca nu trebuie sa crezi ca cazul tau va fi la fel ca al meu.Mult noroc si te rog sa ma anunti daca te pot ajuta cu ceva,chiar si sfaturi.